Jump to content
Hundesonen.no

Gemytt på en spansk vannhund vs portugisisk vannhund

Recommended Posts

Hei! Jeg er i researchfasen på et nytt familiemedlem - har fra før en mild og snill JRT-tispe på fem år og har kommet frem til at en spansk vannhund i utgangspunktet møter det jeg ser etter i en ny pelsvenn. Jeg vil ha en litt større hund, som kan være med på vidda i noen uker i året, trives i skogen og ved sjøen, men som kan bo i en leilighet i Oslo, og selvfølgelig få rikelig med stimuli og tur. Det skrives at den er robust, livlig, blid og stødig. Men her på Hundesonen leser jeg at flere sier de er nervøse og har nogenlunde skralt gemytt. Så, jeg lurer på om noen kan utbrodere dersom de har, eller kjenner godt til, spanske vannhunder? Kan noen anbefale en oppdretter som har fokus på det mentale i oppdrettet sitt?

Jeg vil også gjerne høre refleksjoner rundt de andre vannhundene, men har i utgangspunktet landet på spansk fordi den er noe mindre enn portis, men vil gjerne ha en anbefaling på en dyktig oppdretter på den rasen også hvis noen vil dele. 

Hjertelig takk på forhånd! 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slenger meg på her, fordi jeg faktisk var på vei til å starte en nesten identisk post.

Jeg lurer også på hvordan vannhundene , med den type pels de har, trives i snø og regn? ( ikke meningen å kuppe tråden din, altså).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Har jobbet kveld og natt. Kom hjem til en hund med veldig vondt øye. Har vært litt rødt i noen dager, så har brukt øyedråper, men idag ser det kjempevondt ut. Boxersår/hornhinnesår. Har hatt det tidligere på det andre øyet. Og sett antydning på dette øyet også, med beskjed fra veterinær om å bruke øyedråper om øyet er rødt. Håper det blir bedre nå etter nye dråper, men må nok innom dyrlegen igjen. Bare så utrolig typisk at slik skjer på en lørdag...  Og jeg blir urolig, fordi øyespesialist har sagt at det må opereres om hun får det tilbake. Men jeg ønsker i utgangspunktet ikke å ha henne gjennom noe operasjon, mtp alle hennes helseplager. Så nå er jeg bare livredd for hva som skjer videre... Igjen. 
  • Anbefaler også å teste rå vom (Provit eller VOM) om det ikke er gjort, altså storfemage. At det «bare er en tenåringsgreie» har jo ikke noen videre betydning, hunden må jo få i seg nok næring av den grunn. 
  • Her i Rogaland/Vestlandet er det aktiviteter hele året, selvom trykket på konkurranser er størst høst/vår. Jeg er enda usikker om jeg skal melde begge to på stevne om to uker - eller om vi skal ta «ferie» nå og si oss fornøyd med stevnesesongen for i år🙈 Vinteren er for meg en periode med terping, nye øvelser og kvalitetssikring. Med begge hundene nå blir det fokus på kl 2 (Atlas) og kl 3 (Milo) i rally. Også mye brukstrening på springeren! Vi har jo ikke snø, så spor og søk kan vi trene hele året🤓 Men merker springeren trenger et lite avbrekk fra lydighetspirket nå, og heller at vi beveger oss ut i skog & mark med treningen. 
  • Såå har «springadoren» ankommet markedet! Spennende og attraktive kvaliteter som bla; høyt jaktinstinkt, energi nok til 14 hunder og røyting caaa 24/7 vil jeg tippe. Blir oppgitt. «Høyt ettertrakted» du liksom   https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=195636232&fbclid=IwAR23_i8HjLnaHKjci-AjTAByobscufgkJ4nHzaHaNG78U-7NAjhGrZUVzws
  • Må si meg litt enig med vetrinær her. For meg høres det ut som typiske tenåringsfakter. Min hund var også sånn "hobbyanorektiker" når han var i den alderen, men det ga seg når han bikket 2 år ca.  Har du prøvd vanlig vom? 
 • Nylig opprettede emner

×