Gå til innhold
Hundesonen.no

Leaderboard

Populært Innhold

Showing content with the highest reputation on 04/16/2022 i alle kategorier

  1. Spørsmålet er hvorfor det går fint noen ganger, mens andre ganger ikke. Har du sett om det er noe mønster? F.eks. at han reagerer på noen lyder utenfor? Eller at de gangene han ikke klarer seg så godt, så har du bomma på aktiviseringen i forkant? For mye eller for lite? Er det industrielt arbeid i nærheten av der du bor? Der kan det komme lyder som er skremmende eller som gjør han urolig. Er det forskjellige tider på døgnet han er alene hjemme, eller samme tid hver gang? Noen hunder som bare er vant med å være alene på dagen, kan reagere om de blir gått fra på kvelden f.eks. Kanskje du kan prøve å ha på radio eller en rolig liste på spotify? For å evt. døyve ut lyder fra utenfor huset som han kan reagere på. Det er også et poeng å komme tilbake når hunden blir urolig enn å bare la den holde på. Når den bråker alene hjemme er det som regel et tegn på at den ikke håndterer det og skaper bare mer stress og dårlige assosiasjoner til å være alene. Det er også viktig å variere hvor lenge en er borte, slik at en ikke er borte lenger og lenger. Noen raser er tregere med å lære seg å være alene enn andre, og for noen er det en genetisk komponent som gjør de mer disponert for seperasjonsangst. Så det lureste du gjør, er å prøve å holde deg innenfor de rammene som hunden din tåler og gradvis pushe tiden. Jeg har god erfaring med å la valpene være alene der de sover om natten. I vårt tilfelle betyr det som regel på soverommet vårt. Der har de en forventning om å være rolig og slappe av. Så kan de vennes til å være andre steder når de blir eldre og treningen går fint.
    1 point
  2. Ta kontakt med avlsrådet i raseklubben for å få hjelp. Hvis ikke chihuahuaklubben svarer så kanskje miniatyrhundklubben kan hjelpe. Det å velge en lett tilgjengelig hannhund på et forum eller Finn kan få dårlig utfall hvis dere ikke gjør det nødvendige forarbeidet. Dere bør sette dere inn i kravene både til NKK og raseklubben for å avle fram sunne, friske hunder, og hvilke helsetester som må gjøres. Hvis dere ikke vet hvordan dere velger en hannhund som passer til deres tispe og linjer så bør dere be egen oppdretter eller avlsrådet om hjelp. Det er viktig å velge hunder som utfyller hverandre på gode og dårlige egenskaper, og det er viktig at begge hundene er friske og sunne. Lykke til!
    1 point
  3. NKK har også gode veiledere for hvordan gå fram med avl. Egen oppdretter er også et godt sted å starte, de har gjerne (forhåpentligvis) god kjennskap til linjene og hva som kan matche bra med din hund.
    1 point
  4. Finner man ikke en hannhund gjennom oppdretterne på lista der eller hannhundlistene, evt. på raseklubbens sosiale medier, må du nesten ut av huset og engasjere deg i utstillinger, prøver eller lignende for å møte rasefolk, oppdrettere og hannhundeiere.
    1 point
  5. Ta direkte kontakt med eierne av hannhundene på lista, ikke raseklubben. Se på kenneler som er oppført i raseklubben og gå inn på sidene deres, der kan det ligge informasjon om hannhunder som er tilgjengelige for avl.
    1 point
  6. Husk at hannhundeier er like ansvarlig som tispeeier når det gjelder å sjekke at det er en god kombinasjon. Det forutsetter at ikke bare hannhund og tispe har gjennomført tester, men at du som hannhundeier setter deg inn i helseproblemer bakover på både tispe- og hannhundlinjene. Og sannsynligheten for at begge sider er helt rene og det ikke eksisterer noe sykdom, er uhyre liten.
    1 point
This leaderboard is set to Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...