Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Dyr har følelser

Recommended Posts

Just now, Rødrev said:

Veldig spennende tema! Kan anbefale Freakonomics-episoden «The Invinsible Paw» også (som de nettopp sendte i reprise). Tror jeg har nevnt den her et sted tidligere. Tar opp hvordan dyr også har økonomiske systemer. Ingen tvil om at grensene mellom mennesket og andre dyr er langt mer flytende enn vi ofte liker å tenke over.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, det er interessant og som det nevnes i anmeldelsen så er det vel noe folk som er glade i dyr alltid har visst. Uten at det gjør temaet eller boken mindre interessant, tvert i mot.

Det stiller oss selvsagt overfor en rekke vanskelige problemstillinger, spesielt når det kommer til matproduksjon. Personlig tror jeg det neste store "hva i herrens navn var det de holdt på med" vil være når vi også innser at fisk er dyr og lurer på hvordan noen kom på å sette et par hundretusen laks, som er skapt for å svømme enorme distanser, i merder på noen meter. Men enn så lenge har vi jo nok å ta tak i som alle vet er ille, feks fjørfeproduksjon.

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Problemet med kriteriene dine er at de er så pass vide at det er svært vanskelig å anbefale noe som helst. Det eneste kriteriet jeg klarer å se er at den skal være stor og enten langhåret eller korthåret.

    - Hva vil hunden få av aktivitet i hverdagen? Kommer den til å få mest tur, eller er du også interessert i trening (triks, sport osv)? Hva vil dere som eiere trives best med? 

    - Hvilke konkurranser er det du evt. er interessert i? Ser du for deg å trene hund på fellestreninger og gå på kurs? Da tenker jeg i forbindelse med sport og konkurrranse.

    - Til tur og friluftsliv, kan du tenke over om du ønsker en hund som kan gå løs eller om du vil ha en hund som må holdes i bånd hele tiden.

    - Ønsker du en hund som er "enkel", altså omgjengelig, sosial og som lett blir en velfungerende hund? Eller tenker du at dere vil klare å håndtere diverse utfordrende egenskaper som vokt, gjeting, skarphet, samkjønnsaggresjon osv? Sistnevnte raser vil kunne trenge mye trening eller at man tilpasser seg etter hunden. Det er også viktig å tenke over at slike egenskaper kan bli problematiske i familier eller hos par der begge ikke er like dedikerte i hundeholdet.
  • Noen med erfaring av trening av trekkhunder her?  Har to alaska husky, den ene er en veldig "mild" og liten tispe, så her har jeg forsåvidt trengt lite kommandoer osv når hun trekker på ski og sykkel, da hu er lett og stoppe og har god kontakt med meg.  Har nå fått husky nr 2 i hus, som kun er brukt i spann, men har ikke vært lederhund så han kan lite kommandoer, så og si ingen, og han er sykt sterk, så her trengs det gode innlærte kommandoer om ting ikke skal gå rett til skogs antar jeg! 🤭 Målet mitt er jo å trene de begge individuelt til de har lært seg visse kommandoer som er viktig i forhold til trekk, sånn at jeg til slutt kan la de kan gå foran meg sammen på ski/kickbike. Kan jo ikke så mye om dette selv, men jeg antar at stopp, høyre og venstre er de viktigste kommandoene?  Noen flere kommandoer dere vet om som dere anbefelaer å lære inn? Og hvordan lære inn stopp, høyre og venstre?  Vi har jo trekksele og strikkånd, men bør hundene festes sammen på et vis om de skal løpe ved siden av hverandre? Hva bruker dere da i såfall? 😊 
  • Ja det gjør du sikkert 🙂 Ja det har du sikkert rett i, jeg kjenner faktisk bare 1 vanlig springer. 
  • Takk for svaret. Kan jeg spørre hva det var for deg som ble feil med Golden?
  • Ja, jeg er hjemme hver dag, og kan tilby mye selskap og hjernetrim I blant blir jeg nødt til å kunne sitte i fred og arbeide litt, men det går vel stort sett fint med en hund som ikke er helt vill? Samboeren har hatt, og jobber med, schæfere, så han er mye mer vant enn meg. Jeg er veldig lærevillig, men har ikke mye erfaring. Da hunden skal være en del hjemme med meg og gå rolige turer med meg, er det kanskje viktigst at den trives med litt ro?  Samboer er kresen og vil egentlig helst ha schæfer, men jeg har trumfet gjennom at den krever for mye for oss. Han er veldig opptatt av at det må være en hund med litt størrelse, og synes finsk lapphund er for liten, og han var visst ikke så interessert i Springer spaniel. Er det noen av de andre nevnte som kan fungere, tror du? Hovawart beskrives jo som en rolig hund som trenger like mye (og på noen nettsider, litt mindre) aktivitet enn en Golden. At den er litt mindre leken. Synes den er så nydelig.
    
 • Nylig opprettede emner

×