Gå til innhold
Hundesonen.no

livmor bettenelse!?


Recommended Posts

  • 2 weeks later...

ved livmor betennelse så har hunden feber,puss ut av kjønnsorganet og hunden er betydelig redusert. Så da ville du merket det!

Trenger ikke komme puss om det er en lukket livmorbetennelse, da kan de få hard og oppblåst mage, men feber og nedsatt allmenntilstand får de da og. Så om hunden din virker å være i fin form så er det sikkert bare løpetiden som ikke har stabilisert seg enda, hun er jo veldig ung. :icon_redface: Lykke til, det går sikkert bra, og ring gjerne veterinæren i morgen, så slipper du å bekymre deg. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Informasjon om livmorbetennelse, inkludert symptomer.

Pyometra oppstår oftest 2-6 uker etter endt løpetid. Symptomene på pyometra kan variere sterkt og sykdommen kan derfor være vanskelig å kjenne igjen. Hvis livmorhalsen er åpen, er utflod fra skjeden det mest synlige symptom på livmorbetennelse. Før eller i forbindelse med dette kan en se at tispa slikker seg hyppigere enn vanlig. Utflodet varierer i farge fra gul - grønn til sjokoladebrunt eller fargeløst. Ubehagelig lukt fra utflodet er en god indikasjon på livmorbetennelse.

I en del tilfeller er tispens livmorhals lukket. Dette fører til at sekretet ikke kommer ut gjennom skjeden men hopes opp i livmoren. Lukket pyometra gir ofte kraftigere symptomer på sykdommen, da livmoren er full av betennelse. Sykdommen kan være dødelig dersom den ikke behandles snarest. Den eneste sikre behandlingsform er å sterilisere tispen, hvor både eggstokker og livmor fjernes. Åpen pyometra kan behandles med antibiotika men det er alltid en fare for at tispen får det igjen.

For både lukket og åpen pyometra kan det forekomme mer generelle symptomer hvorav sløvhet, økt tørst, oppkast og økt urinering er vanlig. Det hender at tispa ikke klarer å holde seg og tisser inne. Ofte, men ikke alltid ses svak feber, 39,5 °C eller litt høyere. Andre tegn på pyometra er atferdsendring, nedsatt appetitt, økt bukomfang, motvilje mot å hoppe opp på grunn av smerte da livmoren er utfylt av puss og blekhet på grunn av blodmangel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

cocker-eier: Å ja det stemmer det. Hadde jeg glemt *rødme* men hvilke av dem er mest farlig (jeg vet at begge er livsfarlig), er ikke det den lukkede for da kan livmoren sprekke og dermed så kommer betennelsen ut i resten av organene?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig for kastrering dersom det gir hunden et bedre liv = Dyrevelferd  
    • Hva annet har dere gjort? Får han nok aktivisering? Hvor går grensen mellom at dette er et problem, og naturlig adferd? Det er normalt at en hannhund ikke går overens med andre hannhunder. Og at de kan stresse en del når det er løpetid i nærheten, og stikke på damejakt om de får muligheten. En del adferd blir fort forsterket om hunden ikke får nok eller riktig aktivisering. Og en del kan bli bedre med trening. Og så er det noen som har såppas sterk hormonell adferd at det er et problem som bare kan løses med å kastrere. Uten at jeg vet bakgrunnen din for hundetrening så ville jeg vurdert en time med en adferdsekspert for å vurdere hunden også, om han får riktig aktivitet, og om det er noe som evt. kan hjelpe.
    • Jeg har en hannhund på 3,5 år. Han var tidlig (1 år) veldig stresset,peip,sov ikke, dro seg ut av seler/åpnet dører for å stikke av, jokket på ting. Så han ble kjemisk kastrert da han var litt 14 måneder. Dette funket kjempe bra! Vi fikk en rolig hund, uten piping, stressing, sov om natten, stakk ikke av og sluttet å jokke. For 6 måneder siden valgte vi å ikke kjemisk kastrere han, for å sjekke hvordan han var i væremåte nå. Nå, 6 måneder etter er han superstresset, piper og ynker seg, og blitt yppete og hissig mot hannhunder, noe vi aldri har sett før! Han har også behybtå dominere leken. Han har pr nå ikke fått sjangs til å stikke av, men jeg stoler heller ikke på han. Væremåten er helt forandret.  Kommer dette av at vi sluttet med kjemisk tro? Burde vi bare bestille kastrering? Vet vi burde, og skal, snakke med veterinæren vår, men måtte bare lufte ting nå, høre om dere har hatt noen lignende tilfeller..?? Hilsen frustrert eier, og hund!
    • Går an å tørke av hunden, samt ha et teppe i sofaen feks. La hunden få velge selv om den vil ligge i sin egen seng, eller på sofaen med menneskene. Det er vel det minste man kan gjøre for denne skapningen som er i vårt fangenskap, totalt prisgitt oss.. så mye trist hundehold.
    • Takk for innspill, men jeg tror hunden min kommer til å ha et fullverdig og helt fint liv selv om den ikke får være i sofaen når den er våt og skitten. Jeg ville heller ikke latt en et barn som nettopp hadde rullet seg i gjørme eller bæsjet på seg sette seg rett ned i sofaen i stua (da bør jeg kanskje heller aldri ha barn?). Jeg tror at en hund som får ligge i sin egen seng i stua, midt i mellom alle menneskene den er glad i, har det veldig fint og føler seg som en del av flokken. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...