Gå til innhold
Hundesonen.no

Når skaffet du deg hund?

Recommended Posts

Hei! 

Jeg skal studere bachelor i Bodø nå til høsten, og er 21 år. Har gått å vurdert hund nå i 5år, og lurte vel egentlig på om det er noen der ute som har hatt hund i studietiden, og sett på det som noe veldig positivt? For jeg er en hundeelsker deluxe, med en forkjærlighet for fuglehund, og en veldig aktiv person. Jobber for tiden på kennel, og stortrives som bare det, og jeg føler meg veldig klar for å skaffe meg en hund selv. Drømmen har alltid vært å drive med hund, og føler vel at tiden er inne nå.. Så er det noen som er i samme situasjon som meg? Eller som var det en gang i tiden? Vet ikke enda om det blir valp eller omplasseringshund, men heller vel mest mot omplassering nå i starten!

Setter pris på alle svar! 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du starter på studiet nå til høsten ? :)

Er selv student med hund. Men jeg ville anbefalt å vente et semester eller to før du skaffer hund. Da vet du litt mer om hvordan studiehverdagen blir, og hvor mye du ønsker å være med på av studentaktiviteter/studentliv. Det er helt spesielt å være student, og ikke en tid man får igjen. Så jeg ville "testet" ut studentlivet først om jeg var deg. Viktig å få etablert det sosialie det første året. Det gjorde ikke jeg og det angrer jeg på (var ikke pga hund da, men eksen bodde i en annen by så jeg droppet alt av sosialie aktiviteter og reiste til han når jeg kunne, noe jeg angret på senere da det var slutt).

Er veldig hyggelig å kunne gjøre ting etter endt skoledag, noe en ikke alltid kan med hund, avhengig av hvor lang dag man har hatt. Og er begrenset med hvor ofte man kan delta på ting på kveldene i ukedagene dersom man allerede har vært på skolen på dagen.

Dette avgjør du såkart selv, hvor viktig den sosialie biten er for deg. Men det er greit å ha en viss oversikt over studiehverdagen før anskaffelse. Ellers anbefaler jeg absolutt å ha hund som student om du først går for det, en har ofte veldig fleksible dager (hvertfall hvis du går på universitet), med mulighet til å styre hverdagen selv. Er du flink til å lese hjemme er det ofte ikke noe i veien for å ha lesedager hjemme slik at du kan delta på ting om kvelden, om studiene er lagt opp slik at du kan det. Er vel noe mer strengt med oppmøte på høyskolen tror jeg.

Jeg selv hadde ikke hunden min med meg da jeg gikk bachelor. Men var bestemt på at jeg ville ha med hund da jeg begynte på master. Fikk ny valp siste året på masteren. Var mer arbeid enn jeg så for meg, men har gått fint og jeg angrer absolutt ikke på det.

Hvis du går for omplasseringshund er du selvsagt mer fri fra starten da du slipper valpestyret :) Bare pass på at du er nøye med hvilken potensiell bagasje hunden kan ha. En del hunder omplasseres pga problemer. Vær ærlig med deg selv om hva du kan leve med og ikke og hvor mye jobb du vil legge i eventuelle problemer. Dersom det er din første hund ville jeg ikke gått for en som har noe atferdsproblem, og det finnes t nok av omplasseringshunder som ikke har noen problemer, men omplasseres pga manglende tid hos eier eller endringer i lvissituasjon.
Unngå for all del hunder som "ikke er vandt til å være alene" eller som "ikke liker å være alene." Dette kan være hunder med separasjonsangst og det vil du absolutt ikke ha.

 

Lykke til med valget! :)

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har akkurat fullført bachelor, og har hatt hund hele studietiden. Det blir litt lite tid til hunden i de verste eksamensperiodene, men ellers har det gått veldig greit. Det må sies at jeg har valgt bort alt det sosiale i forbindelse med studier for å bruke den tiden på hunden. Planlegger man et "normalt" studentliv med mye festing og tjohei og hva det nå er de driver med på fritiden tenker jeg nok at det egner seg dårlig med hund.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei! Jeg er faktisk i akkurat samme situasjon som deg. Skal begynne på bachelor til høsten og har lenge tenkt på når det passer å skaffe seg hund. Etter å ha tenkt og lest mye rundt, så har jeg bestemt meg for at jeg skal begynne på studie uten hund det første året. Dette fordi jeg på den måten har mulighet til å være med på det sosiale som jeg tror vil gjøre det lettere å bli kjent med mennesker på en helt ny plass. I tillegg får jeg muligheten til å bli kjent med studiet og studentlivet først, finne ut hvordan dagene mine er, og om jeg har mye tid til overs til en eventuell valp eller hund. Om det passer seg slik så kommer jeg mest sannsynlig til å kjøpe meg hund etter første eller andre året! :)

