Jump to content
Hundesonen.no

Omplassering hund via Finn.

Recommended Posts

Eg har tenkt mye på å få meg ein hund nr 2 etterkvart og har jo sett at det er mange fine hunder som trenger ny heim, av forskjellige årsaker, på Finn. Dessverre er det mangelfulle annonser til tider og enkelte nevner lite om negative sider eller adferd i hunden, noe som kan føre til vansker seinare dersom det viser seg at den har separasjonsangst eller er aggressiv mot andre hunder, ikkje liker barn, osv. Så, til den dagen eg bestemmer meg for å skaffe meg hund #2, om eg velger å ta til meg ein vaksen/eldre hund i stede for ein valp:

Kva bør eg spørre eigar om spesifikt dersom det er mangelfull informasjon i annonse? Er det noe eg bør se etter i adferden til hunden når eg møter den første gang? Tips og råd? 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nå har du putta på en femkroning...

Hvorfor hunden omplasseres er jo det første obligatoriske spørsmålet, uten at man nødvendigvis skal ta det svaret for god fisk.

Rase, alder, har hunden noen trening, hva er den brukt til, hva er den vant til av aktivitet?

Kan den være alene hjemme, kjøre bil? Hvordan går den overens med andre hunder, andre dyr, barn, folk generelt? Hvordan er innkallingen?

Helsehistorie - her bør jo helsebok/pass/vaksinasjonsattester følge med, som bekreftelse på at hunden er fulgt opp.

Avhengig av rase/blanding, er hunden røntget og helsesjekket etter anbefalt for den rasen?

Har hunden noen kjente problemer eller sykdommer?

Har de kontakt med oppdretter, og hvem er det? Jeg ville også kontaktet oppdretter og spurt om foreldrene og mye av det samme som jeg ville spurt om med en valp, egentlig. Ihvertfall med en unghund. Også hvis det er en blandingshund.

Hvordan er søskenene (spør eier eller oppdretter)?

Få gjerne også kontaktinfo til instruktør som har hatt de på kurs e.l., for å få en uttalelse om hunden fra noen andre. Evt. hundepensjonat, veterinær eller andre som kjenner hunden godt.

Alt dette er spørsmål som kanskje best tas ansikt til ansikt når du er og hilser på hunden. Sørg for å få møte og se hunden både inne hos dem og ute på tur, gjerne i trafikkert område.

Som innledende spørsmål på finn ville jeg spurt om alder, grunn til omplassering, og om den har noen problemer eller sykdommer. Eventuelt andre ting som er avgjørende for din del.

Sørg for å få en prøveperiode og bruk NKKs kjøpekontrakt.

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har omplasseringshund fra Finn.no. Jeg vet ikke om jeg kommer til å gå for det igjen, selv om jeg elsker hunden min 😊 Men den gangen var jeg nok litt naiv og desperat etter å få hund, så jeg gikk for den første og beste hunden jeg kunne finne 😊 

Han ble omplassert p.g.a at hverdagen ikke gikk opp med tilsammen 6 barn, full jobb på de voksne og en aktiv unghund som også skulle ha sitt i tillegg 😊 Jeg har fortsatt kontakt med de forrige eierne 😊 

Jeg ville spurt eier om hvorfor hunden skal omplassere, om den har noen uvaner. Hvordan den er med andre hunder. Ting som kan være viktig i hverdagen med hunden 😊

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minien er en omplasseringshund fra Finn, Jeg har tidligere hatt fire hunder fra valpestadiet, Jeg syns du har fått gode svar om hva du skal spørre om. Simira sitt svar er veldig bra.

Minien kom inn i livet mitt på et tidspunkt der jeg egentlig hadde bestemt meg for at det var nok hunder. De forrige eierne fløy ham hit og plasserte ham på stuegulvet mitt, og vi klikket helt. Han er sikkert ikke den perfekte hunden, men jeg er sikkert ikke den perfekte eieren heller. Men jeg trenger ikke prate med ham, han ser på meg, jeg ser på ham, og vi forstår hverandre. Andre har sagt at vi har en unik kommunikasjon, og det tror jeg stemmer. Han er liksom skapt for meg, vet hva jeg tenker, hva jeg vil, og hva jeg forventer av ham'.

