Gå til innhold
Hundesonen.no

Malen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Engelsk Springer Spaniel

Nylige profilbesøk

1,672 profilvisninger

Malen's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

6

Nettsamfunnsomdømme

  1. Nå er det lenge siden jeg har skrevet noe her, vi har desverre måtte tatt den vonde og vanskelige avgjørelsen om at Myra vil ha det bedre hos noen andre. Stikker derfor innom og deler annonsen her. https://www.finn.no/220712641 Send meg gjerne en melding dersom noen har spørsmål eller vil vite mer om Myra ?
  2. Min er også veldig spretten og aktiv, så kan lett se for meg at vi må være nøye på at hun skal være rolig. Så lurt det med å trene på å ta stingene! Det skal jeg gjøre. Så lurt, fant ut at vi rett og slett skrur bena av senga vår, så hun bare kan gå oppi. Og fant en kasse til å sette ved sofaen så hun slipper å hoppe opp. Takk for tips! Forstod det som hun skulle få sterke smertestillende i starten, men hvis det ikke holder skal jeg ta kontakt med veterinæren med en gang. Så godt å høre at det er grodd fint. Er så spent på henne etter operasjonen, hun er vanligvis aktiv, håper vi klarer å holde henne rolig lenge nok. Nå er vi jo sammen med henne hele tiden frem til 6. januar, så vil tro det går bra. Hun er inne nå, de begynte operasjonen halv ti og jeg er superspent på å høre fra dem. Har heldigvis full tillitt til dem ?
  3. Skrev litt her i høst om problemer rundt hormoner, hyppig løpetid og innbilt svangerskap, og nå er det i morgen som er dagen hun skal kastreres. Passer perfekt, i og med at en av oss har fri helt til 6. januar. Har snakket mye med veterinær om tilpassing i forhold til lite aktivitet og hvile, men kom til å tenke på andre praktiske tilpasninger vi kan gjøre hjemme? Hun sover i senga si på gulvet, men hopper gjerne opp til oss i løpet av natta. Tenker kanskje det er lurt å legge henne rett i senga vår nå i starten så vi unngår at hun hopper? Hun har vært i narkose en gang tidligere og da mener jeg at det lakk litt urin rett etterpå. Tenker med denne operasjonen at det kan kanskje lekke litt, ville dere evt kjøpt inn tisselaken til plassen hennes i sofaen? Er det andre ting som burde kjøpes inn til hverdagen nå i starten? Sånn som eventuell rensing av sår/bandasjebytting/smertestillende regner jeg med at vi får god info om.
  4. Favorittsovested, på reinsskinn ved bålpanna ? Jeg vil se bilde av en hund som bærer noe ?
  5. Ingen tips men vil bare sende over masse medfølelse, for vi sliter med akkurat det samme ? Har jobbet mot brosemerket og er ganske klare, bortsett fra den ståen.. Håper noen andre her inne har noen gode tips!
  6. Samme vi tenker, vi har også hørt at f eks passeringstrening, som vi har jobbet mye med, kan bli mye værre. Men vi tenker som deg at da vet vi ihvertfall hva vi har å jobbe med, og slipper denne berg og dalbanen av medgang og motgang hele tiden. Det skjedde brått så mye her hjemme at vi har ikke kommet lenger i selve prosessen, men det som skjedde var at løpetiden kom ca en månede før vi forventet denne gangen. Rett etter jeg skrev denne tråden, og da altså like etter perioden med innbilt hadde gitt seg. Vi hadde vel rett under en uke som var rolig før løpetiden var i gang. Det gjorde oss mye sikrere på at kastrering er riktig. Nå er løpetiden akkurat over, og hun er tilbake til sitt glade selv, elsker å trene og være med på alt som er gøy. ? Åh, høres ut som drømmen. Håper det er den veien det går her også ?
  7. Takk for svar! Ser ut som det blir kastrering på oss. Sikkert gamle artikler jeg har kommet over da, fra da man ikke kunne konkurrere. Men, helsen og velværen til hunden ville uansett vært viktigere enn å konkurrere ? Ja, det er ikke fritt for bivirkninger uansett, så må veie det opp mot hverandre. For oss kjenner jeg det viktigste er å få mindre hormoner i hus, både for hundens del og vår del. Lykke til med valget dere også!
