Gå til innhold
Hundesonen.no

Tabu å tjene penger på hund


MartineH

Recommended Posts

I haugevis av diskusjoner på alle hundeforum på internett får man inntrykk av at det er tabu å tjene penger på hund.

Det blir slått opp stort om:

-Noen tar litt ekstra for noen blandingsvalper

-Oppdrettere har flere enn 1-2 kull i året

-Hundeskoler som har altfor dyre kurs

-Instruktører som tar alt for mye betalt

-Pris på rasehunder er så dyrt

-Stive priser på svært populære raser, eks Chihuahua

Osv osv. Kan sitte i en evighet og ramse opp hvor fælt folk syns det er. Det som hadde vært interessant og hørt/debattert, var ganske enkelt - hvorfor? Har noen hørt om tilbud og etterspørsel?

Hva syns du, kan man tjene penger på hund? Hvorfor/hvorfor ikke?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I haugevis av diskusjoner på alle hundeforum på internett får man inntrykk av at det er tabu å tjene penger på hund.

Det blir slått opp stort om:

-Noen tar litt ekstra for noen blandingsvalper

-Oppdrettere har flere enn 1-2 kull i året

-Hundeskoler som har altfor dyre kurs

-Instruktører som tar alt for mye betalt

-Pris på rasehunder er så dyrt

-Stive priser på svært populære raser, eks Chihuahua

Osv osv. Kan sitte i en evighet og ramse opp hvor fælt folk syns det er. Det som hadde vært interessant og hørt/debattert, var ganske enkelt - hvorfor? Har noen hørt om tilbud og etterspørsel?

Hva syns du, kan man tjene penger på hund? Hvorfor/hvorfor ikke?

Svaret synes meget enkelt for meg, nemlig misunnelse. Jeg ser ikke helt problemet om man skulle klare å få til et lite overskudd på hobbyen sin. Men når alle utgifter er trukket fra, slik som f.eks. utgifter til å reise på utstilling, så blir det nok ikke så mye igjen. For ikke å snakke om hvis man har mange store hunder som skal ha mat, uansett om de blir avlet på eller ikke. Og å reise land og strand på utstilling koster også mye penger. Det er nok en grunn til at liningsmyndighetene skyr oppdrettere som pesten. Veterinærutgiftene kan også bli skyhøye for enkelte. Kunne likningsmyndighetene skodd seg på oppdretterne så villle de gjort det, men som oppdretter har man altfor mye å trekke fra sin omsetning av valper.

Men, uansett, om noen skulle klare å få et overskudd på sitt oppdrett, så ser jeg ikke problemet med det.

Det later også til at mange aldri har hørt om tilbud og etterspørsel, at det er det som avgjør prisen på en valp, uansett rase. Og jeg tar selvfølgelig som en forutsetning at alle oppdretters hunder lever et optimalt hundeliv og ikke blir drevet rovdrift på med for mange kull og kull for "tett".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmm..

Jeg synes forsåvidt ikke det er noe galt i og tjene på hobbyen sin.. Samtidig er jeg av den mening at en hund er et levende vesner,og salg av disse for egen fortjeneste er ikke så veldig mye annerledes enn menneske handel(hundene får det forhåpentligvis bedre da men..).

Men samtidig tenker jeg at skal jeg se slik på det burde vel oppdrett vært forbudt i det hele tatt,og det ville vel blitt værre for hundene om de skulle "ordne seg selv"..

Så jeg er ikke sikker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man kan vel ta hva man vil for en vare, så lenge folk fortsatt kjøper varen så fortsetter prisen å stige...

Om det er "etisk riktig" osv er vel noe annet...

Kurs som ikke holder mål i forhold til prisen... (ikke rart folk blir irri da.)

Chihuahua til 25.000kroner... (kan få 3-4 andre rasehunder for den prisen)

Men, i hvilken sammenheng klager IKKE folk.?

biler, bensin, frisør, elektriker, rørlegger, osv osv...