Han stiller seg foran vannskålen og kikker meg meg, og blir så glad når jeg forstår at han vil ha ferskt vann. Det er som en symbiose, perfekt match!!

Det er viktig at du er helt sikker på hva du ønsker deg, når du velger omplasseringshund. Hva du orker å forholde deg til, og hva du orker å jobbe med, De forrige eierene er jo heller ikke nødvendigvis hundreprosent ærlige

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Fiberhusk? Det binder jo væske, så det vil vel gjøre problemet større? Bruker det mye i matlaging, for å binde sammen f.eks "brød"deig, så ser for meg at det bare vil suge tarmen enda mer tom for "glidemiddel"  --- Jeg har brukt både å tilsette endel vann, grønnskaper, hele linfrø og tørrfor- det siste blir jo vanskelig for dere.
   Den med ris forer jeg vår eldste på nå, og jeg merker ikke noen forskjell på henne i forhold til vanlig V&H- men kan jo hende det fungerer for andre.
  • Hundesuksess Bikkje Pødden Hundorama Non-Stop Unleashed Sexier Than A Squirrel
  • Vi er motstå regime av kriminelle og korrupte tjenestemenn i den russiske Føderasjonen. Vi ber deg om å hjelpe oss i kampen mot de kriminelle regimet i russland, som er å røve fra Russland og sine borgere gjennom utpressing, vold og drap. I vårt land, den totalitære makt av kriminelle er økende ved rigging valg, undertrykke dissens, og falske patriotisme.
   Vi kjemper for dette ved å dekke ulovlige handlinger i sosiale nettverkene, som faktisk er betalt for av myndighetene, slik som tyveri
   økonomiske midler, mord av opposisjonelle politikere, forfølgelse av annerledes tenkende. Vi opprette grupper av likesinnede opprørere. Faktisk er landet opplever orwellianism: svart kalles hvit, krig er fred, uenighet og selvsensur er innført.
   Men situasjonen er i endring, det Führer-Putin er svekket, og han vil bli erstattet av en mottaker som ikke er mindre skadet og blodtørstige. Folk de er forvirret og Uttrykke sin dissens i kjøkken, Røykfrie rom, og lukket sosiale undersøkelser. En av de sistnevnte viste sjokkerende vantro folk i Russland til makten: i den 2,5 millioner som stemte, bare 2% tillit til den sittende regjeringen. Vi kjemper for vår fremtid, vi er mot militær overtakelse av nabostater, vi er mot krigen med Ukraina, Georgia, mot
   inntrengning i Hviterussland, Kazakhstan og i de Baltiske Stater. Vi er for uttak av private militære kampanje av Putins lakei Prigozhin fra Libya, Syria, Venezuela, Afrika. Vi er for den Europeiske fremtid i Russland, bli med i den Europeiske Union, full aksept av menneskerettigheter og friheter. Situasjonen i Russland er spent, den kriminelle eliten blir beriket utenfor mål av folket i Russland, som er faktisk tvangsarbeid.  Flere handlinger som ble tatt av regimet mot land og folk i løpet av de siste 20 årene:
   1. usurpasjon av kraft gjennom konstitusjonell reform - Putin fram til 2035.
   2. drap av personer som er upassende for Putin ved spesielle styrker i utlandet og i landet: Skripali, Litvinenko, khangoshvili...
   3. ødeleggelse av små og mellomstore bedrifter på grunn av uoverkommelig kreditt, korrupsjon av politiet
   4. økonomien er krøllete på plass siden 2008, faktisk, det er en nedgang, nedbrytning
   5. ukontrollert avskoging i Sibir ved Kinesisk
   6. det å heve pensjonsalderen til gjennomsnittlig levealder (65 år)
   7. nedgang i levestandarden til folk - 200euro/måned lønn
   8. 20 millioner offisielt fattige i Russland, arbeidende fattige, fattige store familier
   9. den høyeste mord og selvmord rate i verden
   10. hundrevis av millioner av dollar i politi korrupsjon
   11. mislyktes sosialpolitikk: fallet i fødselen pris, utryddelse av Russland årlig av 300 tusen mennesker, forverring av utdanning, medisin Vårt program av handlingen er som følger:
   - Umiddelbar fjerning fra makten av Putin og hans medarbeidere
   - Restaurering av konstitusjonelt regime på hele territoriet til den russiske Føderasjonen
