Gå til innhold
Hundesonen.no

voffvoff

Medlemmer
  • Innholdsteller

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av voffvoff

  1. Skjæret er av, skrudde det fra hverandre og tok det av... Tenkte ikke over at jeg bare kunne vippe det av. Fikk ikke på det nye fordi den som skjæret skal festes i var nede, men fikk vippet den opp med en kniv så jeg fikk sklidd den på. takk
  2. Får ikke på det nye skjæret, første gangen jeg bytter skjær og fikk det med et skjær allerede på så aner ikke hva jeg gjør feil... Ser ut som en liten "ting" skal løftes opp for så å skli skjæret på, men er umulig å få den opp hvis den idet hele tatt skal opp? Noen som har noen tips?
  3. Du har en hund som ikke vil at du skal ta fra han noe han liker. De eneste hundene jeg vet om som gjør det er hunder med en ekstremt god innlært slipp av alt mulig av gjenstander, leker, til og med mat osv. De fleste hunder knurrer hvis du prøver å ta frem dem noe de vil beholde, veldig få biter. Du må enten trene slipp på alt av gjenstander osv eller bytte gjenstand med godbit eller leke som bikkja verdsetter høyere enn det den har fra før. Å legge den i bakken trigger bare hunden til å forsvare gjenstanden sterkere. Hunden lærer ingenting og jeg kan garantere deg at han ikke gjør det for å dominere deg... Du har en hund på 1 år som tisset på en person. Er vel omtrent ikke en tid av livet en hannhund er mer hormonell enn rundt ettårs alderen. Absolutt ikke unormalt. Har selv hatt en del med fuglehunder å gjøre og kjenner mange som har og driver med det. Det sitter ganske hardt i for mange menn(er mann selv) å gå vekk fra det å fysisk dominere bikkja til å faktisk bruke moderne metoder som funker bedre og ikke er etisk forkastelige. Spesielt når det kommer til miljøet rundt fuglehunder. Du samarbeider med bikkja på fjellet for å få ønsket resultat fordi hunden elsker å jakte? Å jakte er en belønning for han. Tenk på samme måte i hverdagen. Hva kan du som eier tilby/belønne hunden med for å få ønsket adferd i vanskelige situasjoner. Leke, lukte på en busk, godbit osv. Er også greit å legge til at det kreves en del tålmodighet rundt unge hunder, akkurat som det kreves rundt tenåringer... Å klappe til bikkja og skrike til den fordi den gjør en liten feil gjør hunden usikker og kan skremme hunden til å finne på alt mulig rart(inkludert bite/knurre/vise tenner osv). Fjern hunden fra situasjonen med faren din, tørk opp tisset og be han gå å legge seg. Tell til ti og glem at hunden tisset inne/på faren din. Tviler på at dette kommer til å bli et problem hvis du ikke gjør noe problem ut av det. Samtidig kan du be faren din huske på at bikkja er ung og at det ikke hjelper å skrike til den eller straffe den masse fysisk. Greit å si nei til bikkja så klart, men å legge hunden i bakken for å dominere hunden og rive han i nakken osv er utdaterte metoder som ikke hører hjemme i 2017.
  4. Svømming/bading? Ta med hunden til vannet og la den svømme og kast evt ball eller en leke den liker ut i vannet? Ta på en langline(siden du nevner båndtvangen) så du har kontroll hvis det trengs i nærheten av mennesker og hunder.
