Gå til innhold
Hundesonen.no

spot

Medlemmer
  • Innholdsteller

    937
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    4

Innlegg skrevet av spot

  1. Hvis du rusler av gårde i valpens tempo, og lar den løpe og tumle rundt som den selv vil, kan du være ute leeenge.  Når valpen blir sliten kan du jo sette deg ned med valpen i fanget, og ta en lang pause, evt. kan du putte valpen i sekken, og la den hvile seg der.  En setter er jo en energisk hund som liker å få brukt seg.  Fuglehunder liker å løpe, så la den få utløp for sin energi i fri utfoldelse i skog og mark.  Da blir den fysisk og mentalt fornøyd, og det forebygger all annen uønsket atferd.  

    • Like 1
  2. Akkurat nå, Debbie skrev:

    Siste episode neste gang, hva tror dere skjer? Blir Iris omplassert?

    Anton virket jo bedre, men 4 kg er jo ikke mye. Håper de går videre ned i vekt på han.

    De som virker som har hatt minst progresjon er jo Nico, og Iris. Og det er jo også de to hundene med mest drifter der.

    Iris bør i hvert fall omplasseres.  Dette er en hund som vil by på alt for mye trøbbel for eierne, og de ender opp med et ulykkelig hundehold.

    • Like 1
  3. På 2/10/2020 at 8:00 PM, simira skrev:

    Ja, man kan godt være uenig i hvorvidt det er "rett" eller "feil" å bruke korreksjon i treningen slik Maren gjør, men noe av poenget er jo at det introduseres som positiv trening, og DET er det ikke.

    Og hvorfor han hele tiden trekker inn dette rovdyraspektet av hunden, ved siden av bildet der de prøver å hale Anton inn i bilen (for nte gang, skjønt bildet er nok valgt av redaksjonen og ikke forfatteren), det gir ikke mening.

    Og så er det nok en gang denne med at en del folk ikke skjønner at positiv trening er litt mer enn å bare overfôre hunden med pølser og sørge for at den aldri opplever noe ubehagelig i sitt liv... Jeg greide ikke å ta denne kronikken seriøst, dessverre.

    Nå er det jo slik at enhver artikkel / kronikk kan pirkes litt på.  Men kronikken til Kaltenborn er den beste som er skrevet om dette programmet.  (Ja, jeg kan positiv trening, og vet utmerket godt hvordan det skal gjøres.  Og jeg kan læringsteorien).  Jeg synes den er saklig skrevet, og godt skrevet, og den er skrevet på en folkelig måte. Det er tydelig at mannen "kan hund".  Jeg er rimelig sikker på at den gjengse hundeeier synes han treffer blink, og ikke bare blink, men faktisk en innertier.  Dette fordi folk forstår hva han skriver, men folk forstår ikke våset til NAS når de kritiserer Maren for å si nei, og å trampe i bakken.  

    • Like 2
  4. 16 timer siden, Rufs skrev:

    ? Nå lurer jeg på hvorfor du ikke mener denne hunden fungerte ganske så bra i ringen? Og nå diskuterer vi adferd og ikke poengtrekk! Ikke stikker hunden av. Ikke prøver den å ta andre hunder. Ikke lar den seg forstyrre av dommeren. Ikke faller den helt ut sånn at han ikke greier å jobbe mer. osv - Dette ser ikke ut som en hund med store adferdsproblemer. Så da lurer jeg på hva du ser som ikke jeg ser.
    Det er så mye som kan skje i en konkurranse, som man ikke vil at skal skje. Her ser det ut som at hunden trives i ringen (selv om den får poengtrekk). Det er absolutt ikke en selvfølge for mange hunder. Ihvertfall ikke for hunder med store problemer med adferden

    Som sagt; helt greit, men heller ikke noe mer.  Fordi slik jeg ser det blir hunden ført / lokket på plass flere ganger, den hopper opp mange ganger, og helhetsinntrykket mitt blir en middels gjennomføring.  At hunden ikke stikker av, prøver å ta andre hunder, ikke faller ut osv. mener jeg er en selvfølgelighet, og ikke noe trekke frem som noe ekstra positivt.  

    • Like 1
  5. 10 minutter siden, Rufs skrev:

    Nå vet jeg ingenting om hvordan denne hunden har vært før, men dette var jo en hund som fungerte veldig bra i ringen; fornøyd hale og masse oppmerksomhet på fører til tross for masse forstyrrelser rundt ringen.

