Gå til innhold
Hundesonen.no

Økonomi og hund


Guest Vicky

Recommended Posts

Hei!

Min venninne skal ha hund, og hun lurer på (ikke det at det er det viktigste men) hvor mye kommer et hundehold på hvert år? Hvor mye bruker du på en hund på et helt år med tanke på utgifter til mat, veterinær, forsikringer, osv. (ikke medregnet utstyr som f.eks leker, hundeseng, osv). Hvor mye bruker du iløped av en måned på disse utgiftene?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker vel ca 500 i for på to hunder, vætriner varierer veldi, men va ute der på en time idag og fikk kortisom osv til 410 til sammen, begge hundene, forsikring betaler jeg 1200 i året per hund så her blir det 200 i mnd, ellers er det leker, utstyr og sånt jeg virkelig bruker penger på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei,

Dette blir jo en meeeget løs gjetting, da det selvsagt er forskjell fra hund til hund..

För: En midd.stor hund (20-30 kilo) spiser nok ca en 15 kg sekk på et par mndr, så man må nok regne med ca 6 sekker fôr. Pris varierer på sekkene, men det gjør også nytteverdien, så om man estimerer ca 500,- pr sekk så blir det nok ikke så mye feil. Dvs ca 3000,- i fôr

Forsikring - 1000-1500,- som igjen avhenger av forskjellige totalrabatter sammen med evt andre forsikringer.

Vaksiner - ca 4-500,-

Av annet "stærsj" - kurs, leker, bånd, seng, tilskudd til maten, pelspleieprodukter, pledd, håndklær, etc etc.. Også selvsagt det som så mange må gjøre etter at familien har fått seg hund - ny bil. :)

Og for de som blir ekstra-ekstra ivrige - en camp.vogn...

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uff vil jeg regne på det da?

Mat: 7000

Kurs: 2000-4000 (avhengig av hvor mange man skal på)

Veterinær: 2000 (kommer jo helt an på om man er uheldig eller ikke)

Forsikring: 1000

Utstilling: 800

Buss/tog billetter: 500

Godbiter: 2000

Tilsammen 15300-17300 og da ikke utstyr inkludert

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De "faste" utgiftene beløper seg vel til en 5-600 i måneden. Med en frisk hund kan det sikkert presses ytterligere ned.

Så kan man jo plutselig få lyst til å gå på mange kurs og melde seg på utstilllinger og stevner. Den lysten kan komme fort og hardt selv om man ikke hadde tenkt seg det i utgangspunktet.

Plutselig sitter man også der med en skadet eller syk hund som krever tildels store veterinærutgifter. Har selv måttet ut med 12 000 til veterinæren siste måned (takk gud for forsikringa), og i alt har jeg brukt nærmere 15 000 på hunden siden slutten av juni - og da har jeg ikke regnet med stasjonsvogna som ble innkjøpt i juni først og fremst for å få bedre plass til hunden (det er ekstremt, og forhåpentligvis veldig lenge til neste gang... )

Poenget mitt er vel kanskje at det er svært vanskelig å sette en pris på et levende individ, og at det er en fordel å ha en viss romslighet i økonomien eller andre "nødløsninger" på plass dersom det verst tenkelige skulle skje (og det gjør det jo gjerne)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her går mesteparten av pengene til kurs.

Kan tenke meg at jeg sikkert bruker 10 tusen i året bare på forskjellige kurs. Har ikke regnet på det, da jeg helst ikke vil vite HVOR mye det egentlig er... :)

Jeg betaler 450,- kr for en 20 kg sekk med for, som varer i ca 2 mnd. Dvs ca 3000,- i året.

Jeg betaler 800,- kr i forsikring i året.

Ca 600,- kr for vaksine, men kalkulerer alltid med et par dyrlege besøk, 2000,- kanskje?

Jeg bruker også en del penger på div utstyr, naturlig nok mest de første årene, men kanskje i snitt 2-3000,- årlig...?

Godbiter går det og noen kr til. Min hund blir fort lei, så jeg må variere mye, og latskapen lenge leve; godbiter kjøpt i dyrebutikken til 30,- kr for en liten pose er veldig lettvindt. Går vel kanskje et par tusen årlig til det og...?

Men det TRENGER jo ikke å være så dyrt. Med litt økonomisk sans, så koster det jo ikke så himla mye.

Obs. Glemte ny bil da. Ca 250 000,- :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi bruker 240 kr i mnd på for. Tørrforet koster 360kr sekken, og han bruker ca halvannen mnd på den, hvis han kun får tørrfor. Veterinær ca 4-500 kr i året.

Hvor mye man bruker kommer an på om hunden er frisk, hvilket for som fungerer og slike ting. Buster har aldri vært syk eller skadet, og tørrforet som fungerer best på han er ganske så billig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oj jeg regner ikke på hva Chicka koster meg, men jeg kan prøve.

