Gå til innhold
Hundesonen.no

Alergi for...


Calum

Recommended Posts

Teddy har for alergi, men de brukte 2 1/2 år på å finne ut hva han var alergisk mot.

For 1 1/2 år siden fant de endelig ut at han var alergisk mot storfekjøtt.

Dyrlegen sa jeg skulle bruke et alergi for på han det første året, for at tarmene hans skulle få roet seg og han skulle bli stabil igjen. Men nå har jo det året godt, og jeg skal finne et for uten storfekjøtt.

Kunne sikkert ha fortsatt lenger på alergi foret, men han liker det ikke, røyter og er ikke videre fin i pelsen, og i tilegg koster jo vetrinær for mer en et vanlig kvalitetsfor (håper dere ikke tror jeg er sikkelig gjerrig, hvis det ikke finnes noe bedre alternativ så betaler jeg selvfølgelig det det koster :) )

Er det noen som har noen tips på hva jeg kan bruke istedet?

Som ikke inneholder storfekjøtt og som dere har erfaring med at er bra for pels ol.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kan jo alltids forsøke Pro plan Laks og ris, det er for fôrsensitive hunder. Den har visst høy smakelighet (for hunder som liker fisk), og det skal ikke være noe storfekjøtt i den. Den inneholder omega 3 og 6 som er bra for pels og poter. Jeg har hørt mye bra om dette fôret.

Pro plan har også kylling og ris, og lam og ris. Det er lett å finne kvalitetsfôr som ikke er basert på storfe, men på kylling, som Eukanuba, Pro plan, Hills og Olivers. Men for å være sikker på at det ikke var spor av storfe ville jeg holdt en knapp på laks og ris. Den "vanlige" sensitiv varianten er forøvrig lam og ris, men den har du kanskje forsøkt?

Lykke til med utprøvning!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om Oliver`s algergifòr:

5 kg OLIVER'S LAMB

UTVIKLET TIL

Voksne hunder av alle raser. Dette er OLIVER’S fôr til hunder som er plaget av allergi. Råvarene i OLIVER’S LAMB er alle utvalgt for deres allergidempende virkning.

OLIVER'S LAMB er også svært velegnet som diett for hunder med tendens til overvekt eller sart mage.

OLIVER’S LAMB kan også anbefales som en smaksvariant til OLIVER’S ADULT.

VERDT Å MERKE SEG

Inneholder glukosamin, kondroitinsulfat og MSM, ettersom hunder av alle raser i deres voksne liv med fordel kan dra nytte av disse tilskuddene.

Basert på solsikkeolje som fettkilde

Inneholder ikke mais, ris eller kyllingprodukter og skiller seg således markant fra de øvrige OLIVER’S fôrtyper.

Inkludert på ANIMAs liste over etisk korrekt utviklet fôr, dvs. uten bruk av dyreforsøk.

Inneholder ingen animalske biprodukter, kun rene og reelle ingredienser som alle er godkjent til menneskeføde.

Ingen genmodifiserte råvarer.

Utelukkende naturlig konservert med E-vitamin og rosmarin.

Inneholder den unike TRIPPEL FIBERPLAN, en spesiell sammensetning av oppløselige og ikke-oppløselige fibre samt vitale glukosestoffer.

MOS/FOS gir en merkbart forbedret fordøyelse.

Produsert i Canada.

NØKKELTALL

Råprotein 23 %

Råfett 13 %

Råfibre 3,5 %

Råaske 10 %

L-karnitin 80 mg/kg

Kromgjær (high). 100 mg/kg

Lutein 4 mg/kg

Taurin 0,1 %

Omega 3 0,6 %

Omega 6 3,2%

Opptak 90%

Kcal. per kg (ME) 3397

FÔRMENGDER

Hundens vekt Fôrmengde Fargekode tilmålebegeret

1 kg 55 g Lysegrønn

2 kg 65 g Lilla

5 kg 125 g Grå

10 kg 175 g Grønn

15 kg 225 g Brun

20 kg 275 g Brun+Lysegrønn

30 kg 325 g Brun+Lilla

40 kg 375 g Brun+Grå

50 kg 425 g Brun+Grønn

60 kg 475 g 2 x Brun

70 kg 525 g 2 x Brun+Lysegrønn

FÔRMENGDER

Til mindre aktive hunder

Det kan trekkes fra opp til 30 % av overnevnte oppgitte måltidsmengder for hunder som er mindre aktive i kortere eller lengre perioder.

