Jump to content
Hundesonen.no

soelvd

Medlemmer
 • Content Count

  3631
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Everything posted by soelvd

 1. soelvd

  Lancashire heeler

  Wow, så pladask jeg falt for heeleren som stod stand på dogs4all. Jeg klarer rett og slett ikke slutte å tenke på den Egentlig har jeg snust på rasen lenge, den bare kryper inn i hjertet mitt og for hver eneste heeler jeg møter får jeg mer lyst på. Egentlig vil jeg ikke ha så liten hund, men, men.. Noen som kjenner godt til rasen? Individet (og et par andre forsåvidt) som jeg har møtt er helt, helt fantastisk sosiale, morsomme og herlige vesner. I tillegg er de jeg har sett i lp veldig arbeidssomme. Speiler det rasen? Det er definitivt hannhund vi ser etter for neste hund også, finnes det noen problemer med de mtp samkjønnaggresjon? Hva med å ha de løse, realistisk? Noe annet å fortelle om de? Hva bør jeg være obs på og se etter?
 2. soelvd

  Valpegjengen 2018

  Too soon? Neida, ikke så lenge til 2018. Med mindre det dukker opp et eksepsjonelt spennende tollerkull blir det golden sommeren 2018, der har vi førstevalg. Noen med planer?
 3. Flee nærmer seg 4 mnd og jeg prøver febrilsk å se hva hun selv velger naturlig at låste fremben og bakben. Hva så dere etter?
 4. soelvd

  Valpegjengen 2018

  Flee nærmer seg 4 mnd og har blitt en laaaangbeint liten sak på 11kg Første gang jeg har hatt en hund i hus der jeg kjenner at kjemien stemmer absolutt helt - det er utrolig morsom! Hun er perfekt på alle måter og jeg gleder meg så utrolig mye til å bli bedre kjent med henne
 5. soelvd

  Valp - hva prioriterer du av trening i starten?

  Jeg jobber massemassemasse med å legge ansvaret over på henne i forhold til det med å holde seg i nærheten, ikke stikke av, velge meg, velge trening, etc. Utover det gjør vi ikke så veldig masse foruten de selvsagte tingene som å ikke tygge på alt mulig, tisse ute, etc.
 6. soelvd

  Knurring på valp

  Er han sånn hvis du venter litt før du tar den av? Her har frøkna en tendens til å bråke hvis hun er overtrøtt. Siden det er en tyoisk valpegreie prøver vi heller å være i fokant/unngå situasjonen før den oppstår. Feks gjøre ting der hun protesterer på tidspunkt som passer bedre der hun ikke har kokt over.
 7. soelvd

  Den store baby- og barntråden 2018

  Her er det barnehagestart på lillesøster mandag om en uke, drøyt 2 år gammel. Mammaen gruer seg og vil ha "babyen" sin hjemme litt til - så det er sikkert sunt for alle nå
 8. soelvd

  Gaver som støtter veldedige organisasjoner. 🎁

  Vi får medlemsskap i Norsk luftambulanse av mamma og pappa hvert år. De gjør mye godt arbeid
 9. soelvd

  Den store baby- og barntråden 2018

  Her begynner lillesøsteren i barnehagen i september. hun er da 2 år og 3 mnd. Det har vært en skikkelig logistikk, vi har hatt dagmamma to dager i uka (var heldig, en veldig nær venninne ville gjerne være dagmamma og har ei på samme alder), mannen har hatt ulønnet permisjon to dager i uken og fredager har jeg hatt "fri" (dvs jeg har jobbet inn fredagstimene andre tider på døgner/helg o.l.). Angrer forøvrig ikke, det har virkelig vært verdt det.
 10. soelvd

  Valpegjengen 2018

  Takk dere! Og bilder er ikke i nærheten av å beskrive hvor søt og rar hun er Takk! Hun er fra Solsvingen
 11. soelvd

  Valpegjengen 2018

  Nå har galskapen vært her i snart to uker og jeg tror jeg elsker alt ved henne! For det første er hun ekstremt stødig og trygg i møte med absolutt alle miljøer, mennesker, hunder, etc. Første dagen måtte hun rusle gjennom Oslo sentrum og gardermoen, alt med halen logrende i været. Hun har hilst på hester, kuer, mennesker i rullestol, barn på rulleskøyter, trillekofferter i alle retninger, lydprøver på konsert, etc. Absolutt alt har hun tatt på strak labb og ikke en eneste gang har hun vært redd. Samtidig hilste hun feks på politihunden Whiskey i går og han var svæææææær og syntes det var rart å leke med en så liten sak som Flee, men hun taklet det strålende, gikk rett i lek, litt ydmyk om han brumlet men bød gjerne opp til mer. Hentet jeg dralegen ville hun forøvrig heller trene og kampe selv om eieren til Whiskey gjorde alt for å distrahere. Ellers er hun ekstremt glad i mat og helt vanvittig på kamping og jaktlek, denne blir morsom å trene - og tror det er trygt å konkludere med at hun er en skikkelig råtass! Så tisser hun bare ute, sover fra 22 til 07 og har en helt magisk fin avknapp inne. For en hund, denne var verdt å vente i evigheter på Flee 9 uker:
 12. soelvd

