Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Opprett eller brett? Ører på Shetland Sheepdog - er det helse/velværemessige årsaker til det ene eller det andre?

Recommended Posts

Hei!

Som tittelen sier er jeg interessert i å vite om det finnes helse/velværemessige årsaker til å manipulere ørene hos en Shetland Sheepdog? Vi har en valp som har et opprett og et brettet øre akkurat nå. Han har ikke begynt å felle tenner, men det er nok ikke lenge til. Har lest at det i denne perioden kan skje at ørene går både opp og ned. Jeg har lest at folk tyr til litt av hvert for å få ørene til å brette seg ned, men jeg sliter med å finne informasjon om hva dette er godt for - foruten det estetiske. Han skal ikke stilles ut eller brukes i konkurranser, så hvordan han ser ut har ingenting å si. Men kan det være en fordel med opprette ører - som mer luftsirkulasjon? Eller med brettede ører - mer beskyttelse mot regn og rusk? Hva er best for hunden?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg vil gjette at det kun er estetiske årsaker til at man taper eller limer ører på sheltie. Dersom bikkja ikke skal stilles ut og du ikke synes det er stygt, kan du fint la ørene bli som de blir.

Sheltie har små og lette ører, jeg kan ikke forestille meg at det blir dårlig luftsirkulasjon med V-ører så lenge man sørger for vanlig ørestell. Er vel mer spaniels og lignende raser med veldig tunge ører som er utsatt for problemer i forbindelse med dette. Og når det gjelder rusk og skitt, opplever jeg ikke at hunder med stående ører har noen større forekomst av øreplager enn hunder med (ikke overdrevent tunge) hengende ører.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Utelukkende estetisk. Skal man ikke stille hunden og ikke bryr seg om hvordan ørene ser ut så er det ikke noen vits i å gjøre noe med de. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×