Gå til innhold
Hundesonen.no

dompapp

Medlemmer
  • Innholdsteller

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av dompapp

  1. Bare hyggelig. Det var fordi Agria kunne gi meg en bedre pris rett og slett. Selv med samlerabatt hos DNB grunnet andre forsikringer vi har der kom Agria bedre ut for vår del.
  2. Jeg byttet fra DNB til Agria for ca et år siden, det eneste var en karanteneperiode på 20 dager når vi byttet der sykdomsforsikring ikke gjaldt. Fikk samme vilkår som om jeg skulle vært i Agria hele tiden siden hunden hadde vært forsikret sammenhengene siden han var valp i et eller annet forsikringsselskap. Husker dessverre ikke prisen da vi ikke har hunden lengre, men det finnes kalkulatorer på de aller fleste forsikringsselskapenes side, så ganske lett å sammenligne
  3. I helgen var det en annonse med JRT-valper tilsalgs for 79.000 pr stk. "Blandingsvalper selges dyrt, så derfor legger vi oss høyere" ? Forsvant fort den også.
  4. I vår hundeklubb er løpetisper forbudt på nybegynnerkurs og nybegynnertreninger. Så fort man er over på konkurransenivå, dvs tatt bronsemerke el. er løpetisper velkomne på linje med andre. Nå var jeg heldig og hadde en hannhund som knapt brydde seg, men kan jo se for meg at flere andre satte pris på den ordningen
  5. Kooiker må jeg innrømme at jeg er litt skeptisk til på bakgrunn av egne erfaringer: jeg har kjent to stk fra forskjellige oppdrett ganske godt, begge med stor skepsis til fremmede mennesker (begge ble avlivet for å bite tilslutt) og samkjønnsagressjon. Nå kan det jo være at jeg har vært uheldig med mine erfaringer, men ser av hva @*Marianne* skriver her at det kan gjelde flere. Kromfohrländer har jeg lite kjennskap til så jeg tar en kikk. Er de sjeldne, vanskelig å få tak i? Kelpie ja, de har jeg ikke tenkt på en gang, har sett for meg at de er veldig krevende hunder på lik linje med malle ol, men det stemmer kanskje ikke? Ja, nemlig, dette bekrefter litt de fordommene jeg har mot rasen som beskrevet over. Ja, ikkesant. Jeg har forsåvidt et godt inntrykk av rasen ut ifra de jeg har møtt opp gjennom også, men det har hovedsakelig vært gjennom hundeklubben og vært individer som har fått brukt seg skikkelig. Er samkjønnsagressjon vanlig blant hannene? Den ene jeg kjente hadde det, og jeg så at det var nevnt i Facebookgruppa også.
  6. Vi har aldri hatt en hund med mye lyd så sånn egentlig så vet jeg jo ikke helt hvordan det er, men jeg kan se for meg at jeg hadde mistet tålmodigheten der rimelig kjapt. Eller LYD har vi hatt, i form av rare lyder som kommer ut av hunden, men bjeffing er vi ikke glade i. Så de mindre hundene + lapphunden henger vel kanskje i en tynn tråd pga det. Når det gjelder AG er vi ikke ut etter noe topp-plasseringer altså, så om størrelsen på hunden er litt ugunstig i en klasse har ikke det noe å si for oss. Jeg har skjønt at det kan være en del rusk blant tollere ja, har du noen tips å komme med her når det gjelder gode oppdrettere eller hva man burde holde seg unna? Jeg er ikke egentlig redd for at hunden ikke får brukt seg nok, vi kommer nok til å kikke innom både LP og RL også, men vil jo ha en hund som greier å slappe av og ikke er hurra-meg-rundt hele tiden. Har kikket en del i Toller - Norge på Facebook og har egentlig fått et godt inntrykk av tollere der, men det får man vel kanskje alltid i slike grupper når eiere selv skal fortelle om hundene sine Ja, når det gjelder de små terrierne har jeg vel insett at det er mest utseende som tiltaler meg og resten passer ikke så godt inn i hva vi ønsker. Islandsk fårehund har jeg knapt hørt om før, men skal ta en kikk på denne. Rent basert på utseende tenker jeg at de bjeffer, noe @simiraser ut til å ha erfaring med også, men jeg tar en kikk
  7. Da begynner vi å gå veldig opp i størrelse synes jeg, hehe. De er større enn toller er de ikke? Jeg har kikket på de tidligere men så mange advarsler om pelsstell ?Tviler ikke på at de kunne passet inn i hverdagen jeg skisserer og våre ønsker, men i utgangspunktet ønsker vi en liten hund og har inntrykk av at de fleste springere bikker 20kg?
  8. hahaha når jeg leste beskrivelsen din kjente jeg katarr-lukta rive i nesa selv om hannhunden vår gikk bort for over fire år siden Guffne saker.