  Valpegjengen 2018

  Hun har fått navn! Presenterer prinsesse Poppy, bare 6 dager igjen nå!
 13. soelvd

  Valpegjengen 2018

  Så gøy, hva skal du ha?
 14. soelvd

  Valpegjengen 2018

  Takk! Ja Foreløpig har hun mange likhetstrekk med pappaen og det gjør ikke noe om det fortsetter
 15. soelvd

  Valpegjengen 2018

  Frøken rosa blir min, akkurat som jeg håpet Forrige gang hadde jeg bulldoserhunden (Monti), det er spennende, men tungt å jobbe med til tider Denne gangen har jeg ønska meg den litt roligere valpen. Trygg, stødig og fin men ser litt mer tenkende ut. Så får vi se om det stemmer - spennende blir det i alle fall! Innmari søte er de også - bare en drøy uke igjen nå!
 16. Har veldig få planer, bare to konkrete som jeg kommer på: 1) Jeg synes det fungerer veldig fint å være litt i forkant når det kommer til leker og å tygge på ting. Vi prøver å være bevisste på å gi oppmerksomhet når de leker med egne leker og lage minst mulig fuzz ut av stjeling av andre ting. 2) Vi legger maks innsats i dotreningen med en gang. Ut hele tiden, lykkes masse med tissing ute så vi blir ferdig med den delen så fort som mulig. Dette er vel de to tingene jeg synes er stress med valp og som vi prøver å "ta ved rota" med en gang.
 17. soelvd

  Valpegjengen 2018

  Tida går fort altså. Hilste på disse på lørdag, drøyt 4 uker gamle. Tre uker igjen! Jeg holder en knapp på den til venstre, men tror begge blir innmari bra
 18. Rundt påsketider begynte Monti å gå ned i vekt. Han er snart syv år og golden retriever. Vi syntes det var litt rart for han har alltid ligget stabilt på ca 34.5kg, men hadde nettopp hatt løpetispe på besøk så tenkte det var derfor. Vektnedgangen har bare fortsatt. Han får mye mer mat enn han fikk de første 7 årene i livet sitt, men det ser ikke ut til å hjelpe noen ting. Han har fått ormekur uten effekt. Blodprøver viser ingenting unormalt, nyreprøver viser ingenting unormalt. Røntgen av brust, buk, o.l. viser ingenting bortsett fra et litt stort hjerte (alltid hatt) og litt forkalkninger i ryggen og utelukket kreftsvulster (i alle fall på en størrelse man kan se). Normal CPR og temperatur.Han er like kvikk og fin som alltid, ingenting unormalt. Nå er han nede på 29.9 og jeg begynner å bli litt rådvill.. Han gikk fra 31.0 forrige mandag til 29.9 i går en uke etter. Urinprøve og avføringsprøve skal sendes inn. Noen forslag til hva som bør sjekkes? Med dette tempoet må han jo snart bli sykelig tynn, er redd han bare visner bort til slutt..
 19. Hm, snålt. Gikk dere tilbake etterhvert? Han har fått høyenergifor i to uker nå men virker ikke som det gjør noen forskjell. Er jo lov å håpe på stress, men han virker jo på ingen måte stressa. Avføringsprøve skal tas - tenk om det kunne vært så enkelt som orm. Han her spiser også veldig mye rart.. Merkelig at de kan rase sånn ned i vekt. Særlig med Monti som har vært stabil i 7 år. Jeg vil tro det ikke er en av de vanlige blodprøvene? I så fall ikke sjekket. Takk! Han ble testet for Cushings for ca 4 år siden, men det kan vel utvikle seg. Leste om det, endel symptomer kan jo stemme, samtidig var det vektoppgang som var typisk ved cushing. Skal ha det i bakhodet. Takk for mange gode innspill, setter stor pris på det!
 20. Normal (bittelitt lav men innenfor normalverdi) thyroxin, er ikke det stoffskifte?
 21. soelvd

  Valpegjengen 2020, 2021, 2022, 2023, 2024?

  2024? Det er så lenge til at jeg nesten kan være med selv om jeg venter på valp nå
 22. soelvd

  Valpegjengen 2018

  Si hei til Flee/Fiken/Flix/Kokos/Java/Lava/Rips/Intility
 23. soelvd

  Valpegjengen 2018

  En av de to tispene
 24. Virker helt vilkårlig på det jeg har sett. Ene hunden i kullet til min skulle bli agilityhund, hun fikk den minste. Han ble den største.
 25. soelvd

  Valpegjengen 2018

  Spennende! Har enorm tro på denne gjengen altså
×