Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Kjedelig hundeliv ?

Recommended Posts

Har vært syk de siste to månedene så hunden (stor rase) har kun fått 2 turer daglig, 1x20 min og 1x40min. Og litt søk etter godbiter hjemme og hjernetrim,  jeg har så dårlig samvittighet 🙈 han er vant med så mye mer, men han er rolig og virker ikke stresset av den nye rolige tilværelsen. 

Virker som han skjønner at jeg er dårlig, ekstra kosete og fotfølger meg overalt. Pleide ikke å gjøre det før. 

Men bør jeg ansette en som kan ta han med seg på flere og lengre turer til jeg er friskere ? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvis han virker rolig og ikke stresset så ville jeg ikke styrt med det altså. Kommer jo veldig an på hunden også. Min hund er nå etter 4 dager med minimal aktivitet (pga hundesykdommen) ekstremt masete og tydelig misfornøyd selv om han får masse hjernetrim. Men dette er jo som nevnt veldig individuelt - noen funker fint med rolig i en lengre periode, andre ikke. Du kan jo eventuelt se om noen vil lufte hunden din litt av og til på lengre turer, men jeg ville i din situasjon nok ikke "ansatt" noen til å lufte fast. Jeg er i tillegg veldig streng på hvem som får lufte hunden, er så vidt familie får ta han med uten meg:teehe:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fotfølging kan også være et tegn på for lite aktivitet. Men så lenge han er rolig ville jeg ikke bekymret meg. Mine fikk 25 minutter tur i går (vi har hage som de er ute i da). Når han får hjernetrim i tillegg så blir det jo bra.

Om du kjenner noen som kan gi ham en ordentlig tur en gang i uka så er det nok fint for ham, men ikke kritisk tenker jeg.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg velger veterinær ut i fra hva som skal gjøres, alle er ikke like flinke til alt. Er det snakk om rutinebehandling velger jeg en av de lokale, men hadde det vært behov for spesialist kunne jeg nok reist ganske langt.
  • Jeg husker godt jeg holdt på med det der de første ukene, og herlighet for et styr... Alt mulig rart var det visstnok så utrolig viktig å utsette valpen for, så jeg var på halvpanisk jakt etter spiraltrapper, menn med hatt, barnevogner, paraplyer og gud vet hva. Men det er jo ikke alt det er mulig å oppsøke - skiløpere midt på sommeren, for eksempel. Og det har gått helt fint. Min hund har møtt mye rart i voksen alder som hun ikke fikk erfaring med som valp, og det har aldri vært noe problem. Så jeg lurer litt på om alt dette styret med "tusen ting" valper må oppleve før 12 uker for at de skal bli fungerende hunder er en smule overdrevet? Forrige elghunden vi hadde i familien fikk definitivt ikke så grundig miljøtrening, heller litt på den mangelfulle siden vil jeg si, men har endte nå allikevel opp som en av de stødigste hundene jeg vet om.
  • Det høres ikke tilstrekkelig ut mener jeg, det er viktig at valpen de første ukene får sosialisert seg med mange forskjellige (trygge) hunder, samt valper, av alle slags forskjellige raser i forskjellige størrelser. 😊 Den viktigste tiden for sosialisering er frem til 12 uker, samtidig er også denne perioden mest sårbar, dvs de skal samtidig skjermes så langt det lar seg gjøre for negative opplevelser med f.eks andre hunder. Jeg prøvde å lete frem en slags mal om hvor mange hunder valpen burde møte de første ukene, hvordan type underlag de burde gå på osv som jeg selv hadde i bakhodet da jeg hadde valp, men den finner jeg dessverre ikke igjen nå. Men kanskje noen andre forstår hva jeg sikter til?
  • Skal sies at min nermeste dyrlege er 20-25 min unna.
  • Fra Kennel Rikella. Ja, det er litt uvirkelig og helt fantastisk!

   Takk! 
 • Nylig opprettede emner

×