Gå til innhold
Hundesonen.no

Merkelig symptombilde, under utredning

Recommended Posts

Ene hunden min, dvergpinscher på 8 år, har vært dårlig av og på over tid.
Etter flytting rett før påske forverret ting seg, slik at hun også sliter med å henge med (hun klarer å gå tur på inntil 5 km., men ikke daglig. Varierer veldig)
Skal prøve å sette opp hele greia i ca kronologisk rekkefølge, og hvis noen mot formodning skulle få noen tanker/idèer om ting som bør sjekkes, så si for all del fra.

Har "alltid" hatt en periode med surkling/snørring på vinter. Gått over innen vi har rukket å bli bekymra, og siden glemt (til neste gang osv osv).
Noe rennende øyne på våren, men ikke hvert år (antar dette kan være en mild reaksjon på pollen, men ikke noe som har sett ut til å plage henne).

I 2015 fikk hun den første påviste halsinfeksjonen. CRP på 155, hosting og surkling og elendig form. Ble behandlet med AB.
Vi hadde en runde med dette i 2016 også, men da gikk det over av seg selv, før vi kom oss til vet.
Så smalt det til i 2017... og dette har ikke løst seg enda (samme symptomer som i 2015, bare ingen funn på blodprøver og CRP).
Nå kan man se at lymfene jobber med/har jobbet med infeksjon, men INGEN utslag på blodprøver. Vært hos onkolog, som bekreftet at symptombildet fint kunne indikere kreft. 
Ingen funn av kreft. Sto lenge på Metacam (for smertelindring og betennelsesdempende effekt), som virket bra i rolig periode for lymfesystemet, og hadde null virkning når lymfene gikk bananas. 
Dette varierer, og kommer og går, men hun har ALLTID en hoven lymfe i hals når vi er på kontroll. 
Hun er røntga 3 ganger, og nå sist så det visst bedre ut. Det er tatt bronkoskopi, og uttallige blodprøver. AB får vi ikke prøve, fordi vet mener det ikke løser noe. 
Hun har sår på tunga, som tannspesialist (jada, vi har vært hos det også, sånn i tilfelle) mener er fordi hun tygger seg på tunga... Ingen kan svare på hvorfor hun plutselig har begynt med det.
Foreslått behandling er å skjære vekk arrvev, noe jeg ikke vil, uten å vite prognose og grunn for sår. 
Hunden er ikke mentalt helt i vater heller, så jeg er særs skeptisk til å lempe henne på en klinikk i flere dager for å overvåkes etter et sånt inngrep. 
Vi behandler med munnskyllevann for hund (klorhexidin-preparat), noe som ser ut til å lindre noe. 
Siden jeg ikke evner å skrive kronologisk kan jeg nevne at disse sårene har hun hatt av og på i 10 måneder. 
Hun har forøvrig også lang, bløt gane, og noe snorking og pusteproblemer skyldes nok dette.
Hun har økt utagering ute (og siden hun er litt skrudd i utg.pkt. sliter jeg med å se hva som er smerte og hva som er redsel, og grensene mellom der). 
Denne hunden leser jeg ikke så godt som jeg har lest tidligere hunder, så det er forferdelig frustrerende. 
Hun har i tillegg fått påvist katarakt, noe som foreløpig ikke bør ha noen stor betydning. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Er hunden prøvd på antihistaminer eller kortison? Sånn i tileffe det er noe ammergi eller noe,  bare for å se om det gjør noen forskjell. 

Ifht å henge med på tur,  føler du det er ork det står på eller vondt? 

Er hun gått igjennom av fysio e.l. for å sjekke ståa i kropp og muskulatur?

Hvordan er det ifht forkalkninger osv? 

Jeg skjønner jo at vondt evt ikke har noen sammenheng med de andre symptomene,  men slenger nå bare ut noen tanker.  Allergi kan jo påvirke både immunsystemet (så man blir mer syk), evt bare gi symptomer lignemde luftveisinnfeksjon,  og gjøre en mer slapp. Så det kaan jo kanskje være bare noe så enkelt,  selv om det kanskje ikke høres helt typisk ut.  

Borreliose? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, Malamuten skrev:

Er hunden prøvd på antihistaminer eller kortison? Sånn i tileffe det er noe ammergi eller noe,  bare for å se om det gjør noen forskjell. 
Hun er ikke prøvd på noe ifht allergi. Ved bronkoskopi ble det henta ut prøver fra bronkiene, for å se om de fant noe som kunne antyde bl.a. allergi (og derav luftveisproblematikk). 

Ifht å henge med på tur,  føler du det er ork det står på eller vondt? 
Begge deler, men ikke nødvendigvis samtidig, om det gir mening. Hun reagerer på omgivelsene på en veldig eksplosiv måte når jeg tror hun har vondt, mens hun går som en komatisk snegle når jeg tror hun føler seg sliten

Er hun gått igjennom av fysio e.l. for å sjekke ståa i kropp og muskulatur?
Nei

Hvordan er det ifht forkalkninger osv? 
Aner ikke. Hun ble HD/AD-røntga i 2013 (B & 0), og ikke røntga med formål å se etter forkalkninger eller avvik ellers i ledd etter det. Hun har blitt røntga fra hals og nedover bryst, i flere posisjoner, slik at jeg jo håper det hadde blitt reagert på om det var noe stort som var feil... 

Jeg skjønner jo at vondt evt ikke har noen sammenheng med de andre symptomene,  men slenger nå bare ut noen tanker.  Allergi kan jo påvirke både immunsystemet (så man blir mer syk), evt bare gi symptomer lignemde luftveisinnfeksjon,  og gjøre en mer slapp. Så det kaan jo kanskje være bare noe så enkelt,  selv om det kanskje ikke høres helt typisk ut.  
Har vært inne på tanken, men vet'n ser ikke ut til å tenke i den retninga. Det vanskeligste for meg er at det virker å være vanskelig å danne seg et helhetlig bilde, slik at jeg føler det blir bare fokus på en og en ting. Kanskje er det flere ting, men om disse tingene henger sammen på noe vis? Jeg vet bare ikke. Hun har fått diagnostisert kronisk bronkitt, men hosten er ikke kronisk, bare sryret ellers med hals og hovne lymfer. Det foregår et eller annet rart i kroppen hennes...
Planen er å få en ny vet til å ta en titt, samt å eventuelt få en time hos en kirurg som utfører skjæring i tunge, for å høre om det er eneste utvei, prognoser osv osv. Jeg kutter ikke i henne om hun ikke med heftig stor sannsynlighet slipper å gjenta det.
Når sårene på tunga pr i dag ikke vil gro, så er lysten på å lage flere/større flater absolutt ikke tilstede. 

Borreliose? 
Absolutt verdt å nevne... Takk!

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Glemt å ta med en annen ting.

Manisk slukking av gulv/bakke. Spiser da rusk, gardiner og det hun måtte få til å svelge. Hoster og brekker seg. Kaster av og til opp. Sluker luft til hun ser helt sprengt ut. Våkner innimellom på natta og starter med dette. Har filma. To veterinærer har sett atferden.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Jeg passer en Pomeranian i 2 uker, og den spiser tyggis fra bakken hver gang jeg ikke ser og jeg prøver alltid å dra det ut av munnen men fram til nå har den spist 3 stykker og foreldrene mine gidder ikke å dra til dyreklinikken siden det ikke er vår hund og de gidder ikke bruke penger/ dyreklinikken er uansett stengt nå... jeg er bare et barn og har ikke penger så jeg trenger hjelp til hva jeg skal gjøre Hunden får alltid nok mat som den skal få hver dag, har til og med kokt naturell kyllingfilet for at ''prosessen'' skal gå fortere. Problemet er bare at den ikke slutter å spise tyggis. PS: hunden oppfører seg normalt men jeg vet det kan være farlig uansett..   3 visninger og ingen svar? hva skjer norge
  • Lundqvist er gull, vi har gått flere kurs der (selv om passeringskurset ikke er det beste jeg har gått, men det gir noen ok verktøy). Anbefaler også språkseminaret på det sterkeste, både for dere og hunden! Kovu har gått det to ganger nå. Kovu er fra Masithela. Vi har pludret oss gjennom et par rallykonkurranser, men noen champion blir han nok aldri.
  • Takk! Han er fra Kennel Wayosi i Fetsund. Veldig fornøyde med både hund og oppdretter!  Hvor er deres fra? Han er veldig flott! Mio får heller aldri hilse i bånd og egentlig aldri på fremmede hunder ellers heller, men han fikk dessverre hilse for mye som liten valp (første uka eller to) og har fortsatt en forventning om lek. Vi har gått passeringskurs hos Lundqvist hundeskole og er veldig glade for det! Det går fortsatt opp og ned, men nå har vi i alle fall en plan for hvordan vi skal gjøre det. Også vet vi hvordan det kan se ut når det går bra og vi leser han tidlig, det hjelper veldig. Takk for tips om OODK og Side om side! Vi har sett litt rundt spesielt etter steder å trene, men syns det har vært litt vanskelig å finne frem blant veldig mange tilbud. Vi sjekker nok disse etter sommerferie, først skal vi gå i fjellet 
  • Takk for fint svar Jeg har ikke prøvd å gi en proteinkilde... eller, jeg prøvde en gang et tørrfor, (naturesmenu eller noe sånt) med kun lam som proteinkilde... funket ikke   Jeg har vurdert å prøve kyllingforet fra v&h og bare tilsette grønnsaker.  Men sist jeg var hos veterinæren kjøpte jeg et annet merke allergifor. ZD eller noe sånt, istedenfor for det fra RC og han har ikke spydd på 10 dager faktisk!! (uten kortison)  Jeg krysser fingrene og ber til høyere makter om at det holder seg sånn og at det vil gå å kjøre eliminasjonsdietten på dette foret!!  hvis jeg bare kunne funnet ut hva hab reagerer på sånn at jrg kunne unngå det og få sluttet på den grusomme kortisonen! 
  • Utrolig fin valp asså  og stor! 
 • Nylig opprettede emner

×