ALLE tjenester er for dyre å alt er så fælt i dette landet... :innocent:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg synns ikke det er tabu å kjene penger på hunden. Så lenge hunden(e) det er snakk om har det bra. for dem spiller det ingen rolle om de kan tjene eieren noen kroner.

når det gjelder priser på kurs osv. så er det dyrt, men i de aller fleste tilfeller verdt pengene! :innocent:

men å selge chi valper til flerfoldige tusen over "normal" pris, det blir for dumt. hvertfall fordi argumentet for prisen er at rasen er så populær. takk for den paris H! ;)

om vi ikke hadde hatt oppdrettere ville jo arten hund dødd ut etterhvert...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

At oppdretter tar litt fortjeneste av valpesalget er greit, men det som blir feil er å tyne så mye man kan ut av kjøperne. Videre kontakt med eierne er jo også en del av å være oppdretter, det tar også tid, men det blir som en slags kundeserivce.

Man kommer også inn på seriøse og useriøse oppdrettere; En seriøs vil bruke mye tid med å finne riktig hannhund, mye tid med valpene og deres preging og når valpene er solgt, vil de gledlig hjelpe de nye eierne i en god tid fremover. En useriøs vil helst bruke så lite tid som mulig og vil/kan ikke gi noe støtte til de nye eierne av erfaringsmessige grunner, og vil trolig se det mest positive i pengene ved salget.

Jeg vil og gir et par tusenlapper over standard pris, for jeg vet at min oppdretter er dønn seriøs og vil støtte meg dersom jeg får noen problemer med mitt fremtide hundehold. Så etisk sett ser ikke jeg noe problem med å betale litt mer når man vet kvaliteten på oppdrettern. Den enkelte Ola og Kari Nordmann ser ikke så nøye oppdretterne, samme hvilken prisen, de vil bare ha en hund, det er der problemet ligger i denne saken.

Hadde NKK sluttet med hysj hysj opplegget som om hvem som er seriøse og useriøse i og utenfor NKK, så tror jeg Norges hundebestand hadde fått seg godt løft med mindre adferdsproblemer og sykdommer.

De som gjør en dårlig jobb i arbeidslivet blir kastet ut eller går konkurs og får et dårlig rykte, men slik er det ikke med oppdrettere dessverre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Interessant diskusjon egentlig - jeg er ikke imot at folk tjener penger på hundetrening, tvert imot håper jeg at flere starter opp initiativ som gilabb, positive hundeskoler, klikkerkurs osv.

Jeg synes heller ikke det er galt hvis en oppdretter har endel kull i løpet av et år,eller at man tar litt penger for blandingsvalper (for meg er det rart å "gi" bort en hund - en symbolsk sum som en bekreftelse på at det er mer enn et impulskjøp kan være greit).

Derimot er det ikke greit dersom man setter kull på tispa si to løpetider på rad, eller har uforsvarlig mange kull, avler på utypiske individer osv. bare for å få kull, og dermed penger.

Faren med at det blir tilbud - etterspørsel på hunder er at da er det flere som setter kull på tispa si, fordi det er så lett å få solgt valpene. Dette har ødelagt temperamentet (og kanskje også utseendet - jeg vet ikke, jeg er nok ingen utstillingsekspert ) på disse rasene. Et eksempel på dette er min "egen" rase - Cavalieren. Det er en av de 10 mest solgte hunderasene i Norge, og det er mye rart som avles på...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja, jeg må svare på eget spørsmål også da.

Jeg skjønner ikke hvorfor det skal være så tabu, og at det å ha 8 kull i året er synonymt med å være useriøs. Ja, jeg skal innrømme at jeg rynker på nesa selv, men har ikke så mye unødvendige fordommer at jeg ikke sjekker kennelen på lik linje med andre kenneler.

