Gå til innhold
Hundesonen.no

Noen forslag til forbytte?

Recommended Posts

Hei! Har en 8 år gammal rottis. Han har i mange år stått på Hills j/d reduced kcal pga artroser i albuene, i jan prøvde jeg å bytte over til Acana senior. Det gikk bra i begynnelsen, men når jeg prøvde å gå over til fullforing så streika magan, løs avf og noen ganger sprutbæsj. Jeg brukte ca 4 uker på tilvenning.. Prøvde også bytte til Acana lamb, men ikke noe bedre.. Jeg prøvde videre i 3 uker til etter tilvenning. 

Det positive var at han ble så fin i pelsen og  han virka bedre i beina. Kontakter Morene om råd og de ba meg gå ned på mengde mat, men jeg tør ikke gå ned mer enn de 300g han fikk (han veier 46kg, kanskje noe mindre nå etter all denne sprutbæsjen) I følge fortabell så er 40kg 300g... 

Noen som har noen tips, eller forslag til et annet grainfree for? Det er jo en jungel der ute 😱Kan det være høyt fett/protein prosent som gjør at magen slår seg vrang?

mvh grubblende hundeeier

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg tror jeg bare ville startet en plass i den jungelen og prøvd meg fram. Noe fra kurante merker som du finner i en dyrebutikk. Uansett hvilken noen anbefaler, så vi du få minst tre andre som sier det ikke funket for dem. 

Dersom det er noe av de vegetabilske tilsetningene i Acana hunden reagerer på, så kan  man jo prøve feks Orijen fra samme konsern som har 85% kjøtt, og mindre av «kjøttet» er i form av kjøttmel.

Men det er også fullt mulig både Acana og Orijen blir for kraftig kost, og at det er motsatt vei du skal gå. Igjen, du må bare prøve deg fram.

Du skriver ikke noe om hvorfor du byttet fra Hills? Hvis hunden fungerte på det så ville jeg i alle fall gått tilbake til det og fått stabilisert magen før du prøver noe nytt. Evt kjøpe noe skånekost hos veterinær. La ting normalisere seg et par uker før du introduserer noe nytt. Å hoppe fra fôr til fôr på en ustabil mage er muligens ikke den beste måten å teste ut nytt fôr. Og bytt ekstremt sakte - på 300g kanskje 30g om dagen? Og del opp i flere måltider i begynnelsen, om du ikke alt gjør det. 3-4 er passe. Det er normalt sett mer skånsomt for magen.

Jeg vet ikke hvorfor du ønsker noe kornfritt, men ikke se deg blind på det i alle fall. Det viktigste er jo å finne eller hvetebasert fôr. Det er ikke gitt at erter og bønner er noe bedre for akkurat din hund. Hvis Hills fungerte tidligere, så kan kanskje noe kornfritt derifra være en plass å starte? Om de har det i sortimentet sitt da... 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Forrige hannhunden her ble kjemisk kastrert pga forstørret prostata, merket ingen bivirkninger på han, han hadde endel redsler fra før, men de merket jeg heller ikke noen forverring av selvom han var kjemisk kastrert, men han var vel rundt 8-9år gammel da det ble satt første gangen da.
  • Nå er det lenge siden jeg har vært her inne. Får vel komme med en liten oppdatering. 15.november var siste dagen min som rekrutt på Madla, og jeg fløy opp til Ørland for å gå på vakt- og sikringskurs som flysoldat. Helgene her oppe har vært litt ensomme da jeg gjennom hele rekrutten har dratt hjem til mor og kjæreste. Men jeg har både fått besøk her oppe, i tillegg til å ha dratt hjem på overraskelsesbesøk. Uka som var nå har jeg vært ute i felt. Og fy søren så kaldt det har vært. Å stå på observasjonspost i -10 grader mens vinden har røsket i klærne, det har ikke vært gøy. I tillegg til et mestringsløp som endte med hypotermi og froskskader på flere. Det endte med at jeg spanderte på meg ei helg på hotell alene. Så nå skal jeg tre inn i den femte og siste uka her oppe i Midt-Norge, før jeg drar hjem på juleperm. Det gledes!
  • SUPERTILBUD!
   Julenissen Miriel vil gi alle kunder en super førjulegave!
   Fraktfritt PLUSS 20% rabatt på hele nettbutikken ved bruk av koden Advent.
   Tilbudet gjelder kun til og med søndag 16.12, så løp og kjøp på www.stinashundemoro.com.
  • Året 2018 har snart gått, og det har vært innholdsrikt med tanke treninger og aksjoner. Vi har også prøvd oss på søk i vann og søk fra båt. En spennende søksform, som vi kommer til å utdype mer fremover. Vi har vært på en god del aksjoner, og har fått prøvd oss på det meste. Ivo har fått mange nye utfordringer, som han har tatt på strak labb. Vi har blitt transportert ut med alt fra militære kjøretøy til atv og beltevogn. Mange lange søk under vanskelige forhold, og han har virkelig vist arbeidsvilje og utholdenhet.  IPO har vi lagt litt på is i år, trente en del tidlig på året, men ikke startet i år. Klarer nok ikke helt å gi det helt opp, så det er ikke umulig at vi kommer oss til start neste år. Da er det forresten ikke IPO lenger, men IGP, som er det nye navnet på IPO.  Oppsummert har det vært et år som absolutt har vært i redningstjenestens tegn, med masse trening og oppdrag. Og ikke minst, det største målet for i år er oppnådd, Ivo har fått sin avlskåring! 
  • Huff, veldig synd når man må ha det sånn i mange mnd... Så fint å høre. 😊 Har en «tenåring» i hus som er veldig hormonell for tiden, det er jo forventet at de går inn i en periode der de er litt frustrerte og ekstra interessert i tisper. Har fått én trussel om anmeldelse til MT for dyremishandling fordi han skriker etter tispe foreløpig, men det som kanskje er mest frustrerende for han er at han bryr seg veldig mye om alle mine kroppslukter hele tiden og... Men håper jo han er i sin mest stormfulle periode nå og at det vil roe seg mye ned naturlig snart. 
 • Nylig opprettede emner

×