Gå til innhold
Hundesonen.no

Gutta mine (10 og 2) funker ikke sammen i det hele tatt. Hva gjør jeg nå?


Alzenas
 Share

Recommended Posts

Moren min er hjemme om dagene sett bort fra småturer ut av huset, og tilbringer stort sett all tid ute så alene blir han ikke :-) Å ha dem på skift sammen med oss ville derimot gi eldsten/Whips mindre tid og kontakt. 

Vi skal iallefall gi det forsøket å se hvordan det går. Enten så funker det, eller så funker det ikke. Jeg bor såpass nært at det er ikke noe stress å hente ham om det skjærer seg. Om det ikke løser seg blir det Whips som må finnes ei løsning på. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror et godt alternativ for whippeten er å bruke en lang barnegrind/romdeler (dette er nok den lengste tror jeg http://www.jollyroom.no/babyutstyr/barnesikring/barnegrinder-trappegrinder/skrugrinder/babydan-flex-xxl-romsdeler-svart). Feks i et hjørne i rommet dere bruker mest, så han ikke har mulighet til å oppsøke den eldste. Da får han en egen avdeling der dere er, og ikke alene på et rom. Da får han opphold seg i samme rom som den eldste og, uten å ha mulighet til å fortsette den uønskede adferden. Og den eldste får fred, blir tryggere og får høyere selvtillit.

Whippeten har et reaksjonsmønster som må endres, og det endres ikke om deres dag er slik du skriver :

" Det er ikke noe tvil om at det er Whippeten som er dusten her, og siden eldsten heller viker unna så fortsetter det og som Maysofie sier har han vunnet alt for mange ganger. Jeg kan gå en hel dag å fotfølge Whippeten for å holde ham i sjakk når de er sammen, mens eldsten er som limt fast i føttene på meg og går som sagt med huet hengende i gulvet. Straks eldsten går to meter fra meg er Whippeten der med en gang, og starter det med å bjeffe ham i trynet, dunke borti han og løpe rundt ham som en hodeløs høns. Han styrer eldsten konstant.   " (tips til to siste setningene : når den eldste går vekk fra deg, ikke la whippeten gå ett skritt i hans retning. Stopper du ham med en gang, får han aldri mulighet til å verken bjeffe, dunke inn i ham).

Så mine tips: whippeten bak grind inne, ellers når ute sammen med den eldste ikke tillat den minste overinteresse mot ham. Stopp whippeten det sekundet du ser han bare tenker tanken! Har han gått et skritt i retning den eldste med intensjon om å bølle har du korrigert for sent! Time-out har jeg ingen tro på gir effekt, whippeten må lære å være rolig sammen med den eldste, og for å lære det må den få oppleve ro/balanse i situasjonen så ofte som mulig, ikke bli fjernet fra den.

Og en ting til - grunnen til at den eldste henger rundt beina dine, kuet og med hodet lavt trenger ikke være kun pga whippetens oppførsel med også pga måten du reagerer på. Den eldste føler kanskje den må dempe både whippeten og deg.

Hvordan reagerer whippeten om du koser med den eldste? Kommer den bort og "blander seg", stopp den en meter eller to unna (du merker fort hvilken avstand som behøves), ble den bli der og gå tilbake og fortsette å kose med den eldste. Dette hjelper deg på å kontrollerer whippeten i andre situasjoner også. 

 

 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hele reaksjonsmønsteret hans er en stor stressreaksjon. Starter kanskje med at blikket stivner, ingen blunking. Fokuserer på den eldste. Stresshormoner produseres og går ut i blodet og musklene, kroppen reagerer deretter med de utfall du beskriver. Det er derfor det er så viktig å stoppe ham allerede det første øyeblikket :) Og be ham bli der han er rolig mentalt (kan ta litt tid, avhengig av hvor mye stress det er i kroppen hans).

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...