Satt og leste gjennom her nå og la merke til dette med antall kull og hvor lang tid alt sammen tar. Altså.. Hvorfor er det seriøst når noen som jobber fulltid med barn osv har 2 kull i året, mens en som har 8 kull i året og kan leve av det er useriøst. Den med 8 kull har nok like god tid til å finne hannhund osv som den oppdretteren med 2 kull. Og det tar ikke lang tid å finne aktuelle hannhunder om man har vært noen år i gamet og kjenner til ulike linjer og har et bredt nettverk rundt seg.

Hva gjelder valpepriser på rasehunder/blandingshunder er prisen egentlig altfor lav iforhold til alt arbeidet som er lagt ned av en seriøs oppdretter. Oppfølging senere er for mange en selvfølge. Jeg regnet over hvor mye vår oppdretter hadde brukt direkte på oss som valpekjøpere og valpen, og det er pokker ikke godt timesbetalt å være oppdretter. Sitter man igjen med noe er det snakk om noen tiere i timen liksom, og huff - da er man useriøs.

Rent hypotetisk: Hadde jeg hatt en chihuahua-valp og to kjøpere som kunne tilby hunden et 100% flott hjem, der den ene var villig til å betale 50 000,- og den andre var villig til å betale 20 000,- er det jo galskap å velge sistnevnte!!??

Jeg holder på med gilabb.com, arrangerer kurs og har gratis fritreninger. Jeg kjører slik at jeg selv får kurset gratis og instruktøren får det h*n skal ha. Dette gjorde at flere ikke ville være med på dette, for tenk - mine kursdeltakere må spleise på kurs til meg!! Huff a meg, jeg som gir de gratis fritrening, haugevis av spennende kurs ingen hundeklubber i området tilbyr og fritreninger der man kan gjøre akkurat hva man vil, enten det er lydighet, sosialisering, ringtrening, skravling eller miljøtrening. I tillegg kan man spørre om det man lurer på når man lurer på det... Og ed andre som har tilsvarende kurs er fortsatt mye dyrere... Jaja, for all del - det er hårreisende at jeg får være med på kurset gratis. :innocent:

Hvorfor er det helt greit at en privattime med hest koster oppimot 500,- og det er dyrt å betale 100,- for en privattime til hund??? ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg holder på med gilabb.com, arrangerer kurs og har gratis fritreninger. Jeg kjører slik at jeg selv får kurset gratis og instruktøren får det h*n skal ha. Dette gjorde at flere ikke ville være med på dette, for tenk - mine kursdeltakere må spleise på kurs til meg!! Huff a meg, jeg som gir de gratis fritrening, haugevis av spennende kurs ingen hundeklubber i området tilbyr og fritreninger der man kan gjøre akkurat hva man vil, enten det er lydighet, sosialisering, ringtrening, skravling eller miljøtrening. I tillegg kan man spørre om det man lurer på når man lurer på det... Og ed andre som har tilsvarende kurs er fortsatt mye dyrere... Jaja, for all del - det er hårreisende at jeg får være med på kurset gratis.

Jeg har lurt på hvordan du har så god råd til å dra på kurs hele tiden, mens vi andre fattige må skrape sammen og prioritere! :innocent:

Men, er enig med deg... Alle hundeskoler/-klubber som holder kurs vil også tjene litt på kursene sine, så de har som oftest en pris som gjør at de tjener en slant på det selv.. Hvorfor skal feks ikke du få et gratis kurs for det? Hund koster, og så lenge det er noen som er villige til å betale...

Jeg er i den "krisa" at jeg synes kurs er for dyrt... jeg må prioritere noen få kurs i året, det er det eneste jeg har råd til. Samtidig har jeg full forståelse for at instruktørene gjerne vil tjene på kurset, de jobber jo tross alt. Også vil hundeklubbene/-skolene tjene noe... er vanskelig det der...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Martine, med det tilbudet du drar i gang og alle tingene du stiller opp på så kan de som ikke gidder å bli med kurs bare ha det så godt... De går glipp av masse.

