Jump to content
Hundesonen.no

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Valp!

Recommended Posts

Om litt skal jeg ut med typens mor og se på en hundevalp de skal ha :D

De er bare 14 dager gamle, og er blanding af goldenretriver og retriver :x

Elsker sånne så valper. Kommer sikkert til og kjøpe en selv når jeg ser dem :):x

Hehehe neida, har nok i Rocky gutten indtil videre :x

Er der noe man skal høre om?? Jeg skal vel høre om HD i slækten eller?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da har jeg vært ute og se valpene :D De lignede små rotter fordi de var så små :)

Hende som har dem sier at de kan få den når de er 6 uker :x Er dette ikke for tidlig??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja ikke sant :?

Men hun sier at moren ikke gider og gi dem pupp mere etter de er 6 uker, og derfor kunne de ligeså godt komme ut til dem som skal kjøpe dem!!

Men det handler vel ikke bare om at de ikke får pupp lengere, men vel lige så mye om og ha mor i nærheten.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Lazita: Hva syns du om dette??

Typens forældre har ikke så mye peiling på hund, og går jo ikke så mye op i dem som vi her inne. Haha. Men kan det være skadelig for valpen og bli tatt fra moren i en 6 ukers alder?

I såfall kan typens forældre får en problematisk start med valpen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I følge regelverket til NKK er det IKKe tillatt å selge/levere ut hvalper før de er fylt 7 uker...

Share this post


Link to post
Share on other sites

i fra valpen er 7 uker og oppover går greit. de må jo få bli avvendt fra moern før du tar de hjem og normalt sett (fra egne erfaringer) så er ikke valpene det før de er 7 uker. det er no ihvertfall da mine valper har sluttet helt og die på moren sin. selv holder jeg de til de er 8 uker for at de skal være hos moren men kan til nød levere når de er 7 uker. kan hende vi gjør de med han vi har nå, men er ikke helt sikker. hvis du vil at valpen skal være hos moren till hun begynner å "lære dem opp" så er jo det slik at hun begynner fra de er 4 uker og helt til de er blitt 12-14 uker. det er jo da opplæringen foregår. men jeg ser at valper her i huset som blir utover normal leverings tid blir mye kjeftet på og slikt i 3-4 mnders alder av moren så det ser ut som det er da min tispe tar den "skikkelige" opplæringen mens før dette så er det for det meste stell og lek.

jeg vil nokk ikke annefale at de tar til seg valpen før den er 7 uker i hvertfall. :):wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg ville først hørt med en fysioterapeut eller veterinær om det faktisk er tilfelle at hunden har svake mellomhender 😊 Man kan få mye rart på en utstillingskritikk som ikke nødvendigvis stemmer. Vi fikk også det på en kritikk, så vi hørte med en fagperson som sa det ikke stemmer. Slike kritikker må man ta med en klype salt og heller se an om kritikkene viser en trend over tid. Husker vi var med på tre utstillinger i løpet av en måneds tid hvor hunden først fikk "for lavt ansatt hale", neste utstilling fikk han "bra ansatt hale" og på den tredje fikk han "for høyt ansatt hale" 😂
  • Takk for svar @Kristin_nord og mange gode tips @tillien! Det jeg bør huske er altså at blenderåpning er viktigst dersom dybdeskarphet er målet, lukkertid er viktigst hvis motivet er i bevegelse, og at høy ISO kan gi mye støy.  Skal sjekke ut GIMP!
  • Hvordan har du jobbet inn ståen? Jeg syns hoppstå gjør det veldig tydelig for hunden at han skal bli stående.  Har du jobba noe særlig med selvkontrolløvelser og omvendtlokking? Jeg syns det hjelper for å lære hunden at noen ganger skal man fryse i posisjon. Omvendtlokking, som dette, men i stå:     Denne leken er også fin, og man kan gjøre den i alle posisjoner:    Det blir jo også en hjelp man må fade ut. Jeg ville prøvd å gjøre omvendtlokking (når hunden kan det) i det hunden står i to repetisjoner, så en repetisjon uten hjelp, så to med hjelp igjen. Bare et halvt sekund i starten og øke sakte. Og jeg ville parallelt trent på selvkontrolløvelser som indianerleken for å hjelpe hunden å forstå at det er riktig at han skal bli igjen mens du går unna selv om du ikke har sagt bli. Når han begynner å skjønne det er riktig å stå, kan du begynne å ta steg til hver side og belønne at han står, først bare et halvt steg og så øke til du kan løpe runder rundt ham mens han står. 
  • Hei, på en utstilling fikk vi på kritikken at hunden vår hadde svak mellomhånd. Er dette noe vi kan gjøre noe med, og trene opp? Hvis ja, hvordan? Eller er dette noe medfødt?
  • Jeg har nylig begynt å trene på øvelsene til bronsjemerket og LP1, for å få litt avveksling. Jeg sliter litt med stå under marsj. Han står som en prest, men må ha et "bli" for å skjønne at han skal stå igjen. Sier jeg bare "bli", ikke "stå", setter han seg. Jeg har en stund tenkt at det vil komme etter hvert, at jeg gradvis kan fade ut "blien", men han er fremdeles like avhengig av å få beskjed om å bli som han var da vi begynte å øve i april. Er det noen gode ideer til hvordan jeg kan få "stå" til å bety både stå og bli? Det skal sies at stå i seg selv var utfordrende for oss, det tok lang tid før han skjønte hva det ville si å stå, så jeg vil nødig krølle det til for mye for han heller. 
 • Nylig opprettede emner

×