Gå til innhold
Hundesonen.no

Noen forslag til forbytte?

Recommended Posts

Hei! Har en 8 år gammal rottis. Han har i mange år stått på Hills j/d reduced kcal pga artroser i albuene, i jan prøvde jeg å bytte over til Acana senior. Det gikk bra i begynnelsen, men når jeg prøvde å gå over til fullforing så streika magan, løs avf og noen ganger sprutbæsj. Jeg brukte ca 4 uker på tilvenning.. Prøvde også bytte til Acana lamb, men ikke noe bedre.. Jeg prøvde videre i 3 uker til etter tilvenning. 

Det positive var at han ble så fin i pelsen og  han virka bedre i beina. Kontakter Morene om råd og de ba meg gå ned på mengde mat, men jeg tør ikke gå ned mer enn de 300g han fikk (han veier 46kg, kanskje noe mindre nå etter all denne sprutbæsjen) I følge fortabell så er 40kg 300g... 

Noen som har noen tips, eller forslag til et annet grainfree for? Det er jo en jungel der ute 😱Kan det være høyt fett/protein prosent som gjør at magen slår seg vrang?

mvh grubblende hundeeier

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg tror jeg bare ville startet en plass i den jungelen og prøvd meg fram. Noe fra kurante merker som du finner i en dyrebutikk. Uansett hvilken noen anbefaler, så vi du få minst tre andre som sier det ikke funket for dem. 

Dersom det er noe av de vegetabilske tilsetningene i Acana hunden reagerer på, så kan  man jo prøve feks Orijen fra samme konsern som har 85% kjøtt, og mindre av «kjøttet» er i form av kjøttmel.

Men det er også fullt mulig både Acana og Orijen blir for kraftig kost, og at det er motsatt vei du skal gå. Igjen, du må bare prøve deg fram.

Du skriver ikke noe om hvorfor du byttet fra Hills? Hvis hunden fungerte på det så ville jeg i alle fall gått tilbake til det og fått stabilisert magen før du prøver noe nytt. Evt kjøpe noe skånekost hos veterinær. La ting normalisere seg et par uker før du introduserer noe nytt. Å hoppe fra fôr til fôr på en ustabil mage er muligens ikke den beste måten å teste ut nytt fôr. Og bytt ekstremt sakte - på 300g kanskje 30g om dagen? Og del opp i flere måltider i begynnelsen, om du ikke alt gjør det. 3-4 er passe. Det er normalt sett mer skånsomt for magen.

