Gå til innhold
Hundesonen.no

Stubbelure85

Medlemmer
  • Innholdsteller

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Stubbelure85's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Takker for svar. De hundene vi har nevnt er raser som har kommet opp når vi har tatt hunderasevelgere. Men, altså. Vi ser mest etter en turkamerat som kan være med på fjellturer, skogsturer osv. Vi tenker en times gåtur på hverdager, og lengre turer i helgene. I og med at vi ikke er noen erfarne hundeeiere, så ønsker vi oss gjerne en rase som er førerorientert. Vi har ikke noe i mot raser som trenger litt trening, men ville nok vært mest komfortabel med å trene på det mest grunnleggende. Vi liker utseendet på lapphunden og eurasieren, og at de er litt bamsete (Ja, vi er såpass overfladiske) . Men selvfølgelig skjønner vi at vi ikke kan velge rase kun basert på utseendet. Og jeg skjønner nå at eurasieren kanskje ikke er den enkleste rasen å oppdra. Har noen erfaringer med lapphunden? Er dette en egnet førstegangshund? Personlig har jeg alltid likt cocker spaniel. Men den har vel mer jaktinnstinkt igjen? Noe vi ikke kan tilfredsstille.
  2. Akkurat nå bor vi i en 66kvm leilighet i et ganske sentralt borettslag i byen, så greit med en praktisk størrelse og at den bjeffer minimalt. Men litt lyd tåles selvfølgelig. Ønsker gjerne en hund som kan gå løs av og til, men som har god tilbøyelighet til å holde seg i nærheten. Men dette er ikke superviktig for oss. Agility og utstilling er uinteressant for oss. Vi ønsker i utgangspunktet en turkamerat. Vi er forberedt på å gi hunden en times gåtur hver dag, og føler at dette er oppnåelig for oss. Hva legger du i at eurasieren er "sær" ?
  3. På hvilken måte er spansk vannhund en krevende hund? ?
  4. Vi er et samboerpar som leter etter en rase som passer for oss. Vi er nybegynnere. Har ikke hatt egen hund før. Noen kriterier: *Mellomstor hund *Lettstelt pels * Vi ønsker en rolig hund. Ikke av de mest snakkesalige, men greit at den varsler av og til. * Familievennlig * Ikke så krevende mtp behov for aktivitet. Vi liker å gå lengre turer i helgene. Men det er flere hverdager enn turdager, og viktig at hunden ikke blir gal av rolige dager hjemme. Vi har hittil sett på finsk lapphund, eurasier, spansk vannhund og staffordshire bullterrier. Noen erfaringer med disse rasene? Anbefalinger og tips til lignende raser?
×
×
  • Opprett ny...