Gå til innhold
Hundesonen.no

ralfdog

Medlemmer
  • Innholdsteller

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om ralfdog

  • Bursdag 03/15/1983

Profile Information

  • Kjønn
    Mann
  • Bosted
    Trøgstad
  • Interesser
    Primært løping og fotball på TV`n.
  • Hunderase
    Golden retriever
  • Mine dyr
    Shadow, en aktiv og ett vennlig eksemplar av rasen. Glad i oppmerksomhet, pinner og fotballer og bading. Akkurat som hvilken som helst retriever :)

ralfdog's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • Reacting Well
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

10

Nettsamfunnsomdømme

  1. Det er enkelt. Irsk Ulvehund er mine store, våte drøm. Og jeg skal ha meg både en og to samtidig, men nå blir ikke dette før kidza har blitt store og flyttet ut. De skal brukes til det hunder brukes til i våres familie, koses med I mellomtiden skal vi faktisk ha en Bichon Frise. Den skal koses med den og
  2. En type Salomon løpesekk Terrengsko GPS som passer for ultra trail Turklær Løpeklær Kompass Primus Kamera
  3. ralfdog

    Valg av rase?

    Slik jeg tolker innlegget så er disse litt i over gjennomsnittet opptatt av fysisk mosjon, og da mener jeg det er fornuftig å tenke litt i de baner når man velger hund som skal stå til det hundeeier tilbyr. Jepp, man kan fint løpe med nesten hvilken som helst rase. Men er det ikke bedre å velge den som er best egnet til det? Nå har jeg løpt en del tidligere med min golden retriever, og han henger fint med på 2 mils turer, og han kommer sikkert til å henge fint med når vi skal prøve oss på 3-5 mils turer til våren. Men ulempen med å ha en slik rase som jeg har, til dette formålet, er at det kreves mye mer fokus på motivasjon. Det er ikke en naturlig arbeidsoppgave for rase. Og slik er det jo for de aller fleste. Hvis 4-5 løpeturer i uken egentlig er 1-2, så er jeg enig at man kanskje bør vurdere enda fler raser. Men hvis man forventer en hund som er motivert og alltid klar for løpeturer så bør man kanskje velge etter dem sprekest og som er enklest å motivere, så får man det litt slik man ønsker. Man velger jo ikke en gjeter når man skal på fuglejakt. Personlig foretrekker jeg raser med mindre radius, og det har ikke nødvendigvis ikke setteren. Men holdes den i bånd så er den ypperlig å løpe med, også når den blir eldre. Noe jeg ikke kan forvente av en retriever f.eks. Hvis man vil ha i pose og sekk så må man i hvert fall ikke forvente en løpsglad hund livet ut, 4-5 ganger i uken. Å gå på fjellet kan alle hunder, det er ingen big deal.
  4. ralfdog

    Valg av rase?

