Gå til innhold
Hundesonen.no

Vepse stikk i munnen


Marthe

Recommended Posts

I går var jeg på stranden for å sole meg. Hunden min lå fint ved siden av meg.. Plutselig så kommer det en stor veps over henne. Hun glefser etter den, og får den i munnen. Heldigvis så spytter hun den rett ut. Jeg sjekket med en gang i munnen hennes, for å se etter stikk. Jeg så ingenting, men fulgte med på det.

Så nå må jeg spørre; hvis hundene blir stukket i munnen, hva gjør man da? Kan man feks gi huggorm tablett :icon_redface: ? Jeg har ikke peiling, men jeg må bare spørre ;) Selvfølgelig ville jeg gått til veterinær med en gang, men kan man gjøre noe før det?

Edit: Endret skrivefeil

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da Fibi ble stukket i munnen i fjor, ga jeg huggormtabletter i samråd med veterinær.

Dette var en søndag (selvfølgelig!) og hun fikk hevelser rundt snutepartiet først. (Det var sånn jeg oppdaget det).

Så hovnet hun opp rundt øynene og så ut som et menneske med kjempeallergi. Etter at hun fikk prednisolon roet det seg, men i løpet av nattet så hun ut som en i X - Files med kuler som poppet opp og ble borte igjen over hele kroppen.

Mandag morgen kjørte jeg henne til "vår" veterinær der hun lå til observasjon hele dagen. De tok all verdens prøver, men det gikk heldigvis bra!

Hvis ikke hunden hovner opp, eller viser tegn til allergisk reaksjon, ville jeg tatt det litt "piano".. Disse huggormtablettene er svært omdiskutert og man skal være varsom med å bruke dem.

Lykke til :rolleyes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk beskjed av vetrinæren når tinka reagerte på en vaksine at vhis hun blir stukket av veps så må hun få de tabelettene også må vi til dyrelege med henne etterpå for sikkerhets skyld(for hun kan reagere allergisk på stikk fra veps og slikt).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Allergiske reaksjoner kan forekomme. Det finnes i allefall mennesker som er såpass allergiske at de kan dø av et eneste vepsestikk om det er riktig plassert. Kroppen kan reagere såpass at man får pusteproblemer og rett og slett gå inn i sjokk mens noen bare føler litt kløe.

Dette er veldig inviduelt. Hos noen blir jo vepser/bier brukt som behandling mot gikt og annet. Iogmed at det var i munnen hun fikk vepsestikk ville jeg nok latt vetrinæren se på det ja eventuelt la dem gi noe motgift i form av en type histamin eller noe annet. (nå er jeg dog så heldig at jeg bor 20 min unna vetrinærhøyskolen som som regel har døgnvakt)

Men om det ikke har skjedd noe til nå tror jeg ikke hun vil få de store konsekvensene av det.

