Forskudd ved kjøp av valp

7 innlegg i emnet

Jeg har betalt forskudd på en valp. Et par dager før henting fikk jeg vite at valpen hadde en arvelig defekt. Dermed ombestemte jeg meg angående kjøpet . Nå nekter oppdretter å betale tilbake forskuddet for valpen. Er det noen som har gode råd til meg? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Link til Forbrukertvistutvalget

Hørtes ut som en veldig seriøs oppdretter, altså:getlost: Lykke til, håper det ordner seg uten for mye styr!

1 person liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg tror at det enkle er ofte det beste - det er en ting du kan prøve før du forsøker deg gjennom rettsystemet. Jeg ville også fra nå av gjøre alt skriftlig så har du dokumentasjon å vise til hvis du må gå videre med det.

Såfremt dette en oppdretter av renrasede og NKK-registrerte valper KAN det være tilstrekkelig med en henvendelse og be om tilbakebetaling av det innbetalte pga at oppdretteren ikke kunne tilby deg en feilfri valp som du hadde bestilt og forhåndsbetalt for. Send kopi av brevet til NKK og raseklubben, legg ved kontonummer og gi en betalingsfrist på f.eks. et par uker. Fortell at dersom dette ikke skjer er du nødt til å kontakte Forbrukertvistutvalget.

Finn fram med kopi av kvittering for betalt beløp, hvis du har. Hvis du ikke har kopi av betalingen (feks. kontoutdrag fra banken) bør du sjekke om du har noen annen form for skriflig dokumentasjon for har betalt dette (f.eks, en bekreftende mail, SMS eller annet) da gjør at saken ikke bare blir ord mot ord i en evt. tvistesak. 

Bruk riktig terminologi for beløpet - så ikke dette blir et tema dersom dette blir en sak i rettsystemet. Enten du har betalt et depositum, som er et reservasjonsgebyr på en valp, som kanskje ikke spesifiserer at det er dette kullet du får en valp fra? Da kan oppdr. kanskje kunne sno seg unna (en periode) med at du kan få valp i neste kull. Forhåndsbetaling tror jeg er mer å se som en delbetaling på en spesifikk valp/kull og det å beholde dette for oppdretter uten å faktisk ha en valp å tilby er klart mindre akseptabelt. 

Vær også tydelig på hvorfor dere ikke ønsker tilbudt valp i denne henvendelsen - om denne arvelige sykdommen og hvorfor det ikke er ønskelig for dere å kjøpe en valp med denne defekten. F.eks. at dere er på utkikk etter en avls-/bruks-/utstillingshund og forklar nøye hvordan denne defekten gjør at dette ikke er mulig å gjennomføre framtidsplanene deres. (Igjen for å ha dette dokumentert tidlig i saksdokumentene hvis denne saken går videre)

Jeg ville også henvist til kjøpsloven som også regulerer kjøp av levende dyr og fortelle at du er villig til å ta denne saken videre dersom dere ikke kommer til enighet. Hold en professjonell tone, ikke være truende eller ufin, så du fremstår i positivt lys for evt. andre som får kopi av dette. 

Jeg bare tipser om dette så du kanskje slipper en langtrukken tvistesak - det KAN tenkes at det holder med en slik henvendelse så oppdretteren skjønner at denne ikke har noen sak å komme med...

Håper det løser seg for dere! :-)

Susanne

11 personer liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 timer siden, MerlePerle skrev:

Link til Forbrukertvistutvalget

Hørtes ut som en veldig seriøs oppdretter, altså:getlost: Lykke til, håper det ordner seg uten for mye styr! 

Ja det håper jeg også. Tusen takk! 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hørtest ikkje mykje seriøst ut nei 😳 Du har betalt for ei vare du fekk beskrevet før defekten var oppdaga. Du betalte ikkje for ei defekt vare. Ein seriøs oppdretter ville latt deg trekke kjøpet eller gi deg tilbud om kraftig redusert pris. Kva rase det snakk om?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Hvilket begrep har oppdretter brukt, håndpenger, depositum, forskudd?

Har oppdretter lagt frem en kontrakt for disse pengene?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Er det en genetisk defekt som vil forringe hundens livskvalitet? Eller er det kosmetisk? Har du bestilt valp til avl, utstilling eller annet der defekten vil være avgjørende?

Eller er det en defekt som ikke forkorter hundens liv, forringer livskvalitet som gjør at den kan leve et langt og godt liv som familiehund?

 

1 person liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Nye innlegg

  • Bare eeeeeeeeeeeeeeen episode til med TWD så skal jeg natte.Har ikke drukket opp tekoppen min, så det så! Og gikk ettertrykkelig ned for telling etter at jeg kom hjem idag, så har alledrede sovet endel. Så det så.   
  • Ja, det forsking viser omtrentlig det samme. Personer som opplever seg selv som overvektige har større sjans for å legge på seg. Prøvde å finne en spesifikk studie jeg leste for litt siden, men fant den ikke. Fant en mindre en som viser omtrent det samme. Det som kom bedre fram i den andre var at det også gjaldt normalvektige personer som trodde de var overvektige, samt mulige årsaker.  http://www.nature.com/ijo/journal/v39/n12/full/ijo2015143a.html
  • Akkurat den følelse er fryktelig! Hater når folk får meg til å føle at jeg er lat, gjør at man tviler på om man er syk. Enda man selv vet veldig godt at man er det. Men jeg syntes du har kommet langt  du må rett og slett bli mer tålmodig med din egen kropp enda så vanskelig det er    
  • Les hva jeg skriver... Jeg uttaler meg ikke om hvorvidt det er rett eller ikke at media og blader fokuserer på overvekt, slankekurer og sunne oppskrifter - det eneste jeg skrev var at medias og bladers fokus er en naturlig konsekvens av å skulle å nå ut til størst mulig kundebase.    Totalt sett er det en økning i antall som utvikler spiseforstyrrelser, men hovedsakelig gjelder dette gruppene bulimi og overspising. Anoreksi er derimot ikke et økende problem, og det er svært få som utvikler anoreksi (0.2-0.4%).  "Ifølge Espeset får 0,3 prosent av tenåringer anoreksi. Denne andelen ligger helt stabilt. – Samtidig er 70 prosent av tenåringer misfornøyde med kroppen sin. Et økende kroppspress har med andre ord ingenting å si for tilfeller av anoreksi."  - link   Ellers er jeg selvsagt helt enig i at undervekt blant barn, unge og voksne skal tas på alvor. Det er et problem med forskjønning av sykelige idealer, retusjering som skaper uoppnåelige og fullstendig urealistiske mål og en generell hyperfokus på utseende som absolutt ikke er sunt i seg selv. Det er et særlig problem at mange barn og unge ikke har et sunt forhold til mat - enten det er overspising eller underspising. Samfunnet har lagt til rette for å feile - svært lett tilgjengelig usunn, billig mat, idealer som ikke eksisterer, uoppnåelige mål, urettferdige stereotyper.
 • Nylig opprettede emner