Jump to content
Hundesonen.no

Noen som vil dele sine erfaringer med Finsk lapphund som familiehund?

Recommended Posts

Hei!

Vi har lenge tenkt på å skaffe oss hund, men det er ikke bare enkelt å vite hva man skal velge.... Vi har lest en del om Finsk lapphund, og den kommer høyt opp på lista hos oss. Men det er jo ikke en hund man treffer rett som det er, så ville gjerne komme i kontakt med noen som har rasen, og som er villig til å dele sine erfaringer, og gjerne svare på noen spørsmål :-)

Håper på noen innspill :-)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joda, hvis du ser de rette stedene så er det jo masse lapphunder. ;) Sjekk om raseklubben har noe aktivitet i nærheten av dere?

Mitt inntrykk er glade, morsomme hunder som liker å jobbe. De kan ha litt lyd, som kanskje er den største ulempen med dem. Fin familiehund, og med på det meste. Om du søker etter lapphund på forumet her så får du opp en del tråder, både med erfaringer og presentasjoner av lapphunder.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei! Takk for tilbakemelding :) Det med å kontakte raseklubben var et godt tips! Jeg fant ut at det er en avdeling her i Vestfold, fant en e-postadresse, og kontakta dem. Så kanskje det kan komme noe bra ut av det 😉 

Jeg har lest mange tråder her inne, og en del annen info jeg har kommet over også. Men det hadde vært fint å kommet i kontakt med noen som har rasen også 😊 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Takk for tagginger! Har lest en del i trådene her (både nye og gamle), men ser mange anbefaler å treffe dem litt utenfor arbeidssituasjon. Kelpien er i øverste enden av skalaen for hvor mye intensitet/arbeidslyst jeg tror passer inn hos oss, men interessant å treffe og se om det er verdt å bruke mer tid på å vurdere rasen eller om det blir mye hund for oss. 
  • @Mariehar Skessa. Lisa (@janson) er ikke her inne lengre, men på forumet på modhund.no, hun er på sin 4. nå. @Whoopsis har kelpie, usikker på hvor i verden hun er for tida. @Wrigglebuttshar en (utenfor Oslo, men ikke så altfor langt). Ellers er det mange tråder på forumet her, men regner med du har funnet dem.  
  • Noen i Oslo-området med kelpie som kunne tenkes å treffes så jeg kan hilse på hund og snakke litt om rasen? 
   En av flere raser jeg er interessert i, men som jeg dessverre ikke kjenner så mye til annet enn på papiret og observert under trening/konkurranse. Ser for meg at de er av den sorten det er kjekt å hilse på for å føle litt på væremåte og intensitet. 
  • Cyster, kanskje?  Har selv hatt cyster på eggstokkene, og det er fryktelig vondt om en sprekker. Sånne ting kan også medføre ubehag ellers også.  Vil ikke veterinæren utrede, og du ønsker svar, så bytt veterinær. Det kan være noe helt annet, men UL er raskt, enkelt og rimelig. Ser ingen grunn til å ikke sjekke 😊
  • Har spurt om UL av livmor, men dyrlege mente at det ikke var nødvendig. Så derfor er ikke livmor undersøkt. Jeg skal spørre dyrlege pånytt om dette. Noen ideer om hva man kan se på UL siden det ikke virker som livmorbetennelse?
 • Nylig opprettede emner

×