Justisia

Medlemmer
 • Innholdsteller

  2,456
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

Om Justisia

 • Rang
  Vanedyr

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.meialucinor.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Sånne svarte og brune som er ganske søte
 1. Jeg har erfaring fra 5 stykk, dog ikke egeneide, men hadde mye med dem å gjøre gjennom trening og pass. Den ene, hannhund, var omplasseringshund som eier ikke taklet pga adferdsproblemer. Han var utagerende mot folk og andre hunder. Med intensiv trening, fysisk og mental trening ble gutten en rolig og behersket hund. Han hadde issues med andre hannhunder, men ikke i den grad at det var å regne som noe stort problem. Mot fremmede var han i grunnen uinteressert med mindre de hadde ball. Da var de buddies for life, eller til ballen ble borte ... De 4 andre (3 tisper og 1 hann) var åpne og greie hunder. To var noe understimulert og oppfinnsomme i hjemmet (destruktive). Eier hadde hatt golden tidligere og anså curlyene som mer krevende hunder. Med mer aktivitet både fysisk og mentalt, ble hundene fornøyde og sluttet ødelegge hjemme. 2 tisper hadde jeg hjemme hos meg i måneder av gangen (pga eiernes arbeid - 2 forskjellige eiere). De fungerte veldig bra med hundene jeg hadde hjemme. Jeg opplevde dem som stødige hunder. Begge var åpne og fremmede mennesker var helt ok å hilse på, men ikke i den grad jeg har opplevd golden i møte-situasjoner med fremmede som gjerne er sprudlende glade. Ingen av de 5 jeg har erfaring med vil jeg si var nervøse. Flotte hunder, og er vel den av retrieverrasene jeg ville valgt dersom jeg skulle hatt meg retriever.
 2. Gratulerer med fine valper Skjønner jeg er blitt gammel da jeg leser overskriften og tenker: Kult! De navna kan jeg like. Og automatisk ramlet The Power, Oooops Up, Rythm is a Dancer, Cult of Snap ol sangtitler opp i skolten. Så finner man ut at det dreier seg om Snapchat
 3. Det vrimler av dyrevernere ...
 4. Jeg er godt kjent med hva "doodle". Jeg bare sier hva som er saken, at både Labradoodle og Cobberdog har en nedskreven standard i hver sin organisasjon. At du kun forholder deg til raser anerkjent av FCI (med få unntak) endrer ikke det faktum at andre organisasjoner har anerkjent Labradoodle og Copperdog som raser ... Og all den tid DH er godkjent av MDBA som oppdretter av Copperdog og da (går jeg ut i fra) skal avle etter disses retningslinjer, kan jo valpekjøper/forvert kontakte disse og høre hva de mener om saken. Om det er greit at DH avler utenfor standarden til Copperdogen.
 5. Med tanke på at DH ikke lenger selger Labradoodler eller andre doodler men Australian Cobberdog, burde de jo følge standarden som MDBA (Master Dog Breeders Association) har satt all den tid de er godkjent oppdretter gjennom disse. I rasestandarden står følgende: BITE and Dentition: The Bite must be a Scissor with full upper and lower dentition; Miniatures must not have large teeth in a small mouth. A level bite or crowded teeth is a fault, a Sharp triangular lower jaw is a fault, lower dentition between the two canines should be in a neat straight row. Alianz har forresten standard for labradoodler.
 6. Hvorfor trekker du inn debarking? Jeg ser ikke helt sammenhengen med det og at noen oppdrettere velger å file/klippe tenner som går opp i ganen selv i stede for å gå til veterinær for riktig behandling av problemet.
 7. Startnummeret gjelder for inngang dagen du stiller.
