Gå til innhold
Hundesonen.no

melle89

Medlemmer
  • Innholdsteller

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

melle89's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

16

Nettsamfunnsomdømme

  1. En teori jeg har er at blandingen kanskje føler seg uttrygg inne, noe som jeg vil tro har oppstått gjennom redelsen for når det er takras på vinteren... Og at han derfor blir veldig gira når jeg kommer hjem fordi han vil ut av huset? Kan jo være et eller annet som har trigget denne redelsen nå i sommer.. Nei jeg får filme ham mer framover så jeg får sett mer av hva som foregår når jeg er borte.. Litt kort info om takrasredselen : Startet da vi flyttet hit vi bor nå (6 år siden). Men var lite snø/stabile vintre de første årene så var bare enkeltepisoder med noe sutring og uro vi opplevde. Vinteren 2015 var ustabil og mye snø, dermed mye takras. Blandingen ble veldig redd, og det gikk 4 mnd fra første takras til han var stabil rolig igjen gjennom natta. Mannen min hadde da sovet på stua med hundene da det var eneste som roet ham ned til det nivået at han ikke vekte hele huset. Vinteren 2016 var det heldigvis lite takras, men vi safet så mannen min sov nede sammen med hundene hver natt det var snø. Denne vinteren gikk ganske bra.
  2. De har vært sammen i 6 år, så vet ikke helt hvordan det evt blir.. Har vært noen enkelttilfeller alene hver for seg som har vært uproblematisk, men nå når dette stresset har satt seg så blir jeg usikker.. Men er et alternativ å ha de mer med i bilen sammen evt (bare at ingen av dem ikke å kjøre bil, whippeten aller verst..). Og både sommer og vinter er det jo en ekstra utfordring ifht temperaturer i bil.
  3. Har fått filmet i dag, var borte 30 minutter. Hørte ulinga inne, brukte en time i stallen før jeg gikk inn. Ingen reaksjon på at jeg åpner hageporten, ytterdør o.l. Så på film at de er stille når jeg er borte, ligger rolig. Men når jeg kommer kjørende hjem er det blandingen som starter det hele, whippeten gjesper først og henger seg på men gir seg raskere enn blandingen. Blandingen brukte hele 5 minutter før han ble helt stille og la seg ned, han vandret de femminuttene rundt og stresset og ulte (stoppet og lyttet innimellom) imens whippeten lå/sto i senga. Frykter blandingen har hatt dette gående en god stund uten så mye lyd at vi har hørt ham, og så har whippeten til slutt blitt påvirket av hans stress og dermed tatt etter. Fordi ofte når vi har kommet hjem sitter/står blandingen på gulvet før han går til senga etterhvert, så det kan ha vært dette har begynt i det små og gradvis eskalert. Han har liksom over lang tid ofte vært litt "på" når vi har kommet hjem.. Blandingen har forresten en historikk med nerver/nervøse reaksjoner, bl.a. har min mann sovet nede i 1.etasje sammen med hundene de siste to vintrene fordi blandingen er så redd takras (syter og vandrer, men er roligere når mannen min er der). Skal til dyrlegen på sjekk med blandingen, kan jo være noe som han kjenner på som er kommet gradvis. Tenker å teste ut å henge for vinduene og hindre utsyn og se om det har bedrende effekt. Samt å få skaffet meg muligheten til å få filmet de over lengre tid (brukte kameraet i dag, filmer maks 30 minutter av gangen) og dermed se om det er mer han reagerer likt på når de er alene. Og bruke god tid fra jeg kommer hjem før jeg går inn i huset som Bjornal nevner, så jeg ikke kommer inn imens de uler, men at roen har lagt seg. Men jeg har vanskelig for å forstå hvorfor blandingen gjør dette. For som nevnt, regelen er aldri tur, mat og oppmerksomhet når jeg kommer hjem (vi har halve stua avdelt med lang romdeler pga lite barn) Dette pga begge to får økt stressnivå om de vet ting kommer til å skje med en gang jeg kommer inn. Både i går og i dag hadde de vært 1 time ute pluss fått maten sin på forhånd, og da er de vant til at ingenting kommer til å skje med det første. Frykter at dette blir vanskelig å få bort siden blandingen nok har noe nervøst stress i seg av en eller annen grunn når han gjør det, ikke ren forventningsglede som i "Jeg vet jeg får tur når hun kommer hjem", "jeg vet jeg får mat når hun kommer hjem" o.l. Om dere skjønner hva jeg mener Og så forferdelig leit av whippeten har blitt "smittet"...
