Jump to content
Hundesonen.no

Kitano

Medlemmer
 • Content Count

  337
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Kitano

 1. Kitano

  Tränningsvänner?

  Bar bakke er en forutsetning tenker jeg.
 2. Kitano

  Tränningsvänner?

  Takk for tips
 3. Kitano

  Tränningsvänner?

  Jepp! Men husk at vi ikke kan noenting. Har veldig lyst å lære søk. Ble imponert over Kaya og det hadde vært ganske kult om vi hadde klart noe lignende etterhvert. Vi har trent en del på å holde bringkobbelet og jeg har fått hjelp av instruktør, men vi er et stykke unna for å si det sånn.
 4. Kitano

  Tränningsvänner?

  Hei igjen! Vi er med vettu Jeg har jo enda det gule løsbittet jeg lånte av deg for en stund siden for å trene. Vi så deg og Kaya for noen uker siden ved Dale når vi var på blodsporkurs. Har funnet ut at vi heller vil drive med rundering enn spor, men da trenger vi litt hjelp i starten. Men vi er lett med
 5. Kitano

  Trenger ny bil, mellomstor-stor

  Citroën Berlingo.
 6. Kitano

  Orijen

  Jeg har brukt det og kommer til å fortsette med det så lenge importøren gjør det lettere tilgjengelig. Orijen Norge er ganske amatørmessige og har ikke levert fòr til landet på 6+ måneder såvidt meg bekjent. Men ja, jeg har god erfaring med selve produktet. Synd at de ikke har flere forhandlere rundtom. Hvis noen bor i nærheten av lokale utsalgssteder som fortsatt har tilgang på Orijen, hadde det vært fint med en PM. Jeg får ikke tak i det her lengre.
 7. Kitano

  Bytte tørrfor fra Olivers til -?

  Veldig enkelt egentlig; du må se an hunden. Jeg ga lenge V&H, men det ga reaksjoner. Har gitt og kommer nok til å fortsette med Orijen, men erfaringsmessig fungerer Hills og Proplan nesten like bra. Royal Canin er helt drøyt i forhold til arbeidslysten til hunden, men jeg klarer ikke helt å lande på det heller. Inntil Orijen løser leveranseproblemene sine (og de er helt forferdelige) kommer jeg sannsynligvis til å gi OrganiPets. Anbefaler at du finner ut hvilken kilde hunden foretrekker (fisk, kylling osv) og finner en kvalitetsleverandør som kan levere den næringskilden hunden fungerer best på, med best smak og sammensetning.
 8. Jeg er A-menneske og har sneket inn en rutine med 30 minutters trening før noe annet skjer på morgenen. Så da ligger han og observerer mens jeg tøyer og kaver. Han skjønner fort når jeg er ferdig så da er det hans tur til å tøye og kave, før vi må ut innen halen hans velter alt som ikke er skrudd, limt eller boltet fast.
 9. Kitano

  Monti og Dill

  Nydelig!
 10. Kitano

  Hjelp Sara å finne en bil

  Det gikk bra med begge to, men den lille, røde bilen hennes må nok kondemneres. Min gikk det tilsynelatende bedre med, men den er tross alt svart ^^ Kjipt når slike ting skjer, men ingen ble skadet, ingen bikkjer involvert og forsikringen dekker det økonomiske.
 11. Fjellreven er temmelig store i størrelsen. Jeg har Eskimo i small og er 182. Den er ikke for liten, for å si det sånn.
 12. Kitano

  Hjelp Sara å finne en bil

  I dag krasjet jeg faktisk med en snill pike i småbil. Bilen hennes var rød
 13. Kitano

  Hjelp Sara å finne en bil

  Jeg skrev litt keitete. Bilen er ikke dyrere å forsikre fordi den har et godt rykte, men den er populær fordi den har et godt rykte og er derfor involvert i flere hendelser som igjen gjør den dyrere å forsikre. En Yaris er noe dyr å forsikre da den er involvert i flere uhell enn andre, mindre populære modeller. Dette inngår i kalkylen forsikringsselskaper bruker for å regne ut forsikringspremien. Jepp, den er knøttliten i forhold til det mange tror og det var også grunnen til at jeg valgte den. Hadde en CR-V som alternativ, men denne blir for stor for meg og bikkja. Får akkurat inn et Herkules nr 9 bak og det er ganske perfekt. Men jeg kan ikke fatte og begripe familier som kjøper RAV4. De nye modellene er vel litt større, men jeg ville nok uansett gått for CR-V eller tilsvarende.
 14. Kitano

  Hjelp Sara å finne en bil

  Jeg var nylig i samme situasjon som deg, TS. Jeg sprengte budsjettet og kjøpte en RAV4, men jeg rakk å sette meg inn i "alle" biler i din prisklasse og vil anbefale enten Toyota Yaris Verso eller Citroen Berlingo. Ettersom Toyota har et veldig bra rykte er bilene dyrere på bruktmarkedet og noe dyrere å forsikre. Men du får ekstremt driftssikre biler. Yarisen i førstepost ser ut som et ekstremt bra kjøpt, faktisk. Prøvekjørte en Verso til 54.000,- som hadde gått over 100k (2001-modell) og den ble ansett som billig. Det kjipeste med Yarisen er at det føles som å kjøre en moped. Den er rett og slett forferdelig treig. Ang. plass så føltes den helt ok. Og jeg er 1.82. Yarisen er sannsynligvis det smarteste kjøpet du kan gjøre og jeg tipper du kommer til å kjøpe den. Jeg vet av erfaring hvor vanskelig det er å si nei til biler man prøvekjører. Vinterdekk + felger får du til under 5k.
 15. Kitano

