Gå til innhold
Hundesonen.no

Frosne scampi


Vala

Recommended Posts

Ja, ja... jeg har seff fryktelig lyst på å frese noen scampi til meg selv idag (singel og trist som jeg er, hehe). MEN, de er altså frosne og med skall. Trenger jeg å tine dem først eller går det greit fra frossen tilstand? Jeg tror jo egentlig at jeg ikke trenger dette, men nå insisterer en venninne av meg at jeg MÅ tine dem først... buhuuu.... jeg er sulten... Dessuten, noen tips for hva jeg skal frese dem i (med utgangspunkt i et tragisk utvalg i husholdet når det kommer til krydder o.l.)..

Takker og bukker for absolutt alt som er av tips ;-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, ja... jeg har seff fryktelig lyst på å frese noen scampi til meg selv idag (singel og trist som jeg er, hehe). MEN, de er altså frosne og med skall. Trenger jeg å tine dem først eller går det greit fra frossen tilstand? Jeg tror jo egentlig at jeg ikke trenger dette, men nå insisterer en venninne av meg at jeg MÅ tine dem først... buhuuu.... jeg er sulten... Dessuten, noen tips for hva jeg skal frese dem i (med utgangspunkt i et tragisk utvalg i husholdet når det kommer til krydder o.l.)..

Takker og bukker for absolutt alt som er av tips ;-)

Nam, nam, det hørtes godt ut. Sitter her og er småfysen jeg og, og lurer på å ringe Peppes :P

Vel, å tine dem går i hvert fall greit i kaldt vann. Og det går ganske fort.

Men hva du skal frese dem i.... Hmmmm? Olje og..... ja si det. Lurer på om jeg grillet scampi i folie sist jeg spiste det, og da tok jeg litt urtesmør i pakka....? (Ja, for det er vel noe alle tilfeldigvis har i kjøleskapet... :P )

Hmmmm. Var kanskje ikke så mye hjelp det her...?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tatt i betraktning at du er absolutt eneste som har svart, så syntes jeg du gjorde en fabelaktig jobb Molly ;-)

Haha, Tusen takk for at jeg i hvert fall fikk for forsøket... :P

Men ble det scampi på deg da?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Haha, Tusen takk for at jeg i hvert fall fikk for forsøket... :P

Men ble det scampi på deg da?

Jepp, etter en god og lang stund, sånn litt over kl. 23 eller noe...

Er du klar over hvor ekkelt det er å pille rene tinte RÅ scampi? Ganske ekkelt faktisk... ugh.. men det ble veldig godt! Men jeg var litt skuffet over responsen her inne dah ;-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

så ikke tråden før nå. Scampi er nydelig mat :D

fres i smør med charlottløk, chilli, litt sitronsaft og hvitløk..

Ville ha tint de litt først, tar ikke så lang tid. Men nå er det for sent for spist er spist ;)

Neida, det er aldri for sent (nærmest mottoet mitt det...). Har fremdeles scampi i frysen. Klarer ikke akkurat å kjøre i meg hele posen alene heller, knis!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Neida, det er aldri for sent (nærmest mottoet mitt det...). Har fremdeles scampi i frysen. Klarer ikke akkurat å kjøre i meg hele posen alene heller, knis!

De posene er gjerne litt store, ja. Har hatt en pose i fryseren i snart ett år.. Tror je gmå kaste den, sånt holder vel ikke så veldig lenge...

Jeg drømmer om å dyppe scampi i en eller annen røre og woke dem i frityrolje, en vakker dag prøver jeg det sikkert! smile.gif

http://www.aperitif.no/index.db2?dosok=1&d...k=ja&pollisten=

Det er skikkelig godt. Har ikke prøvd oppskriften voer, men det virker ikke så vanskelig som andre oppskrifter jeg har sett. Frityrstekt scampi er knall godt særlig med sånn rømmedipp (som jeg ikke fant oppskrift på nå)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oh, de hvitløksgratinerte scampiene i frossendisken er ikke så dumme. Ligger sammen med fiskepinner og sånt. Siden dine var nakne liksom :D

Ja, NÅ kastet du deg på "scampi innlegget" ja ;) Joa, de var nakne også også "sov" dem, *hysj*.... (ja, jeg er bittelitt gal til tider ;) ).

