Jump to content
Hundesonen.no

Hjelp! Hunden til Mamma bet nabohund og nabohundens eier..

Recommended Posts

Trenger sårt råd og hjelp. 
 

Mamma har en langhåret schæfergutt på snart 6 år. Han er verdens snilleste hund, som aldri tidligere har vist aggressiv adferd mot mennesker. Han er lydig, kosete og er en perfekt familiehund.
 

Mamma bor alene i et hus på landet. Når hun kjøpte hund, gjerdet hun inn hele tomten, så hunden kunne gå fritt i hagen, før og etter langtur. Mamma er alltid hjemme når hunden er ute. Men i går skjedde det som ikke skal skje..
 

Hunden var i hagen ca 5 minutter uten at mamma fulgte med. Hun gikk deretter og slapp hunden inn, da han lå på trappen. Etter noen minutter ringer naboen og forteller at hunden har kommet seg ut gjennom gjerdet og anrepet dems hannhund når de gikk tur forbi huset til mamma. Eieren til nabohunden hadde gått imellom og blitt bitt på hendene av mammas hund. Hunden til naboen har ingen omfattende skader. 
Eieren og hunden har begge vært til legesjekk.

Naboen har anmeldt saken til politiet, og ønsker mammas hund avlivet. Det er en så fortvilende situasjon, når hunden aldri tidligere verken har stukket ut igjennom gjerdet, eller vært aggressiv. Naboen ønsker ingen dialog med mamma.. 

Hva gjør man i en sånn situasjon?? Mamma er redd for at politiet vil hente hunden på dagen, og tørr ikke være hjemme. Kan de gjøre det uten varsel? 
hva tror dere utfallet av denne situasjonen er? Er det mulig å unngå avlivning? 

Vi er så glad i denne hunden, og han er som et familiemedlem for oss. Han er med på alt og ingenting. Og er virkelig verdens beste venn, som har gjort verdens værste tabbe.. 

Vær så snill og kom med tips og råd. 
 

Hilsen fortvilet datter
 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naboen kan anmelde hunden, men han bestemmer ikke hva som skjer med den. Han må da også sannsynliggjøre at dette skjedde og var alvorlig. Mest sannsynlig kommer politiet for å ta en prat med moren din og hilse på  hunden, og henlegger saken, hvis dette aldri har skjedd før. Med mindre naboen dokumenterer faktisk alvorlige skader.

Jeg regner med gjerdet er grundig sjekket for hvor hunden skal ha kunnet komme seg ut? Jeg regner med at 5 minutter er en underdrivelse, da burde hun vel hørt det, men jeg synes også det virker lite sannsynlig at hunden bryter seg ut, havner i slosskamp, og "bryter seg inn" igjen for å legge seg på trappa.

Du sier at han aldri har vist aggressiv adferd mot mennesker, men hva med hunder? For det var naboens hund som var målet der, at eieren ble bitt når han gikk i mellom er helt normalt. Og det er en vakthund, så når han går alene inne på eiendommen føler han nok et ansvar for å  beskytte eiendommen og huset.

Jeg ville satt opp et dobbelt gjerde rundt eiendommen, slik at han ikke kommer seg ut igjen.

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tusen takk for svar! 
 

Nei han har tidligere vist dominerende holdning mot enkelte hannhunder, men han har aldri utagert. 
 

Dobbelt gjerde skal opp! Og hunden skal alltid være i bånd. Håper du har rett med at saken henlegges, og at nabofreden opprettholdes. Veldig leit om mamma føler seg uglesett på bygda pga av dette. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er det noe nytt?

Ville bare si at hun burde holde seg hjemme / evt ta tyren ved hornene og kontakte politiet selv. Ikke gå sånn å grue seg og tenke det verste. 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja. Saken er politianmeldt, og vi har vært i avhør på mandag. Nå venter vi egentlig bare på svar på hva det blir til. Mamma og hunden har blitt med hjem til meg i mellomtiden. 
 

Håper på det beste ❤️

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg liker katter, altså, generelt veldig dyreglad 😄 er mer den at vi har en lov på disse hundene, men katter som da også er et såkalt "problem" på sine områder får fritt spillerom både på eiendommer og natur 😁
  • Haha! Så du er en av «dem» 😛  Jeg er vel en av dem som tenker at katter er koselige dyr som mange har stor glede av og derfor er jeg villig til å se gjennom fingrene med slike bivirkninger. Har så mye annet jeg irriterer meg over at det må bare ta slutt en plass, tror jeg ...   Men når det gjelder at de dreper fugler så mente jeg ikke at det var uproblematisk altså - det er ornitologer som har ropt varsko i mange år. Det er bare av en litt annen natur enn det hunder kan stelle i stand.
  • Mener du at det ikke er en grei andel bevisstløse hundeeiere i Norge? Og poenget er jo at bevisstløse hundeeiere er dårlige på risikovurdering. Jeg har ikke møtt en eneste som har blitt irritert over «signaleffekten». De har blitt irritert over det de mener er uansvarlighet som vil føre til dyrs død. Når det er sagt så kan signaleffekt av å bryte båndtvangen nok være et argument, men da tenker jeg først og fremst ute i det virkelige liv. Når noen slipper hunden sin på et turområde følger gjerne andre etter. Noen steder er det nærmest anarki på tross av at det er båndtvang hele året. Plasser jeg - når jeg ikke unngår dem - selvsagt alltid holder hunden i bånd. Selvsagt er poenget med loven at folk ikke skal vurdere selv. Det er jo det  jeg argumenterer - til en viss grad - mot. At det blir for sort/hvitt når en og samme dato og lov gjelder for hele landet - uansett vilttetthet, beitedyrtetthet og enorme variasjoner i når hekkesesongen starter, feks. Ergo tror jeg bedre bruk av kommunale båndtvangsregler og håndheving av både disse og det generelle aktsomhetskravet i loven vil gjøre andelen bevisstløse hundeeiere mindre, og at både folk, hunder og andre dyr vil komme bedre ut av det totalt sett.
  • Velkommen
   Kjekt å se at du har tatt til deg en dp ❤️ 
    
  • Ja, absolutt gode kriterier!  Jeg er nok bare en av de som ser meg lei av nedpissa garasjer fra de kattene, og kattedritt i blomsterbedene, så jeg synes de burde ha et lovverk hvor dyreeiere blir stilt mer til ansvar der og 😂 
 • Nylig opprettede emner

×