Gå til innhold
Hundesonen.no

Terria

Medlemmer
  • Innholdsteller

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Terria

  1. Du fant tråden 14 er jo en fin alder, satser på at min blir så gammel også. Du har ikke lyst på en ny Bedlis da?
  2. Jeg skjønner at du er frustrert. Men selv om du muligens kan trumfe gjennom dyrehold med loven i hånda (dette kan jeg overhodet ingenting om, så jeg sier bare hvis-dersom-atte) bør du tenke på én ting: Har du lyst å bo under samme tak med denne personen som du vet ikke liker din hund? Og som antakelig er sur for at du trumfet gjennom hundeholdet mot hans vilje? Har du lyst til å måtte forholde deg til en slik situasjon hver eneste dag? Vi har bodd rundt omkring i kjeller- og sokkelleiligheter i mange år i studietiden, og det viktigste for meg har alltid vært å ha et godt og hyggelig forhold til huseieren. Jeg hadde ikke hælt å leve tett oppå noen som syntes at jeg var en hensynsløs idiot. Virkelig ikke. Jeg ville helt klart sett meg om etter et annet sted å bo, alternativt ventet med å skaffe meg hund.
  3. Jeg mistenker at det lyves godt og ofte på blandinger. Det er ofte jeg ser på blandingsannonsene på finn.no, og blir helt flau over hvordan det lyves. Når mor er Malteser og far Bichon Frise blir det ikke brunbrindlede strihåra valper ut av det. Dessverre. Når mor er BC og far renraset Golden tror jeg heller ikke at det kommer 10 black and tan valper til verden. Jeg har også en stygg mistanke om at mange oodler ikke engang har en oodle til far.
  4. Min erfaring med Settere er at de er greie og snille- men slettes ikke at de bare suser forbi og er uinteresserte i andre hunder og mer opptatt av fugl. Den gangen jeg bodde på Oslos beste vestkant og brukte mye tid i Nordmarka var det veldig kjedelig å gå tur med ei løpetispe. Det å dra en kåt hannhund fra min tispe gang på gang, når ingen eier er i sikte, er en skikkelig drittjobb. Og det er pokker ikke min drittjobb, heller. *kjenner jeg er litt oppgitt over det fremdeles* Det var forøvrig ikke slik at eier kom 5 eller 10 minutter etter. Eier kom gjerne ikke etter i det hele tatt, fordi han eller hun slapp bikkja ut av en stasjonsvogn på en parkeringsplass og ventet i en times tid før den dukket opp av seg selv igjen. Jeg har aldri tatt meg bryet med å hanke inn løse hunder i skogen og levere dem til Falck, men jeg gjorde det med løse hunder jeg møtte i boligområdet. Men naboene så ut til å ikke bry seg at de måtte cashe ut bikkjene- kanskje også et vestkantfenomen. Jeg vet at fuglehunder har stor radius, og jeg synes i teorien også det er flott om de får utfolde seg fritt, men i praksis fungerer det faktisk ikke slik. Jeg mener at vi som har kontroll over hundene våre og ikke ønsker kontakt med løse fuglehunder bør respekteres mer enn jakthundens behov for løsslipp.
  5. Tusen takk! Jeg hadde egentlig ønsket meg blå tispe men endte opp med sand hanne, sånn kan det gå når man spontanshopper Bedlis. Syntes egentlig ikke rasen var fin, og hadde innstilt meg på å kjøpe storpuddel, men jaggu ble det Bedlis likevel. Han er veldig barnevennlig og overraskende lydig til å være terrier, så vi får se om vi ikke kan få en liten fot innenfor div. aktiviteter etter hvert.
  6. Uæh, dette ble stort! Men akk så fin han er! Helt objektivt, så klart
  7. Sånn, nå får jeg se om det funker...
  8. Min er sand. Jeg er veldig fornøyd også, men jeg har en skikkelig terrierhanne, dessverre. Det går helt fint å omgås andre hannhunder i bånd eller ved passering, men løs man må passe på som en hauk- lek blir til alvorlig fight i løpet av et halvt minutt. Spesielt staffer går han overhodet ikke med, de leker på en måte som alltid går over i slåsskamp... Morsomt å se lammet kjempe like innbitt som den skumle staffen Utover det er han verdens herligste. Nå jobber jeg med bildene her, straks tilbake.
  9. C imisa. Din var fra Borsalinos, eller?
  10. Ja, det er litt vanskelig med denne der frisyren... Jeg har iblant klipt han skikkelig Bedlington, men da ser han rett og slett for dårlig, det er jeg overbevist om. Ofte klipper jeg han helt ned, slik at han ser ut som en Whippet, da virker han en del tryggere, så det har nok også med synet å gjøre (i tillegg til at det er en pubertal hannterrier...)
  11. Hvor skal jeg i så fall legge inn bilder? Avatar eller? Kommer fra et annet forum *kremt* som ikke opererer noe særlig med bilder, så dette er ukjent for meg.
  12. Min Bedlis har noen spøkelsesraptuser iblant også, men stort sett bare i skumringstiden og på kvelden/natten. Da kan de mest harmløse tingene trigge noen skikkelige bjeffe-mens-han-danser-rundt episoder. Jeg kan nevne skumle ting à la: trehjulssykkel, busk med snø på toppen, gravemaskinskuff (godt å høre at han ikke er alene om det ) feilparkerte biler, osv. Han tar noen runder rundt den skumle gjenstanden med mye bjeff og knurr, og roer seg ganske fort deretter. På dagtid er han veldig stødig, og ikke redd noe. Jeg har vurdert muligheten for at han faktisk ikke ser særlig godt i mørket, ettersom min tidligere erfaring med hund i spøkelsesalderen har vært at angsten kommer uansett tid på døgnet. Når det er sagt så er min erfaring at stabile og stødige hunder ikke har en utpreget spøkelsesalder, mens de som er veldig påvirket har ganske ustabil psyke senere også. Min forrige tispe, Collie, var ganske ekstrem rundt 1,5års alderen. Men hun var på den usikre siden resten av livet også, og var en hund som skvatt av nye ukjente ting hele livet, dog ikke med samme intensitet som i puberteten. Med Labradoren opplevde jeg aldri noe spøkelsesepisoder i det hele tatt, og mine Schnauzere har heller ikke hatt noe særlig slikt, selv om de kunne bjeffe på ukjente ting. Men da var det helt ukjente ting, ikke poser og gravemaskinskuffer...
  13. Har fått høre at det er flere med Bedlington Terrier her inne, og derfor tar jeg en titt ;-) 32 år gammel med Bedlington hanne på ett år- utfordrende men fantastisk hund! Vokst opp med hund (Schnauzere) og har hatt Collie og Labrador før jeg endte opp med Bedlington. Glad i en god diskusjon og gleder meg å bli kjent med dere her inne! *edit- kanskje greit å huske hvor gammel jeg egentlig er?!*
×
×
  • Opprett ny...