Gå til innhold
Hundesonen.no

Ulvemamma

Medlemmer
  • Innholdsteller

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

Alt skrevet av Ulvemamma

  1. Vekker denne tråden til liv igjen, siden vi nå har ventet et god stund på valp(lapphund). Jeg er ikke utålmodig, jeg er villig til å vente på riktig valp. Nå har de to oppdretterne jeg har hatt kontakt med hatt to "tomme" parringer(ikke blitt drektig), og en parring som ga 3 valper, der de skulle ha valpene selv... Jeg har derfor vurdert andre hunderaser som kan passe for oss. Den japanske Shiba Inu ser ut til å treffe oss ganske godt. Leser den kan være mer stri, litt "som en katt", men likevel vennlig og lærevillig. I tillegg tar jeg en revurdering av de rasene vi tidligere har vært innom. Noen som har erfaringer med Shiba Inu? Hva ligger de på i pris? Ventetid?
  2. Hei ferske valpeeiere! Er det vanlig å gruglede seg til valp? Vi skal ha vår første valp på nyåret. Et veloverveid valg altså, endelig er det vår tur å få hund! Men jeg kjenner jeg gruglede meg, mest fordi det er nytt ukjent, får jeg til å oppdra den, kommer den til å tygge istykker alt vi har...? gleder oss veldig til å få et nytt familiemedlem, en turkompis.
  3. Det er ihvertfall spesielt å se at brudd på båndtvangen hyppig dokumenteres på sosiale medier. Hunder av alle slag løper løse i skauen , på fjellet og ved kysten... Er det sånn at folk ikke synes det er så farlig? Siden det ikke håndheves.
  4. Det ordnet seg til slutt. Fikk kontakt, litt langveis, men skal dra på besøk til helgen. Valpene er ikke født ennå, men jeg skal møte oppdretter og de andre hundene.
  5. Valpene er jo ikke laget ennå en gang ? kun planlagt. Det ble finsk lapphund. Noterer meg bøkene! Har fått flere tips om de samme bøkene.
  6. Haha, vi har meldt vår interesse for valp, og om alt går etter planen så komme den til oss rett over jul. Må le, for jeg har nå akkurat samme overveldende gledesfølelse og forventing som da jeg ventet mine to barn? Kanskje noen kan anbefale en bok eller annet lesestoff?
  7. Jeg tenker jeg er mye bedre til å støvsuge enn til å være puddelfrisør! .-) Ja, skal styre unna de mest aktive rasene.
  8. Har svart innimellom teksten din. Takk for mange innspill som fikk meg til å tenke.
  9. Ja, skal ikke gi meg. Jeg er ikke først og fremst intr i å se valpene, men de voksne hundene, og hvordan de er. Og få litt førstehåndsinfo. Er det alltid så stor pågang, eller er det coronatiden som har gitt økt etterspørsel?
  10. Er i valpekjøp-prosess. Valgt rase, og skal nå se på ulike oppdrettere. Hvor mange av dere sjekket flere enn 1 oppdretter? Jeg spør , fordi jeg rett og slett ikke kommer i kontakt med kennelene. Er vel travel valpetid kanskje. Har fått kontakt med en kennel, litt langt unna, men det går greitt. De virker veldig ok. Trygge dyr og de følger retningslinjene. Hva kan jeg gjøre? Skulle så gjerne ha pratet med en kennel eller to til for å være sikker på at jeg velger en oppdretter som er riktig for oss
  11. Vekker denne tråden igjen... Er det noen som kan anbefale meg en oppdretter dere er fornøyd med? Gjerne sør/østlige Norge. Evt noen jeg bør styre unna. Hvis det er lov å spørre om slikt Send gjerne pm.
