Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Klikkerkurs i Follo-/Osloområdet

Recommended Posts

Hei!

Vi tenker på å flytte til området Ski/Ås, og jeg lurer på om det er noe miljø for klikkertrening i området. Jeg får snart en valp og har en lidenskap for læringspsykologi, så jeg vil gjerne ha instruktører som virkelig holder seg til teorien og gjennomfører denne i praksis. Om jeg må til Oslo for å finne det, er det også aktuelt.

Tips til klubber eller andre arenaer hvor jeg kan finne dette? 😊

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Absolutt! Både Catch og Canis har instruktører i området. Canis har også en avdeling med innelokaler på Skedsmo, om du vil kjøre litt ("Osloavdelingen").

Lisa på Canis tror jeg ikke har veldig mye kurs, men Ane hos Catch holder ihvertfall kurs innimellom, hovedsaklig valpe- og lydighetskurs tror jeg.

Mon tro om det ikke er en podenco-oppdretter i "Østfold" et sted også? Altså ikke langt unna. Mener å huske det.

Edited by simira

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takk, så bra! Hvordan er det med båndtvang mellom Oslo og Ås? Det heter vel Østmarka. Er det friluftsområder med uberørt natur og lite folk, eller må man regne med opptråkkede stier og horder av mennesker? 😅

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oslo kommune har ihvertfall "vanlig" båndtvang, det vil si mellom april og august. I denne perioden er det som sagt friområdene som gjelder, du finner kart på kommunens nettsider. Om man gidder å gå litt av veiene og et stykke ut i marka så kryr det ikke av folk, men du bør ha kontroll på hunden din om den skal være løs. På utfartsstedene og populære turområder (Skullerud, Rustadsaga, Østmarkskapellet, rundt Nøklevann osv.) er det "alltid" folk og hunder.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Interessant, takk! Ut fra hva jeg kan lese ser det ut til at «vanlig» båndtvang gjelder Østmarka også, tenker da sørøst mot Ski. Men er ulv et problem man burde bekymre seg over før man slipper en liten hund løs der?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Systemet er ganske komplekst, det er en kausalitetskjede her som hunden må forstå, og da må man legge litt innsats i å hjelpe den til å forstå. Jeg ville ha brukt klikker, men hvis du ikke har brukt det tidligere, kan du også bruke belønningsord + godbit. Først må hunden ha ballen i munnen, så må hunden bevege seg i retning dingsen, så må hunden forstå at ballen skal nedi dingsen, og til slutt må den forstå at den skal gjenta hele rekka for å få samme resultat. Jeg ville ha belønna raust for alle skritt i riktig retning. Det høres ut som hunden ikke forstår hva han skal gjøre, så da må du ta noen skritt tilbake og vise ham det. Med "vise ham det" mener jeg ikke at du skal putte ballen i hullet og forvente at han gjør det samme, men ta han gjennom alle handlingene han må gjøre steg for steg. Ikke forvent at han skal "ta det" på en økt, og ikke tren for lenge av gangen. Hunder prosesserer læring når de slapper av etter en treningsøkt, så avslutt i tide og mens dere er på god fot. Når hunden tilbyr deg andre adferder, gjør han det for å prøve å forstå hva du vil at han skal gjøre. Det betyr at han er alt annet enn lite lærevillig, han gjør så godt han kan og vil veldig gjerne forstå! Hunden din er ung og midt oppe i tenåringsfaser, den er full av hormoner og det krever ekstra mye å lære inn nye ting i denne fasen av livet hans. Vær tålmodig. Å tenke at han er lite lærevillig er ikke konstruktivt. Videre ville jeg ha vært forsiktig med bruken av dingsen. Den kan lett skape stress, så hvis du må bruke den ville jeg ha begrensa tilgangen kraftig.
  • AFP Ballkaster går ut på at hunden legger en tennisball oppi, for så at den trilles ut igjen og det frigjøres en godbit. Min hund (blanding yorkshire og shih tzu, 13 mnd gammel) er ikke villig til å forstå hvordan han kan tjene en godbit, han lukter heller enormt og stapper hodet oppi maskinen - opphengt i luktene der og lukten av meg ... er hunden dum eller hvordan skal jeg få ham til å forstå spillet? Når jeg da prøver å snakke til ham, legger han seg plutselig ned / sitter / legger seg på rygg (utfører de kommandoene han vet han får godbit av ...). Han virker ikke lærevillig! Forslag?  
  • Jeg innså nettopp at det finnes aktivitetsmåler til hund og ble veldig nysgjerrig ! Er det noen her som har prøvd en aktivitetsmåler? Fungerer den bra? Hva er mindre bra? Er det verdt investeringen ?  Blir glad for alle innspill! 
  • Det blir på en måte som at jeg ikke vil kjøpe en mops, som jeg vet har store sjanser for å slite med pust, selv om de kan opereres for å få bedre livskvalitet. 
   Og ikke vil jeg ha en tispe som har store problemer med innbilthet, selv om det problemet også kan løses med operasjon. 
   Jeg syns det er så vondt å se hvordan noen tisper har det i flere måneder i året. Hvert år. Hele livet.
    
  • Kunne det vært aktuelt å få noen til å stå ved targeten og belønne der? Eller hvis noen du kjenner kanskje har en treat-and-train, så kunne det vært noe? Hvis han er matmotivert da 😅 Vi har brukt litt target for å trene running contatcs til agilityen, der vil vi jo også gjerne ha fart, men der skal de jo også løpe over den... Der har vi ihvertfall brukt den treat and train mye, men tok en del økter før han jevnt over skjønte at det bare var å løpe fra ene enden til andre, at det var ingenting å somle med !  Eventuelt har vi hatt mye suksess med å la øvelser ligge hvis det ikke har sittet helt, kanskje motivasjonen er en litt annen hos ham om noen mnd? 
 • Nylig opprettede emner

×