VEILEDNING

De oppgitte måltidsmengdene angir den daglige maksimale porsjonen. Husk at den viktigste indikator for korrekt fôrmengde er hunden din. Hvis hunden din er overvektig, justeres mengden ned. Fôrmengden avhenger dessuten av aktivitetsnivå, årstid, omgivelser og rase. Er du i tvil om den korrekte fôrmengden til hunden din, kan du kontakte OLIVER’S.

OPPBEVARING

Den ideelle oppbevaring av fôret er i den originale OLIVER’S FÔRTØNNE. Den er lufttett slik at vitaminene og den unike smaken beholdes. Tønnen er godkjent til å inneholde fødevarer for mennesker. Fôret skal stå i skyggen, i fuktfrie omgivelser og i en temperatur på mellom 5–20 grader.

HOLDBARHET/FERSKHET

OLIVER’S LAMB er holdbar i 12 måneder etter produksjonsdatoen. Ettersom vi handler med kundene våre uten mellomledd og er Nordens største direkte leverandør, vil fôret vårt alltid ha minimum 8 måneders holdbarhet ved mottak. Det betyr mye for smaksopplevelsen at et fôr er ferskt.

PRIS

5 kg 189 krinkl. moms og levering

15 kg 469 kr inkl. moms og levering

INGREDIENSER

Newzealandsk lammemel, havre, malt potet, solsikkeolje, komplett mineral- og vitamintilskudd, linfrø, betefiber, naturlig lammearoma, riskli, mannanoligosakkarider, inulin, glukosamin HCL, urtetilskudd, ertefiber, kondroitinsulfat, MSM, Yucca Shidigera.

MINERALFORDELING

Kalsium 1,8 %

Fosfor 1,2 %

Kalium 0,8 %

Natrium 0,4 %

Klorid 0,6 %

Magnesium 0,2 %

Jern 320 mg/kg

Kobber 15 mg/kg

Mangan 36 mg/kg

Jod 2,3 mg/kg

Selen 0,15 mg/kg

Svovel 0,29 %

Kobolt 0,5 mg/kg

Krom 0,11 mg/kg

Sink 200 mg/kg

VITAMINFORDELING

Vitamin A 34 kiu/kg

Vitamin C 500 iu/kg

Vitamin D3 2 kiu/kg

Vitamin E 225 iu/kg

Vitamin K 2,2 mg/kg

Tiamin (B1) 52 mg/kg

Riboflavin (B2) 41 mg/kg

Pantotensyre 38 mg/kg

Nikotinsyre (B3) 228 mg/kg

Pyridoksin (B6) 29 mg/kg

Folsyre 3,3mg/kg

Biotin 621 mg/kg

Vitamin B12 400 mg/kg

Askorbinsyre 55 mg/kg

Kolin 220 mg/kg

AMINOSYREINNHOLD

T. Lysin 1,17 %

T. Treonin 0,82 %

T. Metionin 0,32 %

T. Isoleucin 0,59 %

T. Leucin 1,29 %

T. Valin 0,87 %

T. Ariginin 1,37 %

T. Fenylalanin 0,83 %

T. Histidin 0,43 %

T. Cystin 0,27 %

hentet fra: www.olivers.no Dette fòret er da altså basert på lam og ris, og skiller seg derfor fra de andre oliver`s produktene som er basert på kylling.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min hund tålte heller ikke Olivers lamb blant annet, men vi trapper ned til Hills z/d low nå, for å kanskje en dag kjøpe noe alla laks og ris eller kylling og ris, bare med lav fettprosent.. Men det må veeldig gå sakte, og jeg nileser innholdsfortegnelser i håp om å finne det perfekte foret som ikke koster skjorta. Neste steg på veien til noe i nærheten av et "normalt" fôr er Eukanuba Interstinal, jeg skal være lykkelig om det går bra i lengden. :) Men vi tar tiden og veterinærene til hjelp, så burde det ordne seg til slutt (håper jeg virkelig!). Det er slitsom å ha en syk hund, det er slitsom og vondt for hunden, eieren og lommeboka.. :o

Håper Calum finner et fôr som passer! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sportmans pride er et velig bra og billig fôr. Jeg betaler 300kr for 23 kg, men nå vet jeg ikke om vi har noen spesielle rabatter på det da... De har forskjellige fôrslag også... les deg litt frem:

her

Det er ikke noe godt å ha en syk hund. Pass på at du tar deg gooood tid med fôrovergangen. Det er utrolig viktig sånn at tarmene får vendt seg til det nye fôret.

