Jump to content
Hundesonen.no

Oppdretter sheltie vestlandet

Recommended Posts

Er det noen som kan anbefale en god oppdretter på Shetland sheepdog på Vestlandet?

Ønsker ikke oppdretter for langt vekk, da det er veldig viktig for oss og kunne hilse på oppdretter og hundene for og danne oss ett bilde.

Vi fikk en veldig dårlig erfaring sist vi skaffet oss hund, hvor det i ettertid viste seg og være useriøst oppdrett, og mange i kullet med problemer. (Annen rase) Dette gjør at vi synes det er veldig skummelt og forsøke oss som hundeeiere igjen, men jo lengre tid det går, jo mer ønsker vi en firbent venn igjen. Men denne gangen vil vi være sikker på at det er en seriøs oppdretter, med hunder som er mentalt i orden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sjekk med raseklubben? Mener det er en på Sunnmøre ihvertfall, og en i Trondheim. Men sikkert flere.

Ellers så ville jeg prioritert å se på helse, linjer osv. og heller reise lengre en tur for å hilse på oppdretter også.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Ganzie kan kanskje peke deg i retning noen hvis hun fremdeles er aktiv her inne? Hvis ikke så finner du henne på instagram bl.a under Stinas Hundemoro 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Vi har en springer spaniel valp på 6mnd. så lenge vi har hatt ham har han gått løs eller med langline på tur i skogen. Når vi går andre steder øver vi på at han skal gå pent i bånd. Han har på seg en H-sele når vi er på tur, denne fester jeg båndet, og langlinen når vi bruker det. Når det nå etterhvert blir båndtvang kommer vi nok ikke til å øve på å gå pent i bånd hele tiden mens vi er på tur, det høres slitsomt ut for både valpen og oss. Hva er da den beste løsningen på turer i skogen der han før har løpt løs? Jeg ser for meg at magebelte og strikkbånd kanskje kunne være lurt. Men da bør han kanskje bruke en annen sele (trekksele?) slik at han merker forskjell på når det er lov og når det ikke er lov å dra litt i selen? Han begynner å bli ganske flink til å ikke trekke i båndet på tur, så jeg er litt redd for å "ødelegge" det. Kanskje det er andre ting som er lurere? Hvordan få det til å bli best mulig i båndtvangstiden? F.eks på fjelltur.  Alle tips tas i mot med takk, vi er ganske "grønne"
  • Hvis du søker opp Sundpro Tolkbälte får du opp noen flere nettbutikker med det. Jeg har kjøpt direkte fra produsent hjemme hos dem i Åre. De er ikke av de rimeligste, men mitt ser knapt brukt ut nå 10 år senere, så vell verdt det https://www.sundpro.se/shop/product/tolkbalte-med-panikkrok?tm=webbshop
  • Hvilket belte er dette? Har du en link?
  • Spennende tråd. Jeg har også tenkt tanken på å trene jakt med vår springer spaniel valp (6mnd), men ingen i huset har jegerprøven (ennå). Valpen vår går løs når vi er på tur i skogen, og han holder seg mest i nærheten. Han virker ikke superinteressert i fugl, ender som ligger langs turveien (der går han i bånd) oppdager jeg lenge før ham, hvis han oppdager dem i det hele tatt.
  • Ja, det er det jeg har sett på - det ser liksom litt mer føyelig ut enn de brede beltene, slik at man har bedre bevegelsesfrihet. 
 • Nylig opprettede emner

×