 8. Jeg vet NHL har juleshow/gallauttilling, men der er det kun handlere som er pyntet, ikke hundene. Kan ikke si jeg har fått med meg at de har påkledning for hunder og handler, men så godt følger jeg ikke med heller da, men har ikke vært noe om dette på Fb siden deres i alle fall. Flerdommersystemet deres er litt enten eller. Noen ganger er det begge gruppedommerne (de har som regel kun to dommere på utstillingene) som blir enige om BIS-plasseringene. Mens andre ganger er det kun én av dommerne som er BIS-dommer. Stort sett er det samme hund som blir BIS hver gang. Hvilken rase var det som gikk ut av NHL? NHL valgte å opphøre samarbeidet med en raseklubb (ikke FCI-godkjent rase) nå nylig fordi raseklubben stilte seg kritisk til NHL sine dommeres evne til å tolke rasestandard og at hunder som (bl.annet) mentalt ikke var ihht standarden. Så tviler ikke på at en rase gikk ut fra NHL pga dette ...
 9. "Ved skade som et dyr volder hvor skaden er dekket av en motorvogns trafikkforsikring (ansvarsforsikring) gjelder heller ikke eiers og innehavers objektive ansvar. I slike tilfeller skal ansvaret kanaliseres til motorvognforsikringen. Hvis en hund sliter seg, løper ut i veien, og tvinger en bil til en unnamanøver som skader en annen bilist, skal dette dekkes av motorvognforsikringen, se skadeserstatningsloven § 1-5 nr 3." For meg virker det som at det er ansvarsforsikringen som skal dekke, og denne er svjv, alle pålagt å ha på bilen sin. Så da er det uvesentlig om bileier har delkasko eller kasko. Men så er det snakk om hundeeiers skyld i det hele. For at eier skal bli erstatningsansvarlig skal denne ha utvist skyld (uaktsomhet). Så da kan man jo diskutere om du har skyld i at hunden din stakk av sammen med naboens hund eller ikke. Og hvem hadde ansvar for naboens hund? Du bør sjekke om innboforsikringen din dekker skaden til bileier dersom det viser seg at det er du som ender opp som den erstatningsansvarlige. Jeg ville, slik Tuvane skriver, kontaktet en advokat ang dette for å få et sikkert og klart svar.
 10. link Kvinne skremte nabohunden slik at den falt åtte meter. Nå må hun betale både bot og erstatning til hundeeieren.
 11. "I denne episoden tar vi tak i folk som driver med ulovlig import av hunder. Vi møter ofre som har kjøpt hunder som ikke er friske og sitter med dyre veterinærkostnader. Vi kartlegger dyreoppdrettere som oppbevarer hunder under ulovlige vilkår og vi konfronterer en som har drevet ulovlig hundeimport over lengre tid." link Programmet går kl 20.30 på TV3, men kan også sees på Viafree.no
 12. Ligger noen biewere ute på finn.
 13. Jeg har stilt på NHL utstillinger. Årsaken var for å se hva dette egentlig var for noe. Siden de har flotte rosetter og pokaler, ble det til at vi stilte noen ganger da guttungen synes det er stor stas å vinne pokaler. Og da det nesten bare er 4 i gruppa, er sjansen helt klart til stede for å dra hjem med en pokal. Hannhunden min ble stilt tre ganger og ble da champion, tispa mi fikk dog ikke siste certet, for i følge dommeren var dette pga at frembena/potene ikke var paralelle, noe rasen i følge dommeren skal ha. H*n beklaget og sa at jeg nok dessverre aldri kom til å få championat på henne. Det er nå dommeren som dømmer, men standarden sier nå følgende: "Pasterns allow feet to turn slightly outwards, but not enough to cause weakness or affect freedom of movement." Jeg flira litt med tanke på at tispa mi alt var NUCH. Hvordan utstillingene foregår? Akkurat som på en utstilling i regi av NKK med unntak av at i BIS-ringen er det gjerne de to dommerne som har dømt rasene som enes om hvem som skal vinne. Det er ikke samme gruppefordeling hos NHL som hos NKK. NHL følger Alianz Kvaliteten på bedømmingen kan diskuteres. Det er hunder der som vinner masse på utstillinger hos NHL mens de hos NKK som regel går ut med gult eller grønt. Det virker noe begrenset hvor mye kunnskap dommerene har om hunders anatomi og de enkelte rasers standard.