Gå til innhold
Hundesonen.no

Recommended Posts

Vi håper å få vår første hund i løpet av 2018, og ungene er naturlig nok spente og utålmodige. Jeg ønsker å være litt i forkant, sånn at forventningene er mest mulig realistiske, og at vi unngår en kræsjlanding når valpen kommer til oss. En av tingene jeg har fundert på er å ha en del aktiviteter som ungene kan ha «ansvar» for. Vil heller at ungene vet hva de kan gjøre sammen med valpen, enn at vi hele tiden må korrigere og passe på.

(ungene har aldri ansvar for dyr, bare sånn at det er sagt, men vi har med hell erfart at ved å gi dem konkrete oppgaver overfor de andre dyrene vi har, så blir de mer engasjert på en positiv måte)

 

Så er det noen gode ideer til måter ungene (7 og 11 år) kan samhandle med en valp? Hvordan kan de best leke sammen med valpen? Aktivisere den?

Feks når valpen biter og ungene har sååå lyst til å være sammen med valpen men ikke vet hvordan de skal håndtere en bitende piraya?

 

Og så er det dette med venner. «Alle» vil nok komme for å hilse på valpen. Vi skjermer naturlig den første tiden, men etterhvert, når valp og vi har blitt kjent med hverandre, hvordan kan vi legge tilrette for at vi kan ha unger på besøk og samtidig ikke stresse valpen? Det er liksom ingen ideell situasjon med 10 høylytte unger som vil kose/leke med valpen, så vi må ha noen «retningslinjer».

 

(Ungene kan basicen altså. Dyr som sover skal aldri forstyrres, det er vårt ansvar å lære oss dyrets språk osv. Jeg er opptatt av hva vi kan gjøre for å gi dem aktiviteter slik at det blir en positiv samhandling for både valp & unger)

 

 

 

Sent from my iPad using Tapatalk

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Mine to minste barn (6 og 7 år) liker å gi hundene mat. Får de til å sitte og bli finner frem mat og sier værsågod. 

De synes også det er gøy å trene litt, sitt/dekk/highfive/rull rundt osv, da følger jeg de nøye opp, slik at de gjør det riktig og rettferdig, belønner og roser når de skal og passer på at det ikke blir masete. 

De synes også det er veldig gøy å trene søk. Gjemmer leker ute som hundene skal lete etter. Evt kan godbiter også .

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ungene mine liker å gi hundene godbiter ;) Få de til å gjøre triks osv.... Ellers elsker guttungen på 10 å leke med de, men jentungen på 8 er ikke veldig interessert i å ha så mye med de å gjøre. 

De har ikke besøk når jeg ikke er hjemme, dette er ikke på grunn av hundene plent (de kan bli litt for kreative alene...), og når jeg er hjemme så ser jeg det litt an i forhold til barn som er på besøk. Noen oppfører seg veldig rolig og greit, mens andre barn kan være veldig voldsomme og ikke helt skjønne seg på hundespråk. Mine barn hadde aldri fått hatt ti gjester her om det ikke var snakk om et selskap, men det er en annen sak :blink::) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har en datter som bare er 3,5, men hun fikk øve på sitt og ligg og sånn og gi godbiter. I tillegg syntes hun det var veldig gøy å gjemme godbiter som han fikk søke etter. Hun fikk også gi han mat. Tenker at det er greit med sånne enkle aktiviteter for å skape et godt forhold mellom barn og hund. I tillegg så er det greit at barna lærer seg strategi på hvordan de skal gjøre det når valpen biter. Jeg tror jeg hadde vært litt sånn sær på at hvis ungen hadde besøk av ti unger her så hadde jeg nok skjermet valpen ganske lenge. Synes det blir altfor mye styr å passe på at alle ungene håndterer den som de skal. Man får uansett ikke oppdratt alle de barna, og mange er kanskje ikke vant til hund, så det hadde jeg prøvd å unngå :P 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for gode tips!
10 unger er kanskje litt overdrevet, men vi har en åpen dør for ungenes venner, så det er ofte en del barn her - og med valp i hus antar jeg at det i en periode blir ekstra populært å komme innom. Derfor tenker jeg det er greit å ha noen aktiviteter i bakhånd, aktiviteter som er positive for både unger og valp.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Jeg tror BC har tatt over for mye av det de andre rasene tradisjonelt ble brukt til ja. Det er BC for alle penga i både LP og AG hvert fall, evt. sheltie i de mindre klassene. Kanskje hakket mer variert i bruks? I IPO er nok de mer "vanlige" brukshundene fortsatt gjeldende. Det er vel i hovedsak schäfer og malle, en del rottiser og en og annen dobermann. 
  • Ja, men nå klipper jeg ikke over nerven da. Og det blør ikke fra mine hunders klør. Nå finnes det veldig lite belegg for å tro at hunder med korte klør har smerter. Det du presenterer er ren synsing. Det som derimot ikke er synsing er at FOR lange klør kan gi smerter, være direkte skadelig og til sjenanse for hunden.  Jeg starter fra jeg får valpen i hus med å holde klørne korte, så korte som mulig. Og ja, jeg legger "æren" min i det, for jeg har sett hvor plagsomt og sjenerende lange klør kan være. Men nei, jeg klipper ikke så blodet spruter, allikevel klarer jeg å holde klørne korte med gode klipperutiner fra dag én. Verre er det ikke. Hadde klørne på mine hunder vært dritlange, så hadde jeg naturligvis ikke klippet dem like korte som på bildet, hvis det innebar at jeg måtte kutte nerver og blodårer.  Jeg kan ikke ta utgangspunkt i det jeg ikke vet noe om. Men jeg kan ta et utgangspunkt i det som faktisk er et kjent problem for mange, svært mange, hunder. 
  • Malle er stabil, schæfer har sunket, rottis har sunket. Hva kjøper folk i stedet for? Bc?  Det samme med golden og lab - kanskje de har gått over til bc og doodle? 
  • Vi bruker Agria. 

   Hos Minion er det ikke sjangs til å legge på trykkbandasje eller noe som helst trykk på blødningen. Legger man trykk på albuen så tømmer albuen seg ned i resten av foten, også blør det mer i albuen. (men nå vet jo vi ikke spesifikt hvor det blør)

   Men spørsmålet er jo, hva gjorde de? Minion kan ikke få nsaids o.l. pga kortisonbruk. 
   Blodprosenten hennes er fin, ingen feber etc. Så foreløpig ingen indikasjon på at hun har blodmangel.
   Hva spesifikt stopper blødningen hos Valpis utover trykk?

   Veterinær har foreløpig ikke nevnt noe om medisiner som stopper blødning, kun operasjon. 
   Ultralyd ble tatt i dag for å finne kulen inni hevelsen i albuen. Men ble ikke noe klokere egentlig.
    
  • Gjensidige dekker  Må legge ut og får igjen, da direkteoppgjør ikke går over landegrenser. Det vi gjør for å stoppe de er å holde på innsiden av skulderen, så kommer vi oss til vet, legger på heftig trykkbandasje og ting roer seg. Men vi har jo klart å identifisere hvor det blør ifra.  Forøvrig betalte vi 4500 for CT når vaps var innlagt i sverige, en litt annen pris enn norge   Jeg forlot vapsen der etter ultralyd, uttak av prøver, og røntgen, de ga henne medisiner, smertestillende og fulgte hun opp tett. Jeg har en liste et sted over medisiner man kan gi ved blødning, samt evnt overføring av blodplasma. Om vi ikke får bremset en blødning så er det NVH og overføring av blodplasma som er beste anbefalning for oss iallefall.
 • Nylig opprettede emner

×