Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Overta eldre gjeterhund

Recommended Posts

Hva er vanlig ved overtakelse av gjeterhund som er noen år gammel? Jeg tenker på prøvetid, hvis det viser seg at hunden ikke fungerer sammen med ny eier. Hva slags avtaler pleier dere gjøre ved salg av voksne hunder?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, jeg mener selvfølgelig en ferdig trent og erfaren hund. Har sett hunder som ikke har fungert sammen med ny eier selv om denne har hatt erfaring i bruk av gjeterhund. Derfor lurer jeg på hvordan man løser dette? Hvis jeg nå kjøpte en hund til 40000 og det viste seg at den ikke fungerer hos oss fordi den er en "enmannshund". At den ikke adlyder våre kommandoer, og at den stikker av, sånn at vi ikke kan bruke den som arbeidshund. Er det vanlig med en prøvetid? Lurer på hvordan de som aktivt trener gjeterhund (på sau) for å selge ferdig trente hunder løser dette?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aner ikke. Men kan jo tenkes at siden dem seller, så er kanskje ikke hunden så god.

Eller at man selv må jobbe med hund for å få den til å lystre. Tar jo litt tid å skape tillit.

Og folk trener kanskjje ulikt. Forige eier har kammandoer du ikke bruker. Eller har helt andre treningsmetoder.

------------------

Jeg ville funnet ut mest mulig om kommene hund. Spurt om å få tatt den på tur, eller få lov å ha den på prøve. Spør om han kan forklare hvordan han trener bikkja, og kanskje vise litt på sau. Har hunden noe den er flink til/sliter med når det kommer til sau. ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Krev prøvetid, og over en uke. Noe annet ville jo vært blåst... 40.000 er mer enn bilen min koster. Som ble prøvekjørt og NAF-besiktiget..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Det sitter langt inne å lage sånn tråd, men etter jeg har innsett at jeg ikke finner noe glede i hunden min lengre må jeg bare lufte tankene. 
     6 år gammel hund av ukjent opphav, noe terrier og minst halvt puddel. Ekstremt engstelig fra valp, kom til oss 6 uker gammel. Aldri blitt kvitt angsten, men vi lærte oss å leve med hunden fordi vi ikke vil gi opp. 
     Kan ikke sove alene (ikke på gulv, må ha kroppskontakt), kan ikke være i annet rom, kan ikke være hjemme alene. Redd andre mennesker og dyr, spesielt dyr. Redd lyder, spesielt vind. Redd for alt ukjent, nye turstier, ukjent bil på p-plass, nye sko i ganga. Er ofte glad på tur, men møter vi folk går resten av turen over i frykt. Tåler ikke nødvendig stell av pels, negler osv. Sliter med hormonene når tisper er i nærheten som gir utslag i eskalering av problematferd kombinert med hyppige fluktforsøk. 
     Reaksjonene varierer fra angrep og bjeffing (andre hunder) til skjelving, pesing, piping og overdreven kløe (klør og biter til blods). Aldri hatt en dag uten denne adferden. Delvis bedring av stress ved kjemisk kastrering. 
     Ingen helseproblemer og lite utbytte av hundetrener så langt. Bruker Adaptil hjemme og i bil. Har tidvis mestret korte økter hjemme alene, og opphold i annet rom i huset over natten. Kan være alene i bil en arbeidsdag. 
     Vi har to barn under 3 år og derfor behov for å virkelig kjenne på hva vi får ut av hundeholdet vårt, siden det krever mer ressurser enn begge barna. Og ikke minst hva slags liv hunden har. Vi har ikke uendelig ressurser å gi dette prosjektet, verken økonomisk eller psykisk. Hvor går vi herfra? Er det noen som har noen gode råd? Lignende situasjoner? 
  • Takk for svar. Vår valp blir en springer spaniel.
  • Valpen kan gå på tur fra du får den, så lenge det er i valpens tempo, og den får anledning til å snuse og oppdage omgivelsene. Den første tiden blir det ikke så lange turer før valpen blir sliten av alle inntrykkene. En totimers gåtur kan være mye forskjellig, men jeg tenker at valpen bør være 4-5 mnd ihvertfall. Så kommer det helt an på hvor man går, og tempo. Så lenge man lar hunden gå i eget tempo og tar pauser innimellom så kan det være den kan gå når den er yngre eller eldre, alt etter individ og rase.
  • Hvor gammel bør valpen være før den kan være med på tur?  F.eks en  totimers gåtur.
  • Jeg tilsetter ris, grønnsaker eller bær, hvis ikke blir hun steinhard i magen. Bruker mye raspede gulrøtter. 
 • Nylig opprettede emner

×