  Bilbur

  Trenger litt råd til kjøp av bilbur. Tidligere har jeg fått med meg at bilbur ikke bør være for store, men nå ser jeg at de godt kan ha litt ekstra plass slik at hunden får strukket seg ved lange turer. Det finnes ganske mange alternativer og siden jeg aldri har hatt bilbur før, spør jeg de som har Bilen er en RAV4 (03-modell hvis det betyr noe). Har sett på Herkules, Variocage, ArtFex, Kela osv. Har ikke peiling på hva jeg bør gå for, men jeg liker Herkules. Og Variocage. Heller litt mer mot ferdiglagde bur av aluminium kontra spesialtilpassede bur. Jeg får nok plass til et Herkules nr. 10 i bilen. Finnes det bedre alternativer? Noen andre som har RAV4 og anbefalinger som passer denne bilen? Noen tips?
 16. Kitano

  Bilbur

  NR 9 kom i posten i går og passet omtrent på millimeteren. Er veeeldig fornøyd. Kostet også vesentlig mindre enn for eksempel Schmidt.
 17. Kitano

  Bilbur

  Da har jeg tenkt og målt og lander sannsynligvis på Herkules med mindre jeg får noen gode pristilbud på epost i morgen. Spørsmålet er da hvilket. Jeg har store problemer med å tolke størrelsene på Herkules, fordi importør og forhandler bruker noe forskjellige betegnelser på målene. I følge Morene er målene i denne rekkefølgen: Lengde x Bredde x Høyde Sommerbutikken oppgir følgende målerekkefølge: Dybde x Bredde x Høyde Spørsmålet mitt er da følgende: Når man står foran burdøren, måles da lengde/dybde fra bak til foran eller fra venstre til høyre? For å omformulere: Hvis mitt bagasjerom er 100 cm fra venstre til høyre og 75 cm fra bak til foran, skal jeg da ha NR 8 (93.5 x 68 x 68,6) eller NR 9 (73,5 x 81,5 x 68,6)? Personlig tror jeg NR 9 blir det riktige da dette, stående foran døren, er 81,5 cm fra venstre til høyre og 73,5 cm bak til foran. Slik jeg tolker det. Hva tror dere?
 18. Kitano

  Bilbur

  Jeg mener å huske jeg sendte en prisforespørsel på Kela-bur og fikk et ganske høyt overslag tilbake (bortimot 4k). Skal sjekke igjen.
 19. Kitano

  Bilbur

  Det hadde vært veldig fint om dere som har bilbur skriver hvilket type det er og hvilken rase dere har. Da får jeg et perspektiv på hvilke størrelser folk bruker i forhold til rase. Det er det jeg sliter mest med. Det er ganske enkelt å måle bil og kjøpe et bur med godt rykte, men størrelsen skal passe hunden også.
 20. Kitano

  Bilbur

  Har sendt en forespørsel til forhandler av disse burene med spesifikasjoner på bilen. Så får vi se
 21. Kitano

  Bilbur

  Jeg har lest ganske mange tråder om bilbur på forumet (søkte først), men synes det er greit å opprette ny tråd da jeg ikke vil bumpe de gamle med spørsmål
 22. Kitano

  Leilighet ønskes leid i Trondheim

  Anbefaler Sandgaten hvis du finner noe der. Er vel lov med dyr overalt der og mye er i din prisklasse.
 23. Jeg har en snart 14 mnd goldengutt som ofte blir forsøkt dominert av andre hunder av begge kjønn. Dette skjedde svært sjelden under oppveksten men de siste ukene har det blitt mye. Det begynner med at motsatt hund blir helt besatt av å slikke ham i skrittet for deretter å forsøke å jokke på ham. Jeg mistenker at dette har noe med alderen hans å gjør, men jeg er ikke sikker og det er derfor jeg spør. Han har vokst opp med en lekekamerat av samme kjønn og rase, men nå for tiden er det problematisk å ha dem sammen fordi han eldste (8 år) stadig forsøker å jokke på minsten. Hunden er ikke aggressiv mot noen kjønn, jokker aldri og løfter ikke en gang foten når han tisser. Han sier heldigvis i fra til hunder som forsøker seg, men en fullvoksen hund av samme størrelse er sterkere og blir ikke veldig skremt av bjeff og glefs. Dette er selvsagt noe jeg ikke tillater at blir gjort på min hund, men slik det er nå er jeg redd for å slippe ham både med kjente og ukjente, i frykt for at han blir dominert. Jeg måtte senest for fem minutter siden røske løs en bestefargammel cavalier fra jokkepositur. Er dette aldersbetinget og vil gå over etterhvert, eller er det noe jeg må ta tak i? Hva kan jeg i så fall gjøre? Min gjør ingenting for å bli utsatt for dette og jeg er ganske fremmed for å disiplinere andre hunder/hundeeiere, selv om jeg sier i fra når jeg må. Er grunnen enkelt og greit at han er på vei inn i de voksnes rekker og derfor blir utfordret litt?
 24. Kitano

  En hund som ofte blir dominert

  Jeg pleier å ta det med eierne, men jeg har også "forsvart" hunden min i den forstand at jeg fysisk griper inn. Når det er sagt synes jeg det er utrolig viktig å sette seg i den andres (hundeeier) situasjon; det er ikke nødvendigvis deres feil at hunden deres plutselig jokker på din og da er det ganske drøyt å "slå knallhardt" ned på bikkja. Det er rimelig lett å forutse en jokkesituasjon og ditto enkelt å be eieren ta ansvar.
×