    Det er mange hunder som ikke kan starte i kl 2, der hunden må gå uten bånd. Hunder med store adferdsproblemer kommer gjerne ikke så langt som dette. Til tross for mye trening

    Jeg er uenig i at denne hunden fungerte veldig bra i ringen.  Det gikk greit, men heller ikke mer.  Etter å ha trent veldig mange hunder, og veldig mange raser, vil jeg i all beskjedenhet hevde at det er ikke vanskelig å gjennomføre dette UTEN bånd..  Men så klart enig med deg i at diverse alvorlige atferdsproblemer kan være en hindring.

  6. 1 time siden, Meg skrev:

    Fin film :) Men  jeg skulle gjerne sett treninga FØR dere kom så langt

    Hva er det som er så bra med dette?  Dette er vel helt greit, men heller ikke noe mer.  Hvis man gidder å trene, så er ikke dette noe problem å få til. 

    Forøvrig er kritikken mot programmet og Maren helt på tryne.  Hvordan har ideen om at hunder ikke tåler noen ting oppstått?  Når man går av skaftet fordi man sier nei, og tramper i bakken, har det rett og slett blitt for dumt.  NAS har bommet totalt!  All kred til Maren da hun tydeligvis har en praktisk og fornuftig tilnærming til hund.

    • Like 5
    • Thanks 2
  7. 4 timer siden, Miloficent skrev:

    Ja det høres logisk ut! Har ingen erfaring med en slik type hund, men det ser ikke lett ut. Vet ikke hvordan jeg hadde taklet det selv, men hadde mest sannsynlig blitt frustrert her også. Ikke nødvendigvis på hunden, men på den totale situasjon. Det beste for Iris hadde vel kanskje vært å reist et sted der ingen andre går og få en pause fra det. Men plutselig treffer en folk der også? Spent på neste episode med Maren som tar med Iris! 

    Atferd endrer seg som kjent pga konsekvensene, og med en slik hund som Iris hadde jeg gitt henne noen konsekvenser som hun aldri ville opplevd igjen.  Alt kan dessverre ikke endres med motbetinging og desensibilisering.

  8. På 1/23/2020 at 6:05 PM, Miloficent skrev:

    Sykt å se hvordan Iris den ene dagen takler bil, sykler og mennesker fint - til plutselig to dager senere reagere kraftig igjen. Det ser virkelig tøft ut og all ære til at de virkelig prøver med denne hunden! Blir veldig spennende å se hva som skjer når Maren tar henne med seg alene og hvorfor det evt funker/ikke funker. 

    Ellers er jeg litt skuffet (men ikke overrasket?) over at Anton var nede på rema og spiste hele kyllingspålegget igjen?

    Mor til Anton skulle aldri hatt hund!  Hun lar seg styre fullstendig av Anton.  Trist for Anton..

     

    • Like 1
  9. På 12/13/2019 at 11:10 PM, Turb skrev:

    Landbruksdepartementet har uttrykt at det har kommet svært få innspill på endring av hundeloven. Hvis det kommer for få innspill risikerer vi at det ikke skjer noen endring. Jeg oppfordrer derfor alle, både privatpersoner, raseklubber, foreninger mm til å sende inn høringssvar innen 20 desember. Vær så snill skriv! La oss få en endring!
     

    https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/landbruks--og-matdepartementet-holder-innspillsmote-til-gjennomgang-av-hundeloven/id2677957/

    Hva ønsker du konkret å endre?

  10. Edith fikk nærbesøk av Elgå-ulven som var over hele gården: – Ikke redd, bare mektig forbannet
    ROVDYR
    MÅ TAS UT: Blir ikke Elgå-ulven tatt raskt ut vil den komme tilbake, frykter Edith Øvergård.
    NÆRKONTAKT: Småbruket er fullt av spor etter ulven; de nærmeste helt inn til huset til Edith Øvergård i Flendalen i Trysil.
    SULTEN PÅ MAT: Ulven har gjort flere forsøk på å komme inn til de tre sauene i småfehallen. – Heldigvis lyktes ikke ulven, sier Edith Øvergård.
    SPOR: Dype fæler etter ulven på småbruket Øvergårs i Flendalen.
    – Jeg er ikke redd ulven; jeg er bare mektig forbannet, sier Edith Øvergård fra Flendalen i Trysil. Natt til tirsdag fikk hun nærbesøk av den genetisk viktige Elgå-ulven på småbruket. Ulven har gjort flere forsøk på å komme seg inn til sauene. Den har tatt fuglemat, vært ved hundegården og lusket tett inn til huset.

