Gå til innhold
Hundesonen.no

Ha med hunden til utlandet


Tskk

Recommended Posts

Jeg skal kanskje på en lengre ferie til Belgia, men det er jo selvfølgelig ikke mulig om jeg ikke kan ha med hunden min! Så hva er regler for å ha med en hund til et eu-land? Og hva koster sånn ca frakten (fly)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For å ta med hunden til andre land enn Sverige, må den gjennomføre ett 6 mndrs program med div vaksiner, dette er nødt til å gjøres. Så får den faktisk ett eget pass :) Leste akkurat om dette i avisen igår.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mener at du må ha rabies vaksine. For Danmark er ikke rabies fritt :)

Hmm, jeg kjenner nemlig noen som hadde med seg en flat på ferie til danmark, og jeg tror ikke de hadde giddet å betale 2000kr for å ha hunden med seg på ferie;) Men det er ganske lenge siden..ca 6 år:)

Jeg har aldri vært i sverige, så kanskje det blir en tur der i sommer hvis jeg er heldig ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det stod ihvertfall i avise at det kun var Sverige man fritt kunne ta hunden med seg til. Alle andre land måtte man følge et vaksineprogram, og Danmark er jo ikke rabiesfritt. Men det er nok mange som tar sjansen og tar hunden med seg til Danmark, og satser på å ikke bli stoppet :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skal kanskje på en lengre ferie til Belgia, men det er jo selvfølgelig ikke mulig om jeg ikke kan ha med hunden min! Så hva er regler for å ha med en hund til et eu-land? Og hva koster sånn ca frakten (fly)

Jeg sjekket litt inne på mattilsynet sine sider. Dette var det jeg kunne finne. Masssssse å lese, så "kos" deg ;-)

http://www.lovdata.no/cgi-wift/ldles?doc=/...40701-1105.html

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var da utrolig uansvarlig å risikere spredning av rabies fordi man vil spare noen kroner! Det er nok sånn at Danmark har rabies nede ved tyskegrensen, derfor må man vaksinere alle hunder som skal ut av Danmark! Dvs at vi må begynne vaksineringen minst et halvt år før påtenkt Danmarksbesøk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Problemet er egentlig ikke å komme seg TIL utlandet - regelverket som Mattilsynet skriver her er for å få hunden med seg HJEM igjen.

I korthet forklart:

ID-merking (chip eller tatovering).

Rabiesvaksine (en eller to sprøyter - hvorav to er sikrere), den siste tatt etter fylte 3 mndr.

Vente i minst 120 dager (ca 4 mndr - men det er antallet dager som gjelder) - blodprøve som sendes til analyse. Hvis blodproven inneholder tilstrekkelig antall titer (antistoffer, eller hva man vil kalle det) - er hunden klar til å reise.

Disse opplysningene føres så inn i hundens eget pass.

Senest 10 dager før hjemreise må hunden få en ormekur (gitt av veterinær i utlandet), og denne skal gjentas innen de første 7 dagene etter hjemkomst. Også dette føres inn i passet.

Inn i Danmark kreves det også rabiesvaksine, og så en karenstid på 3 uker (eller kanskje 1 mnd) før den tillates å komme inn i landet. Her er det ikke noen krav om blodprøver, ormekurer eller noe slikt. Men for at hundepasset skal være gyldig må hunden sikkert være ID-merket. Men da jeg antar at folk som skal på ferie faktisk skal ha med hunden hjem igjen, så vil jo dette ikke være noe problem hvis man har fulgt de norske reglene til punkt og prikke.

Det er ingen andre vaksinekrav for å få en hund inn i landet.

Til Sverige kreves det IKKE noe som helst. Men mange har med seg vaksinasjonsattest, reg.beviset eller noe annet for å kunne bekrefte at hunden faktisk er kjøpt i Norge.

Ellers vil man kunne risikere at tollerne tror at man har kjøpt den i utlandet, og da må man betale moms for den for å få den inn i landet.

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De fleste flyselskap har priser og regler for dyr på nettsidene sine. Jeg vet at SAS tar ca 400kr per flyreise for utenlandsturer. (Finner oversikt under overvekt). Andre flyselskap vet jeg ikke, men nå har du noe å gå ut ifra :lol: Lykke til

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg personlig ville ikke kastet pinne/leker da det er en aktivitet som får opp stressnivået veldig og er en mindre smart måte å slite ut valpen på. Prøv å heller å gjemme en leke som hun må søke etter.  Pinner kan dessuten være skadelig.  Får hun mental trening i tillegg til fysisk mosjon?  Edit: får hun dekket behovet for tygging? 
    • Du sier ingenting om hvor mye aktivitet hun faktisk får. 12 uker gamle begynner de jo å bli ganske aktive. Har dere begynt på valpekurs? Jokkingen og gravingen sier for meg at det er for lite aktivitet, selv om det kan være reaksjon på for mye også. Uansett ville jeg avbrutt adferden og gjort noen øvelser eller avledet på annen måte. Det samme med biting. Ha tilgjengelig ting det er lov å bite i, og avled med dette. Kjefting, straff eller å holde over snuten vil ikke hjelpe. Hvis hun klør i tennene kan det hjelpe å vri opp en tauknute eller tøyfille i vann og legge i fryseren, og så gi den for å tygge på ,det lindrer kløe i tennene. Det viktigste er nok aktivisering, men at det er gode pauser mellom. Allerede tenker jeg at hun bør ha en ok tur i løpet av dagen, få oppdage verden litt, og litt hodearbeid i form av triks eller hverdagslydighet, både underveis på turen, og innimellom hjemme. Korte økter. Selv om det er "valpeoppførsel" betyr ikke det at vi skal godta det og ikke gjøre noe med det. Bruk avledning, leker, lær inn alternative kommandoer, og avbryt eller forebygge adferd du ikke vil ha. Har dere akkurat kommet inn fra en lang tur og du vet hun er sliten og hun begynner å styre, gjør noen rolige øvelser, og øv på å legge seg å slappe av.
    • Jeg har en golden retriever valp som er 12 uker gammel. Hun gjør meg litt bekymret. Jeg er redd for at ho er veldig over eller understimulert men jeg klarer ikke å finne ut om det er for mye eller for lite aktiviserende av ho. Den siste uka har ho begynt å bli mye mer urolig, hun klarer ikke å finne roen lenger og er derfor mye våken og får ikke den søvnen en valp skal ha. Ho har også begynt å Jokke veldig mye, noe vi prøver å ignore til hun er ferdig. Energien er også veldig høy og ho er veldig gira stort sett hele tiden. Ho har også begynt å bjeffe veldig mye og bjeffer egentlig på alt og ingenting. Sammen med dette er det jo også biting, men jeg syntes ikke det virker som vanlig valpebiting. Ho angriper oss nesten, og klarer ikke å stoppe om vi sier nei, om vi går eller om vi holder ho over munnen. Jeg har også lest noe om graving og det har det blitt litt mindre av hos ho men ho har ikke stoppet med det enda. I stad var vi ute for å prøve å få energien over på noe annet ved å kaste pinne, noe ho liker å gjøre. Jeg hadde også med godbiter men det eneste hun ville var å bite meg i beina. Grunnen til at jeg er usikker er fordi mye av dette er valpeoppførsel og jeg syntes det er vanskelig å skille hundeoppførsel og valpeoppførsel. Er det noen som vet om dette er normalt og som kan gi oss noen råd om hvordan vi skal håndtere det på best mulig måte? 
    • Takk for svar.
    • Tusen takk for veldige hjelpsomme og nyttige tilbakemeldinger  - Skal sjekke med advokat. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...