  8. Takk for svar! Er av den oppfatning at løpetid er en del av det å ha tispe, så godt å få bekreftelse på at dette ikke er normalt. Utrolig slitsomt for henne. Tar en telefon til veterinær til uka. Har forstått at hunder som er kastrert uten medisinsk grunnlag ikke kan delta på prøver og konkurranser, har noen erfaring med kastrering som er gjort på dette grunnlaget?
  9. Nå er tispa vår bare 1 år og 9 mnd, så mulig det vil bli bedre når hun blir ordentlig voksen, men vil bare lufte noen tanker her. Siden første løpetid har det vært en berg og dalbane med hormoner, noe som sikkert bare er å regne med med unge hunder. Hun venter sin fjerde løpetid nå i løpet av en månedes tid, og har altså rett over fire løpetider i året, og det synes jeg i utgangspunktet er mye. I tillegg er hun plaget med innbilt svangerskap imellom løpetidene, og plagene har blitt værre for hvert innbilte. Den siste gangen nå brukte vi Galastop, noe som minsket plagene, men de kom tilbake etter kuren. Synes i utgangspunktet ikke noe om å medisinere henne jevnlig så mange ganger i året, men det vil vi nok bli nødt til hvis hun fortsetter å være så plaget. Så tankene begynner å surre rundt kastrering.. Har aldri vært noe for å gjøre unødvendige inngrep, som heller ikke er risikofritt, men å se henne leve med så mye stress og uro i kroppen så ofte, gjør at jeg likevel vurderer det. Føles som vi knapt har en rolig stabil periode mellom hver løpetid og innbilte. Har dere gjort dere noen tanker rundt dette? Hva skal til for at dere ville vurdert kastrering av en tispe som i utgangspunktet er frisk, men er plaget ofte av hormoner?
  10. Det er så deilig med høst! ??Pleier å spare masse ferie til høsten, og ta langhelger for å oppleve soloppgang og rimfrost på fjellet, med en godsliten hund i teltåpningen ? Blir deilig når sauesankinga er ferdig også. Vi har hatt besøk av nevøer i helga, og jeg var så spent på hvordan hunden skulle takle det. Hun var SÅ flink de to første dagene, la seg inntil og kosa, snusa litt på de, og gikk unna når det ble mye. Vi har vært mye med barn til at vi ikke har barn synes jeg, men er likevel spennende når de skal være hjemme hos oss over tid. Men søndagen var det akkurat som at hun syntes det var nok. Hun bryr seg ikke om de så lenge de lar henne være, men ved et par anledninger nappet hun etter de når de kom med bråe bevegelser. Ser på henne at hun blir usikker, men synes det er vanskelig å jobbe med. Vanskelig å forklare en ettåring at man må være rolig.. Men på sikt er vi jo avhengig av at hun kan være rundt barn hvis vi får barn selv.
  11. Takk for svar ? Når du ser at hunden finner sårleie, påpeker du det til dommeren der og da? Er det sånn at det da er en hund på prøve? Eller kan det være fler så det kan bli ventetid? Føler vi er så forberedt som vi kan være på selve prøven, det er det praktiske rundt jeg ikke har helt kontroll på ?
  12. Et år siden første kurs, og mange treningsspor er unnagjort, så nå tenkte jeg det er på tide å melde seg på første prøve ? Det første først, på terminlistene på NKK, på bevegelig prøve, så står det kun arrangør, f eks Njff Hedmark, og ikke prøvested. Sånn jeg har forstått det melder man seg på så tar dommeren kontakt. Men kan man da risikere at prøven blir gjennomført hvor som helst innen fylket? Det kan jo isåfall være ganske lange avstander det er snakk om. Og hvor kort varsel har man på prøvedagen? Jeg pleier å koble på sporline, la henne sitte, ta litt på sporstarten og la henne lukte på før hun blir sendt ut på sporet. Er det tillatt på prøve eller er det andre spesielle regler ved sporstarten? Jeg belønner når hun markerer sårleie, hvordan gjøres det på prøve? Kun et rolig "Bra. Søk spor."? Er det tillatt med belønning ved sporslutt, og får hun lov til å bære kloven med seg? Vi har jobbet opp interessem for sporslutten, og hun bærer gjerne med seg kloven tilbake hvis hun får lov.
