Jump to content
Hundesonen.no

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Valp!

Recommended Posts

Om litt skal jeg ut med typens mor og se på en hundevalp de skal ha :D

De er bare 14 dager gamle, og er blanding af goldenretriver og retriver :x

Elsker sånne så valper. Kommer sikkert til og kjøpe en selv når jeg ser dem :):x

Hehehe neida, har nok i Rocky gutten indtil videre :x

Er der noe man skal høre om?? Jeg skal vel høre om HD i slækten eller?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da har jeg vært ute og se valpene :D De lignede små rotter fordi de var så små :)

Hende som har dem sier at de kan få den når de er 6 uker :x Er dette ikke for tidlig??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja ikke sant :?

Men hun sier at moren ikke gider og gi dem pupp mere etter de er 6 uker, og derfor kunne de ligeså godt komme ut til dem som skal kjøpe dem!!

Men det handler vel ikke bare om at de ikke får pupp lengere, men vel lige så mye om og ha mor i nærheten.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Lazita: Hva syns du om dette??

Typens forældre har ikke så mye peiling på hund, og går jo ikke så mye op i dem som vi her inne. Haha. Men kan det være skadelig for valpen og bli tatt fra moren i en 6 ukers alder?

I såfall kan typens forældre får en problematisk start med valpen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I følge regelverket til NKK er det IKKe tillatt å selge/levere ut hvalper før de er fylt 7 uker...

Share this post


Link to post
Share on other sites

i fra valpen er 7 uker og oppover går greit. de må jo få bli avvendt fra moern før du tar de hjem og normalt sett (fra egne erfaringer) så er ikke valpene det før de er 7 uker. det er no ihvertfall da mine valper har sluttet helt og die på moren sin. selv holder jeg de til de er 8 uker for at de skal være hos moren men kan til nød levere når de er 7 uker. kan hende vi gjør de med han vi har nå, men er ikke helt sikker. hvis du vil at valpen skal være hos moren till hun begynner å "lære dem opp" så er jo det slik at hun begynner fra de er 4 uker og helt til de er blitt 12-14 uker. det er jo da opplæringen foregår. men jeg ser at valper her i huset som blir utover normal leverings tid blir mye kjeftet på og slikt i 3-4 mnders alder av moren så det ser ut som det er da min tispe tar den "skikkelige" opplæringen mens før dette så er det for det meste stell og lek.

jeg vil nokk ikke annefale at de tar til seg valpen før den er 7 uker i hvertfall. :):wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg vil se en hund på skitur!
  • Det forstår jeg. Men når en stor hund bjeffer for så å kaste  seg fremover i båndet så eieren nesten blir revet overende, så oppleves det ikke "snilt" (det er ikke så mange månedene siden minien ble overfalt av en hund, noe som endte med 4 knekte ribbein, en kollapset lunge osv osv. Så det er mulig vi er ekstra på vakt) Minien blir redd, mens jeg opplever det nesten som mobbing, hvor rart det enn høres. Minien har også lyst til å bjeffe, men vi trener alltid på å la være. Han vet han får godbit om hen heller ser på meg og venter.  
  • Synd du tenker at golden og labbe er for store, for de hadde passet perfekt. Flatcoated retriever også. Hva er grunnen til at du ikke ønsker hund i den størrelsen? Om det er håndteringen så har jeg forståelse for det (har sett en del førere få kjørt seg godt bak labradorer, feks), men om det er plasshensyn så mener jeg personlig det er litt overdrevet. I alle fall i de størrelsene vi snakker om her. En Toller er vesentlig mindre enn de andre retrieverene og burde kunne passe? Ellers så har du jaktvariantene av labbe og golden som er vesentlig mindre enn standardvariantene. Min jaktgoldentispe er 21kg. Ut fra det du beskriver tror jeg det kunne passe deg, du beskriver bra med aktivitet, men du må jo vite at du trives med en hund med mye motor i 12+ år framover. Det første jeg tenkte på utenom retrieverne var imidlertid engelsk springer spaniel. Litt samme type hund som retrieverne, men i en mindre pakke. Litt pelsstell må du regne, men det er vel ikke allverden om du holder det kort. Ellers: mellompuddel, spansk vannhund, portugisisk vannhund? De var i alle fall opprinnelig avlet som apporterende hunder og burde kunne oppfylle ønsket ditt om ikke altfor stor radius, men det kan kanskje andre si mer om hvordan det fungerer i praksis. De jeg har møtt har brukt å være løse. Så er det noen gjetere (bortsett fra Sheltie), men de blir vel også litt større igjen. Bortsett fra border collie, men det blir kanskje vel mye hund? (Jeg er av den oppfatning at bc er vesentlig mer hund enn jaktretrievere, ikke alle er enig i det). Meget mulig de nevnte rasene jevnt over fremdeles er litt større enn det du ser for deg, men i mitt hode er de medium/medium minus/på grensen til liten. Og definitivt alle vesentlig mindre enn en 40kg labrador. Vi snakker vel 13-22-23+ kg.
  • Jeg vil se en hund som koser seg i senga! 
  • Hvordan gikk det med behandlingen og hvordan går det nå? Fikk han noen bivirkninger og funket kuren? Jeg Var hos vet med Bob (3 år) i dag og han skal også få ypozane av samme grunn. 
 • Nylig opprettede emner

×