    Det er ganske mye løping for en hund, så da ville jeg tenkt litt på hunder som ikke bare tåler mye fysisk aktivisering, men også krever det. Spørsmålet er da om hunden MÅ kunne gå løs, eller om det er greit å ha ett hundehold hvor hunden alltid må være i bånd? For da kan jo enkelte polare raser passe fint. Robuste, krever mye fysisk. Eventuelt settere kunne vært noe, dog mye jakt i disse og innkalling kan bli krevende. Ellers synes jeg flat coated er friske hunder, men da må du beregne inn litt mer jobb på den mentale biten. Jeg selv har golden retriever som jeg primært holder som treningskamerat og familiehund. Nå har løpingen med han og meg fallt av litt, men han har vært svært fin til dette, dog vi lå på maks 3 turer i uken men gjerne opp mot to mil i ny og ne. Det kommer mye ann på motivasjon når det kommer til hund og løping, i hvert fall for de litt mer dødlige innenfor denne topicen Og så er det viktig å tenke på hagen dere eventuelt kommer til å ta i bruk. Er den gjerdet inn og hvor høyt er gjerdet? Ingen vil ha en hund som stikker av.
  5. Er nok flere raser som kan passe til dette. Personlig foretrekker jeg retrieverene. Med rikelig tålmodighet og forståelse for dette glade vesenet og den energiske holdningen spessielt i ung alder så kan man komme hvor langt som helst. Og så er det poteteter, de trives med det meste så lenge det er med familien. I en så aktiv familie som dette så vil jeg trekke frem labradoren, gjerne av litt atletiske linjer samt flat coated. Jeg selv har en golden jeg har løpt med tidligere, som trives godt med dette. Han har også trekt bittelitt selv om det ikke er prøvd sikkelig ut. Det som er viktig uansett når man er oppe i rasevalget, er å tenke på hva det er mest av i hverdagen og hva som er viktig. Retrievere er jo stødige familiehunder man kan ha med på alt, så lenge de læres dette. Lettlærte og førerorienterte, vennlige og arbeidsvillige hvis de får lov å være det. Jeg synes heller ikke det har vært noe problem å løpe med min løs i skogen, da det har vært relativt lett å holde en passelig radius på han så jeg kan ha kontroll. Til annen hundeaktivitet så kan de også være med på det meste.
  6. Jeg skjønner, og da blir det i korteste laget for hva jeg har tenkt på. Men nå vet jeg i hvert fall hvor jeg kan se etter hundevennlige løp Takk for det.
  7. Uansett om jeg løper med eller uten, så blir det i rolig tempo og helt der nede på resultatlisten. Og med hund så er det viktigst med samspille og en felles mestringsfølelse, hvor hunden får styre showet. Og da tillater jeg meg å bryte løpet hvis jeg må. Lykke til selv. Jeg har i første omgang små planer om Telemarks Tøffaste, 6 timers på Romeriket og Bislett 24 timers. Alt avhenger av småbarnslivet og om det er mulig å trene nok, hvis ikke må barna bli eldre og disse type løp på settes på vent. Ang. Kristins Runde så mener jeg å ha lest at det blir enten endringer eller ikke arrangert. Ta det med en klype salt,a ltså. Men mener så godt å huske og ha lest noe om det.
  8. Jeg bor i Østfold, så det blir ikke aktuelt. Men nå vet jeg i hvert fall hvor jeg skal se etter eventuelle løp hvis det blir aktuelt. Trene gjør vi, men det hadde vært ekstra morsomt å være med i konkurranser hvor hund er lov å ha med også
  9. Nå har det aldri vært snakk om å kaste seg ut i noe å håpe på det beste, bare så det er sagt. Hvis temperaturen er passelig, hunden er trent, så skal det naturligvis være uprolematisk å dra med seg hunden ut på noen mil i skogsterreng.
  10. Selve lengden er jeg nødvendigvis ikke kjempe bekymret over, siden jeg naturligvis planlegger rikelig med opptrening og flere testløp i forkant. Og sperretiden er 18 timer leste jeg, vi ville nok blitt nødt å tatt det med ro flere deler av løypa. Men jeg er ikke kjent, så hvis du sier det er krevende løype for hund så tror jeg deg Jeg vet ikke om det blir aktuelt å løpe ultra for min egen del en gang. Skal prøve meg på Halden Ultraintervall til neste helg, som blir første gang på slike distanser. Jeg er kanskje litt vel optimistisk med tanke på hund.
  11. På grunn av underlaget? Er ikke kjent med løpet, driver og undersøker. red. Jeg så igjennom bilder fra løpet ble merket, slik jeg har forstått så er det lite asfalt dog noe svaberg og ellers skogstier, myr og skogsbilveier/grusveier. Eller det enkelte partier som er vanskelig å gjennomføre for hund?
  12. Det blir i korteste laget. Jeg vurderer å trene opp hunden til å bli med meg på Telemarks Tøffaste, ett ultraløp på 82 km i terreng. Men da igjen er jeg avhengig av at arrangøren tillater at det løpes med hund.
×
×
  • Opprett ny...