 • Like 2

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har hatt hund hele studietiden, men fikk den ene da jeg gikk på VGS ;) Jeg ser ikke mange ulemper med å ha hund i studietiden, bortsett fra at man er litt mer låst i fritiden, det er ikke bare bare å bli med å finne på noe sammen med venner og klassekamerater etter skolen da man gjerne må hjem å lufte og trene hund. Men bortsett fra det synes jeg det har vært veldig kjekt å ha hund samtidig som man studerer. Man kommer seg i hvert fall ut og får rørt på seg, og mange venner vil jo også gjerne bli med oss på tur! 

i fjorsommer fikk jeg valp og hadde da to hunder når jeg gikk inn i 2.året på studiet. Har vær heldig og fått masse hjelp fra foreldrene mine, og uten dem hadde jeg nok aldri kjøpt meg valp i studietiden. Så om du skal ha valp bør du forsikre deg om at det er noen som kan stille opp når det trengs! Og å få en voksen hund i førsteomgang høres lurt ut ;) 

Og jeg er enig med de over at det sikkert kan være lurt å ta et semester eller et år uten hund først for å kjenne på hvordan studietiden er og om du føler at det passer å ha hund i studietiden. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Hvis du vil ha en rase med lite lyd og lite jaktinstinkt, så for all del ikke kjøpe en DSG hvert fall  De kan ha plenty både jaktinstinkt og lyd. Vår er verken særlig stille og den holder seg heller ikke i nærheten på tur. Eller...han er i nærheten, men han går egentlig turen alene, for han er konstant på jakt.  Jeg synes ellers kriteriene dine er litt vanskelige mtp. bruken. For det er mange raser som passer om du bare vil "prøve ut" agility og lydighet, men det blir jo mye kjekkere om du kan trene det med en hund som har driv nok til at det blir gøy. Det er litt demotiverende å trene med en hund som du må hale alt utav. Samtidig ønsker du lite stress og et moderat aktivitetsnivå. Vil du ha en rase som er kjekk på treningsbanen, må du også regne med at den trenger litt ekstra i hverdagen. Likevel er hunder svært tilpasningsdyktige, og de fleste raser vil være helt fornøyd med en time eller to tur til dagen og kanskje litt mental trening attåt.  Jeg synes kanskje sheltie passer en del av dine kriterier. De kan ha litt lyd da, men det er ikke sikkert det trenger å være så ille mye lyd. En del kan nok forebygges.  Når det kommer til aldersforskjell, så kommer det an på hvor mye arbeid du ønsker deg. Jeg har 4 hunder, der tre av de er mine. De har en aldersforskjell på 1,5 år mellom hver hund. Det er og har til tider vært ganske hektisk. Den "voksne" er fortsatt ikke voksen, men det nok aldersforskjell til at de ikke blir pubertale samtidig. Den største utfordringen hos oss har vært å beholde roen inne, da den "voksne" fortsatt er ganske leken, og valpen sier jo ikke nei-takk. I tillegg har gjerne den voksne vært for ung til å greie å håndtere valpen, så det har gjort at jeg har måttet gripe inn i mye større grad enn jeg har gjort når jeg har hatt voksen hund med valp. Fordelen er at valp har sklidd rett inn uten styr fra dag en. Jeg har måttet "overtale" den voksne litt mer når den faktisk er voksen og det har kommet valp i hus. Ikke at det har vært noe nevneverdig styr, det har gått over etter noen dager, maks en uke. 
  • Jeg ble anbefalt gamasjer og heldress over. Tror jeg gir showsheen til hest en sjanse først, ellers blir det full påkledning her. Min er ikke klipt da.
  • Bonita er 15 år og 8 mnd. Greit hun har litt vondter i ryggen som litt smertestillende hjelper på og en litt sart mage. Men om noe skjedde meg håper jeg inderlig at noen ville tatt over henne, og ikke avlivet henne. For hun er i veldig god form i forhold til alder og hun er så glad i alt av mennesker. 
  • Har du prøvd immunterapi? Altså vaksiner som inneholder det hunden reagere på for å bygge opp toleransen? 
  • Ja, hun vokser til! Nå har hun blitt 30 kg. faktisk. Hun blir nok ikke så mye større, men kan være det blir en kilo eller to ekstra i masse med tiden. Hun trekker ikke så mye i bånd, men jeg merker at når hun legger seg i selen er det en del hund å holde igjen  Glad vi begynte med båndtrening fra start av.  Jeg får sjeldent plankekjøringsvalper, så leser med misunnelse om dem så får sånne greie, uproblematiske små *ler*. Jeg synes det hjelper veldig at erfaring tilsier at det går over. Cyan er en artig skrue, og jeg synes hun er en morsom hund. Masse personlighet og meninger, men samtidig så snill og omgjengelig. Alle kan hilse på henne, barn som voksne og hun er rolig og vil bare bli klappet. Den eneste utfordringen vi har med andre hunder er at hun går i jakt om de løper, så det er en prosess, men jeg forebygger så godt jeg kan, og så regner jeg med at det går over med alderen om hun ikke får øvd så mye på det. Jeg har lært ekstremt mye av å ha en hund som er veldig trygg og stabil, men likevel har mer enn nok pondus til å fortelle mor at det DER kan du bare drite i  
 • Nylig opprettede emner

×