Jeg anbefaler å fôre med forskjellige merker og typer fôr. Hvis du er fornøyd med Acana, bland det med Appetitt f.eks.
Selv legger jeg mest vekt på at de fôrene jeg bruker er ulike fra hverandre, at de har ulike kilder til protein og karbohydrater, ulik prosesseringsgrad ol. Det handler både om å spre risiko ved å ikke fôre på en ensidig sammensetning eller ingrediensliste, men også om tarmflora og hvordan kroppen bryter ned maten. Så langt vet vi lite når det gjelder hunder direkte, om hvor vidt råfôr er bedre enn tørrfôr (en studie gjort i Norge, om jeg ikke husker feil, indikerte vel at de ikke så noen forskjell), eller hvor vidt rent kjøtt er bedre som proteinkilde i tørrfôr enn protein fra biprodukter, eller hvor vidt belgrukter og potet er bedre/verre enn korn og mais (hunder er omnivorer, så karbohydrater i fôr er ikke et problem). Det vi derimot vet litt mer om, er at det stadig kommer forskning gjort på mennesker og dyr på tarmflora som underbygger viktigheten av en variert diett, både for å unngå magetrøbbel og allergier blant annet. Et annet interessant funn i senere tid er hvordan svært prosesserte matvarer bearbeides ulikt i kroppen sammenlignet med råvarer. Basert på det, tenker jeg det ikke er lurt å sverge til et spesifikt fôr, med en spesifikk sammensetning, fra en spesifikk aktør, men heller søke etter å inkludere flest mulige ingredienser i de fôrene man bruker og bruke et variert utvalg av rått, tørt, frysetørket, lite prosessert og mye prosessert.
Når det gjelder tørrfôr spesielt, tenker jeg det viktigste for meg er 1) spiser de det? og 2) hvordan hundene fungerer på det. Det nytter lite med en fin ingrediensliste, når bikkjene mine blir magre og blasse av Orijen, ikke vil spise Canagan og blir dårlig av Vigor&Sage f.eks. Mine både liker Appetitt, har fin mage og er godt muskelsatt og finere i pelsen på det, selv om det ikke har noen fancy ingrediensliste. Så, jeg er ikke så opptatt av ingredienslisten, fordi det er ikke nødvendigvis en indikator på om det fungerer for gitt hund. Jeg tenker også som så at tørrfôr er ultraprosessert uansett, om det inneholder mye rent kjøtt eller kun protein fra slakteavfall. Jeg er usikker på hvor mye betydning proteinkilden i seg selv egentlig har å si, så lenge aminosyreprofilen er god og de er tilgjengelige for opptak.