Har hørt mye bra om eukanuba, hills og royal canin, men jeg mener at man betaler for mer enn man får ved dette fôret. Olivers har jeg ikke noen erfaring med...

Kjenner endel som bruker sportmanspride på hundene sine, og de er i fin form, og blanke og fine i pelsen.

Lykke til ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for alle svar og tips.

Kjempe messig :)

Skal ta og sjekke litt rundt på de forskjellige forene dere har anbefalt, og se om jeg finner noe som kan passe for lillemann...

Har sett litt på Rc sensibel mini, noen som erfaringer med dette?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for alle svar og tips.

Kjempe messig :)

Skal ta og sjekke litt rundt på de forskjellige forene dere har anbefalt, og se om jeg finner noe som kan passe for lillemann...

Har sett litt på Rc sensibel mini, noen som erfaringer med dette?

Rc sensibel mini har venninnen min brukt på cairn terrieren sin, og hun var veldig fornøyd med fôret. hunden holdt vekta bra og var frisk og rask, fin i pelsen og fint lite avføring ;)

for med innhold av lam og ris er jo laget for å være sensibelt...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg er ute og går tur med hunden min i belte. Det er mellom 2-3 m. langt og gjør at jeg har god kontroll på henne. Hun går stort sett fint og rolig ved siden av meg. Hun kan trekke litt i begynnelsen da hun har høy energi, men ellers rolig og fint kroppspråk.  Jeg ser en fyr som kjører sikk sakk i veien på skateboard med en bulldog/boxer. Hunden stopper opp og bjeffer på min. Som den ansvarlige hundeeieren jeg er går jeg inn en sidevei for å vente på at de passerer på hovedveien. "Er hun ikke gira?" "Er det tispe?" "Dette er gutt. Han er ikke farlig?" Han spør igjen to ganger om hun ikke er gira. Jeg har sagt at hundene har møtt hverandre før og det ikke er en god match og at avstand over greit.  Hundene er tydelig usikre på hverandre og viser det gjennom kroppsspråket sitt. Dette er ikke situasjonen for å hilse. Begge hundene er i bånd. Det var forøvrig flere mennesker rundt og en vei det også ferdes mye biler fra folkene som bor der. Hvorfor så vanskelig å lese situasjonen? Eller ser jeg flere som går tur og snakker i mobil, eller med headset som stenger ute lyd og er i egen verden. Det mest frustrerende er kanskje de som snakker i tlf. som stopper midt i veien (som forøvrig er trang) med hunden sin slik at du bare må vente på at de ser deg og dere blir enige på en eller annen klønete måte om hvordan passeringen blir.  For egen og andre sin del forsøker jeg å være oppmerksom på både egen hund og omgivelser på tur. Da blir det hyggeligere og enklere for alle andre.  Sånn, det var dagens utblåsing for egen del. 
    • Hei! Vi har nå fått svar fra dyrlegen - han hadde ikke kronisk betennelse i bukspyttkjertelen. Rart med det, for jeg ble nesten litt skuffet. Nå vet vi jo ikke hvorfor han stadig har slimete avføring, men kan kanskje utelukke at det har noe med fettinnholdet i maten å gjøre.  Skal snakke med dyrlege om vi kanskje kan sjekke for IBD. Vil jo i alle fall prøve å ha mest riktig tørrfor. Han har jo ikke hatt noen "alvorlige" hendelser med tørrforet han går på nå (gastrointestinal low fat), men det er stadig ganske løs og slimete avføring. Kanskje vi skulle forsøkt å bytte...