  5. 1. Kontakttrening 2. Båndtrening 3. Trene uten forstyrrelser/distraksjoner(Inne, i hagen, rett utenfor døren osv) 4. Trene i nærheten av forstyrrelser/distraksjoner(med avstand til hunder, mennesker osv) 5. Trene rundt mye forstyrrelser/distraksjoner(Nærme hunder, mennesker osv) Meld deg inn i nærmeste hundeklubb og gå på fellestreninger eller kurs. Snakk med noen som jobber med dette, de kan garantert hjelpe deg. Da har du mulighet til å sette opp situasjoner hvor hunden din kan lykkes. Start med å trene med avstand til de andre hundene og desto flinkere hunden blir desto nærmere forstyrrelsene går du. Belønn med lek eller godbit. Desto oftere og mer du trener på det, desto fortere vil du bli kvitt det. Du må være 100% konsekvent og innstilt på å gjøre dette. Funker ikke å la hunden dra deg ut av huset 80% av tiden og går pent 20% av tiden. Må kreve at hunden gjør det hver gang med mindre du har gitt en fri kommando eller lignende. Vil nok kreve mye trening siden hunden er såpass gammel. Snakk med en med erfaring/instruktør for å finne ut om hunden er usikker/aggressiv eller bare overivrig og vil hilse. Tren alt fra triks, lydighetsøvelser osv rundt andre hunder etterhvert så det ikke bare blir fot, gå pent og kontakttrening. Blir morsommere for hunden. Uansett årsak til adferden tror jeg det vil bli mye bedre ganske fort hvis du gjør disse tingene. Det at hunden piper osv når du tar fram båndet er mest sannsynlig forventning som første person skrev. Jeg ville gjort som hun sa, vent ut hunden. Samtidig ville jeg tatt fram båndet 100 ganger hver dag utenom turene sånn at det ikke er så spesielt at du tar fram båndet. Ville også prøvd å få ut litt energi av hunden i form av drakamp med leke, kaste ball, løpeturer osv. Bare pass på så hunden ikke blir veldig stresset og enda mer gira av det.
  6. Alltid ha hunden i bånd hvis den løper bort til andre mennesker og hunder. 1. Hunden belønner seg selv med en adferd som jeg regner med du/eier synes er uønsket ved å løpe/gå bort til andre hunder og mennesker. Hvis dere ikke vil at hunden skal gjøre dette, må dere først og fremst stoppe hunden fra å få muligheten til å gjøre det så den ikke belønner seg selv ved å komme bort til andre mennesker/hunder. Noe dere gjør ved å ha den i bånd. Ikke la hunden dra dere bort til andre hunder eller mennesker heller. Her handler det om å være 100% konsekvent! Tren gjerne med å legge en ball/leke som hunden har veldig lyst på 10 meter foran dere og hunden må gå pent helt fram til ballen for å få ta den. 2. Mange andre hundeeiere og mennesker generelt er ikke interessert i å få en annen hund "i trynet" uten å bli spurt om dette først. Rett og slett normal folkeskikk. Hvis andre ikke ber om å hilse på hunden din, hold den(i bånd) for deg selv. Spesielt med en hund som malle som mange helt sikkert vil synes er skummel. Unge hunder har bare godt av å lære å ikke hilse på mennesker og hunder hver gang man er på tur. 3. Du har en malle som krever ekstremt mye av eier. Jeg har aldri sett en malle som ikke gjør omtrent hva som helst for en ball eller en draleke. I møtet med andre hunder og mennesker bruk det at du mest sannsynlig har en hund som vil gjøre stort sett alt for å få leke med deg og ballen/draleken. Tren kontakt, fot etc og belønn med lek(eller godbit men lek er mest sannsynlig en sterkere belønning for en malle). Målet er vel at hunden skal gå forbi andre hunder og mennesker "pent i bånd"? Da kan man gjerne lære dem å gå fot forbi så de kan dette. At hunden kan gå "fot" forbi andre hunder/mennesker vil være veldig hjelpsomt i mange situasjoner i både hverdag og i konkurransesituasjoner hvis dere skal bruke hunden til det. Tren fot på steder med mye mennesker/hunder etc etc. Begynn enkelt og desto flinkere den blir, desto mer distraksjoner legger du inn. En av fordelene med å ha en malle som du har er nettopp det at de med litt trening kan gjøre stort sett alt du ber dem gjøre fordi en ball/draleke er en så sterk belønning for hunden. Ellers ville jeg anbefale å bruke hunden enten i lydighet eller brukslydighet(spor/felt/rundering) etc. Trenger ikke konkurrere, men treningen er både bra trening for hund og eier, men også en kjempefin måte å aktivisere hunden. Malle trenger en jobb/å bli brukt til noe. Kommer ikke noe vei med en sånn hund med å gå en times tur i bånd hver dag. Ta kontakt med en hundeklubb og det er helt sikkert hjelp og tips å få. Dere vil lære ekstremt mye om hundetrening ved å bruke tid sammen med andre hunder og eiere på lydighetstreninger/brukslydighetstreninger etc noe som vil hjelpe dere masse i hverdagen.