Finnes dog mange kjærringråd mot vepsestikk. Da pinto ble stukket ifjor helte hun på eddik, bikkja stinka eddik et par dager men hevelsene var minimale.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ingen fremgang på utgangsstilling. Han setter seg konsekvent ned i 90 graders vinkel mot meg om venstre hånd er tom. På den lyse siden er direkte levering av apportbukken konsekvent nå. ..for tiden. Kan belønnes med kampeleke eller et nytt kast. Gir håp om å få utgangsstilling på tom hånd en dag.  Den største utfordringen vi har er manglende IVER på tom hånd. Den viser seg i sitt og dekk, spin og twirl, hvor han er uengasjert og treg uten godisen i hånden. Trenger ikke være foran nesen hans, jeg kan stå på litt avstand med hendene i ro, men det MÅ være godis i dem - ikke i lommene, ikke på hylla, men i hånden - for å få IVER og fart i bevegelsene. Han er SÅ flink når jeg har godisen i hendene. Lineføring/fvf har vi mer fremgang med på tur. Her tilbyr han bedre og bedre posisjoner over lengre tid, med iver, fordi han har skjønt at godisen BLIR plukket opp fra lomma, eventually.  Det hele handler vel om å ha tillit til prosessen. Rome wasn't built in a day.  Han er forøvrig vokterhund med stor V. Ansvarsbevisst som få. Ble irritert av at jeg nettopp flyttet meg fra skrivebord til sofa i samme rom, for da "måtte" han også reise seg fra det harde gulvet han foretrekker ligge på, og flytte seg de to metrene etter meg. Han så hvor jeg satte meg, lenger inn i rommet uten mulighet for å stikke av uten å måtte passere ham, men avstanden.. Han sukket tungt og irritert over the inconvenience jeg påførte ham, før han motvillig - på eget initiativ - fulgte etter og la seg ned igjen. Max en meters avstand for god sikkerhet ser ut til å være regelen han har lagd for seg selv. 
    • Jeg har ingen evne til å forstå hvordan dere klarer å leve uten hund i hus, bare tanken gir et mareritt av et tomrom… Skjønner selvsagt at livet er livet, men hjelpes.
    • Jeg levde uten hund i fem år. Presterte flytte da jeg var hundeløs pga drittsekk "kjæreste" med egen allergi og allergisk datter. Da det var slutt satt jeg i situasjonen at huseier nektet meg å ha hund, og det var vanskelig å flytte fordi jeg bodde godt og sentralt til en rimelig penge, og fant ikke noe tilsvarende innen budsjettrammen. Planla neste hundehold så og si daglig, i fem lange år. Merker nå hvor mye lettere hverdagen var uten. Den ubegrensede friheten til å gjøre whatever når som helst uten å måtte planlegge for hunden. Samtidig var savnet der hele tiden. Det er fordeler og ulemper med og uten. For meg er hund er såpass berikende, jeg føler meg ikke hel uten, så jeg gir heller gir avkall på den friheten en har uten. Bare det å gå en tur uten hund er direkte smertefullt. Jeg gråt jevnlig i savn av hunder jeg har hatt.  Kjenner forøvrig på at det er pes å ha valp og jeg gleder meg til han er voksen. Når han er voksen vil jeg antakelig savne valpetiden 🤷🏼‍♀️
    • Her tenker jeg hundeeierene bør dekke sine egne skader, jeg vil si det er ganske delt skyld. Dette var ikke en fremmed løs hund som kom uforutsigbart på, og jeg mener dere begge hadde ansvar for å forutse og forebygge denne situasjonen. Hvis du var ukomfortabel med at den andre hunden var løs burde du gitt beskjed om det og krevd at hunden var i bånd, ihvertfall i nærheten av dine. Samtidig burde hans eier selvfølgelig også sørget for å ha kontroll når han oppsøkte dine. Nå vet jeg ikke hvor godt hundene kjenner hverandre eller om de har vært mye sammen før, men nettopp dette er jo grunnen til at hunder ikke skal sosialisere med andre i bånd, selv om det jo som oftest går bra. Jeg mener ikke at din hund burde vært løs, men at den andre burde vært i bånd når den tydeligvis ikke holdt seg unna dine.  
    • Er det noen som kan bidra med tanker rundt en vanskelig sak? Jeg med mine to hunder var på tur med en annen familie med en hannhund, vi kaller han Kalle. Denne hannhunden gikk løs på hele turen, selv om det var båndtvang. Mine to hunder, tispe og hann, drev å lekeslåss, begge var i bånd. Den andre hannhunden Kalle, kommer og ypper og de to hannhundene begynner å slåss. Kalle fikk et rift som måtte sys. Min hannhund fikk tilsynelatende ingen skade.    Spørsmål 1: Siden den andre hunden ble skadd tilbød jeg meg å betale veterinærutgiftene. Burde jeg latt være det? Siden Kalle var løs? spørsmål 2: det viste seg at min hund også hadde fått et sår. Det ble infisert etter en uke og min hund har nå fått massive betennelser i huden og det kommer til å koste langt mer enn forsikringen min dekker. Det er trolig snakk om hudtransplantasjon og pleie i lang tid eller avliving. Bør evt operasjonskostnader utover forsikring dekkes av meg, jeg hadde jo min hund i bånd? 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...