Jump to content
Hundesonen.no

Vanskelig atferd på valp når den nektes noe, hjelp 🙂

Recommended Posts

Hei,

Vi er heldige hundeeiere av en herlig Golden retriever/labrador-tispe på 3 1/2 mnd. 

Dog har vi noen utfordringer som vi ikke vet hvordan vi skal løse;

Katten og hunden skal konstant lekeslåss og vi har prøvd godbiter, avledning, kjeft og fjerne katten fra situasjonen, men hunden gir seg ikke. Vi kan ikke hive katten ut dag og natt heller, stakkar, og han sier ikke tydelig i fra, mjauer bare patetisk og vifter med poten etter hunden ertende.

Den andre store utfordringen, er at hunden takler dårlig å ikke "få lov" til noe, eks opp i sofaen. Når vi tar henne ned, biter hun etter oss - hardt - og hopper opp igjen med framlabbene. Vi gjentar prosedyren med "nei (el. Nei-lyden), og ned). Skryter når labbene treffer teppet. Dessverre blir hun meget trassig, glefser etter alt hun får tak i, mage, kåpe, bein, bryst, hånd, biter til. Jeg prøver da å ignorere henne, trekker meg helt opp i sofaen. Hun knurrer og bjeffer skikkelig da.

Vi har prøvd å fjerne henne fra situasjonen, lydighetstrening med godbit som distraksjon, men hun fortsetter.

Er det noen kloke hoder der som ser hva vi gjør galt/hvilke metoder vi kan bruke? 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvordan har dere lært valpen hva "nei" betyr?

For henne er dette en lek, og kanskje litt utslag av frustrasjon.

Forebygg. Sørg for at hunden ikke kommer opp i sofaen utgangspunktet. Det betyr at dere må følge med hele tiden og være forutseende når dere er i samme rom som sofaen, og sørge for å blokkere tilgangen til sofaen når dere ikke er i rommet, enten vha grinder, legge noe i sofaen, eller ta hunden ut av rommet.

Hunden bør ha en egen plass i stuen der hun må lære seg å ligge og slappe av. Dette kan ta tid og tålmodighet, men om dere får en god kommando på "gå på plassen din" så kan dere bruke det som avbrytelse både fra sofaer og andre ting. Men husk på at dere også har en valp, det tar mer enn noen få uker å få på plass regler og rutiner, og ikke krev eller forvent for mye fra starten. Det krever at dere er konsekvente og følger med hele tiden.

Det samme med slossingen, ta valpen i bånd, led henne bort til plassen, og be henne legge seg der. Belønn så lenge hun blir liggende, gjerne sitt ved siden av henne i starten, eller gi henne noe å tygge på.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ville sørget for at valpen har en hundeseng som er like behagelig og komfortabel som sofaen. Tenker det er viktig at valpen ikke får mulighet til å utvikle ressursforsvar for liggeplass i sofaen. Og gjerne plassere senga i nærheten av sofaen. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Heihei!  Jeg sitter utålmodig og venter sårt på en valp som kommer i midten av juli.. Jeg har fått ordnet bur som Vincent kan bruke mens han er valp, men spørsmålet er jo når han blir stor 👀  Jeg har en Ssanyong Rexton SUV som hverdagsbil, men ettersom hunden blir gigantisk så lurer jeg da på om det er best å kjøpe bur eller bare et gitter? Jeg har lest at hunden skal både kunne ligge og sitte oppreist under transport, men da vil det kanskje være best med gitter? Er det noen med erfaringer som kan komme med tips og råd?    Førstegangseier på en så stor hund, så har egentlig lite peil😂) 
  • Takk for informasjon. Er dessverre en hannhund (ble kastrert for testikkelkreft i vinter), så ikke noe å hente der. Var det mye jobb med å forsøke å finne riktig dose insulin? Dyrlegen her mente at det kunne være snakk om blodsukker målinger hver andre time i flere uker, opptil måneder?
  • Hadde en jamthund som fikk diabetes en stund etter hun var drektig. Merket det av at hun fikk grå stær på øynene. Gikk veldig raskt så vi prøvde insulin en stund men det utviklet seg så raskt at det ikke var mulig å operere.. de mente det den grå stæren kunne ha blitt forhindret hvis hun hadd blitt kastrert, men vi oppdaget det dessverre for sent så hun måtte avlives 😭Hvis det er tispe du har ville jeg iallefall hørt med veterinær om kastrering. 
  • Er det noen som har erfaringer med diabetes hos hund? Hvor lang tid til det å finne riktig insulin-dose? Og fikk hunden en god livskvalitet med sykdommen?
  • Må ha sovemaske og ørepropper, jeg våkner bare blåmeisen fiser. Men jeg sover mye bedre i vinterhalvåret. 
 • Nylig opprettede emner

×