Jump to content
Hundesonen.no

Urolig/stresset hund på trening

Recommended Posts

Unghunden min på rundt året blir utrolig stresset når vi er med på ulike hundetreninger. Det har egentlig vært sånn i perioder av og på - i høst gikk det mye bedre en stund, men nå er det tilbake til bare tull.. han piper og bjeffer, drar i båndet mot de andre hundene og virker veldig frustrert over å ikke få lov til å være sammen med de andre hundene. Fokus på meg er det veldig vanskelig å få, noen ganger går det bedre etter en stund, men ikke alltid.

Det blir sånn at jeg faktisk gruer meg til å være med på treninger sammen med andre fordi jeg opplever det som bare styr. Veldig gode godbiter er ingen vits når han er i dette "humøret" - heller ikke lek. Å han elsker å leke til vanlig - når forstyrrelsene ikke er så intense som på trening med mange andre. Han er en litt usikker og forsiktig hund, så jobber mye med å øke selvtilliten hans. Vi trener lydighetsøvelser og triks hjemme og ute på tur (langs veien eller i skogen), og jeg ser at han lærer mer og mer, og han synes det er gøy. Hjemme er han rolig og flink til å slappe av, men har vært litt mer masete den siste tiden og vil stadig ut..Mulig løpetid hos noen i nabolaget, men han slutter å mase og legger seg ned når han får beskjed.

Men hvordan er det lurt å gå frem i forhold til fellestreninger? Skal jeg bare ta han med selv om jeg føler at det bobler litt over og han har vanskelig for å samle seg? Eller blir det bare verre av det?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har han fått erfaringer med å leke med andre på treninger eller hundetreff? Isåfall ville jeg kuttet ned litt på det.

På trening ville jeg økt avstanden til de andre og jobbet med enkle kontaktøvelser. Det er langt fra stuegulvet til klubbområdet og vanskelig for en unghund å fokusere like mye der. Korte, enkle økter, og så rotrening. Litt vanskeligere nå om vinteren kanskje, men om du har mulighet til å kle på deg og hunden godt og ha en stol og et liggeunderlag, så kan dere sette dere på avstand og bare trene på å ligge/sitte i ro og titte på de andre.

Hvis/når det går bedre etter en stund, gi dere på topp og dra hjem. Det er ikke om å gjøre å bli hele treningen, men å gi seg mens det går bra og han takler oppgavene.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg hadde dratt på trening om jeg hadde følt at jeg orket. Men om du bare blir frustrert eller lei så er det bedre å la det være. Dog ville jeg ikke dratt på trening med mål om å trene øvelser, men heller bare roet ned og hatt fokus på ro, evt kontakt om dere kommet dit, også evt ha resten som en bonus.

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har samme "problem" med min unghund, men jeg syns det er ganske naturlig og er jo egentlig glad han er nysgjerrig på verden og at han syns løping, leking og det de andre hundene holder på med ser gøy ut :) Jeg prøver å introdusere forstyrrelser gradvis. Følelsen hunden har når han gjør en øvelse vil bli med i øvelsen, så jeg prøver å passe på at det blir lite frustrasjon og negativt stress på trening, og passe på å holde det på et nivå han mestrer. Vi drar på veldig få fellestreninger og drar heller og trener når det er få andre på hundeklubben så vi får trent med et nivå av forstyrrelser han takler. Om vi skulle ende i en situasjon med for mye forstyrrelser, trener vi så langt unna de andre som mulig, eller lager oss litt sperringer og går i et hjørne for oss selv, og funker ikke det, trener vi bare ro på teppet og belønner for at han ligger rolig. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takk for svar 😊

Han er nok bare litt typisk unghund, er vel kanskje jeg som ikke helt vet hva jeg kan forvente når det er første hunden. Det går seg nok til etterhvert, vi skal prøve å trene litt på avstand og se om det bedrer seg. Han er jo flink til mye annet og lærer fort, så vil tro det er bedring i sikte litt lengre frem😊

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg innså nettopp at det finnes aktivitetsmåler til hund og ble veldig nysgjerrig ! Er det noen her som har prøvd en aktivitetsmåler? Fungerer den bra? Hva er mindre bra? Er det verdt investeringen ?  Blir glad for alle innspill! 
  • Det blir på en måte som at jeg ikke vil kjøpe en mops, som jeg vet har store sjanser for å slite med pust, selv om de kan opereres for å få bedre livskvalitet. 
   Og ikke vil jeg ha en tispe som har store problemer med innbilthet, selv om det problemet også kan løses med operasjon. 
   Jeg syns det er så vondt å se hvordan noen tisper har det i flere måneder i året. Hvert år. Hele livet.
    
  • Kunne det vært aktuelt å få noen til å stå ved targeten og belønne der? Eller hvis noen du kjenner kanskje har en treat-and-train, så kunne det vært noe? Hvis han er matmotivert da 😅 Vi har brukt litt target for å trene running contatcs til agilityen, der vil vi jo også gjerne ha fart, men der skal de jo også løpe over den... Der har vi ihvertfall brukt den treat and train mye, men tok en del økter før han jevnt over skjønte at det bare var å løpe fra ene enden til andre, at det var ingenting å somle med !  Eventuelt har vi hatt mye suksess med å la øvelser ligge hvis det ikke har sittet helt, kanskje motivasjonen er en litt annen hos ham om noen mnd? 
  • Hører så ofte om tisper som sliter med innbilt brukes, forstår ikke greia...  Ikke noe jeg hadde noe som helst fokus på å engang høre om da jeg selv skulle ha hannhund for å være ærlig, men absolutt noe jeg ville vært mer bevisst på i kjøp av tispe. 
  • Syns det ble bra jeg. Klarer ikke se noe påfallende der selen skulle vært. Liker GIMP godt - det er lite man kan gjøre i Photoshop som man ikke kan gjøre like bra i GIMP, helt gratis.
 • Nylig opprettede emner

×