Jump to content
Hundesonen.no

Tahind

Medlemmer
 • Posts

  34
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Tahind last won the day on August 23 2022

Tahind had the most liked content!

Profile Information

 • Hunderase
  Bichon Havanais

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Tahind's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Reacting Well
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

39

Reputation

 1. Tahind

  Valp 2022

  Gratulerer, straks 5 måneder her også ?
 2. Vi har også tatt den anbefalingen med en klype salt. Oppdretter anbefalte det, faktisk. Men med en tilleggsopplysning om at dette var viktigst dersom man gikk mye/kun på asfalt. hvis vi skulle fulgt den regelen slavisk, hadde vi ikke kommet lenger enn ut fra gårdsplassen før valpen bikket 4 måneder ? her snakker vi stor snusefaktor! vi brukte nesten en time på en liten runde på 1,5 kilometer i skogen her da han var 3 måneder. Jeg kan liksom ikke skjønne at utforsking i skog og ulendt terreng skal gjøre noen skade. vi var også på en 5 km fjelltur ca en måned senere. Brukte til sammen 3 timer, bar litt her og der og hadde en god dupp på toppen før vi gikk ned igjen ☺️ vår har så korte bein at jeg er livredd for at han skal falle ned trappa inne, så den har vi grind på. Men han får gå trapper der det er naturlig, som fra verandaen og ned i hagen. Han velger oftest å løpe ned skråningen, som han slo flere kolbøtter i de første ukene ?
 3. Et viktig poeng fra simira vedrørende separasjonsangst. Derfor er det dumt av meg å si noe om dette temaet når det gjelder vår Havanais, for han har aldri brydd seg om at vi drar noe sted… Min mann er ufør, så hunden er primært mitt ansvar. Jeg tok to uker fri da vi hentet valpen, så jobbet jeg en eller to uker før jeg hadde tre uker sommerferie. Jeg tror det var viktig at vi likevel øvde på alenetid fra første uke, slik at han ble vant til at hverdagen innebærer at han er noe alene. Nå er han 5 måneder gammel og har vel aldri vært en hel arbeidsdag alene, siden mannen min ikke jobber. Men pga helsa, kan ikke mannen underholde hunden en hel dag. Men han lufter han 1-2 ganger når jeg er på jobb, og tenåringen lufter når han er tilbake fra skole. Det fungerer veldig fint slik for vår hund hvertfall. Han får en god snusetur før jeg drar på jobb, samt en lengre ettermiddagstur med meg i tillegg til tisseturene ☺️
 4. Vi har en Bichon Havanais-valp på straks 5 måneder, så jeg har ikke erfaring med den som voksen enda. Men vi valgte den rasen blant annet på grunn av hendig størrelse, at den KAN gå lange turer (som voksen), men ikke MÅ løpe en mil hver dag liksom, den er kjent for å være sosial og kjærlig med alle aldre (kan oppleve separasjonsangst, men vi har øvd på alenetid fra første dag) og rett og slett fordi set klaffet veldig med oppdretter. Foreløpig er vi veldig fornøyde med valget ?
 5. Tahind

  Valp 2022

  Å kjære vene, så søt!
 6. Tahind

  Ditt beste tips

  Så konkret og lett forståelig det står angående bur og plass hunden trenger! Vi ser at valpen vår veksler veldig på å ligge på teppet inni det svære, åpne buret, eller i sengen som ligger i et hjørne av bingen, eller rett og slett på gulvet. Han blir fort varm og har tydelig behov for disse valgmulighetene. Han har selvsagt enda flere valgmuligheter når han ikke er i bingen, så vi begrenser det til da vi ser det som nødvendig å ha han der ?
 7. Tahind