  7. Skal kjøpe et stoffbur som hunden skal bruke i pauser på trening osv. Har en golden på ca 30kg. Hva slag hund har du(rase/størrelse/vekt) og hvor stort stoffbur har du? Sett litt rundt på nettet og virker som om noe mellom 70-85cm i lengde er passe for en hund på vår størrelse?
  8. voffvoff

    Turkompis

    Jaktgolden? Arbeidsjern som er en helt fantastisk familiehund og turkamerat, men som krever mye mosjon/aktivisering/trening osv.
  9. Helt enig i det. Burde vært pålagt å gå på et kurs enten det er teori eller med hund hvis det er første gang man har hund. Jeg lærte veldig mye på valpekurset og ekstremt mye på lydighetskurs med min første hund.
  10. Jeg tror vi egentlig er ganske enige, men ordlegger oss litt forskjellig. Helt enig i det du skriver. Jeg mener bare at det er viktig å være klar over at man kan gjøre veldig mye selv spesielt det første året for å unngå en del problemer.
  11. Du er jo bare ute etter å kverulere, man motsier ikke seg selv når man gir et eksempel på noe som avviker fra det normale. Sånn vil det alltid være. Jeg skrev at ekstremt mye av det har å gjøre med miljøtrening, sosialisering og oppdragelse. Er det feil?nei... Samtidig så ga jeg et eksempel på noen som har gjort dette og har erfaring fra hund tidligere og det har gått skeis. Så ting kan gå dårlig selvom man gjør de "rette" tingene. Kan også hende at det faktisk er oppdragelsen som er årsaken til adferdsproblemene til denne hunden selvom eier kanskje ikke vil innrømme det. Veldig lettvint å skylde på oppdretteren for adferdsproblemer som oppstår og oftere enn ikke så er det nok eier sin "feil" eller situasjoner eier har sett hunden i som unghund som er en av årsakene bak. Det jeg egentlig ville ha fram med kommentaren min var at man kan forme hunden ekstremt mye det første året og at det er det viktig å være klar over når man får seg hund så man gjør de rette tingene for seg selv og hunden sin. Lettere å lære inn de adferdene man vil ha enn å avlære uønsket adferd som har begynt å sette seg hos hunden.
  12. Hva med en toller(nova scotia duck tolling retriever)? Kjenner flere med den rasen og de er fantastiske hunder. Eneste negative med de fra min erfaring er at de kan ha en tendens til å være litt sky for ukjente mennesker og litt bjeffete, spesielt inne(varsler) hvis de ser folk gå forbi huset eller hører folk utenfor. Trenger ikke være så negativt det egentlig, bare man er litt obs på det. Vil også bare si iforhold til blandinger at jeg er forsåvidt enig at man har mindre forutsetninger til å vite hvordan hunden vil bli, men ekstremt mye av det er hvordan du sosialiserer, oppdrar og miljøtrener hunden de første månedene/året. Vi har blanding og vi ville nok ikke skaffet oss det igjen tror jeg, men han er verdens snilleste hund og er superfornøyd med han selvom hunden er en blanding. En bekjent har kjøpt en godt kjent og mye brukt rase fra en seriøs oppdretter med tanke på å konkurrere i LP og utstilling og den hunden er det masse problemer med(nervøs, utagerende, bjeffer mye på ukjente mennesker og hunder osv) selvom de har trent mye lydighet fra den var liten og brukt mye tid på sosialisering og miljøtrening. Og den oppdretteren driver seriøst med oppdrett med tanke på brukshund, lydighet osv. Så man vet aldri hva man får selvom man kjøper fra en veldig seriøs oppdretter. Det er også noen oppdrettere som ikke tar imot noe form for kritikk eller spørsmål rundt problemer fordi de ikke vil ha dårlig omdømme rundt sine hunder så det er også noe å ha i bakhodet. Hvis/når vi skal ha en ny hund så tror jeg det vil bli en toller. Mye bra egenskaper både som familiehund og hvis du vil drive aktivt med lydighet/bruks/agility eller noe annet.