    • Noterer en nydelig dag med no stress. Virker som lysterapi, magnesium og lakseolje begynner virke. Ble bekymret da han begynte trekke i selen i forrigårs. Han har gått så naturlig pent i bånd hele tiden, som om programvaren var preinstallert da han kom ut av esken. I forrigårs begynte han plutselig trekke med viten og vilje. Flaks da, at vi hadde en privattime i går.  Hjemmeleksen vi fikk, med metoden for å reinforce krav om å holde seg bak skotuppene mine, den er litt i konflikt med stress-ned-prosjektet vårt, fordi Ede går høyt i stress når hans autonomitet blir utfordret. Peser og får virkelig vondt av det. Å bli stilt absolutte krav til er noe annet for ham å forholde seg til enn å bli tilbudt frivillige oppgaver mot god betaling.  Fordi jeg måtte ta en selvstendig avgjørelse i hva jeg oppfatter som et dilemma: belaste det nevroendokrine stressystemet ved å kreve disiplin i halsbånd, eller prioritere stress-ned-prosjektet, så valgte jeg utsette hjemmeleksene og gå rolig tur med "ikke trekke" og "ikke gå i veien for meg" som eneste krav, og så være veldig bevisst på å bare belønne når han selvstendig gjør de riktige valgene uten å bli bedt, uten godbit i hånda eller hånda i lomma.  Jeg har nemlig ikke nok erfaring til å føle meg sikker på å klare gjennomføre hjemmeleksene fra privattimen alene uten å forårsake mer stress på det endokrine systemet hans enn godt er.  Det viste seg å være en god vurdering. Foruten noen få barnlige byks av glede som i korte øyeblikk strammet båndet mer enn akseptabelt, så var Ede SÅ flink og rooolig og grei hele veien. Naturlig slak line. Når han vimser bytter han i de aller fleste tilfellene side bak meg. Kun noen få uakseptable avskjæringer rett foran meg, og de kom helt på slutten av turen, tett på hverandre, antakelig fordi han er sliten og i bakhodet husker at det der var måten å få bli plukket opp i bæreslynge på. Han velger å gå pent og pyntelig på min venstre side mesteparten av tiden, uten å forvente belønning for det. Det går nå an å hale tiden ganske lenge uten at det stresser ham når han selv velger å gå fot for å se om det kommer en utbetaling. Selv hjemveien gikk rolig og avslappet. Først 10 meter fra porten hjemme kom første stressutbrudd med trekking. Gladstress de siste meterne av en timelang spasertur i mitt tempo. En klar forbedring. Han ble skuffa og såret av grensesettingen de siste meterne, for det virket helt sykt autoritært og tyrannisk og uten mål og mening for ham å bli hindret i å gladbykse gjennom porten og døren, inn til godis og myk og varm seng, men han tok det til seg at kravet "ikke trekk" gjelder de siste meterne av turen også. Ingen raptus da vi kom inn heller. Det var en milepæl. Bare la seg rolig og pyntelig til å sove. Perfect day. ..og det er før vi har fått noen CBD i posten.  Vi fikk forøvrig mail om å huske båndtvang fra i dag. Det har Edeward tydeligvis fått med seg.  Snudde seg utålmodig mot lykkeland mens muttern fomlet med kamera:   Oppdaget at muttern begikk en kriminell handling!! Reiste seg og kom inn hver gang muttern forsøkte gå lenger unna enn båndlengden for å få tatt et godt bilde. Her har han til slutt gitt opp å få muttern på rett kjøl og bare håper hun får tatt det ***** bildet før han svimer av i bekymring for å bli tatt og få et kriminelt rulleblad. Genetikk er ingen spøk. Ede identifiserer seg som sikkerhetspersonell og tjenestehund, og han tar de oppgavene alvorlig.   
    • Ja ikke den største oppfinnelsen 😂 Men kanskje noen hadde erfaringer å komme med; kanskje de elsker det kanskje hunden ble dårlig i magen på det. Kanskje det er bløtere enn annen v&h, kanskje noen opplever å måtte fôre dobbelt så mye på det som på en annen variant. Kanskje noen var superfornøyd og andre missfornøyd. I want to know it all 😂
    • Det finnes alltid unntak, men det bør aldri være grunnlag for anbefaling av en rase. Vil man helst ikke ha lyd/røyting/whatever så velger man en rase som vanligvis ikke har tendensene til det. Oppdragelse, trening og miljø kan påvirke, men genetikken kan ikke overstyres. Lyd på riesen er ingen overraskelse for meg, det er jo en hund med mye driv.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...