Jeg ser ingenting i veien for å tjene penger på hund, så lenge man er seriøs - som det er med det meste annet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er jo bare rett og rimelig at du skal ha noe igjen for det selv Martine. Det er tross alt DU som skaper kurstilbudet, og det er du som gjør alt arbeidet med å finne instruktør, lokaler, dato, treningsplass, tar deg bryet med betalinger, informasjon osv osv. Jeg betaler gladelig 800 kr for å delta på innholdsrike og billige kurs med kjente instruktører og det som hører til.

Når det gjelder å lage en fjær til ti høner ang antall kull så er synes jeg det er litt synd å skulle ha slike 'fordommer' mot oppdrettere som lever av oppdrettet sitt. Er ikke det enhver oppdretters drøm da, å drive med avl og hund på heltid - og å kunne leve greit av det? Selvfølglig koster det å kjøpe hund! Det koster penger å røntge hunden, øyelyse, mentalteste, stille den på prøver, utstilling, parring, veterinærbesøk med evt ultralyd/sjekk, evt. keisersnitt som dessverre er vanlig på enkelte raser, valpefôr, ormekur, ID merking, helseattest og lista strekker seg i det vide og brede. Jeg trenger ikke å dra lenger enn til meg selv egentlig. Hannhunden jeg skal bruke på Lisa må jeg mest sannsynlig dra til England for å parre med, og det er ikke gratis. Og så har jeg som flere andre oppdrettere planer om å la valpe-pengene stå på en egen 'oppdretterkonto' en stund etter salget, i tilfelle det skulle vise seg at jeg vil kjøpe tilbake en valp. Man vet aldri, så en bufferkonto er kjekt.

Og dessuten, dersom en oppdretter har unormalt mange kull i året, så stoler jeg såpass på min egen dømmekraft at jeg finner fort ut om denne oppdretteren avler seriøst eller ikke - i mine øyne. Det er fort gjort å kikke innom Dogweb og se på HD statistikkene, spore opp mentaltester og resultater på prøver for tidligere kull og nær familie. Og en prat med vedkommende kan jo avsløre det meste, av hva som evt er 'dårlig' i mine øyne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 months later...

det er ikke noe galt i å tjene på hund, vel?! hvis det ikke var lønnsomt å drive kurs eller avl ville vel ik\ngen gjort det? vi lever i et samfunn der penger spiller en viktig rolle!

så lenge kursene holder mål, oppretterne er seriøse, og hundene har det bra ser jeg ikke noe galt i å tjene på det :D

men det er jo min mening da :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan egentlig ikke si at jeg har hørt folk klage så mye jeg....?

Og de fleste synes jo faktisk at prisen på blandingshunder er for lav, ingen ønsker at de skal være gratis.

At folk kommenterer at det koster mye penger, er ikke det samma som å si at det er FOR dyrt, men at en selv kanskje ikke har råd til å bruke så mye penger på en hund, et kurs eller hva det måtte være....

Jeg tror det er svært vanskelig å leve av hund alene i Norge. Noen svært få som klarer det, som har klart å starte en komersiell hundeskole av en viss størrelse, og faktisk tjener greie penger. Ellers tror jeg det er rimelig smalhans hvis man skal leve av hund alene. De fleste har det vel som en biinntekt...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til MartineH; Dette er vel egentlig litt OT men for å ta tak i det du sier om hvorvidt det er seriøst, eller ei å produsere åtte eller flere kull pr.år... Ja, på meg virker det i høyeste grad useriøst.. La oss si at dette er en rase som får i snitt syv hvalper pr.kull, da er vi oppe 56 hvalper pr.år og jeg vil gjerne se den oppdretteren som finner virkelig GODE hjem til så mange hvalper årlig..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Møtte en oppdretter jeg, som lever av det - og som selger hundene sine i Norge eller Sverige alt etter hvordan kronekursen er. Vedkommende har en drøss hunder, de fleste ute hos folk, der de også får valpene sine, som h*n plukker opp nærmere leveringstid, gir et lite "crash kurs" i sosialisering og andre hunder, og selger. Spør noen om å få se moren til valpene, viser h*n frem den hunden som måtte passe. Tror neppe de er stilt ut, vet ikke om de er registrert, men vedkommende er faktisk veldig flink med hunder - og har gode, sosiale hunder som kan omgås alt, går løs, og er VELDIG trivelige, mens h*n er tilsvarende dyktig med hundene.