   - Øyeblikkelig stans av alle aggressive kriger utkjempes av Putin-regimet. Deoccupation and deannexation.
   - Signeringen av en fredsavtale med Ukraina, Georgia, usa og Japan. Bli med i den Europeiske Union og NATO.
   - Prøving av personer som er involvert i grunnlovsstridig anfall av makten i Russland og langsiktig brudd på Grunnloven.
   - Forbud mot aktiviteter i undertrykkende spesielle tjenester på territoriet til Russland og gjenkjenne dem som kriminelle.
   - Lustration. Inndragning av stjålne varer av korrupte tjenestemenn. Etableringen av en "Unexposure Bank."
   - Nasjonalisering av ulovlig og kriminelt stjålet eiendom og alle nasjonale rikdom, betaling for sin andel til innbyggerne.
   - Umiddelbar økning av pensjoner og kvoter, lønn av statlige ansatte til nivået av utviklede Europeiske land.
   - Sosial støtte: reduksjon av pensjonsalder, gratis apotek og legemidler, kommunikasjon og Internett, offentlig transport
   - Lovgivende konsolidering av hver enkelt innbygger andel av nasjonal rikdom.
   - Full økonomisk Amnesti for enkeltpersoner og juridiske personer. Tilgivelse for all gjeld på usurious lån.
   - Avbestilling av eventuelle skatter og avgifter for innbyggerne i landet, så vel som små bedrifter.
   - Innføring av elektroniske penger for å forebygge korrupsjon.
   - Overføring av de fleste av myndighet og ansvar til lokalt selvstyre og politiet.
   - Støtte for fri omsetning av våpen.
   - Innføringen av den konstitusjonelle lov om sannhet og åpenhet av tjenestemenn på alle nivåer.
   - Åpne nett verk av myndighetene. Umiddelbar straff av tjenestemenn for å lyve.
   - Innføring av et visa-regimet med de Sentral-Asiatiske land, Kina.
   - Etablering av direkte demokrati i Russland. Vi ber deg om å hjelpe oss med å utdanne folk i Russland i sosiale nettverk og fortsette vår kamp mot de kriminelle myndigheter i den  russiske Føderasjonen. Et beløp av din hjelp er ikke sammenlignbare for oss! Uavhengig av størrelsen på din støtte, vil vi være takknemlig til deg.
   https://paypal.me/downloadbase
   The situation in Russia and our fight against the regime. We are resisting the regime of criminals and corrupt officials in the Russian Federation. We ask you to help us in the fight against the criminal regime in the Russian Federation, which is robbing Russia and its citizens through blackmail, violence and murder. In our country, the totalitarian power of criminals is growing by rigging elections, suppressing dissent, and fake patriotism. We are fighting this by covering illegal actions in social networks that are actually paid for by the authorities such as theft
   budget funds, assassinations of opposition politicians, persecution of dissenters. We create groups of like-minded rebels. In
   in fact, the country is experiencing orwellianism: black is called white, war is peace, unanimity and self-censorship are introduced. But the situation is changing, the Fuhrer-Putin is weakening and he will be replaced by a receiver no less corrupt and bloodthirsty.  People are confused and Express their dissent in kitchens, Smoking rooms, and closed social surveys. One of the latter showed shocking disbelief people of Russia to power: of the 2.5 million who voted, only 2% trust the current government. We are fighting for our future, we are against the military takeover of neighboring States, we are against the war with Ukraine, Georgia, against penetration into Belarus, Kazakhstan, and the Baltic States. We are for the withdrawal of the private military campaign of Putin's henchman Prigozhin from Libya, Syria, Venezuela, Africa. We are for the European future of Russia, joining the European Union, full acceptance of human rights and freedoms. The situation in Russia is tense, the criminal elite is being enriched beyond measure by the people of Russia, who are in fact forced  labor. Several actions taken by the regime against the country and people over the past 20 years:
