Gå til innhold
Hundesonen.no

Når skaffet du deg hund?

Recommended Posts

Hei! 

Jeg skal studere bachelor i Bodø nå til høsten, og er 21 år. Har gått å vurdert hund nå i 5år, og lurte vel egentlig på om det er noen der ute som har hatt hund i studietiden, og sett på det som noe veldig positivt? For jeg er en hundeelsker deluxe, med en forkjærlighet for fuglehund, og en veldig aktiv person. Jobber for tiden på kennel, og stortrives som bare det, og jeg føler meg veldig klar for å skaffe meg en hund selv. Drømmen har alltid vært å drive med hund, og føler vel at tiden er inne nå.. Så er det noen som er i samme situasjon som meg? Eller som var det en gang i tiden? Vet ikke enda om det blir valp eller omplasseringshund, men heller vel mest mot omplassering nå i starten!

Setter pris på alle svar! 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du starter på studiet nå til høsten ? :)

Er selv student med hund. Men jeg ville anbefalt å vente et semester eller to før du skaffer hund. Da vet du litt mer om hvordan studiehverdagen blir, og hvor mye du ønsker å være med på av studentaktiviteter/studentliv. Det er helt spesielt å være student, og ikke en tid man får igjen. Så jeg ville "testet" ut studentlivet først om jeg var deg. Viktig å få etablert det sosialie det første året. Det gjorde ikke jeg og det angrer jeg på (var ikke pga hund da, men eksen bodde i en annen by så jeg droppet alt av sosialie aktiviteter og reiste til han når jeg kunne, noe jeg angret på senere da det var slutt).

Er veldig hyggelig å kunne gjøre ting etter endt skoledag, noe en ikke alltid kan med hund, avhengig av hvor lang dag man har hatt. Og er begrenset med hvor ofte man kan delta på ting på kveldene i ukedagene dersom man allerede har vært på skolen på dagen.

Dette avgjør du såkart selv, hvor viktig den sosialie biten er for deg. Men det er greit å ha en viss oversikt over studiehverdagen før anskaffelse. Ellers anbefaler jeg absolutt å ha hund som student om du først går for det, en har ofte veldig fleksible dager (hvertfall hvis du går på universitet), med mulighet til å styre hverdagen selv. Er du flink til å lese hjemme er det ofte ikke noe i veien for å ha lesedager hjemme slik at du kan delta på ting om kvelden, om studiene er lagt opp slik at du kan det. Er vel noe mer strengt med oppmøte på høyskolen tror jeg.

Jeg selv hadde ikke hunden min med meg da jeg gikk bachelor. Men var bestemt på at jeg ville ha med hund da jeg begynte på master. Fikk ny valp siste året på masteren. Var mer arbeid enn jeg så for meg, men har gått fint og jeg angrer absolutt ikke på det.

Hvis du går for omplasseringshund er du selvsagt mer fri fra starten da du slipper valpestyret :) Bare pass på at du er nøye med hvilken potensiell bagasje hunden kan ha. En del hunder omplasseres pga problemer. Vær ærlig med deg selv om hva du kan leve med og ikke og hvor mye jobb du vil legge i eventuelle problemer. Dersom det er din første hund ville jeg ikke gått for en som har noe atferdsproblem, og det finnes t nok av omplasseringshunder som ikke har noen problemer, men omplasseres pga manglende tid hos eier eller endringer i lvissituasjon.
Unngå for all del hunder som "ikke er vandt til å være alene" eller som "ikke liker å være alene." Dette kan være hunder med separasjonsangst og det vil du absolutt ikke ha.

