Jump to content
Hundesonen.no

Hundene klarer ikke slå seg til ro sammen.

Recommended Posts

Hei. Er ny her på forumet, så mulig jeg poster feil her nå, men la gå. 

 

Vi er et par som bor sammen med to nydelige gutter. Disse er av rasen russisk toy terrier. Den eldste av hundene er 1 år og 9 måneder, mens den andre er 11 måneder gammel. Vi har hatt eldstemann siden har var valp, mens yngste mann ble hentet som omplasseringshund i oktober 19. I starten var det veldig mye energi og bråk sammen, men dette lot seg gradvis dempe. Nå i julen var jeg og den eldste hunden hjemme hos mine foreldre, mens samboeren og den yngste hunden var hjemme. 

 

Etter at jeg og den eldste hunden er kommet tilbake klarer ikke yngstemann å slå seg til ro. Det er konstant jokking, hyling og bort for å sleike på den eldre hunden som prøver å slappe av. Vi har prøvd alt uten at den yngste hunden klarer å la eldstemann være i fred. Vær så snill! om noen har noen tips, hjelp oss! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gratulerer, du har to pubertetshunder. Jeg håper at noen på forhånd fortalte dere litt om det å ha to hunder tett i alder, og særlig av samme kjønn?

Førstemann er nok i slutten av puberteten, mens yngste mann er midt i, og på et stadie der han vil teste rangen mellom de to. Jeg vil ihvertfall mest sannsynlig tro at det er det. Og det er deres ansvar at yngstemann lærer at det er dere som bestemmer og at han skal slappe av og la den andre være i fred.

Sørg først og fremst for å gi begge nok tur og aktivisering. Det er mye lopper i blodet på begge i den alderen, og om de får brukt både kroppen og hodet så blir de mer slitne og fornøyde.

Lær yngstemann å legge seg på plassen sin separat fra den andre inne. Skill dem gjerne med en grind så lenge det er behov, slik at han ikke kan komme bort og mase på eldstemann.

Lykke til!

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg er ganske streng og konsekvent med mine to at de ikke får gå bort til den andre hunden som sover/slapper av. Nå er det 3 års alderforskjell på mine to så har jo litt å si. Eldste går ikke bort til valpen/andre hunder når han sover, mens valpen prøver seg. Valpen vet jo ikke bedre, men skjønner fort det ettersom jeg a) fjerner han/roper på han når han er på vei til eldste, b) plasserer han i valpegrinden (ofte hvis han er overtrøtt han går til eldste) eller c) holder han rolig til han slapper av.

Dette er dog en forutsetning for at begge hundene har fått det de trenger mentalt/fysisk. Da sovner begge to relativt fort. Hvis valpen leker og styrer med sitt, syns jeg ikke det gjør noe om eldste våkner av det. Eldste kan bestemme selv om han vil sove videre eller evt bli med på leken☺️ 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Ohyes, jeg skal love deg at de hundene ikke er langt unna å bli spikra opp på veggen iblant. Tror det går helt fint med Maren i byen jeg. Hun er null stresset med en slik hund, og har erfaring og teknikk nok til å lese hunden og være i forkant, og justere avstand etter behov. Håper jeg.  
  • Atlas har vært hos veterinær for sin 16-ukers vaksine! Fikk masse ros over hvor trygg og flink han var på bordet. Han lå bare å slappet av mens bordet gikk opp og ned Vi fikk beskjed om å holde litt øye med tannen i underkjeven, siden den rører ved tannkjøttet i overkjeven. Mest sannsynlig vil det rette seg ved tannfelling, men viktig å følge med når han har fått nye tenner uansett
  • Ja det høres logisk ut! Har ingen erfaring med en slik type hund, men det ser ikke lett ut. Vet ikke hvordan jeg hadde taklet det selv, men hadde mest sannsynlig blitt frustrert her også. Ikke nødvendigvis på hunden, men på den totale situasjon. Det beste for Iris hadde vel kanskje vært å reist et sted der ingen andre går og få en pause fra det. Men plutselig treffer en folk der også😅 Spent på neste episode med Maren som tar med Iris! 
  • Det er veldig vanlig på denne typen trening. Selv om treningen går bra så stiger stressnivået litt hver gang hunden blir utsatt for triggeren. Og eier blir litt mer stressa hver gang det ikke går bra. Til slutt koker det over for begge. Tenk deg at du sliter med å sette deg inn i et tema før eksamen for eksempel. Du leser og jobber og jobber i flere dager, og til slutt eksploderer hodet og du bare må spise en bøtte med is, løpe en mil, eller gjøre noe helt annet. Jeg tipper de har jobbet med treningen hver eneste dag, og ikke hatt noe særlig fri fra å jobbe med triggere og fokus. Supert at Maren tar henne med, så Iris får litt trening med noen som er trygg på metodene. Jeg tror det går veldig bra. Og at eierene får en pause fra arbeidet og problemene, det er veldig godt med en slik hund, og verdifullt å få en ny start når hun kommer tilbake. Been there, done that (bortsett fra at ingen av mine har vært hos profesjonelle trenere, bare avlastingspass ).
  • Nå har jeg sett episode 4 og kjenner meg skikkelig igjen med eirne til Iris. Det kan gå bra litt, og så virker det som om man ikke har gjort en skit for å trene i det hele tatt. Rullegardina bare glir ned igjen. 

   Så måtte jeg le litt av Maren når hun henter Iris på slutten av episoden for jeg så noen hundehår på klærne hennes. Ja, sånn er det her også. De blir liksom med over alt 😂
 • Nylig opprettede emner

×