  4. Alt som vanlig ja QUEST. Ja får skaffe webkamera og filme simira. Var hos legen en tur nå og da jeg kom hjem var det uling igjen, men ikke så ille og langvarig som sist. Jeg stod i garasjeporten og lyttet kanskje 7 sekunder så ble det stille. Før jeg dro så hadde de fått mat og vært ute på gården sammen med meg en time, så da vet de egentlig at det ikke kommer til å skje noe mer på ei stund (om det er forventningstress det bunner i). Rare greier..
  5. Nei, alt er som vanlig. Hundene er også helt som vanlig utenom disse episodene. Mulig at det er meg/min bil som trigger det men vet ikke enda. For den ene gangen det skjedde var jeg borte en liten tur og min far kom på besøk (hundene kjenner ham godt, hundene var forresten inne som de bruker når de er alene). Han parkerte rett utom hagegjerdet og hadde gått seg en liten runde og sett seg rundt på gården imens han ventet på meg. Han satt i hagen da jeg kom hjem. Han hadde ikke hørt en lyd av hundene før jeg kom kjørende, da satte de igang...
  6. Hei! Har to voksne hunder på 6 (whippet) og 10 år (blanding dalmatiner/border collie), som plutselig har begynt å ule og bjeffe når jeg kommer hjem etter å ha vært borte noe som er helt uvanlig! Dette har nå skjedd sikkert 10-12 ganger på kanskje 1,5 mnd. Lengre mellom de første gangene og tettere mellom de siste gangene. De har tilgang til vindu hvor de ser hagen og deler av gårdsplassen, men det har de hatt hele tiden. (Vi bor på gård). Kan evt hindre utsyn å se om det hjelper. Jeg hører dem i det jeg går ut av garasjen (de ser meg ikke der). Har nå i det siste gått bort til vinduet og bedt dem legge seg på plassene sine og deretter gått inn. Roer seg med en gang. I dag var jeg borte ca 2 timer og det var et voldsomt leven i det jeg kom hjem! Verre enn tidligere. De får ikke umiddelbart tur/mat eller noe som kan gi forventninger med at jeg kommer hjem. Det er i såfall bare enkelttilfeller. De pleier ikke bry seg til vanlig, de er bak ei grind så ingen hilsing foregår heller. Blandingen kan varsle en gang iblandt til vanlig når det banker på døra eller at det kommer besøk når vi er ute. men whippeten har aldri tatt etter, oftest ikke brydd seg med å se fram under dyna en gang om han ligger i senga si inne. Men i det siste har jeg faktisk hørt ham kommet med et bjeff i noen enkeltepisoder hvor den andre har varslet ute. De første gangene jeg hørte uling når jeg kom hjem syntes jeg det var bare whippeten jeg hørte (men usikker, mulig begge bare blandingen lavt), tenkte han kanskje ulte i søvne. Men er bare blitt verre for hver gang og blandingen er nå med på det. Whippeten bjeffet også gjentatte ganger i dag i tillegg til uling. Blandingen bare uler. Noen som har opplevd lignende? Synes det er rart at så voksne hunder plutselig skal begynne slik.
  7. Det jeg har gjort med min masekopp var å ha klare grenser på aktivitet og ro, og å fjerne så mye som mulig av forventningstress. Dvs. man går tur, og når man kommer inn skjer det ingenting før neste tur flere timer senere. Inne skal hunden ligger rolig og hvile. La hunden sove og virkelig slappe av før noe nytt skjer. Du skal være den som starter og avslutter aktivitet. Man ønsker jo å gi hundene en innholdsrik hverdag men i noen tilfeller bør man etter min erfaring unngå dette i en periode man jobber mot å minske masing. Start all aktivitet som tur når hunden er rolig og avslappet, ikke urolig da kan den forbinde uro med at den får aktivitet. Min pep mye for forskjellige grunner før, men etterhvert som jeg fant ut hvordan få bukt med dette er det nå sjelden det skjer. Jeg ville i en slik periode du jobber med i fjerne masing unngått å stå i ro på tur siden det fører til piping, til du har det mer under kontroll innendørs
  8. Takk for alle svar, jeg kommer til å følge magefølelsen jeg hadde i utgangspunktet om den grove grusen. Er bare å fortsette å veksle mellom å ha gåpauser eller svært sakte sykling med hundene på asfalten de partiene grusen er for grov og de ikke kan bruke gresskanter ytterst. Den fine grusen med jevn overflate er heldigvis ok som underlag, men forferdelig dumt de ikke brukte den hele veien..