  9. Ok, jeg fôrer helst med VOM så det spørs om den barten hadde ryki ganske for ja hehe. Har lest meg noe opp på DS nå og mitt generelle inntrykk er at det kan bli en del mer lyd enn jeg ønsker (det gjelder vel for mange små raser generelt). Pluss pelsstell. Jeg er vant med kun helt korthårede hunder fra før og synes det var helt nydelig at det eneste "pelsstellet" jeg trengte å gjøre var å ta de i dusjen to ganger i halvåret, så det er mulig jeg må legge til et nytt ønske på lista mi: ikke noe særlig pelsstell. Til det med DS: hmm ok, de DSGene jeg kjenner er riimelig lettlærte og førerfokusert (utenom når de stikker av), og det liker jeg veldig godt. Så om Dvergschnauzer har mer av det jeg ikke vil ha og mindre av det jeg vil ha, så frister de litt mindre. Mye lyd går igjen på endel små raser som du ser og pelsstell (som jeg nå har konkludert med at jeg ønsker lite av) er det mye av på bichon og puddel. Papillon synes jeg blir blir litt for liten igjen dessverre. Jeg er ikke fremmed for å gå litt opp i størrelse om det er det som må til for å møte de ønskene jeg har satt mtp bjeffing - det er egentlig et ganske viktig kriterie. Har du noen erfaring med tollere og oppdrettere? Jeg har kikket litt på de tidligere og skjønt at man må være litt påpasselig med valg av oppdretter mtp utfordringer med mentalitet hos tolleren. Field spaniel kjenner jeg ikke til overhodet, men der kan jeg også gjøre litt research Takk for mange gode tanker og tips! Ja, vet du, sheltie tiltaler meg ikke på så veldig mange måter, beklager å si det. Jeg trente agility før sammen med mange med sheltie og de er bare ikke helt min type hund, akkurat som du sier Jeg har funnet ut at jeg må legge til et nytt kriterie om pelsstell, at jeg ønsker minst mulig av det. Børsting i ny og ne er ok, men gjerne ikke noe mer. Jeg ser for meg å være på telttur i flere dager og må drive å dra pinner ut av pelsen støtt og stadig eller løsne opp i floker, det høres som du sier bare masete ut
  10. Dvergschnauzer har ikke slått meg men det er jammen ikke et dumt forslag! Det gjør forsåvidt ingenting om hunden ikke vil leke med alle fremmede hunder den møter, de viktige er de den vokser opp sammen med. Gikk på AG med en slik før, den var en liten rakett på fire bein på banen hvertfall. Bjeffa fælt, men virket ikke som om eier brydde seg, så mulig den har fått stå å bjeffe mye.. Skal lese meg opp på DS, takk for tips ? Edit: praktisk spm. Kan man ha den der barten kort? Ser for meg alt mulig av mat og gris setter seg fast i den når den er lang ?
  11. Ja, de har jeg såvidt kikket på da de ofte foreslås som et mildere alternativ til jack russell. Har skjønt at de også kan ha et ganske heftig jaktinnstinkt men at det i stor grad varierer, så det er kanskje mulig å lete etter foreldre som har noenlunde moderat jakt i seg. Kjenner to DSG og begge lukker øra og stikker av så fort de får sjansen, men tror ingen av eierne har fokusert veldig på innkalling fra de var små heller
  12. Takk for innspill! Havanais virker som kule hunder og kunne nok passet, men jeg er litt bekymret for pelsen og toleranse for kulde og vått vær? Som nevnt kan jeg kle på, men ser for meg at de kanskje fryser veldig lett? Og hvordan er pelsen i snø og søle?
  13. Hei, jeg ønsker å få noen tips til hvilke raser som kunne passet inn hos oss Har også gjort meg opp noen egne tanker som jeg gjerne vil ha deres tilbakemelding på. Dette er hva vi ønsker: - liten (under 15kg, ikke miniatyr) - omgjengelig (vi har en del hunder i nær familie- og vennekrets hunden kommer til møte mye) - lettrent og egnet for agility (konkurransenivå i lavere klasser, ingen store ambisjoner) - godt egnet for friluftsliv (kan kle på når kaldt og får sove inne i telt) - ikke høyt jaktinnstinkt (ønsker å kunne ha løs i camp utenom båndtvang) - ikke spesielt løsmunnet - ikke mye pelsstell (edit: lagt til) Dette er hva vi kan tilby: - en aktiv hverdag med mye tur og hodetrim - mange turer på hytta, fjellet, i skogen Egne tanker: Jeg virkelig digger de små terrierne, spesielt parson russell og border terrier. Men uten å ha førstehåndskunnskap og noen av de antar jeg at de stryker glatt på et par av ønskene våre (omgjengelig og jaktinnstinkt). Finnes det andre typer små terriere som er litt mer "light" enn disse kanskje? Nylig har jeg også oppdaget Lundehunden som kan virke egnet men der har jeg virkelig null kunnskap (og de føttene er litt rare?) Er de lettrente f.eks? Leste også noe om at de generelt er vanskelig å få renslige, er det virkelig en ting på en hel rase? Setter pris på andre innspill på raser vi burde sjekke ut også, takk ?
  14. Av nysgjerrighet lurer jeg på følgende: Når man leser rasetråder og forslag kan man lese "dette er ikke rasen du kjøper deg om du vil dra i hundepark" om f.eks staffer, terriere og andre raser som kan ha lett for å ha en mening om hunder av samme kjønn. Hvilke raser vil dere si er de mest omgjengelige? Hvilke raser kjøper man seg om man vil "dra i hundepark"/ha en sosial hund, alle andre kriterier satt til siden?
×
×
  • Opprett ny...