Gå til innhold
Hundesonen.no

livmor bettenelse!?


Recommended Posts

  • 2 weeks later...

ved livmor betennelse så har hunden feber,puss ut av kjønnsorganet og hunden er betydelig redusert. Så da ville du merket det!

Trenger ikke komme puss om det er en lukket livmorbetennelse, da kan de få hard og oppblåst mage, men feber og nedsatt allmenntilstand får de da og. Så om hunden din virker å være i fin form så er det sikkert bare løpetiden som ikke har stabilisert seg enda, hun er jo veldig ung. :icon_redface: Lykke til, det går sikkert bra, og ring gjerne veterinæren i morgen, så slipper du å bekymre deg. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Informasjon om livmorbetennelse, inkludert symptomer.

Pyometra oppstår oftest 2-6 uker etter endt løpetid. Symptomene på pyometra kan variere sterkt og sykdommen kan derfor være vanskelig å kjenne igjen. Hvis livmorhalsen er åpen, er utflod fra skjeden det mest synlige symptom på livmorbetennelse. Før eller i forbindelse med dette kan en se at tispa slikker seg hyppigere enn vanlig. Utflodet varierer i farge fra gul - grønn til sjokoladebrunt eller fargeløst. Ubehagelig lukt fra utflodet er en god indikasjon på livmorbetennelse.

I en del tilfeller er tispens livmorhals lukket. Dette fører til at sekretet ikke kommer ut gjennom skjeden men hopes opp i livmoren. Lukket pyometra gir ofte kraftigere symptomer på sykdommen, da livmoren er full av betennelse. Sykdommen kan være dødelig dersom den ikke behandles snarest. Den eneste sikre behandlingsform er å sterilisere tispen, hvor både eggstokker og livmor fjernes. Åpen pyometra kan behandles med antibiotika men det er alltid en fare for at tispen får det igjen.

For både lukket og åpen pyometra kan det forekomme mer generelle symptomer hvorav sløvhet, økt tørst, oppkast og økt urinering er vanlig. Det hender at tispa ikke klarer å holde seg og tisser inne. Ofte, men ikke alltid ses svak feber, 39,5 °C eller litt høyere. Andre tegn på pyometra er atferdsendring, nedsatt appetitt, økt bukomfang, motvilje mot å hoppe opp på grunn av smerte da livmoren er utfylt av puss og blekhet på grunn av blodmangel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

cocker-eier: Å ja det stemmer det. Hadde jeg glemt *rødme* men hvilke av dem er mest farlig (jeg vet at begge er livsfarlig), er ikke det den lukkede for da kan livmoren sprekke og dermed så kommer betennelsen ut i resten av organene?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...