  Ditt beste tips

  Vi har også god erfaring med binge/ grind for å avgrense et rolig område for valpen vår. De første ukene sov han ikke med mindre vi puttet han i grinda si. Der har han et svært hundebur, som står åpent, i tillegg til området vi har gjerdet inn. Jeg synes det var veldig tøft de første ukene, å skulle ta han ut hele tiden for å slippe tissing og bæsjing inne. Men jeg tror likevel at det har gitt resultater, så det var verdt det. Jeg tror ikke vi var dårlig forberedt, men jeg er likevel overrasket over hvor hektisk det var i starten, selv på tross av en meget enkel valp. Hjem fra oppdretter hadde jeg han rett og slett på fanget... Etter det har han ligget i baksetet med godkjent hundesele/-belte, men nå har vi vent han til bur i bagasjerommet. Veldig kjekt etter en tur i regn/gjørme/alt annet rask, å kunne putte han i buret og slippe all den møkka inne i bilen ? Masse lykke til - dere har mye å glede dere til
 8. Jeg luftet valpen når han trengte det på natta, og har valgt å ikke overse det. De har jo en bitteliten blære, og skjønner ikke at vi vil at de skal sove hele natta. han har likevel lært seg å sove hele natta etterhvert, og var ikke våken på natta veldig mange netter. det er nok veldig ulikt fra valp til valp, hvor lang tid de bruker på dette.
 9. Tahind

  Valp 2022

  Opus er nå 17 uker (tror jeg…?!?), og har vært på første dag med valpekurs. Vi er litt sent ute pga ferie, så de fleste valpene var en del yngre, men det gjorde ingenting. Vi kan litt av det som ble gjennomgått fra før, men det var fint å øve med både andre valper, tog rett ved, biler og andre distraksjoner! Opus måtte for en uke siden trekke ut en hjørnetann pga feilstilling. Vi skal på kontroll i morgen, men det virker å gå fint. Han taklet narkosen greit også ? han har nå god erfaring med ulike transportmidler; bil (det blir det mye av), båt, buss (spennende å reise til og fra byen på miljøtrening), OG gondol i slalåmbakken her ? alt har gått fint, og båten var nok mest skummel. Havanais-pelsen begynner å bli passe lang, men er fortsatt ok å håndtere. Vi er ikke helt bestemt på om vi blir å klippe han eller ikke enda, og vurderer det fortløpende ?
 10. Tahind

  Valp 2022

  Hei! vi har en Havanais på rett over 4 måneder. Jeg har desverre ingen råd, da vår har taklet fint at jeg har vært borte selv om jeg også definitivt følger opp mest (vi har valgt å ha det slik), og det går også fint at han er helt alene. Ikke en hel arbeidsdag enda, selvsagt, men det vil han uansett sjelden trenge. Min mann er ufør og kan lufte for tissing og slikt, men har ofte ikke form til så mye mer. Derfor var det viktig for oss å øve på alenetid fra første dag selv om han er hjemme. Valpen har grind med god plass, som han er i når han er alene, og har vært rolig der siden starten. Han får lufteturer (og lek i løpet av dagen, hvis mannen er i form til det), men sover mye på formiddag uansett. som sagt, desverre ikke noen råd fra meg, men jeg tror at han rett og slett er en veldig trygg valp, som også har vært med på alt i sommer, samt forholdt seg til mange ulike mennesker og hunder + hatt korte perioder med alenetid fra første uken etter vi hentet han. jeg håper det går seg til for deres del også ? Hilsen Opus og meg
 11. Tahind

  Valp 2022

  Ja, det kan skje hos oss. Det har som oftest sammenheng med at han er sliten/ overtrøtt, eller at han blir litt for ivrig med barna. Som regel klarer vi å forutse det, eller i det minste stanse det relativt raskt ved å få roet han ned slik at han sovner. Han har et inngjerdet område i gangen med seng, tepper osv., så dette er en typisk situasjon hvor vi noen ganger må sette han der for at han skal få roet seg nok til å tillate seg den søvnen han trenger ? Han sover også der på natta.
 12. Gratulerer så mye, og riktig lykke til ❤️
 13. Tahind

  Valp 2022

  Så søt Bamse
 14. For en pen gutt ❤️
×
×
 • Create New...