Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Trene vekk blokkering på gjeterhund?

Recommended Posts

Har en gjeterhund som er litt egenrådig. Hun gjeter fint på kommando pa kort hold, men når det blir avstand så tuller hun og hører ikke på oss. Det største problemet er at hun blokkerer og stikker av hvis hun oppdager dyr lenger borte. Både vilt og sau. Dette er det vi må trene vekk nå på vinteren til neste sesong. Vil det hjelpe med generell lydighetstrening, og vil intensiv innkallingstrening uten forstyrrelser ha effekt?

Skulle gjerne hatt litt veiledning av noen som har gjetererfaring :rolleyes2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har nå 2 gjeterhunder. 1 godt voksen/snart gammel hannhund som jeg ikke har trent opp men som jeg nå har overtatt treningen av. Har også ei 1 år gammel tispe som så vidt har begynt treningen. Gammlingen har en vane med å "lukke øra" når vi snakker til han, men han finner ikke på å gå etter andre dyr en de vil holder trener på/henger inn.

Tispa var veldig egenrådig og visste best selv i alle situasjoner.

Løsningen for oss ble å innføre strenge "regler". Hundene sitt liv er nå svart hvitt. Jeg har de under stålkontroll uansett hva vi gjør. Det er lært inn en fri kommando som da betyr at de får gjøre nesten så de vil. De får heller ikke da låv til ting som jeg ALDRI skal ha noe av, og der kommer gjeting på egenhånd inn. Vi trenger mye dekk, veldig mye. Når jeg sier dekk så skal de ligge og det fort og det er IKKE lov å reise seg før jeg sier ifra. Det har vi øvt leeeenge på. Jeg passer på alt jeg sier og gjørt rundt hundene. Sier jeg noe til de så skal jeg passe på at det blir utført. Har jeg en dårlig dag så snakker jeg ikke til de, rett og slett for at da kan det hente at hunden ikke utfører det jeg sa og at jeg ikke gidder å passe på at de utfører det, og det gjelder småting som at de skal legge seg også.

Når tispa kunne dekk i alle situasjoner der det ikke var sauer så startet vi rundt sauene. Hun fikk gå som hun ville i langline i nærheten av de. Jeg kommanderte dekk og passer på at hun lykktes der også. Så satte vi der i vanskelige og vanskelige situasjoner etter hvert. Nå kan jeg kommandere henne i dekk og hun kan ligge der og se at alle sauene springer bort.

Jeg vil ha en kommando på de som sitter 100% i alle situasjoner for da er det lett og avbryte hunden fra det den holder på meg. Jeg sier ikke at det virker på alle hunder, men det har virket for meg.

Så på gården så har vi 1 kommando som skal sitte 100% og vi tenker over hva vi gjør med hundene

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heisann! Har ikke sett at det kom svar på spørsmålet mitt før nå. Men det virker jo veldig fornuftig. Vi har trent intensivt på innkalling. Da får vi begynne også med intensiv dekktrening.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Det sitter langt inne å lage sånn tråd, men etter jeg har innsett at jeg ikke finner noe glede i hunden min lengre må jeg bare lufte tankene. 
     6 år gammel hund av ukjent opphav, noe terrier og minst halvt puddel. Ekstremt engstelig fra valp, kom til oss 6 uker gammel. Aldri blitt kvitt angsten, men vi lærte oss å leve med hunden fordi vi ikke vil gi opp. 
     Kan ikke sove alene (ikke på gulv, må ha kroppskontakt), kan ikke være i annet rom, kan ikke være hjemme alene. Redd andre mennesker og dyr, spesielt dyr. Redd lyder, spesielt vind. Redd for alt ukjent, nye turstier, ukjent bil på p-plass, nye sko i ganga. Er ofte glad på tur, men møter vi folk går resten av turen over i frykt. Tåler ikke nødvendig stell av pels, negler osv. Sliter med hormonene når tisper er i nærheten som gir utslag i eskalering av problematferd kombinert med hyppige fluktforsøk. 
     Reaksjonene varierer fra angrep og bjeffing (andre hunder) til skjelving, pesing, piping og overdreven kløe (klør og biter til blods). Aldri hatt en dag uten denne adferden. Delvis bedring av stress ved kjemisk kastrering. 
     Ingen helseproblemer og lite utbytte av hundetrener så langt. Bruker Adaptil hjemme og i bil. Har tidvis mestret korte økter hjemme alene, og opphold i annet rom i huset over natten. Kan være alene i bil en arbeidsdag. 
     Vi har to barn under 3 år og derfor behov for å virkelig kjenne på hva vi får ut av hundeholdet vårt, siden det krever mer ressurser enn begge barna. Og ikke minst hva slags liv hunden har. Vi har ikke uendelig ressurser å gi dette prosjektet, verken økonomisk eller psykisk. Hvor går vi herfra? Er det noen som har noen gode råd? Lignende situasjoner? 
  • Takk for svar. Vår valp blir en springer spaniel.
  • Valpen kan gå på tur fra du får den, så lenge det er i valpens tempo, og den får anledning til å snuse og oppdage omgivelsene. Den første tiden blir det ikke så lange turer før valpen blir sliten av alle inntrykkene. En totimers gåtur kan være mye forskjellig, men jeg tenker at valpen bør være 4-5 mnd ihvertfall. Så kommer det helt an på hvor man går, og tempo. Så lenge man lar hunden gå i eget tempo og tar pauser innimellom så kan det være den kan gå når den er yngre eller eldre, alt etter individ og rase.
  • Hvor gammel bør valpen være før den kan være med på tur?  F.eks en  totimers gåtur.
  • Jeg tilsetter ris, grønnsaker eller bær, hvis ikke blir hun steinhard i magen. Bruker mye raspede gulrøtter. 
 • Nylig opprettede emner

×