  13. Vi trener med en som hadde det problemet tidligere. Sky og småredd hvis mennesker prøvde å tå kontakt med han. Alle som trente med de inviterte til å la hunden hilse på oss. På starten bare sniffet han på oss og da hoppet han litt tilbake og ble usikker hvis vi prøvde å ta på han. Ga han godbit for å komme bort og etterhvert begynte vi å ta på han og klø han bak øret osv, ga han godbiter for å ta kontakt med oss når vi sto ved siden av eller bøyde oss ned. Han er helt "normal" nå og tok vel ikke mer enn et halvt år før det var mye bedre. Han er ikke vill etter mennesker, men har null problem med å ta kontakt med meg nå for eksempel hvis jeg tar kontakt med han. Vil faktisk si at han er rimelig "perfekt" i mine øyne når det kommer til hilsing nå fordi han bare logrer litt og girer seg ikke veldig opp hvis man hilser på han som mange andre hunder med mye energi gjerne gjør av natur. Av min erfaring er det enklere og mindre tidkrevende å trene av hunden å være sky/smånervøs enn hvis hunden er veldig glad i å hilse, så jobber dere med det konsekvent i en periode tror jeg dere vil se framgang ganske fort. Vil også anbefale å la andre mennesker trene litt med han, leke litt med han, gå tur med han og bare være rundt han desto flinkere han blir.
  14. Skal komme med et tips som var veldig hjelpsomt for oss og hunden(ganske lik rase som din) vår går nå pent forbi stort sett alle hunder etter 2 år med masse trening i både hundeklubb og på tur. Og han var veldig vill(masse energi) og glad i møte hunder tidligere når han var på alderen til hunden din. Han vil fortsatt hilse hvis han hadde fått lov, men vi har trent så mye at vi stort sett alltid kan si fot eller lokke han med en godbit også går han pent forbi. Et av problemene med å trene på dette på tur(spesielt på starten) er at dere ikke klarer å sette opp situasjoner hvor dere klarer å skape den adferden(fot/gå pent forbi) dere er ute etter fordi dere mest sannsynlig kommer veldig nærme de andre hundene dere møter. Noe som gjør at dere ikke vil klare å få kontakt med hunden. Dere trenger avstand for å lykkes og desto flinkere hunden blir, desto mindre avstand trenger dere. Et passeringskurs gir deg kun en oppskrift på hvordan du skal løse problemet, men hunden trenger ekstreme mengder med gode passeringer for at det skal "sette seg". Dette er vanskelig å få til på tur alene fordi du ikke får nok avstand til de hundene du møter på fortauet. Noe som vil gjøre at dere stort sett aldri vil lykkes. Meld deg inn i en hundeklubb og gå på fellestreninger i hundeklubben, tren kontakt, lydighetsøvelser, tren på å være rolig inærheten av andre hunder, lær å belønne hunden med lek og godbiter. Kanskje finner du også ut at det hadde vært kult å bruke hunden til enten lydighet/bruks/agility videre? Fantastisk måte å slite ut hunden på noe som vil ta av litt av energien som hunden din garantert har mye av(noe som er helt normalt for en ung labrador). Hvor mye tur og mosjon får hunden? En labrador trenger masse aktivisering og vi så en enorm forskjell på vår hund ved å gå fra 1 times tur hver dag til 2-3 timer. Ikke alle som har mulighet til dette, men du får 3 ganger så mange passeringssituasjoner på 3 timers tur hver dag iforhold til 1 times tur så treningen vil gå fortere samtidig som det er enklere å trene en hund som har gått/løpt av seg litt energi. Trene på søk osv er også en fin måte å få ut litt energi på noe som gjør det enklere å få hunden til å gå pent i bånd. Aldri la hunden hilse på andre hunder i bånd på tur. Det alene vil mest sannsynlig være med på å dempe hilselysten litt etterhvert ved at hunden ikke får belønnet seg selv ved å dra bort til andre hunder. Etter min erfaring så er ikke dette noe som går over av seg selv. Kan bli litt bedre med alderen, men det hjelper ikke deg noe nå om du må vente til hunden er 7-8 år før den slutter å dra mot andre hunder? Må også si at det er helt fantastisk når hunden begynner å få det til. Nå er passering fantastisk morsomt fordi jeg vet at det er en perfekt treningssituasjon og at jeg får belønnet hunden for å gjøre det jeg vil han skal gjøre i en situasjon som er vanskelig for hunden. All treningen er verdt det når hunden går pent forbi en annen hund og ser opp på deg og "spør" om en godbit fordi han var flink.
