Gå til innhold
Hundesonen.no

Valp som har fått i seg bein en ikke skal ha

Recommended Posts

Har en golden retriever valp på ca 1 år som på påskeaften fikk tak i beinrester fra årets lammelår. Dette var da varmebehandlet. Uklart hvor godt dette ble tygget, da han er svært glupsk av seg.

I etterkant har han ikke vist noe tegn til dårlig form eller problemer med tarm eller avføring. Verdt å nevne at han for 1 ukes tid siden skiftet fra valpefor til voksenfor og har siden da hatt mer avføring enn før i denne overgangsfasen. Slik at nå etter inntaket av beinet har han fortsatt med det. I natt hadde han også bæsjet i buret for aller første gang. Hunden sover så søtt og rolig nå og ser ikke ut til å være smerte/ubehagspreget

Så det jeg lurer på nå ca 2 dager etter inntak av beinrestene fra lammelåret uten noen uttalte symptomer er det noe jeg skal gjøre??? Er ny med hund og ble svært bekymret etter at han gjorde fra seg i buret i natt. Vet jo at hunder kan få diare av bein osv, så håper det bare er snakk om det, men er også svært bekymret for skarpe beinrester som skal skade tarmen eller bli problematiske å få ut!? Samt ble ikke så mye beroliget av å lese på internett. 

Hvor lenge må jeg evt vente til at han er på trygg grunn igjen? Jeg har vært veldig heldig med hunden min ved at han aldri har hatt noen form for magetrøbbel eller aldri gjort fra seg inne etter at jeg fikk han, slik at det skal lite til før alle varsellamper blinker for fullt her i huset.

 

Håper på svar!

Hilsen bekymret:(

Endret av Milogolden

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har som tommelfinger-regel:  Hvis jeg lurer på om jeg kanskje bør kontakte veterinær, så kontakter jeg veterinær. Man kan alltids ringe en veterinærvakt og spørre. Og bedre å spørre en gang for mye enn en gang for lite.

Forøvrig, et lite bispørsmål: Må bisken din ligge i bur om natten? Det er jo så grusomt for dem å være innesperret i bur om de får magesjau, de har jo ingen mulighet til å komme seg unna. Og bedre at en hund kan klare å oppføre seg av seg selv enn at man gjør seg avhengig av det hersens buret.

Var nok ikke den store hjelpen for deg, men uansett, håper bisken egentlig er helt frisk og lykke til videre!

 

 

 • Like 7

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg tror dette kommer til å gå helt fint, iom det er to dager siden. Det man kan gjøre etter at hunden har spist noe som er skarpt er å gi asparges, det kan pakke inn ting litt. Men usikker på om det har noen effekt når gjenstandene allerede har nådd tarmen da.

Som Tonje sier er det forferdelig for en hund å være sperret inne på en trang plass med magesjau. De vil jo helst gjøre fra seg langt fra liggeplassen sin. Samtidig så mister hunden muligheten til å skifte underlag og varmeregulere seg skikkelig, det gjelder alle raser, men du har en golden, og de har mye pels og blir lett varme. Beklager at dette er litt på siden av trådens tema, vi vet det ikke var det du spurte om, men dette er et godt eksempel på hvorfor man ikke bruker bur annet enn i bil og midlertidige situasjoner :)

Uansett, om du er bekymret så hør med veterinær. Jeg tipper at du får beskjed om å "se det an" iom at hunden er i fin form bortsett fra diaré.  Følg med, blir hunden slapp, eller det kommer blod i avføringen så drar du såklart til veterinær. 

Min hund spiste ett ganske stort glasskår da han var valp. Det oppdaget jeg først da jeg så det i avføringen hans 😅 da var jeg kjapp med å forsikre ham iallefall, hadde somla litt med det... (han var 3 mnd).

Lykke til :)

 • Like 2

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takker for svar. Han virker fremdeles å være i normal form ut i fra allmenntilstand bare litt løs i magen. Like sulten som alltid, like leken osv, litt trøtt men sov jo veldig lite i natt som var. 

Og angående bur bruker jeg det om natten. Han slipper såklart å være i buret i etterkant av hendelsen i natt og kommende natta til magen har gått tilbake til normalen. Vanligvis går han selv i buret om kvelden og finner best roen der. Bruker feks ikke buret når han er hjemme alene osv. 