Merker at jeg blir veldig blandet i følelsene, men det går kanskje mindre på dette som hundeeier - og mer på dette at jeg kanskje ikke, som solid skattebetaler i mange år, liker dette at noen tjener ganske bra på det å avle på hunder som heltidsgeskjeft uten å skatte av det. Og kanskje også fra et forbrukersynspunkt, at det stilles kanskje noe andre krav på en teoretisk sett "uvitende" førstegangsoppdretter med gode hunder som det brukes mye penger på, men som mangler erfaring og genetisk kunnskap - til en som velger aktivt å leve av det, tjene regelmessig med penger, og som har hannhunder til egen bruk, ikke stiller, kanskje minimerer "nødvendige" utgifter etc, men som gjør dette bevisst for å øke inntjeningen.

De førstnevnte handler ofte av entusiasme, selv om de ikke alltid "vet hva de gjør", mens de sistnevnte... tja, de spiller ut de kortene de har. Men er VELDIG bevisste, på at dette skal det tjenes penger på.

Apropos hundeskoler, så spekulerer både de - og kanskje også oppstallingskenneler etc - på unge folk som LIKER hund, som knapt får noe igjen for jobben, mens de som sitter som eier tjener bedre. Stadig nye unge som på et vis utnyttes, som kanskje ikke har nok erfaring EGENTLIG - men som gjør det halvveis gratis, men uten de egentlige nødvendige forutsetninger. Skal man ta klekkelig betalt, bør det gjelde kvalitet i alle ledd av kjeden - driver man butikk, bør det være et minstekrav.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Dytter denne opp. Her har jeg kontret forventingsbjeff med: "Legge i bakken" (forsiktig press i halsbåndet) og tatt en på stedet hvil. Ingen effekt utover tiden vi står i hvil, hvor han skuespiller avslappet for å komme videre, og begynner bjeffe igjen med en gang. Ignorert og ventet ham ut. Øker bare i stress. Bedt om øvelse (sitt/dekk/spinn/fot../) og så belønnet det med en leke for å gi ham litt godfølelse. Resultatet? Han ser bjeffing som et cue for å få meg til å utføre den adferden. Avledet med å ta en "strafferunde" rundt oss selv. Heller ikke effektivt utover i øyeblikket vi gjør det.  Gitt ham en kald skulder. Vist at jeg er skuffet og synes han er teit og snudd meg bort med et litt foraktelig fnys. Går opp i stress fordi han blir såret og synes jeg er urettferdig.  Jeg er clueless. Antakelig skulle en av disse metodene appliseres konsekvent, right? Det er antakelig veldig forvirrende med det random utvalget av ulike adferder fra meg - men hvilken er riktig å velge som en konsekvent reaksjon? Da hestene her ga ham sosial avvisning med foraktelige fnys og snudde ryggen til ham forstod han umiddelbart greia og responderte med å slutte bjeffe. Hvorfor har ikke det der samme effekten fra meg? Er det fordi jeg gir ham oppmerksomhet når jeg forstår/synes at han bjeffer av såkalte legitime årsaker? Jeg kan jo ikke slutte med det.   
    • Motviljen mot utgangsstilling fremstår som død, men puberteten truer i horisonten, så utsteder ingen dødsattest ennå. Livserfaring tilsier at Motviljen antakelig vil sprette opp av kista og flire: Trollollol! Å få utgangsstilling uten mat fremme, relativt stabilt, kun noe nøling akkompagnert av et oppgitt sukk før han kommer inn, når han vil jeg skal kaste en leke, det er hurtigere progresjon enn jeg forventet for noen uker siden.  