Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Kaster opp/gulper vann/skummende slim

Recommended Posts

Overskriften her er like rotete som dette innlegget kommer til å bli, bare så dere er advart.

Jeg har en samojed hann, han er 4,5 år. De siste mnd (2-3 mnd tid) har han flere ganger om dagen, i perioder, kastet opp/gulpet blank væske og skum.
Dette kan komme etter at han har drukket vann. Spesielt kommer det opp hvis han f.eks legger seg ned etter å ha drukket. Det er gjerne ikke brekninger når dette skjer, det bare kommer opp. Så i starten trodde jeg at det kunne være at han rett og slett drakk for mye og for fort, slik at det kom i retur. Jeg hadde også lest at kaldt vann kan føre til at det kommer opp igjen. Men etter å ha begrenset mengden vann, samt at han har fått lunket, så er det ikke blitt bedre. Vi har også sett at det kan komme opp dersom han f.eks leker rett etterpå. Derfor har vi også kun ro etter inntak av vann/mat.

Et annet problem er om natten. Av og til (kanskje to/tre ganger i mnd i samme periode) kan han plutselig våkne med hoste/brekninger, og det ender med at han kaster opp/gulper vann. Igjen trodde vi at han drakk mye og fjernet vannet om natten. Han ligger på samme rom som oss. Det har ikke hjulpet. Etter å ha kastet opp/gulpet så kan han ligge å hoste og brekke seg en periode før det går over. Her har jeg av og til gått ut med han for å lufte (sånn i tilfelle han er dårlig), men så fort han gjør noe, som å gå til døren, gå på tur, opphører hostingen.

Han gulper/kaster aldri opp under tur/aktivitet. Det kommer aldri mat sammen med gulpet/oppkastet, selv ikke om han nylig har spist. Så derfor tror jeg egentlig ikke det er oppkast i den forstand. På dagtid kan han kaste opp/ gulpe alt fra 1 gang til 5 ganger, til å gå flere dager mellom. Han kan ligge på gulvet og styre med sitt, og så bare kommer det. Det kan som sagt også komme i retur ifbm at han legger seg ned.

Hunden er i kjempefin form, leker, er aktiv, koser osv. Spiser og drikker som vanlig. Vil alltid på tur. Avføringen er fin. Og derfor tenker jeg at det ikke er fremmedlegeme i magen? Da skulle vel mat kommet opp/han hadde slitt med avføring?

Vi har ikke oppsøkt veterinær. Mye fordi almenntilstanden til hunden er fin. Men også fordi vi synes vi har fått dårlig behandling hos veterinær tidligere og derfor har avventet siden hunden ellers er frisk. Vi skal selvfølgelig oppsøke veterinær om dette fortsetter noe lengre.

Så derfor spør jeg om noen her har opplevd noe lignende tidligere? Evt har tips? Pga corona har han ikke fått den årlige kennelhostevaksinen. Det er 1 år siden han fikk markkur. Vi kan jo ikke dra over grensa enda, så da har vi ikke gitt. Han er heller ikke i kontakt med andre hunder.

Edited by Kenzo
La til tilleggsinfo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg ville tatt en tur til dyrlegen selv om allmenstilstanden er god, når det har holdt på sånn en stund.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg er alene og jobber fullt. Jeg sørger for at jeg er sammen med dem resten av tiden i hverdagene. En gang iblant kan jeg lufte dem og gjøre noe på kvelden i hverdagene etter jobb, men det holder jeg til et minimum, maks 1-2 dager i uken, sjelden så ofte heller. Da går jeg en god tur og er sammen med dem til 19-20tiden. Som regel er de med meg om jeg skal på besøk til venner eller familie, så det er sjelden de trenger være alene i ukedagene etter jobb. Jeg har to hunder, og jeg synes det er fint at de kan ha hverandre når de er alene hjemme. På sikt når jeg har bedre råd, håper jeg på å kunne få dem luftet i løpet av dagen 2 ganger i uka, eller benytte meg av hundebarnehage eller lignende 1 gang i uka. Eller at jeg kanskje en dag har en samboer som overlapper litt sånn at det ikke blir så mye alenetid.  

   Det går greit å ha jobb og hund, men man må være forberedt på å prioritere hunden når man ikke er på jobb.  
  • Det er veldig mange hunder som er alene 8-10 timer om dagen (normalt kommer jo reisetid i tillegg). Selv om det ikke er ideelt synes jeg det er helt greit, så lenge hunden da får den oppmerksomheten og aktiviteten den trenger den resterende tiden. Problemet er at de ofte ikke får det heller. I tillegg til jobb skal man til legen en tur, handle, i en bursdag, på kino... Noe kan man velge bort, noe ikke. Om jeg i full jobb ikke kunne hatt med hunden ville jeg nok sørget for lufting/aktivisering i løpet av dagen ihvertfall et par dager i uka, og prioritert hunden ellers.
  • Kjempe bra video, så flinke dere er sammen🤩🤩
  • Nyyydelig😍😍 Ser ut som det bor en ramp inni der ja😄
  • Ha hund med på jobb, jobbe hjemmefra, ha hund i bilen (må være egnet mtp både varme og kulde såklart) og bruke lunsjen/pauser på tur, jobbe deltid, overlappe med samboer/barn, ty til pass/hundelufter er alternativene man har når man skal jobbe og ikke ønsker at hunden skal være alene 8+t. Personlig har jeg hatt hund med, og jobbet deltid. 
 • Nylig opprettede emner

×