Gå til innhold
Hundesonen.no

Plutselig seperasjonsangst i forbindelse med løpetid?

Recommended Posts

Hei!
Jeg har en 6 mnd gammel hannhund som har helt fint klart å være alene hjemme frem til nå. Jeg er mye hjemme på grunn av at jeg er student, men har prøvd å være flink på å dra ut for å øve på at han skal være alene. Jeg har også en 7 år gammel tispe som er helt rolig når hun er alene. De har klart seg bra alene frem til nå, og jeg har alltid hatt de atskilt på grunn av at valpen kan være litt for irriterende for den gamle damen :innocent:


Nå har tispen akkurat begynt løpetiden sin og de siste gangene jeg har dratt fra han har han pipi når jeg har dratt. Jeg satt derfor opp kamera når jeg var borte i 3 timer i går. De tre timene jeg var borte peip, bjeffet og ulte han, han var kanskje stille i totalt 30 min. Jeg fikk vondt av å se hvor mye han stresset når jeg ikke var hjemme.

 Jeg har mine misstanker om at det er pga. at tispen har løpetid og han stresser mer på grunn av det. Jeg var forberedt på at hannhunder kan bli døve og vrange rundt løpetisper, men det her var jeg ikke helt forberedt på :icon_redface: Jeg er så redd jeg må starte alenehjemme treningen helt på nytt... Har noen opplevd noe lignende? At en valp plutselig ikke klarer å være alene?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Har fått fast jobb og kommet på plass i en god leilighet (som riktignok er svindyr i forhold til størrelse). Trives fortsatt dårlig som singel og hundeløs, men håper det går seg til. Har liksom ikke så mye tid til overs til å finne ut av hobbyer, jobber fortsatt med å bli vant til tre-skift og stadige bytter av døgnrytme. Har fått mye mer tid til nerden i meg da, begynt å se filmer og lese bøker igjen! Uno har det heldigvis veldig bra, han og familien han kom til har knytta seg til hverandre og han er blitt en god familiehund for dem. Det er jeg veldig glad for
  • Full dekning, men laveste egenandel på schäfer koster 13 336,- i året, altså ca. 1100,- i mnd. hos Agria. Det synes jeg er veldig dyrt, så jeg har valgt en billigere forsikring. Nå betaler jeg ca. 1000,- i mnd. for alle tre. Whippetene er betydelig billigere å forsikre, og setter heller av ekstra på buffer.
  • Jeg og samboer har satt opp og pynta juletre, vårt første juletre hjemme hos oss selv. Har alltid feiret jula borte, så det er først nå det passet med å ha eget tre. Det er nesten litt rørende   
  • Dyrt kommer an på øyet som ser, men på ulvehunden med god dekning var det dr**dyrt. Slik ca en tusenlapp i måneden på ham. Og da dekte det ingenting når jeg måtte avlive ham fordi jeg bestemte at nok var nok og ikke ville prøve medisinering først. Det var ikke dyrevernmessig nok for dem, men absolutt for hunden.
  • -Jeg har flytta hjem igjen og endelig fått meg jobb. - Ikke fått kjøpt bolig, men det ser ut som det løser seg til neste år. -Jeg fikk valp, som nå snart er 1 år gammel og en utrolig herlig hund som jeg har blitt så glad i. Drømmerasen er funnet Det som ikke ble slik som jeg tenkte var bla tidspunktet for da vi flyttet hjem. Planen var å få jobb først, men pga sykdom hos nært familiemedlem, som lenge fremsto som alvorlig, flyttet vi uten å ha noe å gå til. Jeg dreit i alt, ville bare hjem og ha tid sammen med vedkommende dersom det skulle gå den gale veien. Sånt setter ting i perspektiv. Det gikk heldigvis bra da!   Til neste år skal jeg; - Kjøpe egen bolig, med hage!  - Få fast jobb (fått vikariat i et halvt år nå) - Starte kl.1 med Skoj og jobbe mot at han skal bli en god lydighetshund - Bruke mer tid sammen med besta. - Få opp formen enda mer og bli bedre på ski.  
 • Nylig opprettede emner

×