   1. usurpation of power through constitutional reform - Putin until 2035.
   2. the killing of persons objectionable to Putin by special forces abroad and in the country: Skripali, Litvinenko, Khangoshvili...
   3. destruction of small and medium-sized businesses due to unaffordable credit, corruption of law enforcement agencies
   4. the economy is crumpled in place since 2008, in fact, it is a decline, degradation
   5. uncontrolled deforestation of Siberia by the Chinese
   6. raising the retirement age to the average life expectancy (65 years)
   7. drop in the standard of living of the people - 200uero/month salary/wages
   8. 20 million officially poor in Russia, working poor, poor large families
   9. the highest murder and suicide rate in the world
   10. hundreds of millions of dollars in law enforcement corruption
   11. failed social policy: the fall in the birth rate, the extinction of Russia annually by 300 thousand people, the deterioration of education, medicine Our program of action is as follows:
   - Immediate removal from power of Putin and his associates
   - Restoration of the constitutional regime on the entire territory of the Russian Federation
   - Immediate stop of all aggressive wars waged by the Putin regime. Deoccupation and deannexation.
   - Signing of a peace Treaty with Ukraine, Georgia and Japan. Joining the European Union and NATO.
   - Trial of persons involved in the unconstitutional seizure of power in Russia and long-term violation of the Constitution.
   - Banning the activities of repressive special services on the territory of Russia and recognizing them as criminal.
   - Lustration. Confiscation of stolen goods by corrupt officials. The creation of a "Unexposure Bank".
   - Nationalization of illegally and criminally stolen property and all national wealth, payment of their share to citizens.
   - Immediate increase of pensions and allowances, salaries of state employees to the level of developed European countries.
   - Social support: reduction of the retirement age, free medicine and medicines, communication and Internet, public transport
   - Legislative consolidation of each citizen's share of national wealth.
   - Full economic Amnesty for individuals and legal entities. The forgiveness of all debts at the usurious loans.
   - Cancellation of any taxes for citizens of the country, as well as small businesses.
   - Introduction of electronic money to prevent corruption.
   - Transfer of most of the powers and responsibilities to local self-government and the police.
   - Support for free circulation of weapons.
   - Adoption of the constitutional law on truth and openness of officials at all levels.
   - Open online work of authorities. Immediate punishment of officials for lying.
   - Introduction of a visa regime with Central Asian countries, China.
   - Establishment of direct democracy in Russia. We ask you to help us educate the people of Russia in social networks and continue our fight against the criminal authorities regime  in the Russian Federation. Any amount is helpfull for us! Regardless of the size of your support, we will be grateful to you.
   https://paypal.me/downloadbase
    
  • Hundpodden - Vär bästa vän Drinking from the toilet: Real dogs, real training Animal training academy
  • Men handlet det om hundens adferd og oppførsel, eller at hunden hadde sykdom/problemer som ikke kunne løses? Dette er jo en redd hund som rett og slett ikke takler en normal hverdag. Du kan trene bort mye, men frykt er krevende og vanskelig når det ikke har åpenbare årsaker i bunn som det kan gjøres noe med. Det kan godt være at en person med mye erfaring og kunnskap om adferdsproblemer kunne fått denne hunden litt tryggere enn den er i dag, men hunden er seks år, og mye ser ut til å være prøvd allerede. Dette er et hundehold jeg ikke unner noen.
 • Nylig opprettede emner

×