 

Lykke til med valget! :)

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har akkurat fullført bachelor, og har hatt hund hele studietiden. Det blir litt lite tid til hunden i de verste eksamensperiodene, men ellers har det gått veldig greit. Det må sies at jeg har valgt bort alt det sosiale i forbindelse med studier for å bruke den tiden på hunden. Planlegger man et "normalt" studentliv med mye festing og tjohei og hva det nå er de driver med på fritiden tenker jeg nok at det egner seg dårlig med hund.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei! Jeg er faktisk i akkurat samme situasjon som deg. Skal begynne på bachelor til høsten og har lenge tenkt på når det passer å skaffe seg hund. Etter å ha tenkt og lest mye rundt, så har jeg bestemt meg for at jeg skal begynne på studie uten hund det første året. Dette fordi jeg på den måten har mulighet til å være med på det sosiale som jeg tror vil gjøre det lettere å bli kjent med mennesker på en helt ny plass. I tillegg får jeg muligheten til å bli kjent med studiet og studentlivet først, finne ut hvordan dagene mine er, og om jeg har mye tid til overs til en eventuell valp eller hund. Om det passer seg slik så kommer jeg mest sannsynlig til å kjøpe meg hund etter første eller andre året! :)

 • Like 2

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har hatt hund hele studietiden, men fikk den ene da jeg gikk på VGS ;) Jeg ser ikke mange ulemper med å ha hund i studietiden, bortsett fra at man er litt mer låst i fritiden, det er ikke bare bare å bli med å finne på noe sammen med venner og klassekamerater etter skolen da man gjerne må hjem å lufte og trene hund. Men bortsett fra det synes jeg det har vært veldig kjekt å ha hund samtidig som man studerer. Man kommer seg i hvert fall ut og får rørt på seg, og mange venner vil jo også gjerne bli med oss på tur! 

i fjorsommer fikk jeg valp og hadde da to hunder når jeg gikk inn i 2.året på studiet. Har vær heldig og fått masse hjelp fra foreldrene mine, og uten dem hadde jeg nok aldri kjøpt meg valp i studietiden. Så om du skal ha valp bør du forsikre deg om at det er noen som kan stille opp når det trengs! Og å få en voksen hund i førsteomgang høres lurt ut ;) 

Og jeg er enig med de over at det sikkert kan være lurt å ta et semester eller et år uten hund først for å kjenne på hvordan studietiden er og om du føler at det passer å ha hund i studietiden. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Vi koser oss fortsatt. 38 uker idag egentlig og på torsdag var hun 3,19 kilo og ca 49-50 cm lang (ikke helt villig til måling). Så antar vi kommer opp på en ganske gjennomsnittlig vekt og lengde for nyfødt baby på termindatoen, blir spennende å måle/veie.  Siden tirsdag 3/7 (35+4 i gestasjon) har hun utelukkende ammet. Utenom en flaske daglig med pittelitt melk for å få gitt vitaminene så fullammes hun. Det turte jeg aldri å drømme om i starten av mai. Helt utrolig hvor rask den frøkna er i utvikling. Noe treg vektoppgang første dagene, men ved siste veiing viste vekten + 260 gram på 9 dager som virkelig er innafor. Så alle rundt er veldig fornøyde.  Fortsatt en del kontroller og sykehusbesøk på henne, men sånn blir det bare første året. Vi er evig takknemlig for hvor godt det har gått med henne sett situasjonen. Kunne ikke fått en friskere og finere jente. Langt ifra hvordan vi trodde veien ville bli når jeg havnet i fødsel. 
  • Vi skal kjøre strekning Kvæfjord/Harstad - Oslo og har barn (2x11 år), hunder og telt med. Vi har planlagt lite, men det er bestemt at vi skal kjøre kystriksveien og skal hovedsakelig sove i telt, men om det passer og vi får lyst kan det bli noen netter i hytte også. Har noen forlag på fine steder å stoppe? Det være seg et fint sted å slå opp et telt, et naturlandskap, hyggelig camping, eller en spennende/interessant severdighet eller annet?Vi vurderer kjøre første strekke via Lofoten og ferge til Bodø eller over Hammarøya. Vi starter turen i morgen og når vi er fremme er høyst usikkert, men senest om to uker for da er ferien min over.  Noen forslag?
  • Denne tråden er noen år siden. Ble hunderasen sånn som du trodde den gangen?  Bare morro med tilbakeblikk 
  • Oppdretter skylder penger fra før til andre,så det blir ikke betalt
  • Jeg forsøkte det,men den forrige eieren ville ha hunden tilbake for å gi den til svigerfaren sin.  
 • Nylig opprettede emner

×