Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Trene vekk blokkering på gjeterhund?

Recommended Posts

Har en gjeterhund som er litt egenrådig. Hun gjeter fint på kommando pa kort hold, men når det blir avstand så tuller hun og hører ikke på oss. Det største problemet er at hun blokkerer og stikker av hvis hun oppdager dyr lenger borte. Både vilt og sau. Dette er det vi må trene vekk nå på vinteren til neste sesong. Vil det hjelpe med generell lydighetstrening, og vil intensiv innkallingstrening uten forstyrrelser ha effekt?

Skulle gjerne hatt litt veiledning av noen som har gjetererfaring :rolleyes2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har nå 2 gjeterhunder. 1 godt voksen/snart gammel hannhund som jeg ikke har trent opp men som jeg nå har overtatt treningen av. Har også ei 1 år gammel tispe som så vidt har begynt treningen. Gammlingen har en vane med å "lukke øra" når vi snakker til han, men han finner ikke på å gå etter andre dyr en de vil holder trener på/henger inn.

Tispa var veldig egenrådig og visste best selv i alle situasjoner.

Løsningen for oss ble å innføre strenge "regler". Hundene sitt liv er nå svart hvitt. Jeg har de under stålkontroll uansett hva vi gjør. Det er lært inn en fri kommando som da betyr at de får gjøre nesten så de vil. De får heller ikke da låv til ting som jeg ALDRI skal ha noe av, og der kommer gjeting på egenhånd inn. Vi trenger mye dekk, veldig mye. Når jeg sier dekk så skal de ligge og det fort og det er IKKE lov å reise seg før jeg sier ifra. Det har vi øvt leeeenge på. Jeg passer på alt jeg sier og gjørt rundt hundene. Sier jeg noe til de så skal jeg passe på at det blir utført. Har jeg en dårlig dag så snakker jeg ikke til de, rett og slett for at da kan det hente at hunden ikke utfører det jeg sa og at jeg ikke gidder å passe på at de utfører det, og det gjelder småting som at de skal legge seg også.

Når tispa kunne dekk i alle situasjoner der det ikke var sauer så startet vi rundt sauene. Hun fikk gå som hun ville i langline i nærheten av de. Jeg kommanderte dekk og passer på at hun lykktes der også. Så satte vi der i vanskelige og vanskelige situasjoner etter hvert. Nå kan jeg kommandere henne i dekk og hun kan ligge der og se at alle sauene springer bort.

Jeg vil ha en kommando på de som sitter 100% i alle situasjoner for da er det lett og avbryte hunden fra det den holder på meg. Jeg sier ikke at det virker på alle hunder, men det har virket for meg.

Så på gården så har vi 1 kommando som skal sitte 100% og vi tenker over hva vi gjør med hundene

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heisann! Har ikke sett at det kom svar på spørsmålet mitt før nå. Men det virker jo veldig fornuftig. Vi har trent intensivt på innkalling. Da får vi begynne også med intensiv dekktrening.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Ugh 🤢 Heldigvis ingen av mine som spiser det, men de får jo verken luktet eller gjort fra seg når de ikke kan gå ut i veikanten. Langs en vei jeg gikk i dag var det minst en ruke per meter. Greit nok at man kan glemme pose en dag, men da går man i det minste tilbake ved første anledning og plukker opp. Og det at noen lar hundene drite midt i innkjørsler, ved inngangspartier eller under postkasser, - og ikke plukker det opp, - har jeg opplevd selv.  Lurer på hva som feiler folk egentlig.  
  • Jeg også... Har en hund som synes bæsj godt kan fungere som snacks  I tillegg til at det er ekkelt er jeg også redd for smitte. Og så ligger det så mye dritt langs veikanten, så til og med noen som hadde latt bikkja si gjøre fra seg rett utenfor trappa til noen uten å plukke opp. Hva er det med enkelte? 
  • Det er vel allmen kjent at det ikke lønner seg å være lojale mot banker og forsikringsselskap, med mindre man er LO-medlem. Vi bytter forsikringsselskap ca. annenhvert år. Vi har innbo, hus, bil, reise og ulykke (hundene kuttet vi etterhvert ut, vi har god nok økonomi og de er så gamle at premiene og egenandelene er skyhøye), og betaler litt over 10k i året. Det er nesten 50% mindre enn vi betalte like før vi flyttet. Jeg får vanligvis tilbud fra 2-3 selskaper, og presser de så hardt jeg kan på pris. Og så har vi noen som utgår pga. tidligere dårlig erfaring (Gjensidige). Akkurat nå har vi veldig bra avtale med Tryg gjennom NITO, men får se hvor lang tid det går før de setter opp prisene...
  • Ja, forsikringsselskaper er ofte utsugere. Noe sier meg imidlertid at vi ikke helt får den riktige forklaringen her. At hundens alder på hund skulle påvirke bilforsikringen kan umulig stemme. Da blir jo konseptet totalkunde helt meningsløst. Om det er slik så er i alle fall Gjensidige strøket for evig og alltid. Uansett, bra han skiftet!  Det avhenger av så mye. Kjørelengde, bilmodell, bosted, kasko, kasko+ feks. Men det er enorme forskjeller fra selskap til selskap. Med fri kjørelengde varierte tilbudene fra ca 17 000 til over 50 000 (før bonus) da jeg kjøpte bil sist. Og det var 25 000 mellom billigste og nest billigste.
  • AN er jeg forbannet på alle som ikke klarer å plukke opp etter hundene sine. Håper bikkjene deres tråkker godt i sin egen dritt og drar det inn i hele huset før eierne oppdager det. 🤬
 • Nylig opprettede emner

×