Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Kaster opp/gulper vann/skummende slim

Recommended Posts

Overskriften her er like rotete som dette innlegget kommer til å bli, bare så dere er advart.

Jeg har en samojed hann, han er 4,5 år. De siste mnd (2-3 mnd tid) har han flere ganger om dagen, i perioder, kastet opp/gulpet blank væske og skum.
Dette kan komme etter at han har drukket vann. Spesielt kommer det opp hvis han f.eks legger seg ned etter å ha drukket. Det er gjerne ikke brekninger når dette skjer, det bare kommer opp. Så i starten trodde jeg at det kunne være at han rett og slett drakk for mye og for fort, slik at det kom i retur. Jeg hadde også lest at kaldt vann kan føre til at det kommer opp igjen. Men etter å ha begrenset mengden vann, samt at han har fått lunket, så er det ikke blitt bedre. Vi har også sett at det kan komme opp dersom han f.eks leker rett etterpå. Derfor har vi også kun ro etter inntak av vann/mat.

Et annet problem er om natten. Av og til (kanskje to/tre ganger i mnd i samme periode) kan han plutselig våkne med hoste/brekninger, og det ender med at han kaster opp/gulper vann. Igjen trodde vi at han drakk mye og fjernet vannet om natten. Han ligger på samme rom som oss. Det har ikke hjulpet. Etter å ha kastet opp/gulpet så kan han ligge å hoste og brekke seg en periode før det går over. Her har jeg av og til gått ut med han for å lufte (sånn i tilfelle han er dårlig), men så fort han gjør noe, som å gå til døren, gå på tur, opphører hostingen.

Han gulper/kaster aldri opp under tur/aktivitet. Det kommer aldri mat sammen med gulpet/oppkastet, selv ikke om han nylig har spist. Så derfor tror jeg egentlig ikke det er oppkast i den forstand. På dagtid kan han kaste opp/ gulpe alt fra 1 gang til 5 ganger, til å gå flere dager mellom. Han kan ligge på gulvet og styre med sitt, og så bare kommer det. Det kan som sagt også komme i retur ifbm at han legger seg ned.

Hunden er i kjempefin form, leker, er aktiv, koser osv. Spiser og drikker som vanlig. Vil alltid på tur. Avføringen er fin. Og derfor tenker jeg at det ikke er fremmedlegeme i magen? Da skulle vel mat kommet opp/han hadde slitt med avføring?

Vi har ikke oppsøkt veterinær. Mye fordi almenntilstanden til hunden er fin. Men også fordi vi synes vi har fått dårlig behandling hos veterinær tidligere og derfor har avventet siden hunden ellers er frisk. Vi skal selvfølgelig oppsøke veterinær om dette fortsetter noe lengre.

Så derfor spør jeg om noen her har opplevd noe lignende tidligere? Evt har tips? Pga corona har han ikke fått den årlige kennelhostevaksinen. Det er 1 år siden han fikk markkur. Vi kan jo ikke dra over grensa enda, så da har vi ikke gitt. Han er heller ikke i kontakt med andre hunder.

Edited by Kenzo
La til tilleggsinfo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg ville tatt en tur til dyrlegen selv om allmenstilstanden er god, når det har holdt på sånn en stund.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Separasjonsangst kan oppstå hos alle raser, men noen raser er vel mer plaget med det enn andre. Hvordan det er med dsg vet jeg ikke, men det kan sikkert andre si noe om. Det som slår meg er om dere har kommet til rett oppdretter. Det høres ut som oppdretteren mener hundene hen avler må forventes å ikke tåle å være alene hjemme en arbeidsdag. Da bør hen for det første slutte å avle på de individene og for det andre ikke vurdere å selge til noen som har en normal arbeidshverdag. Tenker nå jeg. Har dere hørt hva andre oppdrettere av rasen sier? Har dere spurt den aktuelle oppdretteren helt spesifikt om hva hun tenker om at hunden må - som de fleste hunder tross alt må - være alene hjemme på dagtid? Eller kan det ha vært noe hun sa litt sånn i forbifarten uten å tenke seg helt om (noe lignende sies om mange raser - de fleste klarer likevel greit å være hjemme når flokken er på jobb).
  • Personlig foretrekker jeg halvautomatikk når jeg bruker speilrefleks. Enten blenderprioritert (oftest benevnt med en «A») eller lukkerprioritert automatikk. Du bestemmer altså hvilken blender eller hvilken lukkertid du ønsker, kameraet fikser resten.  Blenderprioritert bruker jeg når jeg ønsker å styre dybdeskarpheten, lukkerprioritert ved mye bevegelse. I praksis er jeg mest opptatt av å styre dybdeskarpheten, så jeg forsøker det først ved å bruke blenderprioritert ved den blenderen som gir meg ønsket dybdeskarphet og ser om jeg får rask nok lukkertid til å fryse bevegelser dersom det er aktuelt. Ellers støtter jeg å skyte i RAW-format, da kan man redde både overeksponerte og undereksponerte bilder mye bedre i etterkant. Angående ISO så kan den gjerne stå på auto, men man må være klar over at dersom kombinasjonen av andre faktorer (blender, lukker og mengde lys) gjør at ISO må skrus opp, så kan man ende opp med bilder med mye støy i. Så hold et øye med den. Nyere kamera gir vel ofte bra resultater opp til 800, kanskje 1600 for dyrere modeller (og 3200 for de aller beste full frame-kameraene) - eldre kan begynne å produsere mye støy allerede ved 400 og i alle fall 800. For generell redigering kan jeg tipse om GIMP - helt gratis Photoshop-wannabe. Noen synes det er litt tungvindt, men det har blitt bedre i det siste og er dessuten mye snakk om vane. Det finnes en uhorvelig mengde med tutorials for GIMP på nettet uansett hva du måtte ønske å gjøre.
  • Det viktigste med en hund som ikke står i ro er lukkertia
  • Haha! Bra du slapp unna den, da 😂 Mm, har møtt en som er veldig kul, men må nok møte flere ja 😊 Hvert fall hvis følelsen varer, for jeg pendler veldig mellom ganske forskjellige raser for tida. Bra jeg ikke trenger å bestemme meg raskt 😂
  • Du burde prøve å treffe en mudi da. For å se om det er en rase du kan like. Vi kan alle skryte våre raser opp i skyene, men det beste er å faktisk treffe et individ (eller flere).
   Jeg fant en veldig sjelden rase som jeg vurderte sterkt å kjøpe. Leste masse fint om rasen. Det endte med at en treningsvenninne reiste til utlandet og kjøpte en. Så da fikk jeg treffe en i virkeligheten. Heldigvis, for nå vet jeg med sikkerhet at det var ingen rase for meg 😅👍 (det var ikke en mudi altså) 
 • Nylig opprettede emner

×