  15. Hva med å bare sette på støvsugeren og begynne å trene litt lydighet i samme rom? Sitt, dekk, stå, rull rundt osv osv. Belønn masse med lek eller godbiter. Virker jo som hunden både er nysgjerrig og litt nervøs på den. La den stå på så ofte du kan og belønn hvis hunden ikke bjeffer. Gjør det til en normal greie at støvsugeren er på den første tiden. Desto flinkere han blir så kan du trene litt med han samtidig som noen tusler rundt å støvsuger også kommer den personen nærmere og nærmere etterhvert. Trenger heller ikke gå helt inntil hunden med støvsugeren uansett hvor flink han blir siden det er helt fair hvis hunden ikke vil ha støvsugeren "på seg".
  16. Kan bruke samme metoder som ved passering osv av andre ting, men vanskelig å trene med katter siden det ikke er så lett å ringe dem og be dem være "statister" for deg En sterk sitt/ligg/fot osv gjør det enklere uansett
  17. Du har svaret selv. Kontakt og atter kontakt. Ikke gå for fort fram. Feiler hunden, må dere skape avstand og hastigheten på bilen må ned. Så enkelt. Hunden klarer en viss avstand og fart. Da må dere begynne der. Ikke vent på at dere skal på tur for å trene, men sett opp "øvelsen" så hunden klarer det og gjør det vanskeligere og vanskeligere for hver gang. Dette er akkurat som passeringsproblemer med hunder osv når det kommer til trening og resultat. Hunden blir flinkere med trening, og etterhvert funker det i en situasjon, men ikke en annen. Da kan ikke hunden det i den situasjonen enda og dere må rett og slett trene mer. Tar tid, men er definitivt hvert treningen.
  18. Helt enig idet, men man må ikke gå på en sti i skogen for å bruke langline/flexibånd/ha hunden løs osv. Mange åpner områder man kan gå i og la hunden surre rundt/lukte/herje litt uten at man må gå på trange stier i skogen. Hovedpoenget mitt er at langline er et fint hjelpemiddel uansett årstid hvis man ikke har 100% kontroll på om hunden ikke hører etter og man vil gi den litt frihet. Uavhengig om det er mennesker, dyr, hager ,biler eller hva det måtte være. Altfor mange slipper hundene sine løse uten å ha kontroll på dem. Ikke bare er det ulovlig ifølge hundeloven, men det er ekstremt irriterende for de som får en hund på "besøk" uavhengig om den personen går med hund eller ikke.
  19. Sist jeg sjekket så er langlina regnet som et bånd så lenge du holder idet. Har like god kontroll med en langline som med et flexibånd som folk bruker overalt hele året.
  20. Til generell trening, turer osv ser jeg ikke problemet med båndtvang. Ta på hunden en langline og det blir omtrent som at han går løs. Har du 100% kontroll på hunden så skjønner jeg at man har hunden løs, men har du ikke det bør man bruke langline hele året etter min mening. Sparer mange mennesker og dyr for hunder som kommer løpende bort til en. Selvom det ikke er båndtvang en stor periode av året så betyr ikke det at hundene kan løpe bort til alt de ser og gjøre hva de vil når det ikke er båndtvang. Man har et ansvar som hundeier, mange hunder/katter/vilt osv liker ikke å få en hund opp i trynet og mange mennesker liker ikke at hunder kommer bort. Langline er perfekt til sånt bruk hvis man ikke har stålkontroll på hunden, generelt i båndtvangstiden og hunden har stor frihet. Agility skjønner jeg er vanskelig å trene med en langline, men agility trenes ofte på plasser hvor man har litt kontroll på omgivelsene.