  12. Tusen takk det var mye nyttig informasjon. Ja, jeg har tenkt på om eurasieren er "ivrig" og energisk nok til fjellturer. Eller en og annen joggetur. Og nå fikk jeg vite litt om helseproblemene også. Så da er kanskje ikke eurasier helt midt i blinken. De fjellturene blir jo noen timers marsj år dag,selv om jeg må tilpasse meg hunden såklart. Jeg går sjelden toppturer, det blir mest typ skau/fiskevann, vidder... Snakket med en eurasier eier som sa ihvertfall hennes var ganske sedat og generelt noe uinteressert i folk og omgivelser. Den var gammel også da. 10 år tror jeg. Samtidig har jeg sett fjellfolk ha denne rasen med seg..men ja, det er nok individuelle forskjeller da...
  13. Takk for gode innspill. Vi er mye ute. Turer blir i skau eller stier ved skauen...i tillegg er vi en del ute på vinteren, jeg kan sove ute på vinteren også...
  14. Finsk lapphund kan være aktuelt... Samme med eurasier. Her er det jo mye pels, men det er greitt. Det er andre ting på listen i HI som er viktigere. Den listen var jo bare skrevet ned i ikke prioritert rekkefølge, av meg som aldri har eid hund før. Nå får jeg ikke redigert innlegget fra telefonen... Barna skal selvsagt ikke håndtere hunden alene. Heller ikke gå tur alene med den før de er gamle nok for det Med bjeffing så skal vel hunden få lov å varsle når det er naturlig for den? Jeg forventer jo at en hund bjeffer litt når den er glad,/leker, eller det ringer på døra...
  15. Ja,jeg tok nok litt "lett" på pelsstell. Har lest litt om hverdaggssklipp og stell og sett noen videoer...det var ikke bare enkelt. Og dette var hunder som sto noenlunde i ro. og de hadde egne rom med bord og tørkemaskin. ? Men utenom akkurat dette hadde det vært helt perfekt for oss. De vi er på ferie med lurer på om jeg ikke har rundet hundeinternett snart. ??
  16. Hmmm...puddel... en rase jeg i utgangspunktet ikke viet en tanke... Jeg kjenner at puddel kanskje kunne være riktig for oss. Medium eller stor. Ja, pelsen...men med alle andre fordeler og egenskaper som kan passe inn hos oss, et jeg villig til å ta frisørkurs
  17. Jeg har en katt, rasen(maine coon) er katteverdenens hund. ?
  18. Ja, nå har jeg akkurat sjekket ut puddel, mellompuddel. De virker "enkle" og vennlige. De kan bli med på lengre turer so..er og vinter. Må kanskje stusse pelsen før vinteren så den ikke får snøklumper? At de ikke røyter er jo bonus. Er ikke så glad i krøllete pels, men det er jo faktisk viktigere å finne en hundetype som passer inn hos oss har vært innom eurasier, shiba og sett på alt fra husky til golde r... vi er på ferie på campingplass nå, masse hunder her, så sitter bare å glor. Naboen her har shiba, og den ligger i ro og leker med unga og ser jo veldig kjekk og grei ut. Men skjønner de kan være utfordrende og strie. Så vi må nok slå fra oss den, som føestegsngseiere.
  19. Det la jeg til listen i ettertid, etter du svarte altså. glemte den selv ??
  20. Mannet meg litt opp og gikk bort og pratet med to med hver sin hund utenfor rema. Det ble en lang, lærerik og hyggelig hundeprat og de delte villig av sin kunnskap. De hadde en eurasier og en karelsk bjørnehund. Begge helt nydelige men to vidt forskjellige hunder både i utseende, bruksområde og ellers.
  21. Takk igjen, veldig lærerrikt. Kanskje en førerorientert hund er tryggere for en førstegangshundeeier? Den kan godt dilte i bena mine(sier jeg nå...hehe), fremfor å ikke høre på beskjed. Ja, på stevner og utstillinger er det mulig å hilse på hundene også? Da skal jeg følge med om det er noe her i nærheten rundt Mjøsa.
×
×
  • Opprett ny...