550kr for 15kg mat brukes opp på 2mnd = 3300kr pr år

Vaksine 600kr

Vitaminer, medisiner, omega3 olje osv (hofteproblemer) ca 250kr pr mnd = 3000kr

Vetrinær ca 2000kr pr år (røft regnet, jeg har privat avtale med vetrinær når det gjelder kun sjekk og det koster meg ikke noe)

Bitebein og gobiter 2000kr pr år

Utstyr tørr jeg ikke tenke på en gang siden jeg har halsbånd og kobbel dilla. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har to hunder.. en blanding og border collie

Mat: 1000 kr i mnd

Veterinær: Det kommer veldig ann på da..

Kurs: 2000 i mnd kanskje.. spørs det å egentlig..

Godbiter: 200 i mnd kanskje..

Forsikring: nesten 2000 pr år.

Div. utstyr: spørs hva jeg kjøper.. en mnd kjøper jeg masse nytt til kanskje 2000 en annen mnd blir det kanskje noe annet utstyr til 100kr..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er vel ikke så enkelt å sette opp et godt regnestykke på dette da det jo vil variere veldig fra hund til hund.

Vi har ikke hatt hund i mer enn rett over to måneder, og vi har nok brukt oppimot 15.000 allerede på utstyr, mat og kurs. Og det er ikke inkludert det vi betalte for gullklumpen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kan jo bli sånn at det blir dyrere.. alt kan skje og det må man jo regne med..

Dette året har jeg regnet ut at vi har brukt ca. 10 000 kr. i bare dyrlege.. hun har allergi og må derfor gå på sprøyter og piller.. Så man kan aldri si hvor mye hun kommer til og bruke..

MVH Malin & Vanilla !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Tiden flyr og lille bebbisen blir snart året. 😱 Hun er fremdeles kanskje 6mnd i sitt eget hode da. 😂 Dagens agenda så slik ut 😴 etter å ha trent litt på fokus med bestekompis whippeten Leo som distraksjon, og så gått ett spor i nytt terreng etter en god times pause i bilen. 😁    Tidligere i mars når vi passet på ett lite småbruk. Fant en fin foss!   et par fra den lille uka vi hadde snø her sørvest. 😂
    • Life's a beach, og når det er kaldt og surt og blåser, så har vi den for oss selv, så det var ikke så ille, men det var ikke så vel heller, for Ede har ikke store radiusen (0-2m) eller masse interesse for å utforske omgivelsene selvstendig, så aktivitet begrenser seg mest til mutterns fremdriftstempo og kastearm. Det som er dårlig med det er det samme som er bra med det. Borrelås klengete er dog veldig å foretrekke over selvstendig på vift i sin egen verden. Bonus for egen helse å måtte løpe litt og være mer aktiv for å gi Ede mer av aktiviteten han trenger.  Virkelig ikke så mye å melde fra en stadig mer rutinepreget hverdag sammen. This is it nå, liksom.  Ede har begynt gå på turbusser helt selvstendig, flink opp trappen og går rett til plassen sin på midten. Trenger finne en smart måte å trene på å rygge i vinkel, for å komme inn mellom seter. Mestrer vi ikke det, så må vi stå over en buss om det er barnevogner og bagasje på den plassen der.  Å gå ned trappene på tur ut av bussen ligger lenger frem i tid. Han har gått ned bare sju trappetrinn i sitt liv så langt, og de var av normal bratthet. De tre veldig bratte trinnene på turbussen vil han fortsatt bæres ned. Nærmer seg antakelig 150 kg valpevekt nå, slik det føles i armene mine. Trenger derfor begynne lære gå de tre bratte trappetrinnene ned på egenhånd også, ellers vil han finne veien ned der på den harde måten, fordi jeg er evig optimist og vil at some point overvurdere min egen evne til å bære ham ned der. Seriøst, han begynner bli tung å bære i armene. Fordi jeg er idiot har vi KUN løftet med hodet til høyre side, hele livet, og dermed mesteparten av vekten hans på den svakeste armen min. Å snu for å bære motsatt vei er et alvorlig avvik i prosedyre som må rapporteres og meldes og klages på og ankes i flere runder før vi etter en lang godkjenningsprosess kan vurdere prøve på den måten.  Å bli bært på såkalt påssarygg (trønder, sjø) har vi begynt få litt dreisen på. Ede synes det var skummelt i starten, men har begynt like å leke ryggsekk nå. Aberet er at jeg har utnyttet jukkeangrep bakfra for å shape det inn. Usikker på om han tør gjøre det der foran et publikum på bussen. Han er jo i den alderen. Å vise affeksjon for foreldre er veldig pinlig. Mulig han heller vil reise med buss til evig tid enn å ta den flausen der for å komme seg ned trappen.  Vi får se. Det finnes antakelig en viss mengde NomNoms som i bunnen av den trappen der vil vekke den nødvendige motivasjonen til å klare komme seg ned de trappetrinnene selvstendig i en fei. 
    • Dette handler mer om uenighet. Jeg håper du sier nei til dette. Om du hadde visst at hunden skulle brukes til å produsere blandingskull hadde du ikke skrevet under. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...