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er såklart ikke noe galt i å bruke bur når døren er oppe, da er det jo bare en seng :-) Og iom at han ikke er i bur ellers  (flott!) høres det ut som han nok fint kan venne seg til å sove med åpent bur ellers og :)

Satser på at dette går helt fint, det gjør heldigvis som regel det! Men man blir jo innmari bekymret og...!

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • men du svarte ikke på spørsmålet. Er alle jegere?  Det er et ja/nei- spørsmål egentlig. 
  • husk å kjøp inn champagne så du kan feire  men som Kangerlusaaq sier, de dør ikke ut av seg selv. De er godt hjulpet. Så du kan ta en ekstra skål for det. 
  • Man kan være politisk korrekt, snakke om politikk, demokrati, "anti-korrupsjon", representanter og "forvaltning" så mye man vil --- naturen går sin gang allikevel, og Skandinaviske ulver går mot utryddelse som direkte resultat av mennesklig påvirkning. De blir mer og mer innavla, noe som er vitenskaplig bevist. Som reaksjon har nå gruppen, som "demokratisk og balansert" er valgt ut til å "forvalte" rovdyr, bestemt at enda flere ulver skal skytes. Sogar hele flokker skal utryddes. Sogar inne i ulvesonen hvor det heter seg at ulvene skal få være i fred. Sogar hele ulveflokker som har blitt overvåket 24/7 og som aldri har vært i konflikt med mennesker. For ulvene går dette ekstremt dårlig, og i mellomtiden dilter politikerene rundt med "todelte målsetninger", "nemnda" og "tillit". Det er ekstremt lite tillittsvekkende, og alt annet enn hjelpsomt for uskyldige individer som må lide under menneskers kontrollbehov. Her tar du feil i seiersrusen og jubelen din over lidelse hos uskyldige individer; de dør ikke ut av seg selv, de dør ut pga norsk politikk.
  • Gode nyheter!  Man kan jo håpe at de dør ut av seg selv...
  • Sannsynligvis har disse grusomme og altomfattende jegerne også kuppet disse plassene   Nå er det slik at nemdenes medlemmer oppnevnes av departementet, og tidligere miljøvernminister svarte slik i Stortinget: Tine Sundtoft: "Av forskrift om forvaltning av rovvilt fremgår det at Klima- og miljødepartementet står for oppnevningen av medlemmer til rovviltnemnder i hver av de åtte forvaltningsregionene etter forslag fra fylkestinget. Alle medlemmer og varamedlemmer av rovviltnemnder skal ha fast plass i fylkestinget eller Oslo bystyre. Dersom fylkeskommunen har fylkesutvalg, skal alle medlemmer fra fylkeskommunen også ha fast plass i fylkesutvalget.

   Rovviltforvaltning er et krevende felt med sterke synspunkter fra berørte interesser, og jeg mener det er viktig å ha bredest mulig aksept for den rovviltpolitikken som føres. Som ledd i dette er jeg opptatt av at alle partier skal kunne være medlemmer av en rovviltnemnd.

   De regionale rovviltnemndene har ansvaret for rovviltforvaltningen i sin region. De skal blant annet ivareta den todelte målsettingen, som innebærer å nå de regionale bestandsmålene for rovvilt og sikre levedyktig næringsvirksomhet i landbruket. Jeg mener det er en styrke om rovviltnemndene har en sammensetning som bidrar til at de kan finne de beste samlede løsningene både for beitedyrene og for rovviltet i sin region. Samtidig skal rovviltnemndene være lokalpolitisk forankret og nemdene bør representere den politiske sammensetningen av fylkestingene i sin region.

   På generelt grunnlag vil jeg si at fylkestingene gjør en god jobb når de foreslår kandidater til rovviltnemndene. Jeg er generelt trygg på at fylkestingene legger vekt på at rovviltnemndene får en sammensetning som gjør dem best mulig i stand til å sikre at hensyn til den todelte målsettingen i rovviltforvaltningen ivaretas. Jeg har også tillit til at fylkestingene tar de grep som skal til for å løse eventuelle situasjoner i regionene på en god måte."        
 • Nylig opprettede emner

×