Gå til innhold
Hundesonen.no

Valp som har fått i seg bein en ikke skal ha

Recommended Posts

Har en golden retriever valp på ca 1 år som på påskeaften fikk tak i beinrester fra årets lammelår. Dette var da varmebehandlet. Uklart hvor godt dette ble tygget, da han er svært glupsk av seg.

I etterkant har han ikke vist noe tegn til dårlig form eller problemer med tarm eller avføring. Verdt å nevne at han for 1 ukes tid siden skiftet fra valpefor til voksenfor og har siden da hatt mer avføring enn før i denne overgangsfasen. Slik at nå etter inntaket av beinet har han fortsatt med det. I natt hadde han også bæsjet i buret for aller første gang. Hunden sover så søtt og rolig nå og ser ikke ut til å være smerte/ubehagspreget

Så det jeg lurer på nå ca 2 dager etter inntak av beinrestene fra lammelåret uten noen uttalte symptomer er det noe jeg skal gjøre??? Er ny med hund og ble svært bekymret etter at han gjorde fra seg i buret i natt. Vet jo at hunder kan få diare av bein osv, så håper det bare er snakk om det, men er også svært bekymret for skarpe beinrester som skal skade tarmen eller bli problematiske å få ut!? Samt ble ikke så mye beroliget av å lese på internett. 

Hvor lenge må jeg evt vente til at han er på trygg grunn igjen? Jeg har vært veldig heldig med hunden min ved at han aldri har hatt noen form for magetrøbbel eller aldri gjort fra seg inne etter at jeg fikk han, slik at det skal lite til før alle varsellamper blinker for fullt her i huset.

 

Håper på svar!

Hilsen bekymret:(

Endret av Milogolden

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har som tommelfinger-regel:  Hvis jeg lurer på om jeg kanskje bør kontakte veterinær, så kontakter jeg veterinær. Man kan alltids ringe en veterinærvakt og spørre. Og bedre å spørre en gang for mye enn en gang for lite.

Forøvrig, et lite bispørsmål: Må bisken din ligge i bur om natten? Det er jo så grusomt for dem å være innesperret i bur om de får magesjau, de har jo ingen mulighet til å komme seg unna. Og bedre at en hund kan klare å oppføre seg av seg selv enn at man gjør seg avhengig av det hersens buret.

Var nok ikke den store hjelpen for deg, men uansett, håper bisken egentlig er helt frisk og lykke til videre!

 

 

  • Like 7

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg tror dette kommer til å gå helt fint, iom det er to dager siden. Det man kan gjøre etter at hunden har spist noe som er skarpt er å gi asparges, det kan pakke inn ting litt. Men usikker på om det har noen effekt når gjenstandene allerede har nådd tarmen da.

Som Tonje sier er det forferdelig for en hund å være sperret inne på en trang plass med magesjau. De vil jo helst gjøre fra seg langt fra liggeplassen sin. Samtidig så mister hunden muligheten til å skifte underlag og varmeregulere seg skikkelig, det gjelder alle raser, men du har en golden, og de har mye pels og blir lett varme. Beklager at dette er litt på siden av trådens tema, vi vet det ikke var det du spurte om, men dette er et godt eksempel på hvorfor man ikke bruker bur annet enn i bil og midlertidige situasjoner :)

Uansett, om du er bekymret så hør med veterinær. Jeg tipper at du får beskjed om å "se det an" iom at hunden er i fin form bortsett fra diaré.  Følg med, blir hunden slapp, eller det kommer blod i avføringen så drar du såklart til veterinær. 

Min hund spiste ett ganske stort glasskår da han var valp. Det oppdaget jeg først da jeg så det i avføringen hans 😅 da var jeg kjapp med å forsikre ham iallefall, hadde somla litt med det... (han var 3 mnd).

Lykke til :)

  • Like 2

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takker for svar. Han virker fremdeles å være i normal form ut i fra allmenntilstand bare litt løs i magen. Like sulten som alltid, like leken osv, litt trøtt men sov jo veldig lite i natt som var. 

Og angående bur bruker jeg det om natten. Han slipper såklart å være i buret i etterkant av hendelsen i natt og kommende natta til magen har gått tilbake til normalen. Vanligvis går han selv i buret om kvelden og finner best roen der. Bruker feks ikke buret når han er hjemme alene osv. 

  • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er såklart ikke noe galt i å bruke bur når døren er oppe, da er det jo bare en seng :-) Og iom at han ikke er i bur ellers  (flott!) høres det ut som han nok fint kan venne seg til å sove med åpent bur ellers og :)

Satser på at dette går helt fint, det gjør heldigvis som regel det! Men man blir jo innmari bekymret og...!

  • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive×