Gå til innhold
Hundesonen.no

Vanskelig å rengjøre bur om vinteren


Wheaten terrier

Recommended Posts

Denne vinteren har det vært veldig mye snø her hos oss og det har også vært mye minusgrader og kulde,. så jeg må tilstå jeg ikke har rengjordt kaninburet så ofte iløpet av disse mnd- ene. Grunn: Selv om kaninburene står minst 30 cm over bakken blir de nesten snødd igjen av snø, så jeg må nesten grave dem ut, skiten fryser seg fast til bunnen av buret og er hard som is.

Andre som har samme problem?

Men er det egentlig nødvendig å rengjøre like ofte om vinteren? Skiten fryser jo til is nærmest, så det er ikke som om sommeren der man rengjør mye oftere pga. varme, lukt, instekter mm.

Ingen ting av disse er jo om vinteren...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

et kaninbur bør jo bære fuktfritt, med mindre det har en isloert kasse på. og snøen gjør at det ikke er fuktfritt. kan du ikke gjøre slik at sneen ikke kommer inn i burene da? med presening eller noe?

man skal jo fli like ofte selv om det virker som om det er bortkastet, men jeg innrømmer at hadde det vært meg, så hadde jeg nok venta til den værste frosten har gitt seg jeg å. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

Jeg har kaninene mine ute hele året. De har revekasser som de sover i og netteingbunn ellers. Har ikke noe problem med renholdet. Mitt størst problem på vinteren er at vannflaskene fryser til is. Har noen forslag til hva jeg skal gjøre med det problemet ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For det første.. Jeg syns 30 cm er alt for lite. Mine bur står 50 cm over bakken.

Får du ikke ut det møkkete - bare legg et nytt flislag over. Det er bedre enn ingenting.

Ang vannflasker, så bruker vi vannkopper her. Dunker ut isen og fyller på ny.

Evt kan du ha 2 flasker, når den ene er inne til tining bruker du den andre. osv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmm, hva med og legge en slags varmekabel under buret?

Og isolere vannflaska med no. Tror det går ann og kjøpe noe som kan holde flaskene akurat varme nok til og ikke fryse. Onkelen min ga kaninene vann i skål, så lagde han en slags varme under skålen om vinteren...

Noen som skjønner hva jeg mener?

Selv tar jeg kaninene inn i en bod om vinteren der det er varme.

Nettopp for og sleppe og stå i kulla og skife på burene og sleppe at vannet fryser ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er et stort problem for alle som har kaninene ute om vinteren (Kjekt med kaninstall med lys og varme ja :rolleyes: )

Når det er så kaldt at det er umulig å få ut noe som helst. Så er det ikke noe farlig at du ikke renser buret. For det blir jo ikke fukt og lukt når alt speker med en gang. Men gjør som Kristina sier, ha på et nytt lag med spon oppå istede. Hver gang det egentlig burde vært på tide å renset buret, så tar du heller å kaster ny flis oppå, og masse høy eller halm. Altså en slags form for "talle" funksjon som bønder bruker i fjøset til kalver og okser.

Men med en gang det blir pluss grader, så tiner alt dette, og da er det viktig å skifte ut med en gang, ellers begynner bakteriene og dritten å florere, det er ikke bra.

Ang vannet. Ikke bruk flasker om vinteren. Drikkenippelen speker med en gang, flaskene sprekker og det er nesten umulig å tine de opp (tiner du opp de med varmt vann hver dag, så blir de til slutt så sprø at de sprekker)

Bruk vannkopper om vinteren, ha alltid flere kopper tilgjengelig. så du tar bare en ny kopp med vann fra kjøkkenbenken å setter inn, så slipper du å stresse med å få ut isklumpen i den ene koppen. Gå ut med nytt vann til kaninene morgen, ettermiddag og kveld, så den alltid har vann tilgjengelig ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men ikke det ganske "ekkelt" for kaninen og ha stivna urin og møkk i buret?

Jajo det er jo sagflis oppå men alikavel liksom :unsure:

Eneste de merker er at det blir varmere av det. Blir jo som en slags isolasjon i gulvet. Så de gjør seg ikke noe av det. Men som jeg sa, med en gang det blir mildt, så må dette ut, ellers blir det et griseri uten like :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er virkelig greit med renslige kaniner da ja. :P

Men ikke det ganske "ekkelt" for kaninen og ha stivna urin og møkk i buret?

Jajo det er jo sagflis oppå men alikavel liksom :unsure:

Hvis den var til meg så nei. Hun er bare oppi den den kassen når hun skal gå på do. Kassen blir også tømt ofte :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...