Jeg vet ikke hvorfor du ønsker noe kornfritt, men ikke se deg blind på det i alle fall. Det viktigste er jo å finne eller hvetebasert fôr. Det er ikke gitt at erter og bønner er noe bedre for akkurat din hund. Hvis Hills fungerte tidligere, så kan kanskje noe kornfritt derifra være en plass å starte? Om de har det i sortimentet sitt da... 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Har også toller, han er 11 måneder Han er skikkelig turboutgave og jeg tror han er litt ekstrem. Har hørt fra andre med tollere fra andre linjer i samme alder som har hatt en betydelig roligere valpeperiode! Han her må ofte begrenses og rotrenes for å slappe av, for han har alltid noe han gjerne skulle gjort 😂 Jeg syns det er helt fantastisk med en som er så mye hund, med så mye iver, nysgjerrighet og arbeidslyst, men jeg kan ikke si annet enn at valpetida var slitsom og jeg er glad vi er to om å ha ham! Likevel syns jeg valpetida med eldstemann som er eurasier var mer slitsom, fordi han var den første hunden vår og vi var ikke forberedt på hvor slitsomt det var (spesielt siden vi da bodde i blokk og ikke bare kunne slippe dem ut i hagen). Da vi fikk førstemann var jeg heller ikke helt frisk, så det ble ganske slitsomt. Nå syns jeg det var mye mer kos, spesielt siden vi følte oss tryggere på hva vi drev med! Når begynte valpen din å bli roligere? Roligere, hva mener du? Antar han vil lande litt i 2-3-års-alderen.
   Hvordan trente dere på bitehemming og når sluttet valpen å bite på alt hele tiden? Husker ikke helt hvor lang tid det tok før han slutta med valpebitinga, men det tok ganske lang tid. Det funka dårlig å hyle når han beit, for det var kjempegøy å få oss til å lage lyd! Samme med når han beit i buksebein, det funka ikke å stå stille, for han kunne ha drakamp med buksebeinet likevel, han! Så vi måtte bruke en del tid på å fjerne oss eller ham fra situasjonen når han beit, så han til slutt skjønte at ingen vil leke med ham når han biter hardt. I tillegg belønna vi mye for ikke-bit når vi gikk rundt inne og han ville bite i buksebeina. Men som valp var han rimelig ekstrem, og i en periode la vi oss med skihansker fordi han beit så mye før han roa seg for natta 😂 Han kunne også plutselig stirre på oss når vi satt i sofaen, få et skikkelig fandenivoldsk uttrykk og HOPPE opp i fjeset for å bite 😂 Morsomt å tenke på nå, bittelitt skummelt da det stod på.
   Når mistet valpen melketenner og når kom voksentennene ut? Husker ikke, men husker det var litt senere enn søsknene og at han begynte å få dobbelt sett med hjørnetenner en liten periode før alle melketennene falt ut. Når ble valpen stueren? Det gikk ganske fort med bæsjing, men tissing tok litt tid. Det var et par uker vi tenkte at nå er han stuerein, og så plutselig tissa han på teppet. Men det var sjelden de siste ukene før han slutta helt Når begynte kjønnsmodningen? Tror han var rundt 6 mnd. Hvordan fungerte hjemme-alene treningen og når ble valpen klar for å være alene? (Pep valpen mye når dere var borte, hva gjorde dere når valpen bråkte?)  Han syntes det var ganske kjipt i starten, og vi var redde det aldri skulle gå, men når han fikk modnet litt og vi fikk trent systematisk på veldig korte perioder, gikk det bedre. Han kunne være alene i 7-8 timer når han var ca 9-10 måneder, men kunne sikkert greid det før. Skal sies at vi har to hunder, og han er veldig avhengig av eldstemann, og enn så lenge kan han bare være alene om han også er hjemme, bortsett fra i bilen, hvor han greier å være helt alene.  Og så må jeg få sagt at han er verdens mest fantastiske valpetass, glad og ivrig, tøff og trygg, miljøsterk og sosial, går inn i nye situasjoner med selvsikkerhet og glede, er imponerende fokusert og har en så kul og morsom personlighet😍  
  • Det har jeg gjort masse også! Spesielt i T-kryss der jeg kommer "oppover" T'en liksom. Altså at min vei stopper og jeg må svinge enten til venstre eller høyre. Føles så veldig naturlig å vike, samme hvor mange ganger jeg får beskjed om å ikke gjøre det. 
  • Jeg vil anbefale dere å unngå all bruk av leker og godbiter sammen med andre hunder. Dere risikerer å utløse ressursforvar og gjøre det mye verre. Bruk av godbiter og leker er en av hovedgrunnene til at jeg unngår hundeparker, fordi noen tror det er koselig og/eller en god idé å dele ut godbiter til alle hundene som er der. Da risikerer du ikke bare din egen hund, men andres, sikkerhet, så fort ressursforsvaret trigges hos en av hundene som er involvert. Når det gjelder ting han tar/passer på hjemme, om han gjør det, så er det en god løsning å bytte det til seg med noe bedre. Finn noen godbiter, en leke han liker godt eller noe god mat, og bytt til dere det han har tatt som han ikke skal ha. Hvis hunden opplever at "verdifulle" ting blir tatt fra ham vil det bare gjøre ressursforsvaret verre.
  • Det går nok bra, høres ikke ut som noe ille tilfelle, men bare greit å ha det i bakhodet så man kan passe på at han ikke pushes for langt, og huske på at han kanskje ikke er helt voksen enda så ting kan fortsatt endre seg litt, spesielt ifht andre hunder av samme kjønn.
  • takk, kommer vel i mål engang ja. 
 • Nylig opprettede emner

×