Gå til innhold
Hundesonen.no

Frosne scampi


Vala

Recommended Posts

Skrevet

Ja, ja... jeg har seff fryktelig lyst på å frese noen scampi til meg selv idag (singel og trist som jeg er, hehe). MEN, de er altså frosne og med skall. Trenger jeg å tine dem først eller går det greit fra frossen tilstand? Jeg tror jo egentlig at jeg ikke trenger dette, men nå insisterer en venninne av meg at jeg MÅ tine dem først... buhuuu.... jeg er sulten... Dessuten, noen tips for hva jeg skal frese dem i (med utgangspunkt i et tragisk utvalg i husholdet når det kommer til krydder o.l.)..

Takker og bukker for absolutt alt som er av tips ;-)

Skrevet

Ja, ja... jeg har seff fryktelig lyst på å frese noen scampi til meg selv idag (singel og trist som jeg er, hehe). MEN, de er altså frosne og med skall. Trenger jeg å tine dem først eller går det greit fra frossen tilstand? Jeg tror jo egentlig at jeg ikke trenger dette, men nå insisterer en venninne av meg at jeg MÅ tine dem først... buhuuu.... jeg er sulten... Dessuten, noen tips for hva jeg skal frese dem i (med utgangspunkt i et tragisk utvalg i husholdet når det kommer til krydder o.l.)..

Takker og bukker for absolutt alt som er av tips ;-)

Nam, nam, det hørtes godt ut. Sitter her og er småfysen jeg og, og lurer på å ringe Peppes :P

Vel, å tine dem går i hvert fall greit i kaldt vann. Og det går ganske fort.

Men hva du skal frese dem i.... Hmmmm? Olje og..... ja si det. Lurer på om jeg grillet scampi i folie sist jeg spiste det, og da tok jeg litt urtesmør i pakka....? (Ja, for det er vel noe alle tilfeldigvis har i kjøleskapet... :P )

Hmmmm. Var kanskje ikke så mye hjelp det her...?

Skrevet

Tatt i betraktning at du er absolutt eneste som har svart, så syntes jeg du gjorde en fabelaktig jobb Molly ;-)

Skrevet

Tatt i betraktning at du er absolutt eneste som har svart, så syntes jeg du gjorde en fabelaktig jobb Molly ;-)

Haha, Tusen takk for at jeg i hvert fall fikk for forsøket... :P

Men ble det scampi på deg da?

Skrevet

Haha, Tusen takk for at jeg i hvert fall fikk for forsøket... :P

Men ble det scampi på deg da?

Jepp, etter en god og lang stund, sånn litt over kl. 23 eller noe...

Er du klar over hvor ekkelt det er å pille rene tinte RÅ scampi? Ganske ekkelt faktisk... ugh.. men det ble veldig godt! Men jeg var litt skuffet over responsen her inne dah ;-)

Skrevet

så ikke tråden før nå. Scampi er nydelig mat :D

fres i smør med charlottløk, chilli, litt sitronsaft og hvitløk..

Ville ha tint de litt først, tar ikke så lang tid. Men nå er det for sent for spist er spist ;)

Skrevet

så ikke tråden før nå. Scampi er nydelig mat :D

fres i smør med charlottløk, chilli, litt sitronsaft og hvitløk..

Ville ha tint de litt først, tar ikke så lang tid. Men nå er det for sent for spist er spist ;)

Neida, det er aldri for sent (nærmest mottoet mitt det...). Har fremdeles scampi i frysen. Klarer ikke akkurat å kjøre i meg hele posen alene heller, knis!

Skrevet

Neida, det er aldri for sent (nærmest mottoet mitt det...). Har fremdeles scampi i frysen. Klarer ikke akkurat å kjøre i meg hele posen alene heller, knis!

De posene er gjerne litt store, ja. Har hatt en pose i fryseren i snart ett år.. Tror je gmå kaste den, sånt holder vel ikke så veldig lenge...

Jeg drømmer om å dyppe scampi i en eller annen røre og woke dem i frityrolje, en vakker dag prøver jeg det sikkert! smile.gif

http://www.aperitif.no/index.db2?dosok=1&d...k=ja&pollisten=

Det er skikkelig godt. Har ikke prøvd oppskriften voer, men det virker ikke så vanskelig som andre oppskrifter jeg har sett. Frityrstekt scampi er knall godt særlig med sånn rømmedipp (som jeg ikke fant oppskrift på nå)

Skrevet

Oh, de hvitløksgratinerte scampiene i frossendisken er ikke så dumme. Ligger sammen med fiskepinner og sånt. Siden dine var nakne liksom :D

Ja, NÅ kastet du deg på "scampi innlegget" ja ;) Joa, de var nakne også også "sov" dem, *hysj*.... (ja, jeg er bittelitt gal til tider ;) ).

De posene er gjerne litt store, ja. Har hatt en pose i fryseren i snart ett år.. Tror je gmå kaste den, sånt holder vel ikke så veldig lenge...

http://www.aperitif.no/index.db2?dosok=1&d...k=ja&pollisten=

Det er skikkelig godt. Har ikke prøvd oppskriften voer, men det virker ikke så vanskelig som andre oppskrifter jeg har sett. Frityrstekt scampi er knall godt særlig med sånn rømmedipp (som jeg ikke fant oppskrift på nå)

Hmmm, ja, det kan høres ut som et år kanskje er å trekke det litt farlig langt. Gudene vet hvor lenge scampi holder seg i fryseren. Er det ikke noe som fisk, altså at det ikke kan ligge i fryseren mer enn max 6 mnd.??? Hehe, den eneste "fisken" jeg egentlig noensinne har hatt i fryseren er fiskepinner, så jeg vet neppe hva jeg snakker om.

Den oppskriften burde jeg forsøke til neste gang jeg får "scampi-urgen" igjen!

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...