De posene er gjerne litt store, ja. Har hatt en pose i fryseren i snart ett år.. Tror je gmå kaste den, sånt holder vel ikke så veldig lenge...

http://www.aperitif.no/index.db2?dosok=1&d...k=ja&pollisten=

Det er skikkelig godt. Har ikke prøvd oppskriften voer, men det virker ikke så vanskelig som andre oppskrifter jeg har sett. Frityrstekt scampi er knall godt særlig med sånn rømmedipp (som jeg ikke fant oppskrift på nå)

Hmmm, ja, det kan høres ut som et år kanskje er å trekke det litt farlig langt. Gudene vet hvor lenge scampi holder seg i fryseren. Er det ikke noe som fisk, altså at det ikke kan ligge i fryseren mer enn max 6 mnd.??? Hehe, den eneste "fisken" jeg egentlig noensinne har hatt i fryseren er fiskepinner, så jeg vet neppe hva jeg snakker om.

Den oppskriften burde jeg forsøke til neste gang jeg får "scampi-urgen" igjen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det er masse ekle planter der ute. I områder med f.eks. borree (urt), hundegress eller boress (også gress) er det høyst sannsynlig noe plantemateriale som sitter fast i svelget. De nevnte gressartene har blader som kan forårsake skader, men det finnes mange flere gressarter som har frø med mothaker fra *******. 
    • Det kan være at strået har forårsaket et sår eller noe som holder på å gro. Hvis du er usikker, ta en telefon til dyrlegen og hør hva de sier. Jeg ville sett det an et par dager til om hunden ikke er plaget ellers.
    • For ca 3 dager siden startet hunden min å nyse noe voldsomt. Plutselig kom det masse neseblod, og mens jeg hastekjørte til vetrinæren kom det plutselig et gress-strå ut av nesa hans… Dro det forsiktig ut, og da stanset både blødning og nysing og lillemann var like kvikk og glad som ellers!  Bare snu bilen å komme seg hjem…  De siste to dagene har han gått rundt å «harket» innimellom. Det virker som om han har noe ubehag i halsen. Ser ingen gress eller noe annet som sitter bak i svelget… Såå kan det være ubehag fra strået som kom ut av nesa?  Eller bør jeg ta han til vetrinær og få sjekket? Føler meg som en hysterisk hundeeier her jeg sitter, så hvor lenge skal jeg se an «harking» før jeg ringer dyrelege?🤣 Han har ingen problemer med pust, og harkingen kommer hvis han blir litt gira 
    • Ede er bra i magen igjen, etter en lang periode på kost bedre egnet for gris enn en hund. He doesn't seem to mind ^^ Jeg uttalte nylig at det som en periode har tedd seg som Sir Edeward nå har begynt gjenoppta mange uvaner han hadde som yngre. Kampen om kjøkkenbenken, motvilje mot utgangsstlling, vil ikke slippe leker på kommando. Han har begynt te seg valpete igjen, på alle måter.  When Dickhead Awakes var en boktittel jeg lekte med da jeg planla hundeholdet. Selv om han fortsatt sitter og tisser som en jente og spiser som en toåring, så blir nok de neste sidene i denne dagboken hetende nettopp det.
    • Labrador Golden  Toller?  Det jeg gjorde når e skulle velge rase var å møte opp på treninger/konkurranse jeg synes var spennende og snakke med eiere og observere rasene e likte. Da får en bedre feeling for hvordan rasene er, hvis man møter flere individ av samme rasen. Mitt forslag -lykke til!  
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...