Vi har en god periode ..så god at noe fokus nå er over på mindre viktige ting som sportsøvelser. Første sitt under innkalling serverte Eddis i forrigårs, på første forsøk. Det var et nydelig øyeblikk. Flere repetisjoner med stå under marsj, avstandskommando og sitt under innkalling var fine, i mine øyne. Verken han eller jeg er interesserte i hva en dommer synes om utførelsen vår, fordi mestringsfølelsen fra å tro vi er flinke er hva som driver oss. Mestringsfølelse og glede er superfood for motivasjonen. Fokus på hva som er feil medfører frustrasjoner, uteblivende mestring, dårlig stemning, dårlig samspill og ødelegger relasjonen - og hva er da poenget med å ha og trene hund?  Sitt begynte bli upålitelig. Hvorfor? Fordi jeg hadde glemt å være begeistret. Bare forventet å få sitt på cue og glemte bli genuint overrasket og takknemlig og begeistret av hvor flink gutt han er.  Av utfordringer vi nå har - skjønt det føles som et hån å bruke det ordet om vansker med øvelser til sport, da andre bruker det samme ordet om reelle problemer:  Spin - også kjent som snurr rundt.  Aner ikke lenger hva lyden betyr. Trenger håndsignal. Kommer konsekvent løpende inn for å gjøre det rett foran meg, hver gang jeg ber fra avstand. Bli-på-stedet håndsignal, som har vært en nøkkel til flere andre øvelser har foreløpig ikke hjulpet.   'Twirl' er et fullstendig ukjent begrep dersom ikke 'spin' kommer først. Verken ordet eller håndsignal gir ham noe forståelig hint. Her må det spinnes før det kan twirles. Sånn er loven.  Hva som må til for å få en lovendring - det blir spennende å finne ut av. Punkt 1 og 3 går seg sikkert til med mer trening, men på punkt 2 er jeg helt blank foreløpig. Ingen ideer om hvordan løse det der.  Heldigvis opplever Edeward en glede i øvelsene som ikke bare handler om belønningene. Han LIKER å spinne og twirle og rygge og gå mellom beina mine og sendes frem til target og sånt. Det er noe å gjøre. Arbeit macht frei. ..og det ser ut som utgangsstilling og gå fot også er i ferd med å kategoriseres som lystbetonte oppgaver en kan døyve eksistensiell angst og kjedsomhet med.  Bilde er vel obligatorisk. Relevans til konteksten mindre så. I denne tidsalderen er det ingen som leser en vegg av tekst uansett
    • Jeg ser ingen skam med å slite med å trene gå pent i bånd. Noe av det vanskeligste å få en hund stabil på. Ikke mål deg mot de som har fått det til eller la noen andre få demotivere deg med sammenligning. De har ikke din hund.  Du forteller ikke hvilken rase/blanding du har, men noen er virkelig vanskeligere/lettere enn andre. Av egen erfaring med veldig førerorientert hund, så hadde den standard stopp og snu metoden ingen effekt. Hunden tok det som en morsom lek. Det der var like interessant som å komme fremover.  Den jeg har nå kan ikke bare gå. Det er for kjedelig. Det som fungerer her er oppgaver, og de må gis fortløpende så han ikke rekker å kjede seg.  Belønning med lek er bedre enn mat på min. Energinivået er høyt, det blir mye stresshormoner når sterke forventninger til noe ikke umiddelbart blir innfridd og lek utløser endorfiner, som kontrer kortisol. Får ikke samme effekten av å belønne med mat, det risikerer jeg at stresset bare øker, dersom maten er av høy verdi. Min girer seg opp i forkant når han vet vi skal ut på tur, noe som resulterer i outbursts når vi kommer ut. Å leke litt før vi går avgårde, slippe ut litt damp på en kontrollert måte, det har en beroligende effekt.  At enkelte fnyser av verktøy som frontfestet sele og grime skal en ikke bry seg om. Det er mange profesjonelle som kritiserer disse verktøyene på sosiale medier, men de lever jo også av kunder som trenger hjelp med gå pent i bånd trening, så det gir mening, sant? Selv bruker jeg frontfestet sele heller enn halsbånd fordi min bykser impulsivt og ukontrollert. I tillegg til potensialet for skade på strupen er det sterkt ubehagelig for ham. En bykseraptus i halsbånd kan utvikle seg til et sinneutbrudd mot meg som holder båndet, noe som aldri skjer i selen.  