Medial compartment disease (kappe Ulna)

3 innlegg i emnet

Hei. 

Er det noen som har noe erfaring med MCD, og behandling av dette?

Jeg har en 10 mnd ung jaktgolden som har utviklet slitasje på venstre albue. Dette skyldes ujevn vekst av ulna og radius, og at ulna dermed er for kort. Vi oppdaget dette da "håndleddet" på venstre fremben var noe rotert mot venstre og at han en gang i blant var halt eller gikk ureint. Vi tok røntgen, og deretter en artoskopi som bekreftet mistanken. 

Behandlingen vi har blitt anbefalt er å kappe ulna for å legge rette for at benet vokser seg til riktig lengde og korrigere leddets posisjon. Samtidig kan de ikke garantere utfallet av en slik operasjon. Det er jo ganske invasivt, med relativt lang rehabiliteringstid og sjansen for at vi må ta begge bena etter tur er ganske stor, da den høyre albuen viser liknende tendenser. Per i dag er han sypmtomfri nesten 100% av tiden og viser svært lite tegn til å være påvirket av situasjonen. Vi vet likevel hvis dette går ubehandlet så vil han sannsynligvis bli gradvis dårligere.

Har noen av dere erfaring med liknende operasjoner?

 

 

 

 

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vet ikke så mye om denne diagnosen, men jeg kjenner en med en hund som fikk ene frembeinet korrigert grunnet MCD. Mener det oppsto betennelse i beinet etter inngrepet og per i dag er foten fullstendig forvridd. På tross av dette fungerer hunden utmerket da. Har ikke haltet en dag i sitt fireårige liv etter at beinet helet. Risikoen ved å la være å kappe ulna er vel at det vil oppstå forkalkninger i leddet, noe man vet mest sannsynlig vil forårsake smerte. Og forkalkninger er jo irreversibelt. Har dessverre ikke mer å komme med enn dette. 

1 person liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kjenner flere som har operert hunden sin for dette, samtlige vellykket. Men det er en ganske lang rekonvalesens og opptrening. De som har operert bare et bein har det dog mye enklere enn om begge må korrigeres.

2 personer liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Black Friday Salg til Hund