  9. Hei Fram til nylig har vi hatt en fin lang grusvei å sykle på, så godt som steinfri såfremt den ikke har vært nyskrapet. Men nå er det blitt lagt asfalt her, og ytterst er det lagt grus. Noen steder er det ok underlag, hardt pakket finere grus med ganske jevn overflate. Men så er det innimellom strekninger med grovere stein løst på toppen. Vil si det er 50/50 med ok/grovt underlag. Har foreløpig bare syklet korte turer da jeg har vært usikker på underlaget, og der underlaget har vært grovest har vi delvis syklet svært sakte på asfalten i stedet. Legger ved to bilder av underlaget (et bilde av det grove underlaget og et bilde av det greie). Hva tenker dere om det groveste? Det er mellomstore hunder jeg har, en whippet og en blanding. Er det bare å gradvis venne dem på og løpe på det grove (er redd for å feilvurdere og vil ikke de skal bli såre)? Bruke potesokker? På forhånd takk for evtentuelle svar
  10. Hele reaksjonsmønsteret hans er en stor stressreaksjon. Starter kanskje med at blikket stivner, ingen blunking. Fokuserer på den eldste. Stresshormoner produseres og går ut i blodet og musklene, kroppen reagerer deretter med de utfall du beskriver. Det er derfor det er så viktig å stoppe ham allerede det første øyeblikket Og be ham bli der han er rolig mentalt (kan ta litt tid, avhengig av hvor mye stress det er i kroppen hans).
  11. Jeg tror et godt alternativ for whippeten er å bruke en lang barnegrind/romdeler (dette er nok den lengste tror jeg http://www.jollyroom.no/babyutstyr/barnesikring/barnegrinder-trappegrinder/skrugrinder/babydan-flex-xxl-romsdeler-svart). Feks i et hjørne i rommet dere bruker mest, så han ikke har mulighet til å oppsøke den eldste. Da får han en egen avdeling der dere er, og ikke alene på et rom. Da får han opphold seg i samme rom som den eldste og, uten å ha mulighet til å fortsette den uønskede adferden. Og den eldste får fred, blir tryggere og får høyere selvtillit. Whippeten har et reaksjonsmønster som må endres, og det endres ikke om deres dag er slik du skriver : " Det er ikke noe tvil om at det er Whippeten som er dusten her, og siden eldsten heller viker unna så fortsetter det og som Maysofie sier har han vunnet alt for mange ganger. Jeg kan gå en hel dag å fotfølge Whippeten for å holde ham i sjakk når de er sammen, mens eldsten er som limt fast i føttene på meg og går som sagt med huet hengende i gulvet. Straks eldsten går to meter fra meg er Whippeten der med en gang, og starter det med å bjeffe ham i trynet, dunke borti han og løpe rundt ham som en hodeløs høns. Han styrer eldsten konstant. " (tips til to siste setningene : når den eldste går vekk fra deg, ikke la whippeten gå ett skritt i hans retning. Stopper du ham med en gang, får han aldri mulighet til å verken bjeffe, dunke inn i ham). Så mine tips: whippeten bak grind inne, ellers når ute sammen med den eldste ikke tillat den minste overinteresse mot ham. Stopp whippeten det sekundet du ser han bare tenker tanken! Har han gått et skritt i retning den eldste med intensjon om å bølle har du korrigert for sent! Time-out har jeg ingen tro på gir effekt, whippeten må lære å være rolig sammen med den eldste, og for å lære det må den få oppleve ro/balanse i situasjonen så ofte som mulig, ikke bli fjernet fra den. Og en ting til - grunnen til at den eldste henger rundt beina dine, kuet og med hodet lavt trenger ikke være kun pga whippetens oppførsel med også pga måten du reagerer på. Den eldste føler kanskje den må dempe både whippeten og deg. Hvordan reagerer whippeten om du koser med den eldste? Kommer den bort og "blander seg", stopp den en meter eller to unna (du merker fort hvilken avstand som behøves), ble den bli der og gå tilbake og fortsette å kose med den eldste. Dette hjelper deg på å kontrollerer whippeten i andre situasjoner også.
  12. melle89

    En langbeint EFIT

    Åh, Borzoi... Fantastisk flotte hunder du har!
  13. Herlig tråd Legger ved et bilde av mine hunder
  14. Hei! Nå har jeg sett to ganger med få dagers mellomrom at min whippet på 4,5 år har lekket noen dråper urin. Dette har skjedd etter at han har sovet, og har reist seg opp å gått frem på gulvet. Da har det blitt ca 4 dråper på gulvet begge gangene. Det har da ikke vært på tide med tissetur (bare tre timer siden tur sist det skjedde). Og han har lagt seg igjen etterpå. Noen som har opplevd lignende? Greit å få litt informasjon før jeg evt ringer veterinær. Han er i vanlig form. Endret : dyrlege kontaktet
×
×
  • Opprett ny...