  13. Ja, da blir det lang avstand. Håper alt klaffer ? Jeg synes absolutt det er overkommelig så lenge man vedlikeholder, men må innrømme at det ikke var spesielt jevnt og pent første gang jeg brukte maskina ? Jeg bruker denne https://buddy.no/butikk/hund/helse-og-ernaering/hundepleie/pelspleie-hund/klippemaskiner-hund/andis-proff-agc-2-speed/ , er den eneste jeg har prøvd, men er veldig fornøyd med den. Ja, det å dulle med hundene er utrolig koselig, etter hun lærte seg å like det er det egentlig skikkelig kvalitetstid ?
  14. Så spennende med springervalp ? Vi har engelsk springer, og har egentlig blitt veldig glad i pelsstellet. De første gangene var vi hos oppdretter for klipp, men tenkte det er like greit å lære det, så nå klipper vi selv og det har egentlig gått veldig bra. Så for oss at det ville kreve litt trening å bli glad i klippemaskinen, men den hadde hun ingen reaksjon på, den er veldig stillegående så det er nok mitt tips nr en. Ellers klipper vi mest med effileringssaks og litt med skarp saks. Oppdretter viste oss mye i starten, og det var gull verdt, ikke like lett å følge instruksjoner på nett synes jeg. I de periodene med mest floker, med kram snø og med bading på sommeren, grer vi gjennom pelsen minst en gang om dagen, ofte mer. Høres kanskje mye ut, men det går veldig av seg selv. Vi har kammer og børster tilgjengelig ved sofaen, så vi bare kan ta de frem når hun kommer og legger seg ved oss. Så børstingen har egentlig blitt en del av sofakosen. Da hun var valp og ikke så tålmodig på å ligge rolig tok vi litt og litt, men vi tok henne også med og bare gjorde det, og belønnet når vi var ferdig. Vanskelig å si tidsbruk, det er litt sånn nå og da, men vil tippe vi bruker tilsammen ca 15 min daglig, og da er hun alltid flokefri. Er vi dårligere på det noen dager blir det floker som må klippes bort. Klipperen vår klipper veldig kort, vi tar ørene og foran på halsen annenhver månede, ikke oftere ihvertfall. Vi har lært vår å stå på bord, så hun gjør det når vi skal klippe og stelle mye. Hun hatet det i starten, men ved å ta korte klippinger og belønne har det gått seg til. Det har vært vanskeligere å ligge på bordet, noe som er greit for å få børstet mellom frembeina, så det gjør vi stort sett på gulvet eller i sofaen. Vi har aldri stilt henne ut, men merket fort hvor mye bedre det er å ha tilnærmet utstillingsklipp på henne allikevel, pelsen blir glattere og blankere, drar ikke med seg så mye inn og vi begrenser mengden hundehår overalt ellers. Eneste stedet vi klipper mer enn utstillingsklipp er potene, ellers er de vanskelig å holde tørre synes jeg. Ellers anbefales virkelig å kjøpe en sprattkam, nr 72 eller 73. Da får du gredd ut mye underull uten å skade pelsen, den er mye brukt og gull verdt ?
  15. Her har det vært for varmt til å være noe særlig ute på dagtid, men er endelig levelige temperaturer, så i dag har vi vært ute og trent FØR kl 20 ? Sitter og tenker på at jeg har alt for høy terskel for å dra på treninger i hundeklubben. Vi har vært på forskjellige kurs, er på miljøtrening og har snakket med flere som er med i de forskjellige gruppene, men kvier meg så til å dra på rally og lydighetstreningene? De virker veldig åpne, er veldig på at alle er velkomne og at alle har vært nye en gang, men likevel er terskelen min høy ? Men, vil konkurrere etter hvert og da må vi vel, så kanskje neste uke, da er vi ferdige med løpetid og rekker en trening før vi tar ferie ?
×
×
  • Opprett ny...