Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  
Guest

Juss i borettslag

Recommended Posts

Guest

Hei,

skal sende søknad om å få ha hund i et borettslag som har satt seg på bakbeina og ikke tillater husdyrhold. Så vidt jeg vet er ikke dette lov, og smutthullet "spesielle tilfeller" burde kunne dekke mitt behov.

Noen som kan hjelpe med lover og regler jeg kan referere til i mitt brev?

Takk :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg fikk også beskjed for noen år siden at jeg måtte sende søknad for at jeg hadde hund i boretslaget, og da ga jeg klar beskjed om at de ikke kunne nekte meg iflg emmeline loven. Og de sa det var greit bare jeg sendte inn søknad pga "formell" årsak.

Hvis du søker på google på emmelineloven tror jeg nok det skal komme noen saker på det. Jeg husker ikke helt hva jeg skrev, men henviste iallefall til den loven og noen paragrafer. Jeg kan godt se om jeg finner brevet jeg sendte hvis du vil? :)

Her er iallefall litt om loven:

http://www.jusstorge...=190&ArtKey=257

http://www.lykkejege.../borettslag.pdf

edit: Eller emmeline dommen heter det kanskje?

Edit 2: Her har også NKK skrevet litt:

http://www.nkk.no/nk...RTICLE_ID=13236

Edited by sham

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dette har ikke noe med det du spør om egentlig, håper du tilgir meg :P Men det kan jo fort bli et litt ubehagelig sted å bo, hvis det er slik at flesteparten av folkene der er hundehatere? (men egentlig tror jeg at de kommer til å bli omvendt hele gjengen når de ser hunden din.) Men om det bare er en formalitet er det jo noe annet da, om folkene ikke er så engasjerte i det, bare er regelryttere.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sjekk OBOS, USBL eller lignende for gjeldende lovverk og anbefalinger. De har fulltidsjurister.

Jeg er usikker om du med letthet kan få hund inn i et borettslag, selv om jeg vet at de neppe hadde fått en hund ut av samme borettslag. Lov om borettslag sier at det skal ligge gode grunner for dyrehold, så jeg ville googlet litt og se hva folk flest bruker å oppgi. Det finnes plenty generelle og gode grunner til å ha husdyr, både for fysisk og psykisk helse. Og jeg ville grovt skissert om hunden og mitt hundehold slik at jeg illustrerer at mitt hundehold ikke vil gå utover de andre beboerne.

Her er Lov om Borettslag, og her er paragraf hvor dyrehold faller under. :)

"(4) Styret kan fastsetje vanlege ordensreglar for eigedommen. Sjølv om det er vedteke forbod mot dyrehald, kan brukaren av bustaden halde dyr dersom gode grunnar talar for det, og dyrehaldet ikkje er til ulempe for dei andre brukarane av eigedommen."

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Tusen tusen takk! :) Jeg har ikke tenkt å være noe sur grinebiter som gjør livet uhyggelig for de rundt meg, men heller bidra med glede til de rundt oss. Bare tenk på hva jeg har skrevet i løshunder i skogen-tråden, jeg skal ikke være til bry for noen :)

Har enda god tid på meg, så er det bare å forfatte noe konkret, men respektfullt :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Vi hadde akkurat samme problemet for en tid tilbake. Det ble både stygt og ubehagelig (brev om tvangssalg etc.). Endte med at borettslaget ga seg, men først etter at vi koblet inn advokat.

Det er forholdsvis mange boenheter her, noe som har gjort det lettere, men det er ikke veldig hyggelig å være upopulære hos styret.

I vår oppgang har vi noen som elsker ham og andre som snur i døra hvis de hører vi er på vei opp/ned..

Jeg hadde nok gjort det om igjen, men basert på erfaringene jeg har gjort meg nå ville jeg forsøkt og få et møte med styret slik at vi kunne hatt en dialog om hva de "fryktet" og hvordan jeg så for meg mitt hundehold. Kanskje hadde vi unngått noe av konflikten, hvis ikke hadde jeg hvertfall visst at jeg hadde vært mest mulig åpen.

Jeg har også foreslått og lage en skriftlig avtale hvor jeg forplikter meg til selvfølgelige ting som at han ikke skal bråke, ikke tisse ned vegger o.l, ikke gå løs, ikke være på fellesområdet uten tilsyn osv. Dette fikk jeg ingen respons på fra styret.

Ellers er det faktisk opp til evt. klagere på ditt hundehold og bevise hvordan hunden er til ulempe, det er jo litt vanskelig å gjøre uten at din hund har vært boende i borettslaget...

De kan rett og slett ikke nekte deg, selv om lovverket åpner for tolkning. Hvor godt forhold du får til naboene er noe annet. :rofl:

Lykke til!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×