    – Ingen skal få meg til å tro at dette er en vill ulv. Atferden tyder på at den er vant med mennesker. Denne ulven bør felles så raskt som mulig, sier Øvergård.

    Hun viser oss rundt på småbruket Øvergård, vel to mil nord for Innbygda, sent tirsdag ettermiddag før snøbygene dekker til ulvesporene.

    – Jeg har hatt besøk av viltnemnda i Trysil. Her ble det slått fast at jeg har hatt nattlig besøk av en ulv, sier Edith Øvergård.

    SULTEN PÅ MAT: Ulven har gjort flere forsøk på å komme inn til de tre sauene i småfehallen. – Heldigvis lyktes ikke ulven, sier Edith Øvergård. Foto: Rune Hagen

    Tips om ulven
    Allerede tirsdag morgen fikk Østlendingen tips om at Elgå-ulven som ble bedøvd og fraktet til Kongsvinger for snart en måned siden, var på veg inn i Engerdal igjen.

    Ledelsen i Miljødirektoratet som har det øverste ansvaret for ulvens skjebne, ville verken bekrefte eller benekte våre opplysninger.

    Tirsdag ettermiddag fikk vi kontakt med Edith Øvergård som bekreftet at hun hadde hatt besøk av en ulv som hadde gått på kryss og tvers over hele småbruket; rundt huset, rundt småfehallen, fjøset og låven og helt inn til husveggen.

    SNO-kontakt Bjørnar Johnsen i Engerdal bekreftet tirsdag at det høyst trolig er Elgå-ulven som har vært på besøk ut fra GPS-opplysninger om hvor ulven oppholdt seg natt til tirsdag.

    En rekke ulvefæler
    Edith Øvergård merket en rekke ulvefæler da hun ved 10-tiden gikk ut for å mate de tre sauene hun fortsatt beholder for å holde graset nede.

    Det gikk fort opp for henne at sporene måtte være fra en ulv. Hun ble mer og mer overrasket da hun fulgte sporene og så hvor nærgående ulven har vært. De nærmeste sporene er knapt en meter fra inngangen.

    I tillegg har ulven flere ganger prøvd å ta seg inn i småfehallen – uten å lykkes. Den har også vært på taket på hallen for å komme inn til sauene.

    – Dessverre har jeg ikke hørt noen lyder fra sauene på natta. Men de var oppskakede og redde da jeg kom. Det tok tid før de klarte å roe seg ned.

    Øvergård har tidligere hatt besøk av ulv, men den kom aldri inn på selve gården. Den fulgte gjerdet på utsiden.

    Hun understreker at hun ikke er redd en enslig ulv, men kommer flere vil hun føle frykt. Nå gnistrer øynene; hun er opprørt og forbannet, til tross for at Trysil er en del av den vedtatte ulvesonen.

    Ingen tiltro til Elvestuen
    – Jeg har ingen tiltro til Elvestuen og dagens ulvepolitikk. Ekstra ille blir det når dette blir omtalt som en genetisk viktig ulv som skal ha utvandret fra Finland eller Russland. Dette er ingen vill ulv, da kan den ikke oppføre seg på den måten den har gjort på bruket mitt. I mitt hode virker det som den har vært utsatt av mennesker. Ingen vill og sky ulv oppfører seg slik, sier Edit Øvergård.

    Nå håper hun at det blir tatt affære når ulven synes å ha retning mot Engerdal og Elgå igjen.

    – Mitt klare ønske er at myndighetene feller ulven før den gjør skade i tamreinflokken. Det er meningsløst at samfunnet skal bruke så mye penger på en ulv, sier Edith Øvergård.

    Sto over radiobingoen
    Hun hadde gledet seg til en ny kveld med radiobingo tirsdag, men tiden forsvant mens hun viste oss rundt på småbruket.

    – Det viktigste er at politikerne og myndighetene nå får øynene opp for at denne ulven felles og at den ikke gjør skade. Blir det ikke felt, kommer den tilbake, sier hun.