Jeg har begynt trene min på å gå med grime fordi han nærmer seg pubertet og er stor og sterk. Bedre føre var enn etter snar om han plutselig endrer personlighet overfor passerende hunder - men min er ulik i ulike miljøer. Grime kan brukes i bymiljø, hvor han ikke bykser, men så har vi andre typer omgivelser hvor jeg ikke tør bruke grime før byksing er en utslukket adferd, av samme grunn som jeg bruker sele istedenfor halsbånd.  Også: det er alltid lys i enden av tunnelen. Alderen din er i er verste perioden, synes jeg ihvertfall. Teflonbelegg på hjernen og lite mottakelig for ny læring, glemmer ting den kan, selektiv hørsel, lett distrahert, nysgjerrig søkende på omgivelsene, ... Mye blir bare bedre "av seg selv" senere, når mer moden. 
    • For det første høres det ut for meg som du trenger litt hjelp med båndtreningen. Er det noe kurs å finne i nærheten? Ihvertfall anbefaler jeg deg å søke opp tråder om båndtrening her på forumet. Hvis du har holdt på å snudd retning i evigheter ser det ikke ut til å fungere, og du må gjøre noe annerledes. En ting kan jobbe med inne er kontakt, og det å få hunden til å følge med på deg. Si kontaktord når du står foran hunden - gi godbit så fort hunden ser på deg,gjenta dette fem ganger. Ta et par-tre slike økter i løpet av dagen, beveg deg etterhvert litt lengre unna. Så kan du si "fot" og bruke enten godbiten eller håndtarget om du har det, til å få hunden til å følge ved siden av deg et par meter. Når dette sitter godt inne, kan du bruke det for å få inn hunden og holde seg ved deg litt ute. Generelt vil jeg heller anbefale å bruke en sele og langline og la hunden bevege seg slik den vil, og heller trene korte økter med kort bånd i løpet av turen. Da kan du gå uforstyrret til nærmeste grøntområdet eller parkeringsplass, og trene slik som beskrevet over. Det er ikke et mål at hunden skal gå fot hele turen, men at du kan få ham inn til deg og under kontroll ved behov, og forhåpentligvis sjekke inn med deg underveis på turen.  Antitrekkbånd er vanligvis ikke det samme som struphalsbånd, og jeg vil si at det er bare en positiv ting om folk bruker det ved behov. Men det vil ikke lære hunden å gå pent i bånd, det må du gjøre ved siden av. Hvis trekkingen er et stort problem går det an å bruke grime når du ikke vil trene på båndtreningen eller bruke langline.  Det finnes også seler med feste foran (noen "vanlige" seler har feste på ryggen og foran i tillegg, så det er enkelt å flytte mellom"), slik at hunden blir snudd mot deg når den trekker. Igjen må dette brukes sammen med trening, men det gjør det litt lettere. Ellers ville jeg ikke brydd meg så mye om hva andre tenker og mener så lenge du gjør det som er best for hunden. Lykke til!
    • Er redd noen skal tro jeg er slem med han. Har en på ett år og som fortsatt drar i begynnelsen av dagens første tur. Dermed må jeg snu rundt mye og få han til og fokusere på meg. Overhørte naboen si jeg hadde antidra bånd på hunden til andre og det syntes jeg var skikkelig ubehagelig. Jeg bytter til kort bånd vist han drar i stede får og gå rundt med langline så jeg får mer kontakt bare. Ikke noe anti dra bånd ( vet ikke hva det er men går ut i fra hun mener strammehalsbånd noe han ikke bruker men han bruker halsbånd vist han skal gå der det er vann får han elsker og bade så slepper jeg at lykta på selen skal bli ødelagt. Kan ikke akuratt trene på dette inne og jeg må trene han på det. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...