  21. Er ganske lei av å gå tur(spesielt nå om vinteren siden det er så kaldt...) så har begynt å gjøre litt nye ting for å aktivisere bikkja. Har starta med enkle søksøvelser da hovedsaklig etter mat/godbiter siden leke ikke er noe han vil søke etter. Han er supergira på å søke etter mat og kunne sikkert gjort det hele dagen før han skjønte at han ble sliten... Er enkle søk som det en grei måte å aktivisere hunden? Er selvfølgelig ute når vi gjør det enten i skogen eller lignende. Nå er det jo snø overalt så kan jo bare kaste maten ned i snøen så må han lete. Framgangsmåten er egentlig at han må ligge å vente, så legger vi ut det han skal søke etter alt fra 10-50 meter unna og når vi kommer tilbake så går vi litt fot sånn at han skal "glemme" veien vi har gått litt. Siden han ligger å ser på oss når vi legger de ut så går vi fot litt andre veien så han ikke bare løper rett bort til steder vi har lagt ut det han skal søke etter. Er dette en grei framgangsmåte og ikke minst er det en grei måte å aktivisere hunden?
  22. Er vel kanskje litt ufint, men naboen hadde samme problemet med bikkja si og de tok på han sprutehalsbånd. Den bjeffa på alle som gikk forbi spesielt når han var alene hjemme. Kan si hva man vil om hvor etisk riktig det er, men det fungerte. De pleier ikke å "straffe" hunden på den måten, men når man ikke får det til på andre måter er ikke et sprut med vann så ille hvis det løser problemet..... Hadde vi hatt samme problemet og ikke blitt kvitt det hadde jeg ikke hatt dårlig samvittighet for å prøve et sånt sprutehalsbånd.
  23. Lurer på hva dere synes er den beste måten å lære en hund å ignore noe? Om det er andre hunder, mennesker, ekorn, katter osv. En god fot kommando, en god sitt, øyekontakt er noen jeg kommer på i farten. Har noen av dere noen andre måter?
  24. Vi kjører omtrent med han hver eneste dag(gjort det i omtrent 1år) for å komme til en "park" hvor vi kan trene med mennesker og hunder inærheten og han kan få løpe osv. Han har blitt mye bedre, men fortsatt der hvor jeg må dra han litt med meg når vi står nærme bilen og gi han et lite dytt for å få han inn. Han hadde bur før, så fikk vi ny bil med nettvegg/nettgitter så nå er han bare i bagasjerommet uten bur. Han har ikke bur inne så han liker best å ikke ha det i bilen heller. Aksepterte å gå inn i bilen mer når vi fjerna buret. Han tar ingen godbiter uansett hva det er, har prøvd alt mellom himmel og jord. Vi gjør det samme som ingvildoline gjør. Han stopper opp så båndet blir stramt hvis vi er inærheten av bilen og da bare drar vi han med oss og gir han et lite løft i rumpa og da "hopper" han opp fordi han ikke har så mye valg. Er han løs kommer han ikke når han skjønner vi skal i bilen. For et år siden så ble han helt gal og dro og prøvde å spurte vekk osv når han skjønte vi skulle i bilen, nå står han mer stille og har ikke lyst, men skjønner at han må tilslutt. Får vel kanskje bare fortsette med de vi gjør så godtar han det kanskje etterhvert.
  25. Hunden vår vil ikke gå inn i bilen, men når han er i bilen oppfører han seg eksemplarisk.Ligger der rolig eller sitter pent osv i bagasjerommet. Før så dro han alt han kunne en annen vei når vi skulle i bil, men nå stopper han bare litt opp og vi må gi han et lite dytt for å få han med oss. Det er ikke et voldsomt problem, men problemet er når vi tar han med i bilen for å trene et sted(noe vi gjør ofte). Hvis vi trener inærheten(10meter ca) mot bilen så tror han at han skal i bilen og blir stående og bryr seg ikke om noenting annet enn at han vil vekk fra bilen. Vil gjerne få han til å hoppe inn/ha lyst/vet at sånn er det bare med å gå inn i bilen. Han tar ikke godbiter i bilen, vil rett og slett ikke spise dem selvom det er pølse,ost,dentastick. u name it han vil ikke ha det hvis han sitter i bilen. Er ikke et voldsomt problem, men vil gjerne at han skal kunne hoppe inn i bilen/ha lyst til å gå inn i bilen når vi ber han om det.
×
×
  • Opprett ny...