  11. Akkurat nå, Shokata skrev:

    Jeg skjønner at en ting jeg skrev kanskje ble uklart. Med å gå på ulven mener jeg at den muligens går seg på (tipper fokuset er på dyret som spores, og at drivet på dette kan finne på å være så stort at hunden ikke bryr seg med lukt av ulv? Ikke en påstand, men en tanke. Noe jeg lett kan se for meg at hund som er litt robust mentalt kan finne på)

    Ja, det kan jo sikkert skje.  Forøvrig vet jeg om et tilfelle der en harehund faktisk loset på ulv, og et tilfelle hvor en topptrent Engelsk setter ble jaget av ulv, men setteren klarte å løpe fra ulven.  Og grunnen til at jegerne så dette er fordi det var så store hogstfelt at de så det med sine egne øyne.  

  12. Akkurat nå, Shokata skrev:

    Jeg er ikke uenig i at man skal forvalte også rovdyr, og jeg mener også at ulven bør være sky.
    Men idioter som vi er (mennesker), så har vi en fantastisk tendens til å lokke til oss vilt (fordi det er stas!!!), og så blir de plagsomme så det holder når de vaser rundt i nabolaget (vi har noen fordømra rådyr boende nedenfor verandaen. De er bråkete og hører hjemme i skauen, og jeg skulle gjerne sett at de ble tatt ut, helt ærlig. Elgen virrer tidvis rundt her også, og i dag gikk vi tur med en rev foran oss ? ). Poenget med denne tiraden er vel egentlig at jeg tror vi ofte legger opp til at de skal komme nærmere, mens vi kanskje egentlig ikke tenker konsekvens med det.
    Samtidig tror jeg at jakthundene snur for sent, tidvis. 
    Det er for sent når du får ulven etter deg. Jeg er klar over at hunder har prøvd å stikke av fra ulv, men det det da koker ned til er om hunden gikk på ulven eller omvendt?
    Jeg holder en knapp på hunden. At den ikke spiller etter samme regler som ulven, og derfor blir det konflikt. 
    Dette kan hverken hund eller ulv for, i såfall. 
    Det er vi som må finne en god løsning da.
    Og løsningen er ikke alltid å ta ut rovdyrene. I noen tilfeller er det løsningen, men altså ikke alltid.
    Jeg er heller ikke glad for at jakt blir vanskelig, all den tid jeg synes jakt og fiske er fornuftige sysler, som gir god mat på bordet.
     

    Er enig med deg i en del av det du skriver.  Grunnen til at ulv tar hund er fordi ulv og hund er for like.  Hunden utfordrer ulven ved sin blotte tilstedeværelse, og drivende hunder loser jo, og på den måten tilkjennegir sin tilstedeværelse.  Noe bedre er det for jakt med fuglehunder som ferdes i terrenget uten lyd.  Ulven oppfatter hunden som en konkurrent i reviret.  Og det er så klar viktig for ulven å forsvare reviret sitt fordi reviret sikrer ulven tilgang på livsviktige ressurser som mat, vann, ly osv.  Så at det er hunden som går på ulven er jeg ikke enig i.  Det er nok slik at det er ulven som angriper og dreper en konkurrent om ressursene.  

    Og etter mitt syn bør ulven tas ut da den kun skaper konflikter, og forringer livskvaliteten for de som blir berørt av den.  Enten vi snakker om bønder som driver med husdyr, jegere som jakter med hund eller småbarnsforeldre som ikke lenger tør å slippe barna avgårde på skoleveien osv.  

  13. 36 minutter siden, Shokata skrev:

    Jeg tror at på lik linje som en i kommentarfeltet sier; at ulven må lære seg å sky mennesker (og dennes hund), så må også jakthundene lære seg å skygge unna når de kommer for tett på rovdyr. 
    Da kan man kanskje spare noen for å komme hjem med tomt kobbel.
    Har jakthundene mer mot enn vett og instinkter? Kan det være en medvirkende faktor?
     

    Noen av disse ulvene viser veldig lite skyhet for mennesker der de reker rundt "husveggene", og legger seg til bare 50 - 60 m fra hus hvor det bor folk.  Også mens det er lyst.  Man kan jo gjøre seg noen tanker om slik atypisk atferd.  Jakt vil jo øke ulvens skyhet for menneske.  Når det gjelder jakthunder så vet man jo både fra vitneobservasjoner, gps sporing, sportegn osv. at hundene har forsøkt å flykte, men de fleste har jo ingen sjanse i mot en ulv eller flere.  

×
×
  • Opprett ny...