Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Klikkerkurs i Follo-/Osloområdet

Recommended Posts

Hei!

Vi tenker på å flytte til området Ski/Ås, og jeg lurer på om det er noe miljø for klikkertrening i området. Jeg får snart en valp og har en lidenskap for læringspsykologi, så jeg vil gjerne ha instruktører som virkelig holder seg til teorien og gjennomfører denne i praksis. Om jeg må til Oslo for å finne det, er det også aktuelt.

Tips til klubber eller andre arenaer hvor jeg kan finne dette? 😊

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Absolutt! Både Catch og Canis har instruktører i området. Canis har også en avdeling med innelokaler på Skedsmo, om du vil kjøre litt ("Osloavdelingen").

Lisa på Canis tror jeg ikke har veldig mye kurs, men Ane hos Catch holder ihvertfall kurs innimellom, hovedsaklig valpe- og lydighetskurs tror jeg.

Mon tro om det ikke er en podenco-oppdretter i "Østfold" et sted også? Altså ikke langt unna. Mener å huske det.

Edited by simira

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takk, så bra! Hvordan er det med båndtvang mellom Oslo og Ås? Det heter vel Østmarka. Er det friluftsområder med uberørt natur og lite folk, eller må man regne med opptråkkede stier og horder av mennesker? 😅

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oslo kommune har ihvertfall "vanlig" båndtvang, det vil si mellom april og august. I denne perioden er det som sagt friområdene som gjelder, du finner kart på kommunens nettsider. Om man gidder å gå litt av veiene og et stykke ut i marka så kryr det ikke av folk, men du bør ha kontroll på hunden din om den skal være løs. På utfartsstedene og populære turområder (Skullerud, Rustadsaga, Østmarkskapellet, rundt Nøklevann osv.) er det "alltid" folk og hunder.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Interessant, takk! Ut fra hva jeg kan lese ser det ut til at «vanlig» båndtvang gjelder Østmarka også, tenker da sørøst mot Ski. Men er ulv et problem man burde bekymre seg over før man slipper en liten hund løs der?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Fine hunder alle tre altså. Men de er til og med fra samme kennel. Den ene er trygg og god, men bryr seg ikke noe om folk, bryr seg mest om å jakte. Den andre er sosial og fin. Den siste er usikker på folk, redd for fremmede. Alle jaktspringer. 
  • Hei. Først vil jeg si at selv om jeg skal skaffe hund for første gang, så er jeg vokst opp med hunder fra fødsel til jeg flyttet i 22 års alderen. Men, jeg har aldri hatt hovedansvaret og er derfor usikker på rase. Vi bor i leilighet 50-60kvm, rett ved siden av en stor park og ca 20 min med banen til Sognsvann. Vi jobber til forskjellige tider, så det lengste per dags dato hunden måtte være alene hjemme er 6t, men som oftest 2-3t. Jeg trener 3-5 ganger i uken, så jeg regner meg selv som aktiv pluss. Målet er på sikt å flytte til landlige områder, da jeg savner umiddelbar tilgang til skog og sjø. Jeg ser for meg at jeg kan få til 30-60 min x  2 ganger om dagen, pluss at min samboer kan gå med den en gang mellom vaktene våres. (Hun jobber dag, jeg kveld). Jeg har også et stort ønske om å sove ute fra snøen forsvinner til den kommer tilbake igjen, og en hund hadde vært en fin «unnskyldning» for å komme igang med det igjen.     Så til ønske av hund.   Mellomstor til stor hund. Gjerne en som ikke krever daglig stell og vask. Jeg er veldig svak for såkalte fluffballs (akita, shiba, berner, malamutes, osv.) Jeg har ingenting imot pelsstell, så lenge det ikke blir en 2 ganger om dagen ting. En som kan være aktiv, men ikke krever mange timer hver dag. Må kunne tåle en lat dag eller en ekstra lang turdag.  Jeg er ikke fremmed for stae hunder og jeg gir meg ikke (de «kampene» som er viktige å vinne.) den kan godt være smart, men ikke smartere enn meg.  De bør gå overens med katter og barn, da det ikke er umulig at vi vil få det iløpet av hundelivet.  Jeg er heller ikke så stor fan av for mye sokkel, så en newfoundlander er dessverre utelukket, selv om de er utrolig vakre.   Hvis dere trenger noen flere opplysninger, så bare si ifra.
  • Min første tanke er om du har mulighet til å ta inn en til, fra spannet hans. En grei tispe kanskje? Det er mulig han er redd for "alt" fordi han ikke er vant til å takle det alene. Ellers kan du redusere måltidene litt for å øke interessen for godbiter, og prøv noe ekstra godt, ostebiter, pølse, smør, kjøttkaker osv. Jo værre det lukter, jo bedre, egentlig. Hvordan er han med lek? Kan du bruke en tauknute til dralek for eksempel? For å bygge selvtillig er søksøvelser ofte bra, men det fordrer jo at han gidder å snuse etter noe som helst da. Han er ung nok til å kunne lære det meste tenker jeg, men det vil ta mer tid enn med en valp. Her må det tålmodighet og tilrettelegging til. Du vil sannsynligvis finne mange relevante råd i valpe- og treningsforumet, det er flere her som har tatt på seg omplasseringshunder. Lykke til!
  • Slutt å hjelpe henne. Det blir nok noen slitsomme netter til hun finner ut av det selv. Evt. kjøp en kattehule, "cozy cave".
  • Hundemessig merker jeg ikke så mye, bortsett fra at behandlingene hennes er redusert/avlyst.
 • Nylig opprettede emner

×